- 30 Haziran 2012
- 3.464
- 188
- 103
- Konu Sahibi Latinachica
-
mrb kk üyelerii
dert de sayılmaz pek aslında ama beni düşündürmüye başladı bu durum.22 yaşında üni öğrencisiyim ben.
seneye biticek inş.evin de en küçüğü benim.benim sorunum şu ki ben daha kendimi küçük görüyorum zira davranışlarım da öyle.çok çocukça...
nedense hiç olgun davranamıyorum.evin en küçüğü olmanın avantajlarını yaşadım tabi ama sanırım bu da dezavantajı oldu benim için.mutfakla hiç aram yoktur,basit şeyler dışında yemek yapmayı bilmem,ev işine karışmam,annem hazırlar ben yerim falan:)yazarken bile utandım o derece.
gelelim bu konuyu nasıl dert edindiğime.geçenlerde babamın arkadaşı aradı oğlna kız arıyolarmış.muhtemelen beni görmeye gelicekler.tabi öyle bişey imknsız benim için ama şöyle bi düşündüm de beni gerçekten istemeye gelicek olsalar ne çay tutabilirim ne kahve.dökerim muhtemelen:)çünkü bu işleri misafir geldiğinde hep ablam yapardı ben de ohuyom ben ya küçüğüm daha triplerindeydim hala da öyleyim.halbuki yaşıtlarımın çocukları var.yarın birgün okul bittiğinde evlendiğimde evi nasıl çekip çeviririm misafir karşılarım düşüne düşüne içime dert oldu.benim gibi var mı gercekten çok merak ediyorum
Bunu da geçen sene sen yazmışsın.Noldu evi çekip çevirme,çocuk bakımı gibi konularda hızlandırılmış kurs mu aldın?
Başka bi kadının yuvasının düzeni,çocuğu nerden üzerine bu kadar vazife oldu ki?
var evet.ne olcak?
koca bul kendine koca, rahatlarsın
hızlandırılmış kurs almasına gerek yok benim tanıdıklarım var bekarken yemek yapmamış çay dökerken bile elleri titreyen sürekli yatan kızlar bile evlenince çok iyi ev hanımı olabiliyo geçen sene böyle konu açtı diye bugün ev işi yapamaz ya da hızlandırılmış kurs almıştır diye bişey yoktur bi insan bişeyi isterse yapar yapmak istemezse yapmaz demek ki ev temizliği yemek filan yapmaya başlamış
hayatta tek gayem koca bulmak değil.ama belli ki sen bunu anlayamazsın
hızlandırılmış kurs almasına gerek yok benim tanıdıklarım var bekarken yemek yapmamış çay dökerken bile elleri titreyen sürekli yatan kızlar bile evlenince çok iyi ev hanımı olabiliyo geçen sene böyle konu açtı diye bugün ev işi yapamaz ya da hızlandırılmış kurs almıştır diye bişey yoktur bi insan bişeyi isterse yapar yapmak istemezse yapmaz demek ki ev temizliği yemek filan yapmaya başlamış
aynen öyle.insan iş başa düşünce her şeyi yapıyo.bayadır babamla yalnız kalıyoruz zaten.temizliği zaten biliyodum şimdi yemeği de öğredim.babam bile inanamıyo:)
yemek yapmak çok kolay aslında hiç yapmadığın zaman zor gelir ama bi başladığında devamı geliyo ben bazen kafamdan uydurma yemekler bile yapıyorumyicek olanlar el kaldırsın
sadece dağınıklığından şikayet edip ''çocuklu bir ev olabilir'' cevaplarını gördükten sonra o sadece bir örnekti daha önemli
mevzular var dediğiniz mevzuları siz söylemeden bunca kişi müneccimmide anlasın acaba
bir diğer mevzuda her kızın kendi annesi mükemmel kaynanadır zatengelinleri yada yengeleri çok şanslıdır ....
Çünkü kadın bir başka kadına gıcık oluyor her zaman asla bir başka erkeğe değil. Erkekler de her durumda bunun kaymağını yiyor ama biz kadınlar da birbirimizi yiyoruz anca bu da bizim zaafımız.
:)aslında mantık aynı.da ben ablama anneme güvenip girmiyodum hiç mutfağamisafir gelse evin kızı olarak hizmet de gerekiyodu artık.mecbur kalınca yapıyosun zaten.şuan klasik şeyler olsa da ben de umarım bi gün uydurma güzel yemekler yapabilirim..
ilk msjımı dikkatli okuduysanız görmüşsünüzdür zaten.ha dikkatli okumadysanız ki okumamışsınız görmeniz mantıken mümkün değil:)evet kendi annenin bi evladına yapmadığı şeyi kaynana yapıyosa mükemmeldir.
ahaahaa oda bişeymi cd den hala nişan salonuma gişimi gördükce sinirden dudaklarımı ısırıyorum.. nişanlımın bi kolunda ben diğerinde tam içeri adım atarken koluna giren görümce.. üçümüz kol kola halay ceker gibi girmişiz..
nerden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum.kiminize göre adı görümcelik olucak biliyorum ama hayatta benim için en önemli insanlardan biri olan abimin durumuna üzülüyorum işte.artık onu da geçti dünya tatlısı yeğenimin geleceği beni endişelendiriyor.
hani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var derler ya gerçekten ne kadar doğru bi sözmüş bu böyle.yuvayı gerçekten de dişi kuş yapıyormuş.
2 senelik evliler yaklaşık olarak.yani yengeme elimden geldiğince iyi davranıyorum.kafa dengim değil kendisi ama yengem sonuçta.aramızda bir tartışma,sürtüşme olmamıştır.kendisi ev hanımı.1,5 yaşında çocukları var.uzak bir şehirdeler.ne zaman onlara kalmaya gitsem 2.günde cidden hayattan beziyorum.yemek yapamıyor,ev işleri öylece kalıyor,abimle ilgilenmesi yok en önemlisi yeğenimin gelişimi...2 sene elbette çok kısa bir süre.ama bunların hiçbirinde bı gr gelişme gstermedi.annem iyi bi ev kadınıdır sürekli anlatır yol gösterir.evet tamam diyor sonra her şey aynıı.ev savaş alanı gibi.yemekten sonra yeğenimi uyutmaya gidiyor,yemek masası öylece kalıyor.yemekler dışarda.orda kaldığım zamanlarda hepsini topluyorum yerleştiriyorum peki kalmadığım zaman?kalmadğım zaman noluyo acaba?onu düşünmek bile istemiyorum işte.ama telefon ve internete ayırcak vakti her zaman vardır.bunlar anlatıcaklarım arasında yalnızca bir örnek.abime üzülüyorum...sürekli ona bir şeyler anlatma derdinde.evet tamam hıhı anladım diyor ama yok yok gerisi yok...
arkadaşlar bana bi akıl verin nolur.yani nasıl düzeltilir nasıl yol gösterilir?abimi geçtim artık yeğenim benim için çok önemli.konuşsam olmuyor sussam gönül razı değil derler ya durum tam da bu.ne yapmalı ne etmeli bi akıl verin
anlatmıyo smuwila.öyle bir şey yazmadım ben.hareketleriyle belli ediyor...mesela 'anne gel bize biraz çeki düzen ver' gibi...annem bi bayanın sahip olabileceği iyi kaynanalardan.şuan orda mesela annem.yeğenimle ilgileniyo,çok ısrar ettiler gelmesi için,ikisi de...hatta bazen ablam sitem eder vayy be kaynanaya bak bize niye denk gelmez diye:)
yaşı küçük evet ben de o yüzden diyorum yani bi yolu yordamı vardır belki diye.yapı meselesiyse zaten değişmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?