Benim derdim ne ☹️

Benhurrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
2.362
4.212
53
Esim yurt dışında çalışıyor bir iki aya bizi de götürmeyi planliyor ama o kadar rahat geliyor ki suan hayat bana gitmek istemiyorum 😕 ama esimde geri dönsün burada sürekli gecim derdiyle de ugrasalim istemiyorum ne istediğimi bende bilmiyorum 😭 aslinda burada iki evim var birisi insaat diğeri suan oturduğum ev insaat olan ev koyde esim kışları annemler benim suan oturduğum evde otursun diyor razi degilim çünkü cok fazla emeğim var geri dönünce de tatillerde falan kimseyle oturmak istemiyorum evimde diğeri de köyde ki ev yapılırsa ablası şimdiden ben otururum derdinde her ucu bilmem ne değnek istemiyorum kızlar ya 😕 kimsenin çöpü yok benim evim de cok emek verdik zor sartlarda ev alip içini dizdik gelenleri gidenleri çok oluyor kayınbabamin kumasi var birde onun akrabalari var haci hoca işleriyle çok uğraşırlar hep evlendim evleneli uzak durdum evime girilsin istemiyorum hele yatağım daha kullanmadigim kiyamadigim nevresimlerim aylarca taksitini ödediğim acilmamis yemek takimlarim var siz olsanız ne düşünürsünüz 😕 yurt disinda kirada oturucaz eşyalı evde ama emek verdim niye insanlarla paylasayim ki mahremim çünkü ev benim icin

Ben kimsenin evime yerleşmesine asla izin vermezdim. Asla. Çok çirkinleşirdim. Gariplik eşinizde bence. Yurtdışına gidiyorsunuz diye evleri niye pay ediyor babasına ablasına. Arada bir tatil yapmaya falan gidicek olsalar hadi neyse. Asla kabul etmeyin. Sonra kendi evinizde misafir olursunuz.

Esim yurt dışında çalışıyor bir iki aya bizi de götürmeyi planliyor ama o kadar rahat geliyor ki suan hayat bana gitmek istemiyorum 😕 ama esimde geri dönsün burada sürekli gecim derdiyle de ugrasalim istemiyorum ne istediğimi bende bilmiyorum 😭 aslinda burada iki evim var birisi insaat diğeri suan oturduğum ev insaat olan ev koyde esim kışları annemler benim suan oturduğum evde otursun diyor razi degilim çünkü cok fazla emeğim var geri dönünce de tatillerde falan kimseyle oturmak istemiyorum evimde diğeri de köyde ki ev yapılırsa ablası şimdiden ben otururum derdinde her ucu bilmem ne değnek istemiyorum kızlar ya 😕 kimsenin çöpü yok benim evim de cok emek verdik zor sartlarda ev alip içini dizdik gelenleri gidenleri çok oluyor kayınbabamin kumasi var birde onun akrabalari var haci hoca işleriyle çok uğraşırlar hep evlendim evleneli uzak durdum evime girilsin istemiyorum hele yatağım daha kullanmadigim kiyamadigim nevresimlerim aylarca taksitini ödediğim acilmamis yemek takimlarim var siz olsanız ne düşünürsünüz 😕 yurt disinda kirada oturucaz eşyalı evde ama emek verdim niye insanlarla paylasayim ki mahremim çünkü ev benim icin
Şimdiden hayırlı olsun yeni eviniz. Bu şekilde eşinize anlatırsanız anlar diye düşünüyorum. Eşinizle konuşup ablasınında bu tutumuna karşı ortak hareket edin. Ne münasebet ben otururum havasına girmek. Zaten çokta görüşmüyormuşsunuz anladığım kadarıyla. Eşiniz teklif etmediği sürece yanaşamazlar bence. Eşinizle iyice konuşun, şuan çektiğiniz sıkıntıları en iyi siz biliyorsunuz.

O evde o kadar emeğiniz var. Ben olsam istemezdim başkasının orda yaşamasını. Kalıcı olarak mı yurt dışında kalmak istiyor eşiniz?

Çok saçma bende asla izn vermezdim. Hele hacı hoca işleri ile uğraşıyorlarsa büyümü müyü yaparlar eve allah korusun

Şimdiden hayırlı olsun yeni eviniz. Bu şekilde eşinize anlatırsanız anlar diye düşünüyorum. Eşinizle konuşup ablasınında bu tutumuna karşı ortak hareket edin. Ne münasebet ben otururum havasına girmek. Zaten çokta görüşmüyormuşsunuz anladığım kadarıyla. Eşiniz teklif etmediği sürece yanaşamazlar bence. Eşinizle iyice konuşun, şuan çektiğiniz sıkıntıları en iyi siz biliyorsunuz.
Zaten esimde onlarla ayni fikirde olursa tepkimi net sekilde koyacagim evim benim mahremim yılda bir defa da olsa gelip kalacaksam tek basima olmak isterim bu sekilde davranmazsak zaten herkes bizim mali mülkü esyayi sahiplenip çökecek

Çok saçma bende asla izn vermezdim. Hele hacı hoca işleri ile uğraşıyorlarsa büyümü müyü yaparlar eve allah korusun
Izin vermek istemiyorum zaten vermem de hepsini geçtim neden insanlara hibe ediyorum ki esyalarimi evimi tatile de gelsem bu ev de esyalar da benim emegim var

Zaten esimde onlarla ayni fikirde olursa tepkimi net sekilde koyacagim evim benim mahremim yılda bir defa da olsa gelip kalacaksam tek basima olmak isterim bu sekilde davranmazsak zaten herkes bizim mali mülkü esyayi sahiplenip çökecek

Gitmeseniz peki? Eşiniz orda herşeyi düzene soktu mu?

1- siz gerçekten gidiyorsanız da
ABDye gitmiyorsunuz, Karadağa gitmeyecek miydiniz siz?

uçakla 2 saatlik yol farzedinki eşinizin Ardahana görevi çıkmış.
burada düğün olur, hastane işi olur, şu bu olur gider gelirsiniz

üstelik eşiniz sanırım çoooook yoğun çalışacakmış siz belki çocuk(lar)ı ? kaç tane bilmiyorum. alıp anne-babanızı ziyaret etmek isteyeceksiniz. çünkü orada uzun süreler eşiniz ruh gibi çalışacak gelip yatacak benim anladığım.

kısacası eşi şırnakta ardahanda görev yaparken yanında giden polis/astsubay eşi gibi bişey olacaksınız. onlar çocukları okula başlayana kadar bol bol ankara istanbul geziyor. kök ailesinin yanında doğuruyor vs.

2- "evim benim mahremim" gibi bir kafam yok
ama muhtaç değiller zorunluluk yok ne laka niye k.valide gelsin evimde otursun

3- belki 2 sene sonra olmadı diyip dönersiniz madem evi kapatıp kiraya vermiyorsanız kimseye de vermeyin. yok temelli gidiyoruz biz gelmeyiz diyorsanız eşyayı depoya koyun kiraya verin madem?
ben hem alışma zamanı bırakmak belki geri dönülür hem gelme gitme olur diye ilk 1-2 yıl en azından kapatmazdım. köydeki ev bitince eşyayı oraya koyar merkez yeri kiraya verebilirsiniz.

Evinize kimseyi yerleştirmeyin, sonra çıkaramazsınız. Tavrınızı en baştan koyun sonra önünü alamazsınız.

Back
X