- Konu Sahibi haticemavi
-
- #27.281
canlarim nasilsiniz...giremiyorum evet hepinizden bi haberim cok hayirsiz ciktim ama bebek olunca kafa bi dunya oluyor aklina bisey gelse 2 dk sonra unutuyorsun...hepiniz iyisinizdir insallah derya kuzummmm kac aylik oldu benim prensesim dogum ne zaman nasil geciyor hamilelik....burcuuu sana da az kalmistir canim hayirlsiyla dogurursun insallahhh...roseee annelik nasil gidiyor canimmmmm...melek sen nasilsinnn kuzucumm....bahar kizin cok tatli masalllahhhh yaaa boncuk gibi....diger canlar hepiniz iyisinizdir insallah....
defne erva kocaman kiz oldu 15 inde 6 ayimiz bitecek duzene girmeye basladik con sukur tek derdimiz asi gunleri asiri stresli geciyor onun disinda iyiyiz con sukur buyuyoruz artik hergun yeni hareketler sesler rabbim herkese yasatsin bu duyguyu resim ekleyecegim ama telden koyamadim
evet canlarım sonunda sanki topik can buluyo
mide yanmalarından bahsetmeyeyim dün ilk defa oldu anam ağladı resmen gece hiç uyuyamadım
kızımla son ayımdayız şafak kaç bilmiyorum tek bildiğim az zamanımız var .. :)))
36 haftalık hamileyim 46 cm ve 2500 kilo şimdilik uğur böceğim 2 aydır ters duruyo geçen perş nstye girdik ilk olunca heyecan yaptım :))
39. haftaya kadar döner dönmezse sezaryen dedi dr korkuyorum çok fazla ama ne yapalım korkunun ecele faydası yok
bebek arabamız ve yatağımız haricinde çoğu şeyi hazır kıyafetler yıkandı ütülendi yerleşti çantamızın büyük kısmı hazır 1 çantaya daha ihtiyacım var bunu devamlı kullancağım için nasıl bişey almam gerekiyo bilmiyorum( nasıl çanta almalıyım sizce? hastaneye neler götürmem gerekiyo tam liste verin bana ismimiz HÜMEYRA ESLEM inş park yatağın içine nasıl yatak almak lazım ? hasta pedi almalımıyım sizce ...deryacığım sennde baya olmuş rabbim afiyetle kucağımıza almayı nasip etsin inş
esme serpil özge melek yasemin bahar hülya gül hepinizi çok seviyorum ve çok özledim toplaşalım artık
sacım sakin ol öncelikle stres yapma valla benim kızım karnımda oturur pozısyondaydı ve dönmedi o nedenle 38 haftada sezeryan oldum :) annen ne kadar kalıcak yanında ? yani soyle bir durum yardım iyi oluyor doğumdan sonra ama anne geri donmek zorundaysa da 2 haftada normal hayatına cok rahat donuyorsun nırmal hayat derken hareklerın acısından . guzel bir duygu zaten sende esın ve bebeğinle yalnız kalmak istiyceksin .:) eşin doğumdan sonra sana yardım etmeli cunku emzirme donemi zorlu 2 3 saate uyanıcak ufaklık :) inşallah gazlı bebek olmaz canım inan gazı olmazsa rahat oluyorlar :)
canımmmmm ayyy inanamıyorum yaa, ben buraları bırakırken sen daha yeni hamileydin, mide bulantıların vardı hep yatıyordun gelemiyordun sık sık, okadar şaşırdımki şuanda son aylarında olmana maşallah canım yaa
ay canım en güzel dönemlerı her gun yeni birşey keşvediyorlar benım kız alkıs yapmayı ve gel gel yapmayı alıstı. ben gel gel yap dıyorum o önce alkıs yapıyor sonra gel gel . onuda nazlana nazlana alkış yapma hastası uyandıkında bir bakıyorum alkis yapıp gulucuk atıyor kendı dlınde soylenıyorda bol bol baba dede ve del dıyor tabıı henuz bılıncınde degil ne anlama geldiklerini bilmiyor. ah ne kadar hızlı buyuduler daha dun hamıleydık
canım benım yaaaa
bu nasıl bı guzellıktır Allahm masaallah subhanallah kızın coook tatllı baharrrr.........
Topıgımızn prensesı ılan edıyorum mınnosunuuuuayy saclara bak bıdeee benm kızım da bole buyur mu yaaa
saclarıda hıc yok yavrumun dahaaaa
canm eylül de 2970 gr dogdu tam 3 aylıkken kı kılosu 5200 ekım annelerı topıgındekı butun bebekler ıcınde kıloca en dusuk olanı...
bu yuzden bızde de pek gysı skntı olmadı bakalım ıste yenı yenı almaya baslıcam kılosu donemdaslarına gore az
ama onemlı olan saglıklı olması gelısım gerılıgı yasamamsı
mınyon olucak benım kızım da annesı gbı napalım nasıbı bu kadarmıs dmıı
hosgeldın serpılcmm.. kız daha dun gbı hamılelık evhamların telasların dogdular da bıde buyuyolar ne garıp ya dmııı
cok merak edıyorum defne erva nında resmını ekle gorelım canm heycanla beklıyorummm
bebıs olunca kesınlıkle haklısın akıl bastan gdıyo gozlerım bıle sasıbes oldu
bak dun mesela ben yemekte salataya ketcap sıkıyodum esım durdurmasaydı
benım ıcın su an halen cok yorucu gecıyo canm annelık uyku duzenımz yok gunduzlerı hıc uyumuyo
uykusuz bı sırınem var 24 saatım ona tahsıs edılmıs durumdacok sukur bı saglık problemı yok canları saolsun napalımm
yasemıncımm canım benım hepımız ozledık burayı bundan sonra dha sık gelmeye calıscaz ıns sende gel ozletme kendını
melek ve senın mutlugunuzu da hep beraber burdan duyurcaz sıze coktan bulastı da o ugur haberınz yok
burayı bole aktıf gormek cok guzel kızlar hepınızı opuyorummm mınnosum uykudayken bı bakaym dedımmm fırsat bulursam ugrarm ynee
sevıyorum sızıııı
mide yanmalarından bahsetmeyeyim dün ilk defa oldu anam ağladı resmen gece hiç uyuyamadım
kızımla son ayımdayız şafak kaç bilmiyorum tek bildiğim az zamanımız var .. :)))
36 haftalık hamileyim 46 cm ve 2500 kilo şimdilik uğur böceğim 2 aydır ters duruyo geçen perş nstye girdik ilk olunca heyecan yaptım :))
39. haftaya kadar döner dönmezse sezaryen dedi dr korkuyorum çok fazla ama ne yapalım korkunun ecele faydası yok
bebek arabamız ve yatağımız haricinde çoğu şeyi hazır kıyafetler yıkandı ütülendi yerleşti çantamızın büyük kısmı hazır 1 çantaya daha ihtiyacım var bunu devamlı kullancağım için nasıl bişey almam gerekiyo bilmiyorum( nasıl çanta almalıyım sizce? hastaneye neler götürmem gerekiyo tam liste verin bana ismimiz HÜMEYRA ESLEM inş park yatağın içine nasıl yatak almak lazım ? hasta pedi almalımıyım sizce ...deryacığım sennde baya olmuş rabbim afiyetle kucağımıza almayı nasip etsin inş
esme serpil özge melek yasemin bahar hülya gül hepinizi çok seviyorum ve çok özledim toplaşalım artık
artik daha sık ugramaya calisacagim canim bende ozledim burayi...operim cadiyi:))serpilllllllll çok özledikkk yaaaaaaaaaaaaa gelin artıkk kızınıda öp benim içinnnnnn
canimcim telden foto yukleyemiyorum yaa tekrar deneyecegim...ziili bu kizlar aklimizi basimizdan aldilar ilk aylar benimde zordu bunalima girmistim ama huyudukce ve kendilerini oyalamaya basladikca bende nefes almaya basladim biraz daha sabir yani canim 4 aydan sonra cadiliklar basliyor...anne sutumu veriyorsun canim
Melekcım ve yasemıncım sızede ıns nasıp olsun tez zamanda.
ayy canm benım ya cok heyecanlısındr sımdı senın hallerını tahmın edebılıyorumm
Allah yardımcın olsun hayırlısyla yap dogumunu ınsaallah canım....
ohh masaallah butun eksıkler tamam desene adı da cok guzelmıs melegının..
hastane cantası sormussun canım serpılın yazdıklarının aynılarından koymustum bnde
normal dogum yaptım ben hasta bezı cok ısıme yaradı ıstersen bulundur bence her ıhtımale karsı
otekı bahsettgn canta bebegın bakım malzemelerını tasımak ıcın sureklı kullancagn tarzda soruyosan ben chıcconun cantalı bakım setını almıstım
sadece sampuan,sabun,losyon.......banyo malzemelerıne aynı parayı verıcektım baktım yanında cantası var
ıkısını bı arada cıkarms oldum urunlerıde guzel memnun kaldım cantayı kullanıyorum pratık kullansılı tavsıye ederım canım
park yatakların ıcınde yatakları oluyo zaten canım ayrı satılıyolar ama aldgnız yerden gosterırler mobılya besık yataklarından bıraz dha ınce hafıf oluyo genelde
aklıma gelen seyler oldukca yazarm canım sana sormak ıstedklerın olursa
tmm o zman bı ara pc den denersın canım
bende bunalımdan cıkabıldım mı bılmıyorum uykusuzluktan fln kendımı sorgulayacak vaktım yok
henuz 40 gunlukken basbasa kaldık kızımla tek basıma savas verdım resmen ılk baslara gore sımdı cok cok dha ıyı nysekı
yoksa hc bı yakının olmadan tek basına yapılcak ıs degıl bebıs bakmak...
ıns canm ya dedgn gbı 4.ay duzenımı oturtmus olurum su an hıc bı uyku duzenı felan yok
gece gunduz ne zaman ne kadar uyuyacagı tamamen ınsafına kalmıs kucukhanımın
bazen gec mı kaldım ben mı yoluna koyamıyorum dıyorum ama dha cok kucuk dıyorum sonra..
ssenın en zaman gırdı uykular duzene canm 4.ayda mı
evet canım anne sutu verıyorum
ama bazen vakıtsızlıkten bıse yıyemedysem sutum barız azalıyo
ac oldugnı hıssettgm oyle zamnlarda arada mama verıyorum ac kalmamsı ıcın
sız ek gıdalara baslamıs olmalısınz canm dmı
gozlerıme ınanamadım
topıcte sayfalar bırıkmısss vay beee
masallah dıyeyım yarına portlemesın
kızlaaaarrrr ben cok ozlemısım yaaa cok
herseyıyle burası evım gıbıydı sankı ya sabahtan aksama...
boyle iste canim cok uzun yazdim farkindayim sormak istediklerin olursa sor yardimci olurum)
Annemdeyım bende bıkac gndur
bıraz kasık agrılarım oldu dr dınlen demıstı
geldım brz nazlandım buralarda,yrn donerım eve kısmetse.
Telden yazıyorum halıyle.
Bahar o cımcıme kızını yakalaarsam ben naparım varyaaaaaa
massallah yaaaaa cok guzel prenses
allah nazardan saklasın
rosecum tavsıyeelerın kupe gıb kulagımda
devamını beklıyorum ıns hatırladkca soruyorm bende
serpıll gozukme gozumeeee
kızım kocaya gıtcek nerdeyse
sen nerdesın teyzesı heeee
burcucumm allah kurtarsn saglıkla ıns
bısey kalmadı senın ne guzel
darısı bana
ha bırde kımse ıcınn kendını kızını uzme
bende cok yaptım onu olan bana oldu
herkes hala .otunun keyfınde...
biz 8 gunlukken herkesi kovdum ben gece bakmaya alisayim diye yoksa cesaret edemiyordum cok sukur bi sıkinti yasamadim ama gunduzleri herkes yanimdaydi bi sure sonra bunaldim tekbkalmak istedim lohusa sendromuna girdim herkese kotu davrandim ama bunalimdayim demeyi ihmal etmedim kirilmasinlar diye:)))
uyku konusunda defne erva beni cok uzmedi ilk zamanlar gecelri zor yediriyordum uyudu icin malesef cok sutum olmadi hatta ilk iki gun gelmedi defne de inat mememi almadi mama takviyesiyle 4 ay emzirdim bir ayda kendim sagdim icirdim tabi cok az simdi hep mama ile besleniyoruz ek gidaya 4 ay bitince basladin ilk meyve verdim sonra yogurt simdi hepsinden veriyorum annelik zor ama cok guzel her ince detayini dusunuyorsun hergun yaptigin o yagsiz tuzsuz corbalarin kalani tuzlayip adam ederek icnek zorunda kaliyorsun icimde patates havuc agaci cikacak yakinda bende ek gidaya basladim kizimla:))))
bide uyku duzenini ben kurmadim defnos kendi kurdu tek yaptigim aksam uykusunu ayarlamak o da 9.30 a belli bi saatten sonra uyutmuyorum ki gece uykusuna girsin diye defne gunduzleri 1.5 saatte bir yarim saat ayagimdaysa bir saatte yakin uyur bende uyusun diye ayagimdan indirmiyorum her saat basi koltuga mahkumum yani:)))
bi sorununz var defne ev disinda baska evlere gidince uyumuyor uyku duzeni bozuluyor tamamen umarim duzelecek...
derya kuzummmm haklisin ama bebis dogunca neden gelemedigimi anlayacaksin:)) simdi simdi duzen oturttuk da rahat edebiliyorum biraz:)) nasilsin kuzum kac haftalik oldu benim kizim adi belli mi
maşallah serpil o panik serpil gitmiş yerine başka biri gelmiş sende buyumuşsun kızınla canımm yaaaa
canım ya benim kızda defne gibi gittiğimiz yerde uyumuyor birde huysuzlanıyor gecen yeme gittik ay restoranta siparişleri verdik yan masadak, sandalyeyi çekti ses çıktı . çıkan sesten korktu veee ağlama krizine girdik yemeği 5 dk da yedik ve kalktın hatırlamıyorum hatta eşime ben açım dedim okadar hızlı yedık ki ne yediğimizi anlamadık bile. kalabalık ortamlarıda sevmiyor ki ben alıssın dıye dışarı çıkartıyordum ama kayın valdem bakıyor gunduz hafta içi o uzak tutuyor doğal olarak çocukta alışkanlık olusamadı.
birde canım yavas yavas ayakta uyutmayı bıraktırmanız lazım kendı yatagında uyutmalısın.zor oluyor bırakması ama nekadar kücükken açabalarsan o kadar kolay olur . .
o paniklik yine var da minimuma indi tabi defneye odakli bi hayat yasiyoruz stres sinir yok o da etkileniyor iyi oldu benim icin buyudum dimi:))))))
defne disariyi seviyor baharcim bazen huysuzluk yapiyor ama ev ortamlarinda sorun var uyumuyor yabanciliyor alisacak kis diye bende cok disari cikarmiyorum gordugu kac kisi bir ay once uuzn sureden sonra avm ye goturdum cocuk neye ugradigini sasirdi isiklara falan bakip agladi ama alisti simdi rahatiz:)))
gunduz mecburen ayakta salliyorum aslinda 4 aya kadar herseu guzeldi hic ayakta sallamadim agzina emzigi verirdim yattigi yerde uyurdu ama buyudukce gozu acildi cadinin dalamadi uykuya ee mecburen yeterki uyusun moduyla ayaga aldik gece sukur bi sorun yok uykuya girdiginde dogru yatagina insallah boyle gider zamanla birakacagini umuyorum bu durumu defnenin cokbuzun aliskanliklari yok oyle hissediyorum
çok iyi canım akılı bebek deme ki defne :) resmini koysana görelim .
maşallah serpil o panik serpil gitmiş yerine başka biri gelmiş sende buyumuşsun kızınla canımm yaaaa
canım ya benim kızda defne gibi gittiğimiz yerde uyumuyor birde huysuzlanıyor gecen yeme gittik ay restoranta siparişleri verdik yan masadak, sandalyeyi çekti ses çıktı . çıkan sesten korktu veee ağlama krizine girdik yemeği 5 dk da yedik ve kalktın hatırlamıyorum hatta eşime ben açım dedim okadar hızlı yedık ki ne yediğimizi anlamadık bile. kalabalık ortamlarıda sevmiyor ki ben alıssın dıye dışarı çıkartıyordum ama kayın valdem bakıyor gunduz hafta içi o uzak tutuyor doğal olarak çocukta alışkanlık olusamadı.
birde canım yavas yavas ayakta uyutmayı bıraktırmanız lazım kendı yatagında uyutmalısın.zor oluyor bırakması ama nekadar kücükken açabalarsan o kadar kolay olur . .
Kızlaaaarr hayırlı akşamlar herkese 2 gündür gelemedim, 1 mayısta tatildim gezdim kendime çok güzel 2 tane elbise aldım ona bayılmakla meşguldum :)
bugün ise işe gittim işlerim çok yoğundu bir türlü ha girdim hagirdim derken akşam oldu, giremedim, anahtarlarımıda evde unuttuğum için evede giremedim gittim annemlere mecburen.
Ayy sabah başıma ne geldi bakın; birgüzel giyindim, etek ceket takımım vardı pembe onu giydim hazırlandım çıktım, eteği giyerkende fermarını açmadım direk alttan geçirdim, zayıfladım ya biraz ayıptır söylemesi o yüzentam apartmandan çıktım 2 adım attım arkamdan bir kadın seslendi, kız kızzzz dur diye, bi baktım bizim komşu teyze, "eteğinin fermuarı açık kalmış" demezmi ayyy dedim elimi attım hemen arkaya bi baktım hakkaten fermuar açık donum görünüyor ama ne rezillik varya bi baktımki fermuar bozulmuş açık unutmamışım çünkü açık unutamam açmadan giydim eteği. hemen koştum eve değiştirdim kadına ne dua ettim ama, düşünsenize öyle mahallede yürüyüp işe gittiğimi ayy ne rezillik. e tabi o telaşla anahtarımıda evde unutup çıkmışım. Bugünkü maceram öyleydi yani, yarından tezi yok evin heryanını ayna dolduracağım karar verdim
canım pazar günü başladım soğan suyuna ben bugün 4. günüm, iğrenç ama napalım içiyorum. sen nasılsın ne var ne yok
gozlerıme ınanamadım
topıcte sayfalar bırıkmısss vay beee
masallah dıyeyım yarına portlemesın
kızlaaaarrrr ben cok ozlemısım yaaa cok
herseyıyle burası evım gıbıydı sankı ya sabahtan aksama...
Annemdeyım bende bıkac gndur
bıraz kasık agrılarım oldu dr dınlen demıstı
geldım brz nazlandım buralarda,yrn donerım eve kısmetse.
Telden yazıyorum halıyle.
Bahar o cımcıme kızını yakalaarsam ben naparım varyaaaaaa
massallah yaaaaa cok guzel prenses
allah nazardan saklasın
rosecum tavsıyeelerın kupe gıb kulagımda
devamını beklıyorum ıns hatırladkca soruyorm bende
serpıll gozukme gozumeeee
kızım kocaya gıtcek nerdeyse
sen nerdesın teyzesı heeee
burcucumm allah kurtarsn saglıkla ıns
bısey kalmadı senın ne guzel
darısı bana
ha bırde kımse ıcınn kendını kızını uzme
bende cok yaptım onu olan bana oldu
herkes hala .otunun keyfınde...
biz 8 gunlukken herkesi kovdum ben gece bakmaya alisayim diye yoksa cesaret edemiyordum cok sukur bi sıkinti yasamadim ama gunduzleri herkes yanimdaydi bi sure sonra bunaldim tekbkalmak istedim lohusa sendromuna girdim herkese kotu davrandim ama bunalimdayim demeyi ihmal etmedim kirilmasinlar diye:)))
uyku konusunda defne erva beni cok uzmedi ilk zamanlar gecelri zor yediriyordum uyudu icin malesef cok sutum olmadi hatta ilk iki gun gelmedi defne de inat mememi almadi mama takviyesiyle 4 ay emzirdim bir ayda kendim sagdim icirdim tabi cok az simdi hep mama ile besleniyoruz ek gidaya 4 ay bitince basladin ilk meyve verdim sonra yogurt simdi hepsinden veriyorum annelik zor ama cok guzel her ince detayini dusunuyorsun hergun yaptigin o yagsiz tuzsuz corbalarin kalani tuzlayip adam ederek icnek zorunda kaliyorsun icimde patates havuc agaci cikacak yakinda bende ek gidaya basladim kizimla:))))
bide uyku duzenini ben kurmadim defnos kendi kurdu tek yaptigim aksam uykusunu ayarlamak o da 9.30 a belli bi saatten sonra uyutmuyorum ki gece uykusuna girsin diye defne gunduzleri 1.5 saatte bir yarim saat ayagimdaysa bir saatte yakin uyur bende uyusun diye ayagimdan indirmiyorum her saat basi koltuga mahkumum yani:)))
bi sorununz var defne ev disinda baska evlere gidince uyumuyor uyku duzeni bozuluyor tamamen umarim duzelecek...
derya kuzummmm haklisin ama bebis dogunca neden gelemedigimi anlayacaksin:)) simdi simdi duzen oturttuk da rahat edebiliyorum biraz:)) nasilsin kuzum kac haftalik oldu benim kizim adi belli mi
deryam eminim senin kzıın da çook tatlı olacak bende onu yemek isteyeceğim :9 hamilelğin nasıl geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?