canım bu kıst ıcın ıbrahım sarac ın soğan kuru var, bırde bır ay felan her aksam salata ye ıcınde beyaz sogan ve ustunde sumak olsun doktorla beraber bunu devam ettır ıstersen bı tatlım faydasını gorursun ınsallah
merhaba ben 21 yasindayim ve 3 yillik evliyim. ama maalesef cocugum olmuyo. benim yumurtaliklarda kiste varmis. artik ne kimseyi gormek ne de sokaga cikmak istemiyorum cunku biktim. tanidigim tanimadigim herkes! soruyo BEBEK VARMI cevap vermekten yoruldum. sadece sorsallar amenna diyecem ama yok. kimi karnima elliyo bisey varmi dyo, kimi selam vermeden daha bisey yokmu dyo, kimi beceriksiz dyo:gitme:bir cocuk yapmayi becerememisim. inanin su an bile agliyorummafoldumbenya benim alimde mi allahin isi. esim sag olsun bana cok destek oluyo olmazsa da olur dyo ama ben yapamiyorum iste. butun arkadasalarimin bir bebegi var benden sonra evlenenlerin bile var. cok zoruma gidiyo:sinifsinif:esimin ailesi surekli laf sokuyo artik kaldiramiyorum. gecen hafta sonu istanbula gittik gezmeye. bir geldim laflar almis yurumus arkamdan yok ben tup bebek yapmaya gitmisim yok bilmem ne..............
desteginize cok ihtiyacim var kizlar kimseye derdimi diyemiyorum o yuzden buraya yazdim............
merhaba ben 21 yasindayim ve 3 yillik evliyim. ama maalesef cocugum olmuyo. benim yumurtaliklarda kiste varmis. artik ne kimseyi gormek ne de sokaga cikmak istemiyorum cunku biktim. tanidigim tanimadigim herkes! soruyo BEBEK VARMI cevap vermekten yoruldum. sadece sorsallar amenna diyecem ama yok. kimi karnima elliyo bisey varmi dyo, kimi selam vermeden daha bisey yokmu dyo, kimi beceriksiz dyo:gitme:bir cocuk yapmayi becerememisim. inanin su an bile agliyorummafoldumbenya benim alimde mi allahin isi. esim sag olsun bana cok destek oluyo olmazsa da olur dyo ama ben yapamiyorum iste. butun arkadasalarimin bir bebegi var benden sonra evlenenlerin bile var. cok zoruma gidiyo:sinifsinif:esimin ailesi surekli laf sokuyo artik kaldiramiyorum. gecen hafta sonu istanbula gittik gezmeye. bir geldim laflar almis yurumus arkamdan yok ben tup bebek yapmaya gitmisim yok bilmem ne..............
desteginize cok ihtiyacim var kizlar kimseye derdimi diyemiyorum o yuzden buraya yazdim............
Kıyamam sana. Yazdıklarını okurken ağladım. endi yaşadıklarım canlandı gözümde. Yıllarca uğraştım, çocuk sahibi olabilmek için. Aşılama ile bir kere hamile kaldım. 2,5 haftalıkken kaybettim. Sonra da olmadı. Polikstik over e çevirdi. Ne soğan kürleri nede yapmadığım başka bişey kalmadı. Artık ya öleceğim ya çocuk sahibi olacağım diyordum. Bu arada tedaviden dolayı inanılmaz kilo aldım. Çalışan bir bayan olduğum halde evden çıkmak işkence gibi geliyordu. Kaynanamlarla aramızda 130 km mesafe vardı ve benim haberim yokdu ama tüp bebek yaptırmışım olmamış, kaynanam telefon edip hesap sordu. Artık sadece çocuk sahibi olmak için eşimle beraber oluyoruz gibi geliyordu. Eşimde bana karşı ilgisizleşti. Tedavi için hastaneye yalnız başıma gidip geliyordum, sanki suçlu benmişim gibi. Sokakta çocukları görünce ağlıyordum, hiçbir çocuğu sevemiyorum ailesi bana acıyacak diye. Anneler günü oldu mu bana hayatımın en uzun günü geliyor. Eve kapatıyorum kendimi. Bu arada aldığım kilolar için eşim söylenmeye dalga geçmeye başlamıştı. O kadar üzüldüm, o kadar kırıldım ki. O hırsla 24 kilo verdim. Şimdi 63 kilo oldum. Ve yavaş yavaş bişeyler dank etti kafama. Eşek gibi çalışıyordum, evimin hiçbir işini ihmal etmiyordum, eşimi hiçbir zaman ihmal etmedim, üstelik birde kaynanam ve grümcemle mücadele ettim. Ne gözlerini ne ceplerini doyuramadım. Ve bu sürede hep yalnızdım, eşim hiç destek olmadı. Eşim iş kurmaya karar verdi, kredi çekemedi, krediyi de ben çektim. Adam iş sahibi oldu ve iyice uzaklatı benden. Geçen yaz kaynanam, görümcem ve eşimin dayı oğlu bize tatile geldiler. Benim iznim yok çalışmaya devam ediyorum, biryandan da onlara hizmet ediyorum her yaptığım eksik, kusurlu oluyor. Kaynanam laf sokmak için yer arıyor, eşimin ise umru değil. Ben banyoya girdiğimde saatlerce çıkmayıp ağlıyorum. Ve büyük gün geldi eşime isyan ettim, ben bunları hak etmiyorum, madem herşeyi yalnız yaşayacağım sen ne arıyorsun hayatımda, boşanmak istiyorum dedim 6 ay kurtarma mücadelesi verdim, belki olur, belki düzelir dedim. 9 yıllık evliliğime kıyamadım. En son kaynanamın her yerde gelinde tatil yaptım, yediğim önümde yemediğim rakamda idi ama gelin kısır çocuğu olmuyor lafını duyunca cinnet geçirdim. Eşimi evden kovdum, madem öyle git de anan doğursun sana çocuk dedim. Bir hafta sonra da boşandık. Tayinmi istedim, ayın 15 inde başka br şehre gidiyorum. Şimdi anladım ki allah bana bilerek çocuk vermemiş, sebebini şimdi görüyorum. Tek istediğim huzurlu bir evlilik, beraber yaşlanacağım canım kocam, bir tane çocuk sahibi olmaktı. Kız yada erkek hiç önemli değildi. Adı bile hazırdı. Kız da olsa erkek de olsa DENİZ olacakdı. Eski eşim benim 12 yılımı aldı, hayallerimi aldı, çocuk sahibi olma şansımı aldı, insanlara olan güvenimi aldı elimden. Sadece yanımda olsa herşeye kalanırdım. O beni yalnızlığa mahkum etti. Şimdi ben gidiyorum. Eski eşime ah etmiyorum, ama ailesii asla affetmeyeceğim. Allahdan iyilik gelir ben o insanları kör şeytana havale ediyorum.
Benim hayatım hep gözünün önünde olsun. Kendini ezdirme, seni üzmelerine izin verme. Benim gibi elinde sadece boşa geçen yıllar ve yalnızlığınla ortada kalma. Herşeyden geçtim, bir daha çocuk sahibi olamayacağım, bu kadar kötü ne yaptım insanlara ben, neden böyle cezalandırıldım.
kıyamam sana. Yazdıklarını okurken ağladım. Endi yaşadıklarım canlandı gözümde. Yıllarca uğraştım, çocuk sahibi olabilmek için. Aşılama ile bir kere hamile kaldım. 2,5 haftalıkken kaybettim. Sonra da olmadı. Polikstik over e çevirdi. Ne soğan kürleri nede yapmadığım başka bişey kalmadı. Artık ya öleceğim ya çocuk sahibi olacağım diyordum. Bu arada tedaviden dolayı inanılmaz kilo aldım. çalışan bir bayan olduğum halde evden çıkmak işkence gibi geliyordu. Kaynanamlarla aramızda 130 km mesafe vardı ve benim haberim yokdu ama tüp bebek yaptırmışım olmamış, kaynanam telefon edip hesap sordu. Artık sadece çocuk sahibi olmak için eşimle beraber oluyoruz gibi geliyordu. Eşimde bana karşı ilgisizleşti. Tedavi için hastaneye yalnız başıma gidip geliyordum, sanki suçlu benmişim gibi. Sokakta çocukları görünce ağlıyordum, hiçbir çocuğu sevemiyorum ailesi bana acıyacak diye. Anneler günü oldu mu bana hayatımın en uzun günü geliyor. Eve kapatıyorum kendimi. Bu arada aldığım kilolar için eşim söylenmeye dalga geçmeye başlamıştı. O kadar üzüldüm, o kadar kırıldım ki. O hırsla 24 kilo verdim. şimdi 63 kilo oldum. Ve yavaş yavaş bişeyler dank etti kafama. Eşek gibi çalışıyordum, evimin hiçbir işini ihmal etmiyordum, eşimi hiçbir zaman ihmal etmedim, üstelik birde kaynanam ve grümcemle mücadele ettim. Ne gözlerini ne ceplerini doyuramadım. Ve bu sürede hep yalnızdım, eşim hiç destek olmadı. Eşim iş kurmaya karar verdi, kredi çekemedi, krediyi de ben çektim. Adam iş sahibi oldu ve iyice uzaklatı benden. Geçen yaz kaynanam, görümcem ve eşimin dayı oğlu bize tatile geldiler. Benim iznim yok çalışmaya devam ediyorum, biryandan da onlara hizmet ediyorum her yaptığım eksik, kusurlu oluyor. Kaynanam laf sokmak için yer arıyor, eşimin ise umru değil. Ben banyoya girdiğimde saatlerce çıkmayıp ağlıyorum. Ve büyük gün geldi eşime isyan ettim, ben bunları hak etmiyorum, madem herşeyi yalnız yaşayacağım sen ne arıyorsun hayatımda, boşanmak istiyorum dedim 6 ay kurtarma mücadelesi verdim, belki olur, belki düzelir dedim. 9 yıllık evliliğime kıyamadım. En son kaynanamın her yerde gelinde tatil yaptım, yediğim önümde yemediğim rakamda idi ama gelin kısır çocuğu olmuyor lafını duyunca cinnet geçirdim. Eşimi evden kovdum, madem öyle git de anan doğursun sana çocuk dedim. Bir hafta sonra da boşandık. Tayinmi istedim, ayın 15 inde başka br şehre gidiyorum. şimdi anladım ki allah bana bilerek çocuk vermemiş, sebebini şimdi görüyorum. Tek istediğim huzurlu bir evlilik, beraber yaşlanacağım canım kocam, bir tane çocuk sahibi olmaktı. Kız yada erkek hiç önemli değildi. Adı bile hazırdı. Kız da olsa erkek de olsa deniz olacakdı. Eski eşim benim 12 yılımı aldı, hayallerimi aldı, çocuk sahibi olma şansımı aldı, insanlara olan güvenimi aldı elimden. Sadece yanımda olsa herşeye kalanırdım. O beni yalnızlığa mahkum etti. şimdi ben gidiyorum. Eski eşime ah etmiyorum, ama ailesii asla affetmeyeceğim. Allahdan iyilik gelir ben o insanları kör şeytana havale ediyorum.
Benim hayatım hep gözünün önünde olsun. Kendini ezdirme, seni üzmelerine izin verme. Benim gibi elinde sadece boşa geçen yıllar ve yalnızlığınla ortada kalma. Herşeyden geçtim, bir daha çocuk sahibi olamayacağım, bu kadar kötü ne yaptım insanlara ben, neden böyle cezalandırıldım.
Canım benim çok gençsin daha mutlaka bir tedavisi vardır bunun madem türkiyede doktorlar kisti alırız demişler fırsatını bulduğun anda gel hallet o zaman bunu.
Birde stres yapma sakın bu bile sıkıntıya sokuyor insanı relax olmaya çalış biraz dışarı çık dolaş biraz kimseyide takmamayı dene.
Her derdin çaresi vardır be kızım sen yeterki gönlünü ferah tut biraz eşinle mutlu olmaya çalış gerisi boş zaten kaynana görümcede kim oluyormuş onlar kendilerine baksınlar biraz.:1hug:
ah keske gidebilsen tr. benim kaynanagil temelli tr ye gittiler 6 ayda bir geliyorlar. simdi gitsem mecburen onlarin yaninda kalam lazim buda benim icin bir cehennem hayatikötükedihüso
Ben artık kendimden başka hiç kimseyi umursamıyorum. Arkadaşlar görün artık. Sadece bir canımız var ve canım kocam dediğimiz adam bile önce kendini düşünüyor. Kimse bizi bizden fazla düünemez. Sadece beni örnek alın, benim yaptıklarımı yapmayın diye anlattım. Yoksa artık benim canımı acıtamıyorlar. Ben izin vermiyorum artık. Herkes yerini ve haddini bilecek.
Gitmeden önce hangi doktora hastaneye gideceğini, randevunu ayarla. Yanında kalabileceğin başka kimse de yoksa bir otel, pansiyon yada İstanbulda günlük olarak kiraya verilen bir sürü ev var onlardan birini ayarla. Artık ipleri eline al. Seni üzmeye eziyet etmeye hakları yok. Daha çok gençsin, bir önür bunların eziyeti ile geçmez. Eziyet etmeyi çok seviyorlarsa sana değil kendi oğluna eziyet etsin. Eşine de resti çek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?