Benim derdim yengem...

hızlandırılmış kurs almasına gerek yok benim tanıdıklarım var bekarken yemek yapmamış çay dökerken bile elleri titreyen sürekli yatan kızlar bile evlenince çok iyi ev hanımı olabiliyo geçen sene böyle konu açtı diye bugün ev işi yapamaz ya da hızlandırılmış kurs almıştır diye bişey yoktur bi insan bişeyi isterse yapar yapmak istemezse yapmaz demek ki ev temizliği yemek filan yapmaya başlamış

iyi işte o bile öğrendiyse yengesi de KENDİ EVİNİ çekip çevirmeyi,KENDİ ÇOCUĞUNU bakmayı öğrenir.

aynen öyle.insan iş başa düşünce her şeyi yapıyo.bayadır babamla yalnız kalıyoruz zaten.temizliği zaten biliyodum şimdi yemeği de öğredim.babam bile inanamıyo:)

aynen öyle.insan iş başa düşünce her şeyi yapıyo.bayadır babamla yalnız kalıyoruz zaten.temizliği zaten biliyodum şimdi yemeği de öğredim.babam bile inanamıyo:)

yemek yapmak çok kolay aslında hiç yapmadığın zaman zor gelir ama bi başladığında devamı geliyo ben bazen kafamdan uydurma yemekler bile yapıyorum yicek olanlar el kaldırsın

yemek yapmak çok kolay aslında hiç yapmadığın zaman zor gelir ama bi başladığında devamı geliyo ben bazen kafamdan uydurma yemekler bile yapıyorum yicek olanlar el kaldırsın

:)aslında mantık aynı.da ben ablama anneme güvenip girmiyodum hiç mutfağa misafir gelse evin kızı olarak hizmet de gerekiyodu artık.mecbur kalınca yapıyosun zaten.şuan klasik şeyler olsa da ben de umarım bi gün uydurma güzel yemekler yapabilirim..

ilk msjımı dikkatli okuduysanız görmüşsünüzdür zaten.ha dikkatli okumadysanız ki okumamışsınız görmeniz mantıken mümkün değil:)evet kendi annenin bi evladına yapmadığı şeyi kaynana yapıyosa mükemmeldir.

Bekarken annem birakmazdi hamur isi yapsam ay bozarsin sunu yapsam s'en karisma kotu edersin... Ilk evlendigim yil herseye heves ettim simdi yaptiklarim seyleri annem bile benim kadar iyi beceremiyor insan yeterki istesin...

yaparsın tabi canım yeter ki canın istesin istersen yaprak bile sararsın düşünüldüğü kadar zor bişey değil tek sorun yapması 1 saat sürüyosa tencerinin dibini bulması 5 dakika sürüyo

ben okuduğumu gayet iyi anladım da siz benim anlattığımı anlamamış olabilirsiniz
sizin tek derdiniz kendinizinde yazdığınız gibi görümcelik yapmak :)
çünkü herkesin evinin düzeni temizliği yemeği vs. kendini ilgilendirir
ister yapar ister yapmaz istediği gibi istediği zaman yapar
çocuk meselesine gelince abiniz madem gerek görüyormuş ki annenizi çağırıyormuş
e daha ne diyelim ?

Sadece konu içeriğine yorum yapıyorum:

Yaptığın görümcelik değil, belki o kişi ablan olsa yine aynı şeyleri söylerdin. Biz kadınlar "görümce" deyince oturup bir düşündüğümüz için bu tepkileri yadırgama, herkesin az çok vardır ağzının yanmışlığı...

Şu durumda senin yapabileceğin hiç birşey yok gibi görünüyor. Abin halinden şikayetçi değil ise sen de düşünme bence... Eğer o da şikayetçi ise, küçük olarak söz sana düşmüyor, aile büyüklerinden birinin uygun bir dille yardımcı olması gerekir.

Yengeni abla gibi gör, ama sakın ona ablalık yapmaya kalkma olur mu?

abiniz rahatsız olsa bu durumdan bence boşanırdı karısından, yani bir erkek için çok önemlidir evinde mutlu olmak, mutlu değilse niye evli kalsın ki erkek sonuçta neden korkacak? ve o mutluysa geri kalan birşeyin önemi yok gibi, sonuçta yengenizin evi de çöp ev değildir, öyleyse de ihbar ederler ayrıca bir arkadaş eski konunuzu kopyalamış da şaşırdım siz henüz ev işini bilmezken sizinle yaşıt yengenizin hem kocasını hem bebeğini idare edip bir de pırıl pırıl evi olsun istiyorsunuz; siz şuan evli olsanız bir bebeğiniz olsa acaba kimsenin desteği olmadan sürdürebilirmisiniz evliliğinizi, bir de böyle düşünün anlamaya çalışın, benim teyzem de bu kafada bir insan gelinlerini kötüler kızları da anneleri gibi gelinlerinden nefret eder, halbuki gelinler kocalarıyla çok mutlu şen şakraklar ve ev işi yapmasalarda mutlu ederler kocalarını yani bir de çok eleştiren kuzenlerim evde kalmak üzereler yemek ev işi bilmezler buna rağmen de eleştirirler :) sorunlarının koca bulamamak olduğunu düşünüyorum ben, bir evlenseler zaten kendi sorunları içinde boğuşurken milletin evliliğine dil uzatamazlar

Son düzenleme:
Belki çok tertipli düzenli iseniz bu druum sizin için sinir bozucu olabilir .. ki bende hiç haz etmem yengemde olsa kardeşimde beni bu durum rahatsız eder .. ama siz boşuna üzmeyin kendinizi emin olun erkek son noktaya gelince direk boşar mücadeleci değildir kadınlar gibi .. çogu erkekte evin düzen terbini pek önemsemez ev niye dagınık sofra niye toplanmadı diye tartışma çıkarmaz .. kendi aralarında halletsinler bunlar büyük büyük aşılmayacaksorunlar değil emin olun .. henüz yaşı 23 müş belki yaşının verdiği olgunlukta değil çok yeni evliler anlaşılan hemen bebek olmuş .. düzene girerler elbet üzmeyin kendinizi

Bazı yorumları okudumda ne kadar sert eleştirmişsiniz hatunlar .. demekki abisi ile arasında farklı bir sevgi saygı var bukadar yerden yere vuracak bir şey yazdıgını göremedim ben .. benim yengemde abimi rahatsız edecek kadar tertip düzensiz ve kavgacı olsa bende buraya gelip sıkıntımı paylaşırdım bunun sebebi abime olan sevgim olurdu .. arkadaşın evliliklerine burnunu soktugu falan yok sadece can sıkıntısını paylaşmış

allahiiim, gecenin korunde kahkaha attirdin bana allah ta seni guldursun :)

bence elinden geldigi kadar yardim et ama konusma daha kendi cocuk evlilige alismadan birde cocuk olunca isler iyice sarppa sarmis hic azina alma gidince yardim et
illerde kendi anlatim gülecek bu günlere sunu yapamiyordum bunu yapamiyordum diye ilk yillar bende yemek yapmasini bilmiyordum ama esim bayilarak yerdi ellerine saglik
düsün ben yimemezdim kendi yaptigimi esim derdi seven zehirde olsa sevdigi icin yer gerci simdi elime kadinim diyen su dökmez ama ilk yillar ögleee
abinin sikayeti yoksa karismaa

Çok dallanıp budaklanabilecek bir konu bu, ne kadar tanıyorlardı birbirlerini evlenmeden önce? Biz 7 yıl içinde olaylara nasıl? Hangi cümlelerle tepki vereceğimizi öğrendik mesela? Yani şu durumda sevgilim benim bir evi nasıl çekip çevireceğimi, temizlikte nasıl olduğumu gayet iyi bilir. Abiniz açıkça dile getirmiyor sürekli annenizi veya sizi eve çağırmakla eşinin istediği gibi olacağını zannediyor. Abine göre değişecek bir durum, hani görürse alışır, değişir gibi.

Hem artık bir de çocuk var, çocuk olunca öncelik o olduğundan evle ilgilenme aksayabilir pek tabii, abinizin yapması gereken şey eşini karşısına alıp konuşması ve ev işlerinde yardım etmesi, sürekli anne gelemez ya böyle? Veya ben çocukla ilgileneyim sende masayı topla, bulaşıkları hallet veya yemeği hazırla gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…