Benim dusuncem kimse arada kan bagi var diye anne babasini kosulsuz sevmek, her ne olursa olsun kabul etmek zorunda degil.Kusura bakmayin.ben sizi hatali buldum..annenize bir takim seylerden dolayi kizgin ve kirgin gordum . Resmen annenizi her dedigi batiyor her yaptigi sizi irdeliyor . Annenizi kosulsuz sevmeyi ogrenin ve ondan utanmayin..yarin o cok guvendiguniz esiniz in agzindan ummadiginiz laflar duyabilirsiniZ.nisanliniz anneniz hakkindaki dusuncelerinizi bilmesin. Her derdini durumunu anlatan insan ajitasyon y apiyor diye kaide yok..anneniz in yaptiklarinda kotu noktalar ariyacaginiza iyi taraflari bulmayi deneyin ..Anneniz ne diyecek ne soyliyecek diye dusuneceginize daha farkli seyller dusunun..anneniz hatali olabilir kusurlari olabilir , ondan utanmak yerine senin Annen oldugu icin sevmeyi ve gurue duymayi ogren . Annen degismiyor Sen degis .anneniniz yaptiklarina guzel bakmayi ogrenin. Hangimiz dort dortluyuz ..hangimiz nisanimizdan sonra kaynaana gorumce dedikodusu yapmadi..insanlar ozellikle canindan can olanlari hatalariyal sevmeli .. Anneniz kocanin parasini ailesinin parasini ne yapacak sizin guzel bir hayat gecirmenizi istemis ve maddiyata onem vverdiyse ne hata olabilirki .. yada takilarin bbasinda dursa gelenlere baksa hrkes Anneniz hakkinda olumsuz dusunse ne olur..senin annen degilmi..bakis acilarimizi degiistirmesigimiZ surece kimseyle barisik olamayiz
Kendi annemden baska boyle bir anne tanimadigim icin bu konuyu actim. Gercekten hareketleri, dusunme yapisi cok farkli. Amin insallah dugunu sorunsuz atlatirim.Başka biri olsa iletişimi kes görüşme derim ama annen maalesef
Çok zor, Allah yardımcın olsun sessiz sedasız atlatsan bi düğünü
Amin Canim.Insallah evliliginde esininde destegiyle hallolur hersey korkularini yasamassin
Allah razi olsun inşallahAmin Canim.
Allah seninde yardimcin olsun.
Bakin anneniz hakli yada degil konu anneniz degismeyecekse siz degisin ..siz bakis acinizi degistirin.annemdir ne yapsadir diyerek.sadece kendi mutluluginuz ve ic huzurunuz icin onun degismesinden vazgecin..yanlis anlamayin sadece benimki de degisik bir bakis acisi size uyar yada uymaz takdir yine sizin..Benim dusuncem kimse arada kan bagi var diye anne babasini kosulsuz sevmek, her ne olursa olsun kabul etmek zorunda degil.
Benim annemle aramda bir dusmanlik yada nefret yok burada dert edindigim icin sevmedigim ozelliklerini yazdim. Yoksa iyi ozellikleride elbetteki var.
Onun bu saatten sonra degismesini beklemek cok utopik olur. Bana sadece madem sen cok istiyorsun bende toplum icinde hareketlerime dikkat etmeye calisacagim desin yeterli.
Insan bunun icin cocuklariyla inatlasir mi? Anlamadigim nokta bu.
Sizinki delidir ne yapsa yeridir gibi olmus. Akli basinda bir insandan bu kadar yapilabilecek birsey istemek yanlis degil.Bakin anneniz hakli yada degil konu anneniz degismeyecekse siz degisin ..siz bakis acinizi degistirin.annemdir ne yapsadir diyerek.sadece kendi mutluluginuz ve ic huzurunuz icin onun degismesinden vazgecin..yanlis anlamayin sadece benimki de degisik bir bakis acisi size uyar yada uymaz takdir yine sizin..
Sizin adiniza cok uzuldum. Cok zor zamanlar gecirmissiniz.Benim annem benim yuvamı yıkıyodu çocugumu dusurucektim az kalsin . Benim ölmemi istememis ama babam istermis annemin bana hamile oldugunu ogrendiginde annemin karnina basıp ezmek istemis annem elıyle engel olmus
Sebebi de annem ikinci esiydi babamin yani annem haricinde bi karisi ve uc cocugu daha vardi metreslerini saymiyorum.
yaşadıklarınızın aynısını ve daha fazlasını yaşadım bir senedir evliyim bir ay önce tamamen görüşmeyi kestik.mutlu olmak istiyorsam annemle görüşmemem gerektiğini biliyorum sizi çok iyi anlıyorum şuanki yaşadıklarınız henüz başlangıç evlendikten sonra daha fazla problem çıkartıyorlar.ne annemle ne annemsiz diyorsanız şimdiden mesafe koyun aranıza ve alışsın bu duruma hiç bi şekide bir şeyinizi anlatmayın fikir almayın evinizede mümkün mertebe sokmayın bir şeyler bahane edin işte.yapabileceğin başka birşey yok gibi büyük bir mesafe koymanız lazım aynı şekilde eşinizde soğuk olsun ondan da yüz bulmasınIcim icimi yedi dusunmekten ic sesimle konusmaktan yoruldum sizden fikir almak istiyorum.
Derdim annem. Su konuyu yazarken bile acaba haksizlik mi ediyorum diye vicdan azabi duyuyorum.
Yıllardir annemle sorunlarimiz var beni dogurmayi hic istememis aldirmak istemis doktor karsi cikmis aldiramamis,dusurmek istemis fakat ben hayata tutunmusum. Bunlari bana cok normal seylermis gibi gulerek anlatir. Beni 7 aylikken baska bi sehirdeki babaneme birakip 11 aylikken almis bu sure icerisinde sadece bir kere gormeye gelmis. Ayrica babanem ve halalarimin yaptiklarini, dedemin alkolik oldugunu anlatir insan oyle bir ortama cocugunu nasil birakir hala anlamis degilim.
Aramizda her zaman catismalar oldu asla hicbir yanlisini duzeltmeyi kabul etmez. Arkadaslarimin annelerine ozendigim cok zamanlar oldu.
Ben bu yaz nisanlandim, istemeye geleceklerinde annemi defalarca uyardim lutfen agir oturakli ol kiz annesisin kimse bize kusur bulmasin dedim. Nisanlimin ailesine bizim aile sirrimiz sayilacak birkac seyden bahsetmis bunu nisanlimdan duydum anneme aciyip uzulmusler kadin cok cekmis demisler. Kendini acindirmaktan cok hoslanir.
Bense az konusan, insanlarla mesafeli olan, derdimi kolayca ortaya dokemeyen biriyim.
Ben bu olayi duyunca anneme kizdim yaptiginin cok yanlis oldugunu soyledim bir kere olsun hatasini kabul etsin tamam kizim bir daha yapmam desin inanin raziyim.
Nisanlimin ailesine hakaret sayilacak bir laf soyledi biz kendi akrabalarimizla oturuyorduk. Nisanlimin ailesi memleketine donmustu. Birilerinin yaninda simarip oyle bir laf etmesi bana cok dokundu orada agladim. Akrabalarim annenin psikolojisi bozuk, sen akli basinda bi kizsin onu idare et diyip teselli ettiler. Annemin savunmasi dediysem nolmus ben o...puluk mu yaptim! diyor.
Anlatacak o kadar cok sey var ki ama uzatmak istemiyorum.
Bu yaz dugunum var annemin davranislarindan o kadar cok korkuyorum ki hergun bunun tedirginligini yasiyorum. Onu degistirmem mumkun degil ama elimden bir sey gelir mi size sormak istiyorum.
Paylasmak, icimi dokmek istedim.
Dipnot: Kayinvalidemle cok samimiyet kurmak istiyor bu durumda beni rahatsiz ediyor.
benim annem özellikle beni rezil etmek için uğraşırdı anne şunu yapma bunu yapma derdim özellikle yapardı sigara içmeyen kadın kv evinde sigara içti eşimin babaneside görmüş bide pişkin pişkin bana anlatıyor dogum yapalı daha 3 gün olmuş düşünün allaha havale ediyorum onuBenim dusuncem kimse arada kan bagi var diye anne babasini kosulsuz sevmek, her ne olursa olsun kabul etmek zorunda degil.
Benim annemle aramda bir dusmanlik yada nefret yok burada dert edindigim icin sevmedigim ozelliklerini yazdim. Yoksa iyi ozellikleride elbetteki var.
Onun bu saatten sonra degismesini beklemek cok utopik olur. Bana sadece madem sen cok istiyorsun bende toplum icinde hareketlerime dikkat etmeye calisacagim desin yeterli.
Insan bunun icin cocuklariyla inatlasir mi? Anlamadigim nokta bu.
Uzuluyorum vicdan azabi duyuyorum o dengeyi saglayamiyorum. Yani bir olay olunca annemede anlatamicalsam kimle paylasacagim?yaşadıklarınızın aynısını ve daha fazlasını yaşadım bir senedir evliyim bir ay önce tamamen görüşmeyi kestik.mutlu olmak istiyorsam annemle görüşmemem gerektiğini biliyorum sizi çok iyi anlıyorum şuanki yaşadıklarınız henüz başlangıç evlendikten sonra daha fazla problem çıkartıyorlar.ne annemle ne annemsiz diyorsanız şimdiden mesafe koyun aranıza ve alışsın bu duruma hiç bi şekide bir şeyinizi anlatmayın fikir almayın evinizede mümkün mertebe sokmayın bir şeyler bahane edin işte.yapabileceğin başka birşey yok gibi büyük bir mesafe koymanız lazım aynı şekilde eşinizde soğuk olsun ondan da yüz bulmasın
Benimkide kayinvalidemin yaninda sigara icip ustgecitten gecerken kacak sigara almistim diyor. Yani sanki iyi birsey gibi bu ayrintiya girmene ne gerek var. Kayimvalidem benim icmedigimi bildigi halde kizim sen icmiyordun degil mi diye tekrar teyit ettirdi.benim annem özellikle beni rezil etmek için uğraşırdı anne şunu yapma bunu yapma derdim özellikle yapardı sigara içmeyen kadın kv evinde sigara içti eşimin babaneside görmüş bide pişkin pişkin bana anlatıyor dogum yapalı daha 3 gün olmuş düşünün allaha havale ediyorum onu
canım aynen ben üniyi dışarda okurken dogru düzgün aramazdı bile beni nişanlanınca çok ilgili bir anneye dönüştü neden çünkü beni kıskandı evlendim sen bana bişey anlatmıyosun dedi. şimdi dediklerimi daha sonra anlıcaksın cnm demekki daha yaşayacağın şeyler var ben ağır darbeler aldım ama eşim beni seviyordu ve sabretti hala derim allah senden razı olsunUzuluyorum vicdan azabi duyuyorum o dengeyi saglayamiyorum. Yani bir olay olunca annemede anlatamicalsam kimle paylasacagim?
Evdeyken birseye mudahale etmez bize karismaz. Disarda bir kac insan gorunce, akraba arasinda, nisanlimin ailesinin yaninda naptigini bilmiyor.
Onda tam olarak bi evlat sevgisi oldugunu dusunmuyorum.
Onceden bana bu kadar bagli degildi ne zamanki nisanlandim her planinda ben, nisanlim, onun ailesi, benim evim var. Neden kendi hayatini yasamak yerine benim hayatima dahil olmak istiyor anlayamiyorum.
evet canım eşimi ve kv ezmeye çalıştı kendileri vala yaşayan bilir derim başkada bişey demem allah biliyorBenimkide kayinvalidemin yaninda sigara icip ustgecitten gecerken kacak sigara almistim diyor. Yani sanki iyi birsey gibi bu ayrintiya girmene ne gerek var. Kayimvalidem benim icmedigimi bildigi halde kizim sen icmiyordun degil mi diye tekrar teyit ettirdi.
Agzindan cikan lafa asla dikkat etmez.
Kim ne derse desin buyuk sabir isi gercekten.
Nisanlimin ve kayinvalidemin yuzu cok yumusak oda etkili oluyordur degil mi?
Yaziklarinizi bir cirpida okudum. Sizinkinin yaninda benimki dert bile sayilmaz.4 aylik bir bebegim var esimle tek basimiza baktik . Annemle de babamlada görüsmüyoruz yine arada arıyorum annemi nasılsın deyip kapatıyorum ama varya bana sorsalar kocanmi annenmi kocam derim .beni onun gibi babam annem sahiplenmedi korumadi . Cok sansliyim rabbime sukurlee olsun onun gibi bir eşe sahibim cocugumda onun gibi bir babaya sahip . Anneler ne yaparsa yapsin hakli bulanlara cok kiziyorum . Anadır haklı haklı deniyor . Bende anayim ama annemin yaptiginda bi haklilik goremedim
Nisanlimla herseyi paylasmiyorum. Gurur yaparim oyle herseyimizi bilsin istemem. Annem sagolsun benim anlatmadigim seyleri kendisi anlatir. Ben konuyu kapatmaya calisirim.Malesef annen değişmez boşuna uğraşma ama kv ile fazla görüşmesini engelleyebilirsin
Nişanlınla herşeyi paylaşırmısın? yani bu rahatsız olduğun konuları?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?