- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.711
- 798
- Konu Sahibi Latinachica
-
Ben ilk sayfaya bakarak yorum yapacağım,konunun gidişatı sonradan değiştiyse bilemiyorum yani.
Arkadaşım ben yazdıklarınızda ooo kötü görümce,herşeye karışıyor vs.lik birşey görmedim aksine iyiniyet sezdim.ama müdahaleden kastınız resmen somut şeylerse o zaman olmaz işte.Yengenizle arkadaş gibi olabilirsiniz, ona tavsiyelerde bulunursunuz,yardımına gidersiniz.Ama bunu abiniz yada yeğeniniz için değil de bir yuvanın selameti için yaparsınız çünkü anladığıma göre abiniz de memnun değill bu durumdan.
Çok fazla takmayın kafaya emin olun siz yıprandığınızla kalırsınız ben bir arkadaşım yada akrabammın yuvası için gözyaşı dökerken onlar barışmış ta aşklarını yaşıyorlardı oluyor yani böyle evliik hayatı çook farklı sanırım.
yuva yıkılıcak bi mevzu değil elbette.yaşı küçük belki yeni evli sayılırlar belki ilerde her şeyi oturtucaklardır.ama ilk günden beri öyle gördüğüm için biraz şüpheliyim açıkcası.bi yolu yordamı vardır mutlaka ama işte çözemedim...
sizin için üzüldüm 6 aylık..çok küçükmüş
o mevzu baya eski ve sadece abimle benim aramda olan bir konuydu.yengemi pek tanımıyordum bile ozamanlar.kimseye bi kinim yok yani.abim çok değerlidir benim için şuan içinse oğlu daha da değerli:)bilmiyorum sizin evli bi kardeşiniz var mı ama heralde evlerine gittinizde ve şöyle bi baktığınızda hiçbir şeyin yolunda gitmediğini görseniz üzülürdünüz ya.yani beni ilgilendirmez ne halleri varsa görsün diyemezdiniz ya da en azından ben diyemiyorum
Bende sizi çok iyi niyetli gördüm ilk 4 sayfa kadarını okusanız niyeti bozabilirsiniz
nerden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum.kiminize göre adı görümcelik olucak biliyorum ama hayatta benim için en önemli insanlardan biri olan abimin durumuna üzülüyorum işte.artık onu da geçti dünya tatlısı yeğenimin geleceği beni endişelendiriyor.
hani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var derler ya gerçekten ne kadar doğru bi sözmüş bu böyle.yuvayı gerçekten de dişi kuş yapıyormuş.
2 senelik evliler yaklaşık olarak.yani yengeme elimden geldiğince iyi davranıyorum.kafa dengim değil kendisi ama yengem sonuçta.aramızda bir tartışma,sürtüşme olmamıştır.kendisi ev hanımı.1,5 yaşında çocukları var.uzak bir şehirdeler.ne zaman onlara kalmaya gitsem 2.günde cidden hayattan beziyorum.yemek yapamıyor,ev işleri öylece kalıyor,abimle ilgilenmesi yok en önemlisi yeğenimin gelişimi...2 sene elbette çok kısa bir süre.ama bunların hiçbirinde bı gr gelişme gstermedi.annem iyi bi ev kadınıdır sürekli anlatır yol gösterir.evet tamam diyor sonra her şey aynıı.ev savaş alanı gibi.yemekten sonra yeğenimi uyutmaya gidiyor,yemek masası öylece kalıyor.yemekler dışarda.orda kaldığım zamanlarda hepsini topluyorum yerleştiriyorum peki kalmadığım zaman?kalmadğım zaman noluyo acaba?onu düşünmek bile istemiyorum işte.ama telefon ve internete ayırcak vakti her zaman vardır.bunlar anlatıcaklarım arasında yalnızca bir örnek.abime üzülüyorum...sürekli ona bir şeyler anlatma derdinde.evet tamam hıhı anladım diyor ama yok yok gerisi yok...
arkadaşlar bana bi akıl verin nolur.yani nasıl düzeltilir nasıl yol gösterilir?abimi geçtim artık yeğenim benim için çok önemli.konuşsam olmuyor sussam gönül razı değil derler ya durum tam da bu.ne yapmalı ne etmeli bi akıl verin
Ben ilk sayfaya bakarak yorum yapacağım,konunun gidişatı sonradan değiştiyse bilemiyorum yani.
Arkadaşım ben yazdıklarınızda ooo kötü görümce,herşeye karışıyor vs.lik birşey görmedim aksine iyiniyet sezdim.ama müdahaleden kastınız resmen somut şeylerse o zaman olmaz işte.Yengenizle arkadaş gibi olabilirsiniz, ona tavsiyelerde bulunursunuz,yardımına gidersiniz.Ama bunu abiniz yada yeğeniniz için değil de bir yuvanın selameti için yaparsınız çünkü anladığıma göre abiniz de memnun değill bu durumdan.
Çok fazla takmayın kafaya emin olun siz yıprandığınızla kalırsınız ben bir arkadaşım yada akrabammın yuvası için gözyaşı dökerken onlar barışmış ta aşklarını yaşıyorlardı oluyor yani böyle evliik hayatı çook farklı sanırım.
Benim de erkek kardeşim var, geleceğin görümcesiyim yani..
Ama bir taraftan da gelin adayıyım..
Gelininizin yaşı da daha küçük, belki yapısıdır bu, belki de çocuk olduktan sonra ki psikolojisi, yani anlamadığım niye bu kadar dert ettiniz? Kimisi çok düzenli temizdir, benim teyzem gece uyku uyumaz temizlik için, kimisi de hiç takmaz, sonra yaparım der geçer. Ki bir de çocuğu olan bir bayandan bahsediyoruz? Herkes kendini ilgilendirir. Benim de tahminim abiniz, o neden gelip size anlatıyor ki herşeyi? Yemin ederim aynı durumda olsam, abime değil gelinimize üzülürüm abimin yaptığından ötürü, hatta söylerim yaptığının hoş olmadığını, derdini burda anlatmak yerine eşiyle konuşup çözüme kavuşturmalarını isterim..
Bende bir görümceyim. Yengemi çok severim. Evlendiklerinde bana arkadaş geldi diye çok sevinmiştim. Benle birlikte yengemin toplam 3 görümcesi var.
10 yıl oldu yengem evleneli hiçbir problem yaşamadık. Benim kına gecemde en çok aglayanlardan biriydi. Abimle kavga etseler hemen yenge tarafında olurum üzmesin kızı diye. Hiçbirşey bilmezdi oda evlendiğinde kimse karışmadı neden böyle oldu demedi. Yapa yapa ögrendi. Şimdi dünya tatlısı 2 çocugu var. Maşallahı var dört dörtlük bir anne oldu. Bence sizde karışmayın. Yapa yapa ögrensin. Eleştirmeyin, antipatik olmaktan başka bişey kazandırmaz size.
bende küçük yaşta görümce olanlardanım, abim evlendiğinde 12 yaşındaydım, yengemde 20.. üniversitede okurken evlendiler, şehir değişikliği vs.. bizim bulunduğumuz şehirde oturdular hemde çok yakınımızda.. dediğin gibi dağınıklık vs.. başlarda olmasa da çocukları olduktan sonra oldu, bende elimden geldiğimce onlara kalmaya gittiğimde falan yardım ettim onlara..
hiç kavgamız olmadı yengemle , annemde arada şikayet etse de bana, hiç onların evinin içine karışmadı..
şimdi başka şehirdeler, aradan çok uzun süre geçti tabiki eskisi gibi değil ama dağınıklık oluyo yani çocuklu evlerde..
bu biraz da huy meselesi, kimisi çok rahatsız olur, kimisi de hiç olmaz, akşam mutfağı dağınık bırakır ertesi gün toplar.. bunu sen değiştiremezsin, istediğin kadar yardım et ona o yine bildiği düzen devam edecektir..
o yüzden hiç aranı bozma, iyi geçin yengenle, benim kız kardeşim yok, iki yengemle de iyi geçinmeye çalışıyorum, onlar öncelikle yiğenlerimin anneleri sonrasında abilerimin eşleri.. nasıl sevmem ki ..
düzeltme: 2. sayfa da sanırım daha önceki konunu kopyalamış arkadaşlar.. çoğu kişi de yorum yapmış kötü görümce diye.. abin neden uzaklaştı senden bilemiyorum ama eğer senin suçun yoksa gerçekten üzücü bir durum..
Abim yok...yani gorumce olamıyorum... İyi niyetli olabilirsiniz ama inanın ki arkadaşim bu yapı meselesidir.
Yengenizin yaşı genç...belki yaşından belki yapısından siz karışmayın derim..evlilik kadın ve erkek arasında olan birsey...yani bazı arkadaşların da dediği gibi abiniz sizin yanınızda kızıyor ama inanın bıkmış adam zaten gerekeni yapar... Karışmayin bence.
cocuklu olunca oyle hersey tek duze olamıyor
bende bılırım cocugu uyutucam dıye 3 saat masanın yerde ekmeklerın acık fılan kaldıgını olabılır yanı kı benım cocugum 3 yasını gecıyor
baska bı duzensızlıgıne bıse dıyemıcem ben hassasım tıtızım bana gore degıl :)
yuva yıkılıcak bi mevzu değil elbette.yaşı küçük belki yeni evli sayılırlar belki ilerde her şeyi oturtucaklardır.ama ilk günden beri öyle gördüğüm için biraz şüpheliyim açıkcası.bi yolu yordamı vardır mutlaka ama işte çözemedim...
sizin için üzüldüm 6 aylık..çok küçükmüş
o mevzu baya eski ve sadece abimle benim aramda olan bir konuydu.yengemi pek tanımıyordum bile ozamanlar.kimseye bi kinim yok yani.abim çok değerlidir benim için şuan içinse oğlu daha da değerli:)bilmiyorum sizin evli bi kardeşiniz var mı ama heralde evlerine gittinizde ve şöyle bi baktığınızda hiçbir şeyin yolunda gitmediğini görseniz üzülürdünüz ya.yani beni ilgilendirmez ne halleri varsa görsün diyemezdiniz ya da en azından ben diyemiyorum
o konuda haklısın ama ne biliyim bana biraz abartı gibi geldi ama görmeden de ne biliyim benimde ablam var evli çocukları var biraz dağınık olur oyuncaklar sağda solda gezer ama ablamın evinin pis olduğunu hiç görmedim hatta eniştem kızar ona niye bu kadar çok temizlik yapıp kendini yoruyosun der
konuyu çarpıtanları keyifle okuyorum.olayı sosyolojik açıdan ele almak isteyenlere çok malzeme çıkar burdan.
kimsenin kimseye karıştığı yok.hele ben kimsenin dünyasına girme niyetinde değilim.herkesin kendine göre işi gücü var.yoksa yenge bunu yap,niye yapmıyosun tarzı bi durum yok bizim ailede.bunu yapsak sizin de söylediğiniz gibi huzur bozulur.ben sadece dışardan bakan biri olarak her seferinde aynı şeyleri duyuyorum ve görüyorum.onlar iyi olsun isterim.her şeyden önce yeğenimin gelişimi geliyo benim için.aksıyo anlatabiliyo muyum...yani oraya gittiğimde daha küçücük olduğu halde tvnin karşısında oturtulup ismini söylediğiniz halde size bakmayan bi çocuk görmek beni üzüyo.ya da eline oynaması için tırnak makasının verilmesi!aklım almıyo gerçekten...
anlatmıyo smuwila.öyle bir şey yazmadım ben.hareketleriyle belli ediyor...mesela 'anne gel bize biraz çeki düzen ver' gibi...annem bi bayanın sahip olabileceği iyi kaynanalardan.şuan orda mesela annem.yeğenimle ilgileniyo,çok ısrar ettiler gelmesi için,ikisi de...hatta bazen ablam sitem eder vayy be kaynanaya bak bize niye denk gelmez diye:)
yaşı küçük evet ben de o yüzden diyorum yani bi yolu yordamı vardır belki diye.yapı meselesiyse zaten değişmez
bizim de problemimiz olmadı hiç.kimsenin kimseyi de eleştirdiği yok.darısı bizimkine.inş o da dört dörtlük bi anne olur
abimle çok öncelerde aramızda bi sorun olmuştu.bozuşmuştuk birbirimize.hallettik çoktan şuan öyle bir durum yok katre...bu beni anlayan bi yorum olmuş gerçekten.yoksa konu abisinin yanında fotoğraf çektiren görümcelere kadar gitmiş...eğlendim baya.senin de söylediğin gibi abimin eşi yeğenimin de annesi...kim kötü olmalarını ister ki?ben de daha iyi olmaları için bi yol varsa bilmek istiyorum.yeğenim bana çok düşkündür mesela...onun iyi yetiştirilmesini istiyorum.her halanın amcanın dayının istiyceği gibi.
dağınıklık sadece bir örnekti.daha ciddi mevzular var da bu ortamda dillendirmeye gerek yok.gelişime açık olmak veya olmamak yapı meselesi haklısın.her şey kişiye bağlı daha kötüye de gidebilir iyiye de.hayırlısı...
bal hatun 'karışmak' gibi bi mevzu yok ortada.varsa bi yol yardımcı olmak istiyorum dedim ben.karışılsaydı çoooktaan karışılmıştı.çünkü en başından beri durum böyle çocuklu olsa da olmasa da...yapı meselesi deniyor da her gün bi ailenin doyabilceği kadar yemeği çöpe dökmek de yapı değil be kardeşim.başka bişey bu.bunu söyledim ya afrikadaki aç çocuklara üzülen kimse kalmaz burda.banane dimi ister döker ister yer.nasıl olsa para benden çıkımıyor:)evlilikte kadının da erkeğin de görevleri var dimi?erkeklerden beklentiler gayet rahat söylenirken kadınlardan beklentiler söylenirken neden sorun oluyo ben bunu anlayabilmiş değilim.şurda eşim ailesine çok düşkün diye bi konu açılsa 1 milyon destekçi bulabilir:)
:)büyümüş annesi o kurtarmış artık kendini
canım benim sadece bir örnek verdim.devamında eş çocuk...yoksa vay abim yemek yiyemiyor diye üzülmüyorum elbette.
evlilik neden var?ya da bekar bi kadın/adam neden evlenir?hayatı paylaşmak için değil mi...dertleri sıkıntıları sevincleri hüzünleri paylaşmak için...paylaştıkça yükün azalır hafiflersin.ben evlendiğinden beri bu yükü abimin üzerinde görüyorum.burda evi çekip çeviremiyorum diye bi konu açılmış...herkes derdini paylaşmış falan.demekki rahatsız edici mevzulardan biri bu.demekki evi çekip çeviremeyince olmuyormuş...ki bu bahsettiğim yalnızca bi kısmı.benim derdim eğer bi yol varsa gsterelim.yardımcı olmak istiyorum.bu böyle gitmez değil mi?
mrb kk üyelerii
dert de sayılmaz pek aslında ama beni düşündürmüye başladı bu durum.22 yaşında üni öğrencisiyim ben.
seneye biticek inş.evin de en küçüğü benim.benim sorunum şu ki ben daha kendimi küçük görüyorum zira davranışlarım da öyle.çok çocukça...
nedense hiç olgun davranamıyorum.evin en küçüğü olmanın avantajlarını yaşadım tabi ama sanırım bu da dezavantajı oldu benim için.mutfakla hiç aram yoktur,basit şeyler dışında yemek yapmayı bilmem,ev işine karışmam,annem hazırlar ben yerim falan:)yazarken bile utandım o derece.
gelelim bu konuyu nasıl dert edindiğime.geçenlerde babamın arkadaşı aradı oğlna kız arıyolarmış.muhtemelen beni görmeye gelicekler.tabi öyle bişey imknsız benim için ama şöyle bi düşündüm de beni gerçekten istemeye gelicek olsalar ne çay tutabilirim ne kahve.dökerim muhtemelen:)çünkü bu işleri misafir geldiğinde hep ablam yapardı ben de ohuyom ben ya küçüğüm daha triplerindeydim hala da öyleyim.halbuki yaşıtlarımın çocukları var.yarın birgün okul bittiğinde evlendiğimde evi nasıl çekip çeviririm misafir karşılarım düşüne düşüne içime dert oldu.benim gibi var mı gercekten çok merak ediyorum
Bunu da geçen sene sen yazmışsın.Noldu evi çekip çevirme,çocuk bakımı gibi konularda hızlandırılmış kurs mu aldın?
Başka bi kadının yuvasının düzeni,çocuğu nerden üzerine bu kadar vazife oldu ki?
inan bana hiç abartı değil.benim ablam da var onun da çocuğu var ve bende senin gibi evinin pis olduğunu ya da eşiyle cocuğuyla ilgilenEmediğini hiç görmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?