Valla sende haklısın ama ne biliyim ilerde başın ağrıyacak belli ki açıkçası fazla bi çözüm yolu yok gibiBoyle cok samimiyet kurmaya calisan, erkeklerle bile hemen muhabbet etmeye calisan biri. Nisanlimin ailesinin erkekleride aksine cok ciddiler.
Bas edemeyecek bir duruma gelirsem nisanlimla bir bahane uydurmak zorunda kalacagim. Fakat annemin psikolojisi bozuk idare edin demekte zoruma gider.
Evet cozum yok gibi... Desteginiz icin tesekkur ederim.Valla sende haklısın ama ne biliyim ilerde başın ağrıyacak belli ki açıkçası fazla bi çözüm yolu yok gibi
Allah razi olsunIlerde hayatina girecek olan kisinin seni sevdigi icin bunlari onemsemeyen biri olmasi lazim. Yoksa aileyle itham edilmek cok kotu birsey. Nasil bir annen var diyen bir nisanlim olsa, akrabalari elestirse ne kadar kotu bir duruma duserdim kim bilir!
Allah sizede hayirli kapilar nasip etsin.
Annen cok iyi birsey yaptigini saniyor durumun ne kadar abes oldugunun farkina bile varmiyor. Benim annemde boyle ne desem ne yapsam degistiremiyorum. Yillardir calisma hayati olan biri hic mi ilerleme kaydetmez anlayamiyorum.Allah razi olsun
Gercekten evlenilecek kisi bu acidan onemli etken ablamda evli emistem ablami sevdigi icin problrm etmiyor ama ben herhalde evlenecegim kisi karsima cıkıncaya ladar bu tedirginlikle yasuyocam
Mesela bir ornek vereyim ablamin dugubunde ikramliklar dagitilacagi zaman iste cerezdir kuru pastadir vs garsonlar var bi baktim annemin elinde birseyler var misafirlere goturuyo guya gorsonlar gormemis uyardim yapma bak erkek tarafi orda ayip oluyo aradan cok bi zaman gecmedi tekrar aynisini yapti uyarincada daha bi celalleniyo
Hatta yaptigi birkac sey daha vardi inanin dugunde yerin dibine girip ciktim en azindan dugunde gelin ben degildim mudahale edebildim sacma ama ya benim dugunumde oyle seyler yasanirsa diye simdeden dusunup dertleniyorum
Annen cok iyi birsey yaptigini saniyor durumun ne kadar abes oldugunun farkina bile varmiyor. Benim annemde boyle ne desem ne yapsam degistiremiyorum. Yillardir calisma hayati olan biri hic mi ilerleme kaydetmez anlayamiyorum.
Tahsili ve sosyal yasantisi olan birinin boyle olmasi daha uzucu. Disarda yemek yerken yavas ye dikkat et diye uyarmak zorunda kaliyoruz.Toplum kurallari, nezaket asla umrunda degil.Evet iste kendince dogru birsey yaptigini zannediyor tahminen senin annende oyke ve kendilerince en dogrusunh onlar biliyor
Senin annende durum farkliymis is hayati olduguna gore tahsili var maalesef benim annemin tahsili yok olsa hersey daha mi farkli olurdu bilmiyorum dogrusu
Tahsili ve sosyal yasantisi olan birinin boyle olmasi daha uzucu. Disarda yemek yerken yavas ye dikkat et diye uyarmak zorunda kaliyoruz.Toplum kurallari, nezaket asla umrunda degil.
O ne biliyorsa dogru beni mi egiteceksiniz diyor. Duzeltmek icin caba gosterse denedi olmadi diyecegim ama yanlisinda israr eder her seye inatlasir.
Kayinvalideme gelip kalacakmis. Onuda yazlik bir yerde evimiz var oraya cagiriyor sende bana gel diye. Yani sanki ben ortada yokum kayinvalidemle eski dostmus gibi davraniyor.Kayınvalidenlete annenin nerde nasıl konuşacağını pek bilmediğini bi yanlışı olursa şimdiden kbkmamalarını amaan biz alıştık artık pek de umursamıyoruz gibisinden onlara aşıla sonra ne derse desin duymazdan görmezden gelirsiniz uzakmışsınız çok sıkıntı edilecek bi durum değil neticede annen ve o da öyle değiştiremezsin kabul etmek zorundayız
herkesi olduğu gibi
olması gereken de bu.
Asla onemsemez teyzem, kuzenlerim kac kere uyardi ben kulturlu, konusmayi bilen biriyim diyip onlarida azarliyor.Bu konuda baskalarinin uyarilarini onemser mi peki yakin akrabalarinin yada arkadaslarinin
Kayinvalideme gelip kalacakmis. Onuda yazlik bir yerde evimiz var oraya cagiriyor sende bana gel diye. Yani sanki ben ortada yokum kayinvalidemle eski dostmus gibi davraniyor.
Kayinvalidem iyi niyetli, kendi halinde biri fakat kusur arayan elestiren biri olsaydi annem yuzunden, esimin ailesiyle sorun yasardim. Insan once kizinin huzurunu dusunmez mi?
Dugunden sonra hemen balayina gidicez diyorum iyi siz gidin ben kaynananda kalirim diyor.
Insan annesinden utanir mi ne trajik gercekten.Sahiden cok dusuncesizce davraniyor
Keske bazı konularda lafini sozunu dinletecek biri olsaydi
Benim annemde hayatta kendi dogrusundan ssmaz bazen bakiyorumda sanki hep kendini dusunerek yasiyormus gibi geliyor en ufak uyarida celallenmeler iyi ettim demeler
Ne zamana kadar bekci gibi basinda dikilip kalabiliriz ki
Sizinkide diken ustunde yasamakAsla onemsemez teyzem, kuzenlerim kac kere uyardi ben kulturlu, konusmayi bilen biriyim diyip onlarida azarliyor.
Teyzemin dunurlerine gitmistik bir kere annemin hareketleri yuzunden teyzem bana ne cok dert yandi. Kendi dunurleri oldugu icin utandi hemen.
Bana gelincede herkes idare et diyor.
Insallah dugununuzde sıkıntı yasamassinizInsan annesinden utanir mi ne trajik gercekten.
Evlendikten sonra bu durum bana yansirsa ciddi mesafe koymaliyim. Kayinvalidemden de rica etmeliyim sanirim surekli iletisim halinde olmasinlar.
Bu yasa kadar sabrettim fakat artik buna kafa yormak istemiyorum.
Dugunumde kazasiz belasiz gecer umarim.
Hemen hemen ayni sorunlari yasiyoruz.Sizinkide diken ustunde yasamak
Ablamlarda kayinvalideleride bizden uzakta okdugu icin cok sukur sıkıntı yasamiyorlar birde ablam birazvurdumduymazfir fazla takmaz ama sahiden ben hastalanirim herhalde onun dugunundekileri falan bendede yapsaydi
Mesela ben bazen bulundugumuz yerin cografi kulturunden falan diye dusunurum ama bence alakasi yok teyzeme bakiyorum teyzemde burda dogup burda evlenmis biri ama annemden tamamiyle farkli
Ćok kulturlu falan diyemem ama yine oturup kalkmasini nerde ne soylemesi geektigini yine daha iyi biliyor annemin yengeleri yine oyle
Baba tarafindanda kimseyi ornek almamis hep burnunun dikine gidip durdu ustune basina ozen gostermez ne bulursa ustune gecirir defalarca kez konusmaya calistim yeri geldi tartistim ama yok degisen birsey
Bwn buranin kulturune sahiden yabanciyim bazen burali bir erkekle evlenemem diye dusunuyorum ama bazende kulturlu bir ailede buyumus biriyle evlenirsem annemden dolayi daha fazla sorun yasarim diye en iyisi burasi diye dusunurum
Cok tesekkur ederim onlar anlayisli olmasi bi nebze icimi rahatlatiyor.inşallah annende bulamadığın huzuru kayınvaliden ve nişanlında bulursun
Anneniz ananenizle iletisimi kesmeyi dusunmedimi hic?Benim ananem annemi 6 aylık bebekken sokağa birakıp gtmiş.
Veeee annem 18 yasına geldiğinde ben senin annenim diyerek karsısına cıkmıs
Annem de anne özlemi ile bagrına basmak istemiş ama annem annesini , ve biz ananemi tanıdıktan snr ananemin normal bi insan olmadıgına karar verdik , bu kararı vermek uzun yıllar oldu çnk hep alttan alan annem oldu babam oldu biz olduk
Ananem milletin içinde bizi rezil etmeye bayılırdı , sacmasapan konusurdu, annemi hep aglatırdı hakaret asagılama , osikolojık baskı ve hala da anneme sana hakkımı helal etmıyorım der
Ne hakkı var ise
Anneniz ama malesef insan annesini de secemıyor
Madem güzel bir yuva kurqcaksınız annenizi mümkün oldugunca yzak tutun sizin için en sağlıklısı bu gbi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?