Benim derdim. İç döküş çok doluyum

Pandemi hepimizi maddi manevi etkiledi ancak en çok küçük esnafı, dar gelirliyi etkiledi. Pandemi süresince 590bin ailenin doğalgazı 193bin ailenin elektriği borçlardan dolayı kesikmiş. Çok üzüldüm, içim çok yandı bu durumlara. İnşallah herşey çok daha iyi olur, elinizdeki helal para 1 iken 1000 olur bereketle çoğalır. Allah yardımcınız olsun. Rabbim darda kalan, zora düşen, hasta olan herkese yardım etsin.

Yazdıklarınızı okuyunca bende dahil insan oğlunun ne kadar bencil hatırladım. Herseyimiz olsa dahi daha fazlasını isteriz , illaki bir eksik buluruz kendimizde. Bir çok insan şükretmesini bile bilmez , onun var neden benim yok der durur. Sakın yanlış anlamayın sizden bahsetmiyorum, genelde bir çok insan böyle.
Umarım sizin içinde en hayırlısı olur , gecenin sonunda gündüz olduğu gibi her derdin de bir cagresi vardır.

İyi geceler arkadaşlar Canım çok sıkkın malum korona aldı başını gidiyor.
Bölgemizde çok arttı Her gün evdeyiz. Eşim küçük esnaf malesef durumlar kötüye gittikce batıyoruz. Geceleri uykum kacıyor düşünmekten. Kira faturalar mutfak iki çocuk yetismiyor. Çalismiyorum da. Birsuru yere basvurdum almadılar malum yaş sorunu. Daha önce özel sektörde calistim cikarildim çocuk baktım evde felan . Simdi onlar da yok. Ve ben cok üzgünüm. Bir çok aile bu durumda biliyorum herkes sıkıntıda mutlaka.
Isyerleri kapatilabilirmis malum acikken bile is olmuyo. Kira yaklasiyor ev sahibi de kendince hakli istiyor kirasini. Bu ay fatura odeyemedik elektrik su vs. Hepsine ihbar geldi. Bu gun yarin internet vs kesilir. 😭
Ne kadar zor bir dönemden geçiyoruz Rabbim yardım etsin herkese bize de insallah
Bu kadar zor durumda kimseye birsey belli etmeden durmak çok zor.
Hasta olmaya korkuyoruz ayrı, Ac kalma sıkıntısı ayrı. Ya gercekten ne zormus. Okumadıgima meslek sahibi olamadıgıma o kadar pismanim ki .....
Maasim olsa geçinir giderdik ne güzel... anlatacak o kadar yaram varki içimde kelimeler bulamiyorum anlatmaya.
Yazınca biraz rahatlarım diye düsündüm. Kusura bakmayın ...Okuduysaniz tesekkur ederim
Allah kolaylık versin bu günleri de inşallah atlaticaz. Sizin durumunuzda olan çok fazla insan var. Geçen gün evde ek iş başlıklı bi konuya denk gelmiştim evde reklam izleyerek para kazanıyorlar falan ama en fazla 135 TL. Benim küçük çocuğum olduğu için bunu yapmaya vakit ayiramam diye ilgilenemedim belki çocuğun büyürse yaparım.tum aile birbirinizin referansı olursanız meblağlar da artar. ummhnisa ummhnisa hanım size bilgi verir diye düşünüyorum. Bir de evde makale yazarlığı var. Freelance yazılar yazıp sitelere satıyorsunuz. Yazılarınız belli kriterlere uyumlu olmalı. Yazkazan.net gibi onlarca site var. Bunu da bi araştırın derim. Az çok bi gelir olur. En azından faturaları ödeyebilirsiniz belki

İyi geceler arkadaşlar Canım çok sıkkın malum korona aldı başını gidiyor.
Bölgemizde çok arttı Her gün evdeyiz. Eşim küçük esnaf malesef durumlar kötüye gittikce batıyoruz. Geceleri uykum kacıyor düşünmekten. Kira faturalar mutfak iki çocuk yetismiyor. Çalismiyorum da. Birsuru yere basvurdum almadılar malum yaş sorunu. Daha önce özel sektörde calistim cikarildim çocuk baktım evde felan . Simdi onlar da yok. Ve ben cok üzgünüm. Bir çok aile bu durumda biliyorum herkes sıkıntıda mutlaka.
Isyerleri kapatilabilirmis malum acikken bile is olmuyo. Kira yaklasiyor ev sahibi de kendince hakli istiyor kirasini. Bu ay fatura odeyemedik elektrik su vs. Hepsine ihbar geldi. Bu gun yarin internet vs kesilir. 😭
Ne kadar zor bir dönemden geçiyoruz Rabbim yardım etsin herkese bize de insallah
Bu kadar zor durumda kimseye birsey belli etmeden durmak çok zor.
Hasta olmaya korkuyoruz ayrı, Ac kalma sıkıntısı ayrı. Ya gercekten ne zormus. Okumadıgima meslek sahibi olamadıgıma o kadar pismanim ki .....
Maasim olsa geçinir giderdik ne güzel... anlatacak o kadar yaram varki içimde kelimeler bulamiyorum anlatmaya.
Yazınca biraz rahatlarım diye düsündüm. Kusura bakmayın ...Okuduysaniz tesekkur ederim
Merhaba evet bu süreç hepimizi etkiliyor Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Ben evde reklam izliyorum isterseniz özelden bilgi verebilirim. Ayrıca daha önce Farmasi avon gibi firmaların satışlarını yaptım. Şimdi onlardan ayrıldım ve türkiyede yeni piyasaya giren bir firmayla çalışmaya başladım. Diğer firmalara göre bize kar oranı çok yüksek ve yeni bir katalog olduğu için güzel de rağbet görüyor.

Merhaba evet bu süreç hepimizi etkiliyor Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Ben evde reklam izliyorum isterseniz özelden bilgi verebilirim. Ayrıca daha önce Farmasi avon gibi firmaların satışlarını yaptım. Şimdi onlardan ayrıldım ve türkiyede yeni piyasaya giren bir firmayla çalışmaya başladım. Diğer firmalara göre bize kar oranı çok yüksek ve yeni bir katalog olduğu için güzel de rağbet görüyor.
Tesekkur ederim. Özelden bilgi verirseniz sevinirim

Allah yardımcınız olsun. Eşiniz hangi sektörde? Ben ve eşim avukatız ve ikimiz de aynı ofiste kendi işimizdeyiz yani maaşlı çalışmıyoruz. Mart ayında adliyeler kapatıldı hatırlarsanız ve bizim gelir kapılarımız tamamen kapandı. Biz mayıstaki davadan yüklü bir para kazanacağız diye bütün planları ona göre yapmıştık ama bütün davalarımız ertelendi. Ve ben o ilk günler çok kötüydüm rabbim kimseye yaşatmasın. Evdeki erzak biterse ne yaparız diye düşündüm. Çünkü ofis kirası 2 çalışanın maaşı ssk primleri 2 adet kredi muhasebe parası vergiler e evin de gideri var. Sonra dedem bize hep asla fakirlikten korkmayın derdi o söz geldi aklıma. Dedim rabbim sen herşeye kadirsin. Şuan bile evde belki 7 8 ay yetecek yiyecek var ya hiç olmayanlar ne yapsın dedim. Kendime o anki duyduğum panik için öyle kızdım ki. Yani çok uzattım da demem o ki kendinizi harap etmeyin keşke okusaydım diye. Bakın o adliyelerin kapatıldığı dönem masraflarını çıkaramayıp ödemelerini yapamayan ve çıkmaza giren bir genç avukat intihar etti. Rabbim sağlığınızı bozmasın inş bir çıkış kapısı göstersin tez zamanda çocuklarınızın yüzü suyu hürmetine. Ama herkesin bir imtihanı var bu hayatta evladınızla veya eşinizle imtihan olacağınıza varsın paradan olsun...
Cok tesekkur ederim Canim. Esim esnaf giyim uzerine. Aynen cok sıkıntıya girdik ilk dönem sonra kredi fln yasaklar bitince biraz is olmaya basladı idare ettik. Simdi alinan krediler de basladı masrafa ek. Isler yine kesildi basa döndük artı 2 krediyle.. Allah sağlik versin en önemlisi tabiki. Size de işlerinizde bolluk kolaylik versin. Kimse zor durumda kalmasın insallah. Çok iyisiniz sagolun

Derdini söyleyemeyen derman bulamazmış bunun ayıbı günahı yok ki şu zamanda herkes keşke gerçek ihtiyaç sahibi bulabilsem de yardım etsem diye çabalıyor. En azındn kaymakamlığa valiliğe başvurun.
Pandemj nedeniyle basvurmustuk cnm. Hayırlısı. Gececek insallah bu günler

Allah kolaylık versin bu günleri de inşallah atlaticaz. Sizin durumunuzda olan çok fazla insan var. Geçen gün evde ek iş başlıklı bi konuya denk gelmiştim evde reklam izleyerek para kazanıyorlar falan ama en fazla 135 TL. Benim küçük çocuğum olduğu için bunu yapmaya vakit ayiramam diye ilgilenemedim belki çocuğun büyürse yaparım.tum aile birbirinizin referansı olursanız meblağlar da artar. ummhnisa ummhnisa hanım size bilgi verir diye düşünüyorum. Bir de evde makale yazarlığı var. Freelance yazılar yazıp sitelere satıyorsunuz. Yazılarınız belli kriterlere uyumlu olmalı. Yazkazan.net gibi onlarca site var. Bunu da bi araştırın derim. Az çok bi gelir olur. En azından faturaları ödeyebilirsiniz belki
Benim de ablam pandemi nedeniyle işsiz, 6 aydır evde. Şu verdiğiniz bilgiler süper oldu, çok teşekkürler. Konu sahibi, Allah yardımcınız olsun. İlaç yok ki kel başımıza sürelim. Sabretmek milli sporumuz oldu bu ülkede.

meslek sahibi olanlar da zor durumda. şuan beni eve gönderdiler sonu ne olur belli değil. şuan bir tek memurlar bi tık rahatlar onun harici herkes batmış durumda

Teşekkür ederim . Evde pasta yapip satıyordum az az butik kurabiye tarzı. Pandemi nedeniyle talepler olmadi. Simdi instagramda butik sayfası açtim firmalarin ürünlerini kücük bir karla satmaya calisiyorum. Olmuyor malesef. Alan da yok. Bu tarz sayfalar zaman istiyor buyumeye. Parali reklam felan. O da malesef butcem yik yapamiyorum. Kilitlendi resmen ya. Sabrediyorum bitecek insallah kötü günler. Feraha çikariz insallah. Basvurmustuk nisan ayinda 1000 tl vermislerdi devlet. Kirayi o ay ustune ekleyip odemistik. Baskada verilmedi bir sey.. ya gercekten utaniyorum da. Kuyrugum dik derler ya buyukkerimiz o misal . Aç kalsak ta belli etmeden durnak. Ihtiyacim yok gibi kendini gostermeye calismak. Belli etmeden ici kan aglamak. Cok zormus...
Hayir neden utanacakmissin, ayip degil gunah degil...git basvur biryerlere ne olacak, evde cocuk bakabilecegin falan duyur, aglamayana meme yok derler

Canim benim biz de is yeri kapananlardaniz, bu kez kredi ertelemesi de yapmadilar, cok sukur ki ben calisiyorum simdi ama hep esi calismayanlari dusunuyorum Allah yardimcinz olsun...utanma basvur bir yerlere

Maalesef nişanlımda aynı durumda.Hepimiz rezil olduk.Olayı siyasi bir tartışmaya çevirmek istemiyorum ama devlet kesinlikle yardım etmiyor.İnsanlara kendi para yardımı yapacağına insanları bankalardan kredi çekmeye yönleriyor.Restoranlar kapandı tamam kapansın sıkıntk yok ama ya öedenecek kiralar ??? Bu insanlar para kazanamıyor nasıl öedeyecek kiralarını veya elektirik faturalarını.Kaldı ki nişanlımın kredi notu biraz düşğk olduğu içşn kredi de çıkmıyor ve hergün acaba icra mı gelecek diye beklemekten yoruldum.Diğer devletler işletmelerin bilmem kaç aylı masraflarını karşılarken bizimkiler iban verip bu sıkıntıda para yardımı istiyorlar.Yazıklar olsun boğazınızda kalsın inşallah diyerek yorumumu bitiriyorum.

Bu illet hastaliga yakalandim 7.gunumdeyim.bu hastalik bana hayatin ne kadsr kisa oldugunu ve hicbirsey icin uzulmememiz gerektigini ogrendi.durumunuz zor ama inanin sagliktan onemli hicbirsey yok.tek duam en kisa zamanda bu pislik hastalik defolup gitsin hem madden hem bedenen hem ruhen yikti gecti herkesi.lutfen mesajimi okuyanlar banada dua etsin

Back
X