Nisanda da oyle demistik o kalabalikta bizim aile sirrimizi anlatacak firsati bile bulmustu. Kayinvalidemi bi koseye cekmis herkesten gizli konusuyordu. Akrabalarim annen bizi kayinvalidenle tanistirmadi bizden uzak tuttu yaptigi ayip dediler.Düğünde en fazla ne yapabilir ki?
Doğal akışına bırak hayatı.
sonuçta annen..Şu an dert etsen de ileride çok arayabilirsin.
Akrabaların da bir alem valla. Ortam varmış sanki koca salon mu gidip tanışmak çok mu zor. "ben halasıyım" vs demek. Onlar da anneni yermek için yer arıyor bence.Nisanda da oyle demistik o kalabalikta bizim aile sirrimizi anlatacak firsati bile bulmustu. Kayinvalidemi bi koseye cekmis herkesten gizli konusuyordu. Akrabalarim annen bizi kayinvalidenle tanistirmadi bizden uzak tuttu yaptigi ayip dediler.
Simdi de dugunden once gelmek istiyor ben stresliyken huzurumu kaciracak birsey yaparsa diye korkuyorum.
Disarda bi yerde yapmistik. Tabi oyle tanismislar bu sitemi eden annemin kendi tarafindan akrabalari. Yani kayinvalidemle digerlerinin sohbet etmesine musade etmemis onu dediler.Akrabaların da bir alem valla. Ortam varmış sanki koca salon mu gidip tanışmak çok mu zor. "ben halasıyım" vs demek. Onlar da anneni yermek için yer arıyor bence.
Buna fırsat verme derim.
Şimdi aşıksın da kvaliden tatlı geliyor gözüne. Ama anneni olduğu gibi kabul et. Gelmeyiversin düğünden önce yani çok mu lazım?
gerçek olmayan şeylerse eğer annen yalancı. Bunu diyebilir miyiz konuyu daha iyi anlamak için??Disarda bi yerde yapmistik. Tabi oyle tanismislar bu sitemi eden annemin kendi tarafindan akrabalari. Yani kayinvalidemle digerlerinin sohbet etmesine musade etmemis onu dediler.
Hep kendi on planda olmak istiyor. Baska bi yengem sonrasinda kayinvalidemi nisanlimi davet etti onlarda 1 gun kaldilar annem ordada yengemle kayinvalidemin yada bizim konusmamiza hic firsat vermedi. Yine bir suru gercek olmayan seyler anlatmisti.
Saklamaya calissam daha kotu bir duruma duserim cunku hemen anlasiliyor.
Nisanlimda annem isle alakali cok sey sorsa gecistiriyor mesela bu seferde annem siz benden herseyi sakliyorsunuz diyor. Oyle bir yapisi varki sanki herseyi anlatmak zorundayiz.
Anneme bos bulunup bisi anlatsam aramizda kalsin desem o konuyu bildigini bir sekilde nisanlima belli ediyor. Onun agzindan laf almaya calisir gibi soruyor. Bu hatami ben anladim artik ufacikta bsi olsa soylemeyecegim.
Ben zaten uzak bir sehre gidiyorum fakat istanbulda da evimiz olacak yilin 2-3 ayini istanbulda gecirebiliriz iki evimede gelmek istiyor. Kardesim istanbulda okuyor oda sizin evinizde kalsin diyor surekli benim hayatimla ilgili planlari var.
Kardesime istanbuldan krediyle ev alip oraya yerlestiricem.
Bizde kalirsa annem surekli gelir diye yanima alamiyorum.
Annenize gecmis olsun bir duzelme var mi peki?Ben de evlenirken annem hastaydı hem de öyle basit bir rahatsızlık degil.Doktoruna gittigimiz de bizim abnemin rahatsizligini neden saklamaya calistigimizi sordu , biz annemin hasta oldugunu insanlardan sakliyorduk surekli bir duzeltme cabasindaydik.Doktor bize bunu dedikten sonra annemin ruhsal sorunlari oldugunu acik acik soyledik insanlara , uzerimizden buyuk bir yük kalkti.Annen bu kadar hasta olmayabilir ama annenin davranislarindan sen sorumlu degilsin.İyi olmadığini söyle nisanlina ama anneni kötüleme cekistirme sakin bak bu hayatinin hatasi olur.
Evet baska bir yorumumda soylemistim ufacik seyler yuzunden yalan soyler bu konu yuzunden gecmisten bu gune cok basimiz agridi.gerçek olmayan şeylerse eğer annen yalancı. Bunu diyebilir miyiz konuyu daha iyi anlamak için??
Yani o zaman nişanlına durumu anlatıp anneleri aynı ortama getirmeme konusunda yardımlaşlamanız lazım.Evet baska bir yorumumda soylemistim ufacik seyler yuzunden yalan soyler bu konu yuzunden gecmisten bu gune cok basimiz agridi.
Istanbuldan yatirim amacli ev almak istiyoruz ondada kardesim otursun dedik. Ben uzerime dusen herseyi fazlasiyla yapiyorum.Evinizin uzakta olması guzelmis ama sırf anneniz yüzdende kardeşinize ev almaya mecbur kalmaniza uzuldum dogfusu inşallah imkanlarını zorlamaz
Bende annenin patavatsızlık sınırlarını merak etmistim acaba senmi gozunde buyutuyorsun yada bizler mi gormediginiz icin cok yadorgiyoruz diye ama anlattigin kp nin resmini facede paylasmasi aile sirrınızı hemde oyle bir gunde gidip soylemesi nisanda kendini gosterme cabaları kardesini sizin eve yerlestirmek istemesi neresinden tutsan elinde kalacak durumlar
Hani derler ya can çıkar huy çıkmaz diye sahiden öyle hani bazı konularda insanlar konusun edin derler ya keske karsimizdaki insanlarda konusmaktan anlayan insanlar olsa
Dugune kadar gercekten bir cozum uretmek istiyorum. Tavsiyenizi dikkate alacagim.Yani o zaman nişanlına durumu anlatıp anneleri aynı ortama getirmeme konusunda yardımlaşlamanız lazım.
Istanbuldan yatirim amacli ev almak istiyoruz ondada kardesim otursun dedik. Ben uzerime dusen herseyi fazlasiyla yapiyorum.
Tek istegim ben ailemi dusunuyorum kardesimden yana bi sıkıntim yok annemde bizi dusunsun kendine cekiduzen versin artik.
Bu anlattiklarimda abarti yok inanin aklima gelenleri yaziyorum. Daha bunlar gibi bir suru sey yasanmistir.
Annem lise mezunu kamu gorevlisi. Babamda daha ust duzey bir kamu gorevlisi. Annemin ailesininde maddi durumu iyi. Dayimlar bile bu kime cekmis diyor annem icin.Maddi sıkıntımız yok fakat eskiden annem cok cimrilik yapardi bi 10 yildir o huyundan vazgecti.Emin ol ki seni anliyorum belki yasam standartlarimiz ayni olmadığı için yasanan sıkıntilarin boyutu farklı olsada yine benzerlik gosteriyor yasadıklarımız. insanin paylasabildikleri kadar paylasamadiklarinin en fenasida insani ne kadar psikilojik okarak yordugunun farkındayım
Bende kendimi bildim bileli annemden babamdan dolayı sıkıntılar yasadım yasamayada devam ediyorum annemin kotu niyetli olmadigini biliyorum ama cehaletten kaynakli sorunlar yasiyoruz bilmemesini kınamıyorum ama birseyin dogrusunu yanlisini soylememize ragmen dikbaslilik edip bildiginden sasmaması hep bildigini okuması baslica sıkıntılarımizdan
Ornek vereyim mesela bazen sakadan soyledigin bi degimi bile gercek olarak alıp sorun cikarabiliyo annemin bu durumundan
Babamında varlik icinde yokluk yasatmasi maddiyat sıkıntılarindan dolayi bende git gide kabuguma cekilip yalnizlastim
İnşallah sen evliliginde aradigin huzuru bulursun tedirgin olmana neden olacak butun korkularin yersiz kaygilar okarak kalir insallah
Bu arada paylasmak istemessen anlarım
Merak ettim annenin tahsil durumu yada meslegini sorabilirmiyim
Gecmiste gitti evet hafif depresyon teshisi koydular. Bu konuyu actiktan sonra tekrar doktora gitmesini dusunmeye basladim aslinda.Belki annenizin desteğe ihtiyacı var. Hiç doktora götürüp bir fikir almayı denediniz mi?
Annem lise mezunu kamu gorevlisi. Babamda daha ust duzey bir kamu gorevlisi. Annemin ailesininde maddi durumu iyi. Dayimlar bile bu kime cekmis diyor annem icin.Maddi sıkıntımız yok fakat eskiden annem cok cimrilik yapardi bi 10 yildir o huyundan vazgecti.
Nisanlimin ailesinin mal varligini cok merak ediyordu biz sevgiliyken. Yani boyle herseye burnunu sokar. Biz sevgiliyken bi sorun yasayip ayrilmistik. Ben ayrildim sevgilimde kuzenimi arayip bizi baristirir misin demis. Annem bunu teyzemden ogrenmis. Illa onun numarasini verceksiniz cocukla bende konusacagim demis. Kuzenimle annem tartisti kuzenim numarasini veremem biz karismayalim teyze kizin duysa senlede benlede konusmaz demis.
Yani sirf sevgilim iyi bi ailenin cocugu diye kadin bana danismadan ayri oldugum sevgilimi aramaya kalkiyor.
Sonra ben bunu duydum once inkar etti, sonra cocugun basina bisi geldi sandim korktum ondan arayacaktim diyor.
Gercekten beni cileden cikartacak o kadar cok sey yasadikki derdimi anlatmakla bitiremiyorum.
Teyzemler annem gibi degiller. Onlarda o ailenin kizi. Gecmiste zorluk yasamistir tabi. Onun doneminin hayat sartlari daha zor fakat bu kadar asiri davranislarinin sebebini sadece gecmise baglayamiyorum.Allah yardımcın olsun insan dusunuyorda sahiden ne zamana kadar boyle devam edecek
Yorumlardan birinde sanırım dozu düşuk antidepresan kullanıyor demistin doktoruyla bu durumlarını tavirlarının nedenleri hakkinda hic konustun mu hani her problemde direk soylenen bir laftir ya acaba cocuklugunda yada gecmiste yasadigi problemler falan mı var
Mesela kendini hep on plana atma kendini gosterme cabalari falan var dedin yya acaba oncesinde cok mu dışlanmışlık falan yasadi örnek benim annem parası olsada olmasada cinridir ama ben babamın yasattigi maddi sıkıntılardan dolayı oldugunu dusunuyorum
Tabiki annen kendine toz kondurup yaptiklarinin hata oldugunu kabul etmeyecek ki cozum yoluna gitsin ama acaba durumu cozmenin bir yolu yok mu
Ömür boyuda diken ustunde durulmaz ki
Insallah evliliginde esininde destegiyle hallolur hersey korkularini yasamassinTeyzemler annem gibi degiller. Onlarda o ailenin kizi. Gecmiste zorluk yasamistir tabi. Onun doneminin hayat sartlari daha zor fakat bu kadar asiri davranislarinin sebebini sadece gecmise baglayamiyorum.
Cok istedigi gibi hareket eder rol yapar, yalan soyler ayrica depresif biri degil aksine kendini cok sever, cok guzel bulur, herkesten daha ustun oldugunu dusunur, hicbir seyi kafasina takmaz, kendine dert edinmez hayata karsi pozitif.
Amaci ilgi cekmek benden daha on planda olmak. Ben degilde kendi konusulsum istiyor nisanlima defalarca beni gorduklerinde ne dediler diye sordu.
Dugunde arada kaynamak degilde amaci kendini gostermek olacak nisandada oyle oldu.
Benden gizli henuz sevgiliyken nisanlimdan annesinin numarasini istemisti yani sen bi dur once onlar seni arasin niye hep kendini ortaya atiyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?