Benim derdim bir ömürlük ...

Canım bence evlendikten sonra farklı düşüneceksin. Tamam annenin yaptıkları hoş değil haklisin ama ne KV ne akraba ne koca kimse annenin yerini tutamaz ne kadar kotu bi anne olursa olsun. Bence nisanlin ve ailesine annenden ötürü dertlenme sakin, bugün iyi konuşurlar evlenince bi sikintiniz oldu mu ananda deli zaten deyiverirler, canın yanar ama laf edemezsin kimseye annenj ezme hakki verme bugünkü yaşananlara siginipta, Allah mesut etsin inşallah.
 
Insallah dugununuzde sıkıntı yasamassiniz

Ama kayınvidenize annenizle arasina mesafe koymayı soylemeniz sizin aleyhinize olmasin yani oetada yanlis anlasulmaya sebep olacak sıkıntılar vs...
Onu ben soylemesemde nisanlim aileler icinde mesafeli olmak iyidir bizde mesafeli yasayacagiz tarzinda birseyler soyleyebilir annesine diye dusunuyorum.
 
Cocuklugumdan beri anneme karsi bi yakinligim yok. Hicbir zaman gercek bir anne kiz olanadigimiz icin uzuluyorum. Ben hicbir zaman onu ornek almadim. Annem erkek kardesime daha duskundur bunu her zaman belli eder.
Fakat butun isteklerini bana siralar.
Oglum evinde mutlu olsunda, gelin yuzume bakmasada olur diyor.
Bana gelincede damadim ilerde bana bakar diyor.
Inanin doldum artik bunlari kimseye anlatamiyorum.
Nisanlim herseyin farkinda yani cogu sey onun gozu onunde yasaniyor hic kotu yorum yapmiyor hatta anneme karsi cok merhametli.
Gittigimiz her yemege, geziye onuda goturuyoruz biraz kendine cekiduzen vermek bu kadar mi zor?
 
Annenize hayat çok çektirmiş seninde ona acımasız duygusuz ve anlayışsız olmanı bende anlayamadım evleniyorsun diye annene sınır getirmen konuşma demen hoş değil hiç değilse birde sen çektirme ,
 
Onu ben soylemesemde nisanlim aileler icinde mesafeli olmak iyidir bizde mesafeli yasayacagiz tarzinda birseyler soyleyebilir annesine diye dusunuyorum.

Arkadas tavsiyesi olarak sunu soyleyebilirim bu konuyu mumkun mertebe ustu ortulu halletmeye calisin yani araya koydugunuz mesafenin nedenini karsi tarafin bilmemesine gayret gosterin olabildigince cunku emin olun hayatta bazen en yakinimizdakileri dahi taniyamiyoruz birgun bu konununda ayri bir sorun okarak karsiniza çıkmasinı istemem
 
Kaç yasindasiniz bilmiyorum ama anneniz çok genç olmasa gerek!! Ve kendi annesiyle yaşadığı seyler onu bu hale getirmiş belli ki , belki tedavi olmak ona iyi gelebilir. Durumunuza gerçekten üzüldüm ama sadece o da sizin anneniz ve kız evlat olarak en çok sizin yardiminiz dokunur. İnşallah sorunlariniza tez zamanda çözümler bulursunuz. Ama su evlenince annenizi uzak tutun yorumlarina katılmıyorum belki de sizin sevginiz ilginiz ona iyi gelecektir , onu birde evlattan yana uzmeyin derim ama hayat ve karar tabii ki sizin..
 
Annenize hayat çok çektirmiş seninde ona acımasız duygusuz ve anlayışsız olmanı bende anlayamadım evleniyorsun diye annene sınır getirmen konuşma demen hoş değil hiç değilse birde sen çektirme ,
Annemin cektigi sıkıntılar herkesinki kadar. Cok cileli bir hayati yok ortalama bir hayat yasiyor.
Evleniyorum diye degil yillardir duzeltmeye calisiyorum. Bende annemle gurur duymak gittigim her yerde onu herkesle tanistirmak istiyorum. Buda benim icin buyuk bir eksiklik. Fakat baska bir aileye gelin giden kizi icin insan biraz duzelmeyi deneyemez mi kimse bir acik bulmasin diye bunu yapmak zor degil.
 
Her konuda elimden geleni yapiyorum. Hediye alirim. Dugunum icin hicbir masraf talep etmedim. Gittigim her yere goturuyorum.
Tek istegim biraz hatalarini anlasin benimde icim rahat etsin simdi ne der ne yapar nasil davranir diye tedirgin olmaktan yoruldum.
Teyzemlerin yaninda beni elestirir neden oyle soyledin derim teyzeni teselli etmek icin der.
Bizbizeykende iyiki seni dogurmusum der. Onun benden yana bir sikayeti yok aslinda. Ben bu duygulari icimde yasiyorum.
 
seni anlıyorum bu huyda bi anneye alttan alarak güzellikle konuşmaz çıkışırsan daha da çok haklı görür kendini seni dinlemez. o yüzden bi yere gidecekken güzellikle tembihle ''annecim nolur orda aile içi şeylerimizden çok bahsetme sonuçta el değil mi yarın bi gün başımıza kalkacakları bişey bilmesinler ağızlarına laf vermeyelim'' de. ama güzellikle söyle.

nişanlınla aran iyi olduğu sürece de sorun etme hiç. anneler hep kendilerini haklı görürler benim de şurda hatam var demezler. böyle böyle idare et çok da yüklenme kadına.
 
Sorunda bu iste ben mesafeden yanayim annem neyimiz var neyimiz yok konu acilsa anlatir. Once inkar ediyor ben demedim diyor, sonra dediysem dedim nolacak diyor.
Benim cekincem annemin karsi tarafa anlatmamasi gereken seyleri anlatmasi. Bu nedenle samimi olmasini istemiyorum.
 
Yuklenmiyorum hic konusunu bile acmiyorum. Artik istiyorum ki birseyleri kendi anlasin, kendisi dikkat etsin davranislara, o yasta bi hanim olarak agir, oturakli olsun.
Benim kirginligimda insan evladi icin birkac gunde olsa boyle davranamaz mi?
Kimseye laf vermeyelimde dedim defalarca duzgun konustum yine bildigini okuyor.
 

Niyetinide nedeninide cok iyi anliyorum
Bu mesafeyi öyle bir sekilde koy ki karsi taraf kv niz ve esinin ailesi durumdan haberdar olmasin yada daha farklı bi sekilde yansit ki daha sorun bir anne yada daha sorunlu bir aile izlenimi olusmasin ortada
 


kendi annemi gördüm valla hepsi mi böyle ne
 
Bu dengeyi saglayabilirim umarim.
Annem inadina yapiyor gibi durumu dahada zora sokuyor yuzsuzluge vuruyor o an ne kadar uyarmaya calissamda benle gozgoze gelmemeye calisiyor. Bu nedenle yaptigi herseyin farkinda oldugunu dusunuyorum.
Kiziyorum, sitem ediyorum yuzume bakip guluyor. Bisi olmaz diyip duruyor.
 
Anneni değiştiremiyeceğine kabul et ve artık bu konuda kendini yıpratma anneni seven onu o şekilde sevsin sevmeyende yanında durmasın
 
Eski kadınlar iki yüzlülük, numara hareketler bilmez doğal ve içten olurlar o farklı kuşaktan , annen normal davranıyor olmadığı gibi davranmasını bekleme
 
Eski kadınlar iki yüzlülük, numara hareketler bilmez doğal ve içten olurlar o farklı kuşaktan , annen normal davranıyor olmadığı gibi davranmasını bekleme
Annem cok rahat yalan soyler. Sacma sapan bi konu yuzunden bile yalan soyledigi cok olur. Bi lafi der ortaya cikar dedigini inkar eder. Bunlarida gorduk yasadik. Akrabalari annem icin o buraya gelince ortalik karisiyor derler.
Keske gercekten tarif ettiginiz gibi olsa.
 
Yalnız bu yazdıkların kişilik bozukluğuna işaret ,tedavi şart o zaman
 
Yalnız bu yazdıkların kişilik bozukluğuna işaret ,tedavi şart o zaman
Kendi sorunumu cozemesemde psikologum.
Kisilik bozuklugu yok doktora gitti hafif bi depresyon dedi oda yillardir var. Hafif dozda bir antidepresan kullaniyor.
Annem menfaatini cok iyi gozetir. Gercekten planli hareket eder saf temiz kalpli bir insan degil malesef.
Nisanlima ve ailesine cok yakin olmak istiyor. Her yerde gider onlari anlatir kac defa anlatma kime ne anne derim anlatir. Islerini cok merak eder, nisanlima surekli isleriyle alakali seyler sorar.
Nisandan once ben kizima esya alamam dedi nisanlimin ailesinin asla boyle bir talebi olmadigi halde bu sekil konusup beni mahcup etmisti.
Nisanlimda teyze bizim oyle bi beklentimiz yok dedi ama bana annen niye boyle soyledi biz zaten istemeyiz dedi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…