- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi Latinachica
-
Bazı yorumları okudumda ne kadar sert eleştirmişsiniz hatunlar .. demekki abisi ile arasında farklı bir sevgi saygı var bukadar yerden yere vuracak bir şey yazdıgını göremedim ben .. benim yengemde abimi rahatsız edecek kadar tertip düzensiz ve kavgacı olsa bende buraya gelip sıkıntımı paylaşırdım bunun sebebi abime olan sevgim olurdu .. arkadaşın evliliklerine burnunu soktugu falan yok sadece can sıkıntısını paylaşmış
Sadece konu içeriğine yorum yapıyorum:
Yaptığın görümcelik değil, belki o kişi ablan olsa yine aynı şeyleri söylerdin. Biz kadınlar "görümce" deyince oturup bir düşündüğümüz için bu tepkileri yadırgama, herkesin az çok vardır ağzının yanmışlığı...
Şu durumda senin yapabileceğin hiç birşey yok gibi görünüyor. Abin halinden şikayetçi değil ise sen de düşünme bence... Eğer o da şikayetçi ise, küçük olarak söz sana düşmüyor, aile büyüklerinden birinin uygun bir dille yardımcı olması gerekir.
Yengeni abla gibi gör, ama sakın ona ablalık yapmaya kalkma olur mu?
abiniz rahatsız olsa bu durumdan bence boşanırdı karısından, yani bir erkek için çok önemlidir evinde mutlu olmak, mutlu değilse niye evli kalsın ki erkek sonuçta neden korkacak? ve o mutluysa geri kalan birşeyin önemi yok gibi, sonuçta yengenizin evi de çöp ev değildir, öyleyse de ihbar ederlerayrıca bir arkadaş eski konunuzu kopyalamış da şaşırdım siz henüz ev işini bilmezken sizinle yaşıt yengenizin hem kocasını hem bebeğini idare edip bir de pırıl pırıl evi olsun istiyorsunuz; siz şuan evli olsanız bir bebeğiniz olsa acaba kimsenin desteği olmadan sürdürebilirmisiniz evliliğinizi, bir de böyle düşünün anlamaya çalışın, benim teyzem de bu kafada bir insan gelinlerini kötüler kızları da anneleri gibi gelinlerinden nefret eder, halbuki gelinler kocalarıyla çok mutlu şen şakraklar ve ev işi yapmasalarda mutlu ederler kocalarını yani bir de çok eleştiren kuzenlerim evde kalmak üzereler yemek ev işi bilmezler buna rağmen de eleştirirler :) sorunlarının koca bulamamak olduğunu düşünüyorum ben, bir evlenseler zaten kendi sorunları içinde boğuşurken milletin evliliğine dil uzatamazlar
Belki çok tertipli düzenli iseniz bu druum sizin için sinir bozucu olabilir .. ki bende hiç haz etmem yengemde olsa kardeşimde beni bu durum rahatsız eder .. ama siz boşuna üzmeyin kendinizi emin olun erkek son noktaya gelince direk boşar mücadeleci değildir kadınlar gibi .. çogu erkekte evin düzen terbini pek önemsemez ev niye dagınık sofra niye toplanmadı diye tartışma çıkarmaz .. kendi aralarında halletsinler bunlar büyük büyük aşılmayacaksorunlar değil emin olun .. henüz yaşı 23 müş belki yaşının verdiği olgunlukta değil çok yeni evliler anlaşılan hemen bebek olmuş .. düzene girerler elbet üzmeyin kendinizi
Bazı yorumları okudumda ne kadar sert eleştirmişsiniz hatunlar .. demekki abisi ile arasında farklı bir sevgi saygı var bukadar yerden yere vuracak bir şey yazdıgını göremedim ben .. benim yengemde abimi rahatsız edecek kadar tertip düzensiz ve kavgacı olsa bende buraya gelip sıkıntımı paylaşırdım bunun sebebi abime olan sevgim olurdu .. arkadaşın evliliklerine burnunu soktugu falan yok sadece can sıkıntısını paylaşmış
bence elinden geldigi kadar yardim et ama konusma daha kendi cocuk evlilige alismadan birde cocuk olunca isler iyice sarppa sarmis hic azina alma gidince yardim et
illerde kendi anlatim gülecek bu günlere sunu yapamiyordum bunu yapamiyordum diye ilk yillar bende yemek yapmasini bilmiyordum ama esim bayilarak yerdi ellerine saglik
düsün ben yimemezdim kendi yaptigimi esim derdi seven zehirde olsa sevdigi icin yer gerci simdi elime kadinim diyen su dökmez ama ilk yillar ögleee
abinin sikayeti yoksa karismaa
Çok dallanıp budaklanabilecek bir konu bu, ne kadar tanıyorlardı birbirlerini evlenmeden önce? Biz 7 yıl içinde olaylara nasıl? Hangi cümlelerle tepki vereceğimizi öğrendik mesela? Yani şu durumda sevgilim benim bir evi nasıl çekip çevireceğimi, temizlikte nasıl olduğumu gayet iyi bilir. Abiniz açıkça dile getirmiyor sürekli annenizi veya sizi eve çağırmakla eşinin istediği gibi olacağını zannediyor. Abine göre değişecek bir durum, hani görürse alışır, değişir gibi.
Hem artık bir de çocuk var, çocuk olunca öncelik o olduğundan evle ilgilenme aksayabilir pek tabii, abinizin yapması gereken şey eşini karşısına alıp konuşması ve ev işlerinde yardım etmesi, sürekli anne gelemez ya böyle? Veya ben çocukla ilgileneyim sende masayı topla, bulaşıkları hallet veya yemeği hazırla gibi..
canım benim sadece bir örnek verdim.devamında eş çocuk...yoksa vay abim yemek yiyemiyor diye üzülmüyorum elbette.
evlilik neden var?ya da bekar bi kadın/adam neden evlenir?hayatı paylaşmak için değil mi...dertleri sıkıntıları sevincleri hüzünleri paylaşmak için...paylaştıkça yükün azalır hafiflersin.ben evlendiğinden beri bu yükü abimin üzerinde görüyorum.burda evi çekip çeviremiyorum diye bi konu açılmış...herkes derdini paylaşmış falan.demekki rahatsız edici mevzulardan biri bu.demekki evi çekip çeviremeyince olmuyormuş...ki bu bahsettiğim yalnızca bi kısmı.benim derdim eğer bi yol varsa gsterelim.yardımcı olmak istiyorum.bu böyle gitmez değil mi?
nerden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum.kiminize göre adı görümcelik olucak biliyorum ama hayatta benim için en önemli insanlardan biri olan abimin durumuna üzülüyorum işte.artık onu da geçti dünya tatlısı yeğenimin geleceği beni endişelendiriyor.
hani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var derler ya gerçekten ne kadar doğru bi sözmüş bu böyle.yuvayı gerçekten de dişi kuş yapıyormuş.
2 senelik evliler yaklaşık olarak.yani yengeme elimden geldiğince iyi davranıyorum.kafa dengim değil kendisi ama yengem sonuçta.aramızda bir tartışma,sürtüşme olmamıştır.kendisi ev hanımı.1,5 yaşında çocukları var.uzak bir şehirdeler.ne zaman onlara kalmaya gitsem 2.günde cidden hayattan beziyorum.yemek yapamıyor,ev işleri öylece kalıyor,abimle ilgilenmesi yok en önemlisi yeğenimin gelişimi...2 sene elbette çok kısa bir süre.ama bunların hiçbirinde bı gr gelişme gstermedi.annem iyi bi ev kadınıdır sürekli anlatır yol gösterir.evet tamam diyor sonra her şey aynıı.ev savaş alanı gibi.yemekten sonra yeğenimi uyutmaya gidiyor,yemek masası öylece kalıyor.yemekler dışarda.orda kaldığım zamanlarda hepsini topluyorum yerleştiriyorum peki kalmadığım zaman?kalmadğım zaman noluyo acaba?onu düşünmek bile istemiyorum işte.ama telefon ve internete ayırcak vakti her zaman vardır.bunlar anlatıcaklarım arasında yalnızca bir örnek.abime üzülüyorum...sürekli ona bir şeyler anlatma derdinde.evet tamam hıhı anladım diyor ama yok yok gerisi yok...
arkadaşlar bana bi akıl verin nolur.yani nasıl düzeltilir nasıl yol gösterilir?abimi geçtim artık yeğenim benim için çok önemli.konuşsam olmuyor sussam gönül razı değil derler ya durum tam da bu.ne yapmalı ne etmeli bi akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?