Benim derdim bir ömürlük ...

Benim dusuncem kimse arada kan bagi var diye anne babasini kosulsuz sevmek, her ne olursa olsun kabul etmek zorunda degil.
Benim annemle aramda bir dusmanlik yada nefret yok burada dert edindigim icin sevmedigim ozelliklerini yazdim. Yoksa iyi ozellikleride elbetteki var.
Onun bu saatten sonra degismesini beklemek cok utopik olur. Bana sadece madem sen cok istiyorsun bende toplum icinde hareketlerime dikkat etmeye calisacagim desin yeterli.
Insan bunun icin cocuklariyla inatlasir mi? Anlamadigim nokta bu.

Başka biri olsa iletişimi kes görüşme derim ama annen maalesef
Çok zor, Allah yardımcın olsun sessiz sedasız atlatsan bi düğünü
Kendi annemden baska boyle bir anne tanimadigim icin bu konuyu actim. Gercekten hareketleri, dusunme yapisi cok farkli. Amin insallah dugunu sorunsuz atlatirim.

Bakin anneniz hakli yada degil konu anneniz degismeyecekse siz degisin ..siz bakis acinizi degistirin.annemdir ne yapsadir diyerek.sadece kendi mutluluginuz ve ic huzurunuz icin onun degismesinden vazgecin..yanlis anlamayin sadece benimki de degisik bir bakis acisi size uyar yada uymaz takdir yine sizin..

Sizinki delidir ne yapsa yeridir gibi olmus. Akli basinda bir insandan bu kadar yapilabilecek birsey istemek yanlis degil.
Dusuncenize saygim var. Tesekkur ederim.

Benim annem benim yuvamı yıkıyodu çocugumu dusurucektim az kalsin . Benim ölmemi istememis ama babam istermis annemin bana hamile oldugunu ogrendiginde annemin karnina basıp ezmek istemis annem elıyle engel olmus
Sebebi de annem ikinci esiydi babamin yani annem haricinde bi karisi ve uc cocugu daha vardi metreslerini saymiyorum.

Sizin adiniza cok uzuldum. Cok zor zamanlar gecirmissiniz.
Babanizla gorusuyor musunuz?
Annenizle sorununuz neydi de cocugunuzu dusurcek duruma geldiniz?
Allah evladinizi size bagislasin uzun omurler versin.

yaşadıklarınızın aynısını ve daha fazlasını yaşadım bir senedir evliyim bir ay önce tamamen görüşmeyi kestik.mutlu olmak istiyorsam annemle görüşmemem gerektiğini biliyorum sizi çok iyi anlıyorum şuanki yaşadıklarınız henüz başlangıç evlendikten sonra daha fazla problem çıkartıyorlar.ne annemle ne annemsiz diyorsanız şimdiden mesafe koyun aranıza ve alışsın bu duruma hiç bi şekide bir şeyinizi anlatmayın fikir almayın evinizede mümkün mertebe sokmayın bir şeyler bahane edin işte.yapabileceğin başka birşey yok gibi büyük bir mesafe koymanız lazım aynı şekilde eşinizde soğuk olsun ondan da yüz bulmasın

benim annem özellikle beni rezil etmek için uğraşırdı anne şunu yapma bunu yapma derdim özellikle yapardı sigara içmeyen kadın kv evinde sigara içti eşimin babaneside görmüş bide pişkin pişkin bana anlatıyor dogum yapalı daha 3 gün olmuş düşünün allaha havale ediyorum onu

Uzuluyorum vicdan azabi duyuyorum o dengeyi saglayamiyorum. Yani bir olay olunca annemede anlatamicalsam kimle paylasacagim?
Evdeyken birseye mudahale etmez bize karismaz. Disarda bir kac insan gorunce, akraba arasinda, nisanlimin ailesinin yaninda naptigini bilmiyor.
Onda tam olarak bi evlat sevgisi oldugunu dusunmuyorum.
Onceden bana bu kadar bagli degildi ne zamanki nisanlandim her planinda ben, nisanlim, onun ailesi, benim evim var. Neden kendi hayatini yasamak yerine benim hayatima dahil olmak istiyor anlayamiyorum.

Benimkide kayinvalidemin yaninda sigara icip ustgecitten gecerken kacak sigara almistim diyor. Yani sanki iyi birsey gibi bu ayrintiya girmene ne gerek var. Kayimvalidem benim icmedigimi bildigi halde kizim sen icmiyordun degil mi diye tekrar teyit ettirdi.
Agzindan cikan lafa asla dikkat etmez.
Kim ne derse desin buyuk sabir isi gercekten.
Nisanlimin ve kayinvalidemin yuzu cok yumusak oda etkili oluyordur degil mi?

Malesef annen değişmez boşuna uğraşma ama kv ile fazla görüşmesini engelleyebilirsin
Nişanlınla herşeyi paylaşırmısın? yani bu rahatsız olduğun konuları?

canım aynen ben üniyi dışarda okurken dogru düzgün aramazdı bile beni nişanlanınca çok ilgili bir anneye dönüştü neden çünkü beni kıskandı evlendim sen bana bişey anlatmıyosun dedi. şimdi dediklerimi daha sonra anlıcaksın cnm demekki daha yaşayacağın şeyler var ben ağır darbeler aldım ama eşim beni seviyordu ve sabretti hala derim allah senden razı olsun

evet canım eşimi ve kv ezmeye çalıştı kendileri vala yaşayan bilir derim başkada bişey demem allah biliyor

1.5 yillik evliyim yazdiklarinizin hepsini yasadim annem bana etmedigi birakmadi
Sezeryana mi zorlamadi esime sinir krizi mi gecirttirmedi beni kocami oldurmekle tehtit etti. Kocamla herseyi konusmamaliymisim haksizda olsa onu savunmaliymisim ona itaat etmeliymisim Allah öyle emredermis itaat etmezsem kocami gözümün önünde öldürecekmis kocamin ailesinin agzinda geziyomusum safmisim . Hamileykende sezeryan olim diye zorladi ben normal dogum yapamazmisim masada kalırmışım ölürsen ondan baskasi öldüğüme üzülmezmiş ben elin oglu icin kanımdan canımdan akrabalarimi arayip sormazmısim. Dedem suratima tukururdu eve geldigimde dayım anneme benim icin bunu babasina gonder derdi bana p*ç derdi. Teyzem ve kuzenim küçüklüğümde döverdi kac kez beni ve annemi evinden kovdu . Kızı p*ç derdi doverdi beni. Bi gun cantası kaybolmustu buldum ona goturuyodum elimde cantayi gorunce hirsiz sen aldin cantami dedi dovdu evden giderkende evimin onunde hirsiz diye bagirdi. Herseyi sineye cektim evlenincede kocama ve ailesine kufur etti .

Babamla gorusmuyorum ben babamin ikinci karisinin cocuguyum uc uvey kardesim daha var hayatta bir kere gordum babamida fazla gormedim beni 9 yasima kadar evladi sayip nufusuna bile almadi nafaka almaya basladi annem mahkeme zoruyla dogru duzgun nafakami kullanamadim annem karar verdi paranin nasil harcanacagini gitti dedemin apartmaninin ustune kat cıktı nafakamla dedem öldügünde nafakamla yapilan ev üçe bölünecek . Büyük ihtimalle o evde hakkim olanida vermicekler. Evlenene kadar nafaka aliyorum diye beni yanina almaya calisan babam evlendikten nafaka kesildikten sonra ne aradi ne sordu . Simdi anneme ev tutmus arada bir annemde kalirmis diger karisinin da cocuklarininda haberi yok tabi. Diger karisi girtlak kanseri duysa kahrindan ölür kadın. Ben utancıma kardeslerimle görüsemiyorum onlari tanimayi oyle cok isterdim ki

4 aylik bir bebegim var esimle tek basimiza baktik . Annemle de babamlada görüsmüyoruz yine arada arıyorum annemi nasılsın deyip kapatıyorum ama varya bana sorsalar kocanmi annenmi kocam derim .beni onun gibi babam annem sahiplenmedi korumadi . Cok sansliyim rabbime sukurlee olsun onun gibi bir eşe sahibim cocugumda onun gibi bir babaya sahip . Anneler ne yaparsa yapsin hakli bulanlara cok kiziyorum . Anadır haklı haklı deniyor . Bende anayim ama annemin yaptiginda bi haklilik goremedim

Yaziklarinizi bir cirpida okudum. Sizinkinin yaninda benimki dert bile sayilmaz.
Esinizden yana yuzunuz gulmus yasananlari geride birakip kendi duzeninizi kurmussunuz. Bir daha o gunlere donmez kalan omrunuzu mutlulukla gecirirsiniz umarim.
Sizde sadece anne baba degil butun sulale cok garip gercekten.

Malesef annen değişmez boşuna uğraşma ama kv ile fazla görüşmesini engelleyebilirsin
Nişanlınla herşeyi paylaşırmısın? yani bu rahatsız olduğun konuları?
Nisanlimla herseyi paylasmiyorum. Gurur yaparim oyle herseyimizi bilsin istemem. Annem sagolsun benim anlatmadigim seyleri kendisi anlatir. Ben konuyu kapatmaya calisirim.
Annemin davranislarinin farkinda oda cok garipsemisti simdi alisti heralde ailevi konularimiza yorum yapmaz. Gormezden duymazdan gelir.
Evlenince boyle konular yuzunden huzursuz olmayi istemem o zaman yasadigim sorunlari, rahatsiz oldugum seyleri anlaticam esime.
Kayinvalidemle annemin samimi olmasinin bana daha cok zarari olur cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…