Ben söylemesini istemediğim şeyi söylediğini yakaladığımda bile inkar etmişti,Ah bazı anneler...Amin.
Cok kucuk bir adim atsa yine orta yol buluruz ama kabullenmiyor.
biraz değişik versiyonuda benim annem;herkese herşeyimizi ,olur olmaz her ortamda anlatır,kardeşlerim ve ben onun için herkesten daha kıymetsiziz özellikle yiğenleri ve akrabalarından.....Ama saftır, asla yalan sevmez....konuşunca hiç kendinde hata kabul etmez,çok huysuz sürekli bir didişme içindedir,açığımızı bulduğu an asla affetmez,dayak ve hakaret çocukken de çok fazla oldu.......bazen; hani evlat için derler ya ,atsan atılmaz satsan satılmaz diye tam da böyle işte ,evin büyüğü olarak annelik ben yaptım kardeşlerime, sadece doğurmadım ama hep iyi ve kötü zamanlarında sadece yol gösterici ben oldum....haliyle buda beni çok yordu.. düşünsene; başımızdaki annemin eksiklerini hatalarını biz görmezden gelip hep düzeltmeye çalıştık şaka gibi...çooooook isterdim bana gerçekten dost olacak,açığımı yüzüme vurmayacak,elalemin önünde önüme duvar gibi geçip beni savunaca bir anne..o yüzden hiçbir arkadaşımın evine gidip ailesini tanımak istemem bu eksikliğihep hissettim çünkü.....uzun lafın kısası asla değişmez ama onunla yaşamaya alşmışsındır...bırak herkeste alışsın...bir gün toprak olursa, yinede iyi bir evlattım deyip vicdanın rahat olur en azıdan....Kisaca dilinin kemigi yok, empati kurmuyor.
Hep ben kendimi mahcup hissediyorum.
Ayni benim annemi anlattiniz sanki ne degisirler ne hatalarini kabul ederler onlar anne ne yaparlarsa dogrudur herkes yanlis onlar dogru bende au aralar bu konudan dolayi dertliyimYaptiklari davranislar cok normal geliyor. Benim gibi anne buldunuzda daha ne istiyorsunuz diyor.
Sadece destege ihtiyacim var o yuzden bu konuyu actim yoksa bende degisecegini dusunmuyorum.
Dugunde arada kaynamak degilde amaci kendini gostermek olacak nisandada oyle oldu.Az öz görüşsünler
Düğünde de arada kaynar zaten ne yaptığı görülmez
Uzakta olacagim ama hep bizimle iletisim halinde olmak istiyor tum planlarinda bize gelip gitmek, kayinvalideme gitmek var.Uzağa kur yuvanı ve onu uzak tut
Yani su ölümlü dunyada gurur duyacagim, fikirlerini onemseyecegim bir annem olmayacak. Kabul ettim zaten artik keske duzelmek icin biraz cabasi olsa.O senin annen yapacak bişey yok sen nasıl öyle kabul ettiysen herkes öyle kabul edicek bunda rezil olacağın bir durum yok çünkü sen naparsan yap değişmeyecek o yüzden hiç canını sıkma böyle bir karakter deyip hayatona bakacaksınkendini boşa üzdüğünşe kalırsın
Sizde cok zor seyler yasamissiniz. Suan evli misiniz?biraz değişik versiyonuda benim annem;herkese herşeyimizi ,olur olmaz her ortamda anlatır,kardeşlerim ve ben onun için herkesten daha kıymetsiziz özellikle yiğenleri ve akrabalarından.....Ama saftır, asla yalan sevmez....konuşunca hiç kendinde hata kabul etmez,çok huysuz sürekli bir didişme içindedir,açığımızı bulduğu an asla affetmez,dayak ve hakaret çocukken de çok fazla oldu.......bazen; hani evlat için derler ya ,atsan atılmaz satsan satılmaz diye tam da böyle işte ,evin büyüğü olarak annelik ben yaptım kardeşlerime, sadece doğurmadım ama hep iyi ve kötü zamanlarında sadece yol gösterici ben oldum....haliyle buda beni çok yordu.. düşünsene; başımızdaki annemin eksiklerini hatalarını biz görmezden gelip hep düzeltmeye çalıştık şaka gibi...çooooook isterdim bana gerçekten dost olacak,açığımı yüzüme vurmayacak,elalemin önünde önüme duvar gibi geçip beni savunaca bir anne..o yüzden hiçbir arkadaşımın evine gidip ailesini tanımak istemem bu eksikliğihep hissettim çünkü.....uzun lafın kısası asla değişmez ama onunla yaşamaya alşmışsındır...bırak herkeste alışsın...bir gün toprak olursa, yinede iyi bir evlattım deyip vicdanın rahat olur en azıdan....
Yanlisini kabul edip biraz cabasi olsa gercekten birseyler normale donecek ama kendisi mukemmel.Ayni benim annemi anlattiniz sanki ne degisirler ne hatalarini kabul ederler onlar anne ne yaparlarsa dogrudur herkes yanlis onlar dogru bende au aralar bu konudan dolayi dertliyim
Annemin kardesleri var hepsi nerde nasil davranmasi gerektigini bilen insanlar. Teyzem oyle dedi ben koca kadinim naptigimi bilmiyo muyum dedi. Nisanlimin ailesi gittikten sonra annem yine bi konuda yalan soyledi tartistik sehirdisindan gelen enistem vardi şok oldu. Annen tedavi goruyor mu niye boyle diye sordu. Herkes beni teselli ediyor sen annenden cok farklisin, ondan daha olgunsun vs. kimse cozum bulamiyor.Annenizin kardeşi falan yok mu ? Ondan rica etseniz yanından ayrılmasa
Ve evlendikten sonra kayınvalidenizle de konuşun, annem biraz konuşmayı muhabbeti çok sever , aşırıya bile gider gibilerinden nabzına göre anlatın ,bilsin durumu
Uzaga tasinmak benim icin bir sans oldu.Nasılsa evleneceksin uzağa taşın yoksa yine mutsuz olacaksın gibi
sanırım bunu tek yaşayan sen değilsin , herkesin bir derdi var
evet evliyim yaşamayan bilemez ama eşimde onu böyle kabul etti....varsa yoksa gelinleri ve akrabaları daha evime gelmiş değildir....şehir dışında bir kızım var evli ne halde nasıl biyerde yaşar pek umrunda olmaz....zaten artık bende beklentilerimi sıfırladım ona karşı..telle aramaya korkarım çünkü hep eleştri ,hep bir haklı çıkma çabası,en ufak derdimi sorunumu bilmez anlatsam ben hatalıyım zaten...inan artık gücüm yok onunla didişmeye...ne acı birşey bahsettiğim annem değilmi?Sizde cok zor seyler yasamissiniz. Suan evli misiniz?
Benim annemde hicbi yerde beni savunmaz. Ben sadece sizden farkli olarak dayak yemedim. Dovme huyu yoktur.
Bide kimseye kiymet vermez. Tvde sehit haberi olur, duygusal bir film olur daha tek damla gozyasi doktugunu gormedim. Benim hemen gozlerim dolar. Kendisi her konuda duvar gibidir.
Esinize cok gecmis olsun. Sizin yasadiklariniz daha zor seyler. Esinizle mutlusunuz anneninizin kapisina muhtac degilsiniz en onemlisi bu. Gelse evinize sizi huzursuz etse cocugunuzda kotu etkilenir. Gelmedigi daha iyi bosverin. Gercekten herkes anne olamiyor. Sizin ne sucunuz olabilir kinse secme sansi olsa oyle bir anneyi istemez. Bende evlenip uzaklastiktan sonra bunlari hic dusunmemeye calisacagim.evet evliyim yaşamayan bilemez ama eşimde onu böyle kabul etti....varsa yoksa gelinleri ve akrabaları daha evime gelmiş değildir....şehir dışında bir kızım var evli ne halde nasıl biyerde yaşar pek umrunda olmaz....zaten artık bende beklentilerimi sıfırladım ona karşı..telle aramaya korkarım çünkü hep eleştri ,hep bir haklı çıkma çabası,en ufak derdimi sorunumu bilmez anlatsam ben hatalıyım zaten...inan artık gücüm yok onunla didişmeye...ne acı birşey bahsettiğim annem değilmi?
8 ay önce erken doğum yaptım sezeryanla 34 haftalıktı,eşim bebeğimizi göremeden apar topar beynindeki kistten ameliyat oldu aynı zamanda ....telde yalvarıp ağlamama rağmen baban hasta gelemem dedi ;kızkadeşim çalışıyordu oda gelemem dedi ama kızkardeşimi napar eder yollardı isteseydi...bana eşimin burada olan halası gelip baktı....offfffff daha neler neler........bazen ben bunları hakedecek bişey yapmadım ki diyorum ağlıyorum,sonrada boşveeeeer diyorum
Allah gerçekten yardımcınız olsun.. Sizden sonra annenizle yaşayacaklar içindeAnnemin kardesleri var hepsi nerde nasil davranmasi gerektigini bilen insanlar. Teyzem oyle dedi ben koca kadinim naptigimi bilmiyo muyum dedi. Nisanlimin ailesi gittikten sonra annem yine bi konuda yalan soyledi tartistik sehirdisindan gelen enistem vardi şok oldu. Annen tedavi goruyor mu niye boyle diye sordu. Herkes beni teselli ediyor sen annenden cok farklisin, ondan daha olgunsun vs. kimse cozum bulamiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?