Icim icimi yedi dusunmekten ic sesimle konusmaktan yoruldum sizden fikir almak istiyorum.
Derdim annem. Su konuyu yazarken bile acaba haksizlik mi ediyorum diye vicdan azabi duyuyorum.
Yıllardir annemle sorunlarimiz var beni dogurmayi hic istememis aldirmak istemis doktor karsi cikmis aldiramamis,dusurmek istemis fakat ben hayata tutunmusum. Bunlari bana cok normal seylermis gibi gulerek anlatir. Beni 7 aylikken baska bi sehirdeki babaneme birakip 11 aylikken almis bu sure icerisinde sadece bir kere gormeye gelmis. Ayrica babanem ve halalarimin yaptiklarini, dedemin alkolik oldugunu anlatir insan oyle bir ortama cocugunu nasil birakir hala anlamis degilim.
Aramizda her zaman catismalar oldu asla hicbir yanlisini duzeltmeyi kabul etmez. Arkadaslarimin annelerine ozendigim cok zamanlar oldu.
Ben bu yaz nisanlandim, istemeye geleceklerinde annemi defalarca uyardim lutfen agir oturakli ol kiz annesisin kimse bize kusur bulmasin dedim. Nisanlimin ailesine bizim aile sirrimiz sayilacak birkac seyden bahsetmis bunu nisanlimdan duydum anneme aciyip uzulmusler kadin cok cekmis demisler. Kendini acindirmaktan cok hoslanir.
Bense az konusan, insanlarla mesafeli olan, derdimi kolayca ortaya dokemeyen biriyim.
Ben bu olayi duyunca anneme kizdim yaptiginin cok yanlis oldugunu soyledim bir kere olsun hatasini kabul etsin tamam kizim bir daha yapmam desin inanin raziyim.
Nisanlimin ailesine hakaret sayilacak bir laf soyledi biz kendi akrabalarimizla oturuyorduk. Nisanlimin ailesi memleketine donmustu. Birilerinin yaninda simarip oyle bir laf etmesi bana cok dokundu orada agladim. Akrabalarim annenin psikolojisi bozuk, sen akli basinda bi kizsin onu idare et diyip teselli ettiler. Annemin savunmasi dediysem nolmus ben o...puluk mu yaptim! diyor.
Anlatacak o kadar cok sey var ki ama uzatmak istemiyorum.
Bu yaz dugunum var annemin davranislarindan o kadar cok korkuyorum ki hergun bunun tedirginligini yasiyorum. Onu degistirmem mumkun degil ama elimden bir sey gelir mi size sormak istiyorum.
Paylasmak, icimi dokmek istedim.
Dipnot: Kayinvalidemle cok samimiyet kurmak istiyor bu durumda beni rahatsiz ediyor.