- 23 Haziran 2014
- 649
- 331
- 103
canım benim seni çoook iyi anlıyorum.bende de var aynısından annemin üzdüğü kadar kimse üzmmemiştir beni. yapacak bişey yok.yutacaksın yeri gelip rezil olucaksın.ama şunu bil saklıyorsun üstünü örtüyorsun gizliyorsun ama eşin ve ailesi gün geliyor bir yerden pörtüyor ve onlarda anlıyorlar.ben şöyle düşünüyorum buda benim sınavım .... olabildiğince uzaga git canım ve eşin olcak sevdiğinide çoook iyi tart tanı ilerde bunları kullanıp seni üzmesin.eger bunları kullanıcak biriyse ona göre karar ver düşün derim.allah yardımcın olsun...Icim icimi yedi dusunmekten ic sesimle konusmaktan yoruldum sizden fikir almak istiyorum.
Derdim annem. Su konuyu yazarken bile acaba haksizlik mi ediyorum diye vicdan azabi duyuyorum.
Yıllardir annemle sorunlarimiz var beni dogurmayi hic istememis aldirmak istemis doktor karsi cikmis aldiramamis,dusurmek istemis fakat ben hayata tutunmusum. Bunlari bana cok normal seylermis gibi gulerek anlatir. Beni 7 aylikken baska bi sehirdeki babaneme birakip 11 aylikken almis bu sure icerisinde sadece bir kere gormeye gelmis. Ayrica babanem ve halalarimin yaptiklarini, dedemin alkolik oldugunu anlatir insan oyle bir ortama cocugunu nasil birakir hala anlamis degilim.
Aramizda her zaman catismalar oldu asla hicbir yanlisini duzeltmeyi kabul etmez. Arkadaslarimin annelerine ozendigim cok zamanlar oldu.
Ben bu yaz nisanlandim, istemeye geleceklerinde annemi defalarca uyardim lutfen agir oturakli ol kiz annesisin kimse bize kusur bulmasin dedim. Nisanlimin ailesine bizim aile sirrimiz sayilacak birkac seyden bahsetmis bunu nisanlimdan duydum anneme aciyip uzulmusler kadin cok cekmis demisler. Kendini acindirmaktan cok hoslanir.
Bense az konusan, insanlarla mesafeli olan, derdimi kolayca ortaya dokemeyen biriyim.
Ben bu olayi duyunca anneme kizdim yaptiginin cok yanlis oldugunu soyledim bir kere olsun hatasini kabul etsin tamam kizim bir daha yapmam desin inanin raziyim.
Nisanlimin ailesine hakaret sayilacak bir laf soyledi biz kendi akrabalarimizla oturuyorduk. Nisanlimin ailesi memleketine donmustu. Birilerinin yaninda simarip oyle bir laf etmesi bana cok dokundu orada agladim. Akrabalarim annenin psikolojisi bozuk, sen akli basinda bi kizsin onu idare et diyip teselli ettiler. Annemin savunmasi dediysem nolmus ben o...puluk mu yaptim! diyor.
Anlatacak o kadar cok sey var ki ama uzatmak istemiyorum.
Bu yaz dugunum var annemin davranislarindan o kadar cok korkuyorum ki hergun bunun tedirginligini yasiyorum. Onu degistirmem mumkun degil ama elimden bir sey gelir mi size sormak istiyorum.
Paylasmak, icimi dokmek istedim.
Dipnot: Kayinvalidemle cok samimiyet kurmak istiyor bu durumda beni rahatsiz ediyor.
benime annem de oyle babamsa fazla yalaka.ancak benim başıma öyle şeyler geldi ki düğünde hani begenmediğim annem ve babam var ya melek kaldı eşimin ailesinin yanında.oysa aynı senin gibi anne ve babamdan çok endişeliydim tıbkı abartmıyorum senin gibi.el içine çıkmadan neyin kötü oldugunu anlamıyorsun.bol dua...Icim icimi yedi dusunmekten ic sesimle konusmaktan yoruldum sizden fikir almak istiyorum.
Derdim annem. Su konuyu yazarken bile acaba haksizlik mi ediyorum diye vicdan azabi duyuyorum.
Yıllardir annemle sorunlarimiz var beni dogurmayi hic istememis aldirmak istemis doktor karsi cikmis aldiramamis,dusurmek istemis fakat ben hayata tutunmusum. Bunlari bana cok normal seylermis gibi gulerek anlatir. Beni 7 aylikken baska bi sehirdeki babaneme birakip 11 aylikken almis bu sure icerisinde sadece bir kere gormeye gelmis. Ayrica babanem ve halalarimin yaptiklarini, dedemin alkolik oldugunu anlatir insan oyle bir ortama cocugunu nasil birakir hala anlamis degilim.
Aramizda her zaman catismalar oldu asla hicbir yanlisini duzeltmeyi kabul etmez. Arkadaslarimin annelerine ozendigim cok zamanlar oldu.
Ben bu yaz nisanlandim, istemeye geleceklerinde annemi defalarca uyardim lutfen agir oturakli ol kiz annesisin kimse bize kusur bulmasin dedim. Nisanlimin ailesine bizim aile sirrimiz sayilacak birkac seyden bahsetmis bunu nisanlimdan duydum anneme aciyip uzulmusler kadin cok cekmis demisler. Kendini acindirmaktan cok hoslanir.
Bense az konusan, insanlarla mesafeli olan, derdimi kolayca ortaya dokemeyen biriyim.
Ben bu olayi duyunca anneme kizdim yaptiginin cok yanlis oldugunu soyledim bir kere olsun hatasini kabul etsin tamam kizim bir daha yapmam desin inanin raziyim.
Nisanlimin ailesine hakaret sayilacak bir laf soyledi biz kendi akrabalarimizla oturuyorduk. Nisanlimin ailesi memleketine donmustu. Birilerinin yaninda simarip oyle bir laf etmesi bana cok dokundu orada agladim. Akrabalarim annenin psikolojisi bozuk, sen akli basinda bi kizsin onu idare et diyip teselli ettiler. Annemin savunmasi dediysem nolmus ben o...puluk mu yaptim! diyor.
Anlatacak o kadar cok sey var ki ama uzatmak istemiyorum.
Bu yaz dugunum var annemin davranislarindan o kadar cok korkuyorum ki hergun bunun tedirginligini yasiyorum. Onu degistirmem mumkun degil ama elimden bir sey gelir mi size sormak istiyorum.
Paylasmak, icimi dokmek istedim.
Dipnot: Kayinvalidemle cok samimiyet kurmak istiyor bu durumda beni rahatsiz ediyor.
Desteginiz icin tesekkur ederim. Nisanlim alttan alan, hatalari gormeyen biri olmasa zaten bu gunlere gelemezdik. Boyle seyleri onemseyen biriyle evlenemezdim her yerde boynum bukuk kalirdi sanirim. Annemi elestirip, hor gorseler cok zor duruma duserdim. Mutsuzlugumu bile onemsemez tuhaf davranislarina devam ederdi.canım benim seni çoook iyi anlıyorum.bende de var aynısından annemin üzdüğü kadar kimse üzmmemiştir beni. yapacak bişey yok.yutacaksın yeri gelip rezil olucaksın.ama şunu bil saklıyorsun üstünü örtüyorsun gizliyorsun ama eşin ve ailesi gün geliyor bir yerden pörtüyor ve onlarda anlıyorlar.ben şöyle düşünüyorum buda benim sınavım .... olabildiğince uzaga git canım ve eşin olcak sevdiğinide çoook iyi tart tanı ilerde bunları kullanıp seni üzmesin.eger bunları kullanıcak biriyse ona göre karar ver düşün derim.allah yardımcın olsun...
Nisanlimin ailesinin akrabalarinin cogunu taniyorum anneme gore gercekten cok olgun insanlar.benime annem de oyle babamsa fazla yalaka.ancak benim başıma öyle şeyler geldi ki düğünde hani begenmediğim annem ve babam var ya melek kaldı eşimin ailesinin yanında.oysa aynı senin gibi anne ve babamdan çok endişeliydim tıbkı abartmıyorum senin gibi.el içine çıkmadan neyin kötü oldugunu anlamıyorsun.bol dua...
hele evlen sonra tekrar görüşelimNisanlimin ailesinin akrabalarinin cogunu taniyorum anneme gore gercekten cok olgun insanlar.
Yani annemin gereksiz samimi davranislari ayy canim, ayy tatlim gibi laflari, surekli kendini one atmasi her yerde secilir.
Dugunden sonrada surekli gelsin napalim diyordum ama konuyu acinca aklima bir suru sey geldi. Ben mesafeyi korumak zorundayim.
eskiden öyleydi.kim ne biliyordu sanıyorsun.bu mesajından sonra Allah annene kolaylık versin diyorum.çok kompleksli birisiniz bence.annenizden biraz uzak durun kadını rahat bırakın yazık.Bisi sormak istiyorum.
Annem sana 20 gunlukken ciger, tavuk yediriyodum diyor. Bende zararli bilip etmeden niye onlari veriyorsun hemde 20 gunluk bebege diyorum.
Napiyim sende yiyordun diyor. Sonrada pis pis guluyor. Cok iyi bakmis bana oyle diyor.
Ben bu anneyle bu yasa nasil geldim hayret ediyorum.
20 gunluk bebege ek gida veren birine hic sahit oldunuz mu?
Peki evlendikten sonrada burdayim. :)hele evlen sonra tekrar görüşelim
Benim yaslarimda bir suru akrabam var kimse oyle beslememis cocugunu. O yillar turkiyenin buyuk sehrinde yasiyorduk yani bilmemesi, ogrenmemesi gibi bi durum soz konusu olamaz.eskiden öyleydi.kim ne biliyordu sanıyorsun.bu mesajından sonra Allah annene kolaylık versin diyorum.çok kompleksli birisiniz bence.annenizden biraz uzak durun kadını rahat bırakın yazık.
Benim donemimde buyuk bir sehirdeydik bezde mamada varms kendisi soyluyor. Birde bsi vermeyip emzirseymis sadece.Anneniz kaba tarifi ile biraz patavatsız galiba. Annem çok olgundur benim. Dolayısıyla tüm anneleride böyle genelliyorum. Ama bu tarz olaylarıda duyunca şaşkına dönüyorum.
İnsanlarda zamanla alışır annenizin tavırlarına garipsemezler. Belliki annenizin huyu suyu böyle yani size kasıtlı birşey yapmıyor anladığım kadarıyla.
Eskiden insanlar çocuklarına ne bulsalar verirlermiş. Öyle şimdiki gibi dikkat eden annelerin çok olduğunu düşünmüyorum. Hiç anneme sormadım ama eminim o da tıkıştırmıştır ağzımıza bişeyler. Bu zamanlar gibi bez yok, mama yok yedirmişleridir.
Ben kimseye birsey belli etmiyorum toplum icinde gormezden geliyorum. Fakat birkac kez annemle gorusen biri onun karakterini cozuyor. Kendini her ortamda belli etmek icin ozel bi caba sarfediyor. Bu nedenle onune gecemiyorum.Bence utandığınızı belli etmeyin açıklama da yapmayın. Gün gelir bir kızgınlık anında sizi incitmek için yüzünüze vururlar.
Ben sizin üzülmenizi anlıyorum. milleti sallamayın. Bakın anneniz sallıyor mu :) üzülen yıpranan siz olursunuz. Anneniz takılsın bildiği gibi.Ben kimseye birsey belli etmiyorum toplum icinde gormezden geliyorum. Fakat birkac kez annemle gorusen biri onun karakterini cozuyor. Kendini her ortamda belli etmek icin ozel bi caba sarfediyor. Bu nedenle onune gecemiyorum.
evet evliyim başa çıkamadım canım herkez herşeyi öğrendi sonunda.yeri gelince eşim imalarda bulunuyor.mesela kv ilem ilgili en ufak bir eşeltirimde bizim ilişkilerimiz sizin gibi değil demesi bana yeip artıyor.yani eşinin yanında eksikli kalıyorsun.çıkar yol yok bunda böyle yapıcak bişeyde yok zor hemde çoook zor allah annenin bile hayırlısını versin.ama ben kızıma elimden geldiğince iyi bir anne olamk için çabalıyorum.çünki gözümün önünde rol model bir anne var ben annemin yaptıklarının tam tersini yapıyorum. inşallahda beceriyorumdur.kızıma karşı sevgi dolu hoşgörülü korumacı ve güvenilir bir anne olmak için uğraşıyorum.ama kızımın söylediğini iletmek istiyorum" anne biliyorusun arkadaşlarım keşke senin annen bizim annemizde olsa çok iyi bir annen var diyormuş.iyiki annanem gibi bir anne değilsin"deyip bana hep sarılıp öpüyor buda benim tesellim canım....allah kolaylık versin diyeceğim.Desteginiz icin tesekkur ederim. Nisanlim alttan alan, hatalari gormeyen biri olmasa zaten bu gunlere gelemezdik. Boyle seyleri onemseyen biriyle evlenemezdim her yerde boynum bukuk kalirdi sanirim. Annemi elestirip, hor gorseler cok zor duruma duserdim. Mutsuzlugumu bile onemsemez tuhaf davranislarina devam ederdi.
Siz evli misiniz? Bu durumla nasil basa ciktiniz?
Hicbir zaman aramizda gercek bir iletisim olmayacak ona uzuluyorum sadece. Insan buyudukce daha iyi anliyor. Buraya yazdim bir kerelik ic muhasebemi yapayim diye sonra takmayacagim, dusunmemeye calisacagim tesekkur ederim desteginiz icin.Ben sizin üzülmenizi anlıyorum. milleti sallamayın. Bakın anneniz sallıyor mu :) üzülen yıpranan siz olursunuz. Anneniz takılsın bildiği gibi.
Bende hicbir zaman annemi rol model almadim. Nisanlima hep anasina bak kizini al demisler onu ben yeristirdim diyor. Karakter olarak cok farkliyiz oysa. Isi gucu kendini ovmek, kendini baskalarindan ustun gormek.evet evliyim başa çıkamadım canım herkez herşeyi öğrendi sonunda.yeri gelince eşim imalarda bulunuyor.mesela kv ilem ilgili en ufak bir eşeltirimde bizim ilişkilerimiz sizin gibi değil demesi bana yeip artıyor.yani eşinin yanında eksikli kalıyorsun.çıkar yol yok bunda böyle yapıcak bişeyde yok zor hemde çoook zor allah annenin bile hayırlısını versin.ama ben kızıma elimden geldiğince iyi bir anne olamk için çabalıyorum.çünki gözümün önünde rol model bir anne var ben annemin yaptıklarının tam tersini yapıyorum. inşallahda beceriyorumdur.kızıma karşı sevgi dolu hoşgörülü korumacı ve güvenilir bir anne olmak için uğraşıyorum.ama kızımın söylediğini iletmek istiyorum" anne biliyorusun arkadaşlarım keşke senin annen bizim annemizde olsa çok iyi bir annen var diyormuş.iyiki annanem gibi bir anne değilsin"deyip bana hep sarılıp öpüyor buda benim tesellim canım....allah kolaylık versin diyeceğim.
mesela çok ufak bir örnek nişanlıyken eşimin tarafı bize gelmek istediğinde kabul etmezdi edersede bana hiçbirşey hazırlatmazdı.bi kek yap yeter derdi. yaptırmazdı aldırtmazdı rezil olurdum insanlara karşı.ama normalde öyle değildir ikram hazılar tabaklar dolusu ama bana asla hazırlatmazdı.bende öyle rezilliğimle kalırdım ..neyse geçti gitti ama içimde bunlar hep yaradır.eşimi çağırıp hep beni kötüler eşimin yanında aşşalar bozar atar.hatta bir bayram ben gitmeyim diye kapaıyı kitleyip gitmiş ve bunu eşime söylemiş.gelmesin diye çıktım gittim evden demiş.cahillik işte beni ne duruma soktuguna düşünsenize.bana bir küstü hiç birşey yokken 2 sene evine sokmadı.sonra kızımın gösterisinde çıktı geldi ablamla.ben şok ben yine yuttum hiç birşey olmamış gibi davrandım yapıcak bişeyim yok çünki.hasta oldu benden başkada bakan olmadı.ama ben kendi vicdanım için yaptım yaparımda. çünki çocugumada rol model benim...
Hicbir zaman aramizda gercek bir iletisim olmayacak ona uzuluyorum sadece. Insan buyudukce daha iyi anliyor. Buraya yazdim bir kerelik ic muhasebemi yapayim diye sonra takmayacagim, dusunmemeye calisacagim tesekkur ederim desteginiz icin.
Saklamaya calissam daha kotu bir duruma duserim cunku hemen anlasiliyor.Dünden beri yorumlarımda hep olabildigince esinin ve ailesinden saklamanı onerip durdum ama yorumları okudukca annenin tavırları halleri ustu kapatılarak saklanmaya calisilacak gibi degil
Kendimden biliyorum ablamda evli babamda cok normal degil zaten yıllarca bize yasattikları yuzunden babamı gorür gormez istem dışı yuzumuz dusuyor guluo eglenirken o bizim bulundugumuz ortama girsin yada sahiden eglenen kisilerin ortamina girsin herkesin keyfini kacirir
Ilk zamanlar enisteme belli etmemeye calisiyordum ama fark edilmeyecek gibi degil yani bazen ne kadar saklamaya calisirsak calisalim hicbirsey gizli tutulmuyor
Anladigim kadariyla evlenecegin kiside az cok bunun farkına varmiş cokta ayrintıya girmeden durumu nisanlinla paylas durumdan seninde muzdarip oldugunu fakat ne yaparsan yap onune gecemedigini en uygun dille anlatmaya calis (ki meslegin itivariyle kisinin nabzini yoklamasini ve nasıl konusmak gerektigini iyi bildigine eminim)
Ve ikiniz beraber annenin ve nisanlinin ailesinin arasına olabildigince yada ne kadar olabilecekse mesafe koymaya calisin
Normalde nisanlindanda sakla soyleme derdim ama iste zaten simdiden fark etmis durumu ona karsida durumu ortmeye calisirsan hem basaramassin hemde annenin hatalarinin arkasinda gibi gorunursun o yuzden en iyisimi nisanlinda bu konuda sana destek olsun beraber aşın bu sıkıntıyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?