Benim derdim yengem...

Bende sizi çok iyi niyetli gördüm ilk 4 sayfa kadarını okusanız niyeti bozabilirsiniz

Benim de erkek kardeşim var, geleceğin görümcesiyim yani..
Ama bir taraftan da gelin adayıyım..
Gelininizin yaşı da daha küçük, belki yapısıdır bu, belki de çocuk olduktan sonra ki psikolojisi, yani anlamadığım niye bu kadar dert ettiniz? Kimisi çok düzenli temizdir, benim teyzem gece uyku uyumaz temizlik için, kimisi de hiç takmaz, sonra yaparım der geçer. Ki bir de çocuğu olan bir bayandan bahsediyoruz? Herkes kendini ilgilendirir. Benim de tahminim abiniz, o neden gelip size anlatıyor ki herşeyi? Yemin ederim aynı durumda olsam, abime değil gelinimize üzülürüm abimin yaptığından ötürü, hatta söylerim yaptığının hoş olmadığını, derdini burda anlatmak yerine eşiyle konuşup çözüme kavuşturmalarını isterim..

görücsöylüyomuşsunuz işte oda tamam diyip yapmıyomuş
artık yol yordam dayaklamı öğreteceksiniz ne yapılır..
karışmayın artık..sizi ilgilendirmez

Bende bir görümceyim. Yengemi çok severim. Evlendiklerinde bana arkadaş geldi diye çok sevinmiştim. Benle birlikte yengemin toplam 3 görümcesi var.
10 yıl oldu yengem evleneli hiçbir problem yaşamadık. Benim kına gecemde en çok aglayanlardan biriydi. Abimle kavga etseler hemen yenge tarafında olurum üzmesin kızı diye. Hiçbirşey bilmezdi oda evlendiğinde kimse karışmadı neden böyle oldu demedi. Yapa yapa ögrendi. Şimdi dünya tatlısı 2 çocugu var. Maşallahı var dört dörtlük bir anne oldu. Bence sizde karışmayın. Yapa yapa ögrensin. Eleştirmeyin, antipatik olmaktan başka bişey kazandırmaz size.

bende küçük yaşta görümce olanlardanım, abim evlendiğinde 12 yaşındaydım, yengemde 20.. üniversitede okurken evlendiler, şehir değişikliği vs.. bizim bulunduğumuz şehirde oturdular hemde çok yakınımızda.. dediğin gibi dağınıklık vs.. başlarda olmasa da çocukları olduktan sonra oldu, bende elimden geldiğimce onlara kalmaya gittiğimde falan yardım ettim onlara..

hiç kavgamız olmadı yengemle , annemde arada şikayet etse de bana, hiç onların evinin içine karışmadı..

şimdi başka şehirdeler, aradan çok uzun süre geçti tabiki eskisi gibi değil ama dağınıklık oluyo yani çocuklu evlerde..

bu biraz da huy meselesi, kimisi çok rahatsız olur, kimisi de hiç olmaz, akşam mutfağı dağınık bırakır ertesi gün toplar.. bunu sen değiştiremezsin, istediğin kadar yardım et ona o yine bildiği düzen devam edecektir..

o yüzden hiç aranı bozma, iyi geçin yengenle, benim kız kardeşim yok, iki yengemle de iyi geçinmeye çalışıyorum, onlar öncelikle yiğenlerimin anneleri sonrasında abilerimin eşleri.. nasıl sevmem ki ..

düzeltme: 2. sayfa da sanırım daha önceki konunu kopyalamış arkadaşlar.. çoğu kişi de yorum yapmış kötü görümce diye.. abin neden uzaklaştı senden bilemiyorum ama eğer senin suçun yoksa gerçekten üzücü bir durum..

Son düzenleme:
abini çok sevdiğini söyleyip duruyosun da onu o kadar sevsen;onun sevdiği kadına,çocuğunun annesine azıcık saygın,sevgin olur.Sınırların nerde başlayıp nerde bittiğini iyi öğren,bu konuda sorunun varsa da profesyonel yardım al.

Abim yok...yani gorumce olamıyorum... İyi niyetli olabilirsiniz ama inanın ki arkadaşim bu yapı meselesidir.
Yengenizin yaşı genç...belki yaşından belki yapısından siz karışmayın derim..evlilik kadın ve erkek arasında olan birsey...yani bazı arkadaşların da dediği gibi abiniz sizin yanınızda kızıyor ama inanın bıkmış adam zaten gerekeni yapar... Karışmayin bence.

cocuklu olunca oyle hersey tek duze olamıyor
bende bılırım cocugu uyutucam dıye 3 saat masanın yerde ekmeklerın acık fılan kaldıgını olabılır yanı kı benım cocugum 3 yasını gecıyor
baska bı duzensızlıgıne bıse dıyemıcem ben hassasım tıtızım bana gore degıl :)

yengeni siz düzeltemezsin .o isterse içinden gelirse kendine çeki düzen verir.belki kendinle ilgili başka sorunu vardır bilemezsiniz.herkez dört dörtlük değildir.yetemediği durumlarda siz ordayken yardım edebilirsiniz mesela.oda bilmediği şeyleri size bakarak yapar./COLOR]

konuyu çarpıtanları keyifle okuyorum.olayı sosyolojik açıdan ele almak isteyenlere çok malzeme çıkar burdan.

kimsenin kimseye karıştığı yok.hele ben kimsenin dünyasına girme niyetinde değilim.herkesin kendine göre işi gücü var.yoksa yenge bunu yap,niye yapmıyosun tarzı bi durum yok bizim ailede.bunu yapsak sizin de söylediğiniz gibi huzur bozulur.ben sadece dışardan bakan biri olarak her seferinde aynı şeyleri duyuyorum ve görüyorum.onlar iyi olsun isterim.her şeyden önce yeğenimin gelişimi geliyo benim için.aksıyo anlatabiliyo muyum...yani oraya gittiğimde daha küçücük olduğu halde tvnin karşısında oturtulup ismini söylediğiniz halde size bakmayan bi çocuk görmek beni üzüyo.ya da eline oynaması için tırnak makasının verilmesi!aklım almıyo gerçekten...

anlatmıyo smuwila.öyle bir şey yazmadım ben.hareketleriyle belli ediyor...mesela 'anne gel bize biraz çeki düzen ver' gibi...annem bi bayanın sahip olabileceği iyi kaynanalardan.şuan orda mesela annem.yeğenimle ilgileniyo,çok ısrar ettiler gelmesi için,ikisi de...hatta bazen ablam sitem eder vayy be kaynanaya bak bize niye denk gelmez diye:)
yaşı küçük evet ben de o yüzden diyorum yani bi yolu yordamı vardır belki diye.yapı meselesiyse zaten değişmez

bizim de problemimiz olmadı hiç.kimsenin kimseyi de eleştirdiği yok.darısı bizimkine.inş o da dört dörtlük bi anne olur

abimle çok öncelerde aramızda bi sorun olmuştu.bozuşmuştuk birbirimize.hallettik çoktan şuan öyle bir durum yok katre...bu beni anlayan bi yorum olmuş gerçekten.yoksa konu abisinin yanında fotoğraf çektiren görümcelere kadar gitmiş...eğlendim baya.senin de söylediğin gibi abimin eşi yeğenimin de annesi...kim kötü olmalarını ister ki?ben de daha iyi olmaları için bi yol varsa bilmek istiyorum.yeğenim bana çok düşkündür mesela...onun iyi yetiştirilmesini istiyorum.her halanın amcanın dayının istiyceği gibi.

dağınıklık sadece bir örnekti.daha ciddi mevzular var da bu ortamda dillendirmeye gerek yok.gelişime açık olmak veya olmamak yapı meselesi haklısın.her şey kişiye bağlı daha kötüye de gidebilir iyiye de.hayırlısı...

bal hatun 'karışmak' gibi bi mevzu yok ortada.varsa bi yol yardımcı olmak istiyorum dedim ben.karışılsaydı çoooktaan karışılmıştı.çünkü en başından beri durum böyle çocuklu olsa da olmasa da...yapı meselesi deniyor da her gün bi ailenin doyabilceği kadar yemeği çöpe dökmek de yapı değil be kardeşim.başka bişey bu.bunu söyledim ya afrikadaki aç çocuklara üzülen kimse kalmaz burda.banane dimi ister döker ister yer.nasıl olsa para benden çıkımıyor:)evlilikte kadının da erkeğin de görevleri var dimi?erkeklerden beklentiler gayet rahat söylenirken kadınlardan beklentiler söylenirken neden sorun oluyo ben bunu anlayabilmiş değilim.şurda eşim ailesine çok düşkün diye bi konu açılsa 1 milyon destekçi bulabilir:)

:)büyümüş annesi o kurtarmış artık kendini

seni çok iyi anlıyorum canım üzülmenin karışmak olduğunu da düşünmüyorum. Çok dua etmek lazım inşallah düzelir. Ama abinle konuşayım deme haine üzülüyorum felan gibi şeyler söyleme sakın çünkü abin zaten üzülüyorsa sizin de farkında olmanıza daha çok üzülüp mahcup olabilir. Allah yardımcınız olsun.

o konuda haklısın ama ne biliyim bana biraz abartı gibi geldi ama görmeden de ne biliyim benimde ablam var evli çocukları var biraz dağınık olur oyuncaklar sağda solda gezer ama ablamın evinin pis olduğunu hiç görmedim hatta eniştem kızar ona niye bu kadar çok temizlik yapıp kendini yoruyosun der

inan bana hiç abartı değil.benim ablam da var onun da çocuğu var ve bende senin gibi evinin pis olduğunu ya da eşiyle cocuğuyla ilgilenEmediğini hiç görmedim.

sadece dağınıklığından şikayet edip ''çocuklu bir ev olabilir'' cevaplarını gördükten sonra o sadece bir örnekti daha önemli
mevzular var dediğiniz mevzuları siz söylemeden bunca kişi müneccimmide anlasın acaba
bir diğer mevzuda her kızın kendi annesi mükemmel kaynanadır zaten gelinleri yada yengeleri çok şanslıdır ....

buraya konu açanlar evi çekip çeviremediğini görümcesi değilde kendisi düşündüğü için açmış olmasın
yengenin böyle bir derdi yok demek ki
masayı da çocuğu uyuttuktan sonra toplayacaktı belki

mrb kk üyelerii
dert de sayılmaz pek aslında ama beni düşündürmüye başladı bu durum.22 yaşında üni öğrencisiyim ben.
seneye biticek inş.evin de en küçüğü benim.benim sorunum şu ki ben daha kendimi küçük görüyorum zira davranışlarım da öyle.çok çocukça...
nedense hiç olgun davranamıyorum.evin en küçüğü olmanın avantajlarını yaşadım tabi ama sanırım bu da dezavantajı oldu benim için.mutfakla hiç aram yoktur,basit şeyler dışında yemek yapmayı bilmem,ev işine karışmam,annem hazırlar ben yerim falan:)yazarken bile utandım o derece.
gelelim bu konuyu nasıl dert edindiğime.geçenlerde babamın arkadaşı aradı oğlna kız arıyolarmış.muhtemelen beni görmeye gelicekler.tabi öyle bişey imknsız benim için ama şöyle bi düşündüm de beni gerçekten istemeye gelicek olsalar ne çay tutabilirim ne kahve.dökerim muhtemelen:)çünkü bu işleri misafir geldiğinde hep ablam yapardı ben de ohuyom ben ya küçüğüm daha triplerindeydim hala da öyleyim.halbuki yaşıtlarımın çocukları var.yarın birgün okul bittiğinde evlendiğimde evi nasıl çekip çeviririm misafir karşılarım düşüne düşüne içime dert oldu.benim gibi var mı gercekten çok merak ediyorum

Bunu da geçen sene sen yazmışsın.Noldu evi çekip çevirme,çocuk bakımı gibi konularda hızlandırılmış kurs mu aldın?
Başka bi kadının yuvasının düzeni,çocuğu nerden üzerine bu kadar vazife oldu ki?

evet babamla ikimiz kalıyoruz şuan.yemekleri de ben yapıyorum temizliği de misafiri de ben ağırlıyorum şuan.var mı bi itirazın?

inan bana hiç abartı değil.benim ablam da var onun da çocuğu var ve bende senin gibi evinin pis olduğunu ya da eşiyle cocuğuyla ilgilenEmediğini hiç görmedim.

bu durum ne kadar süredir öyle bilmiyorum ama yengenin durumu psikolojik olabilir benim moralim çok bozuk olsun depresyon dönemlerimde hiç bişey yapmak istemem hep yatıp uyumak isterim bi bardağı kaldırıp 2 metre öteye bile götüresim gelmez öyle bişeyde olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…