Benim derdimede bir çare lütfen..

• Konu Sahibi Konu Sahibi g7ul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

g7ul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
335
221
103
30
İyi günler sevgili üyeler benim derdim şu ki 6 aylık bir kızım var ve ben ona birsey olacak diye cok korkuyorum ben annesiyim sanki ona bsy yapacak mısım gibi asla öyle birsey yok ben onu canımdan cok daha sevıyorum bilmiyorum bu neden böyle cok baş basa kalıyoruz sacma sapan şeyler biliyorum ama neden böyle düşünuyorum yemek yedirirken aman bogazına birsey kactı mı aman kucagıma alırken incittim mi yani böyle seyler ne yapacağımı hiç blmiyorum güne berbat uyanıyorum hep bsy olacak korkusu bunu nasıl aşarım..

Bebeğinize hamileyken kaybetme korkusu yaşadınız mı veya düşük geçmişiniz var mi

Lohusa dediğimiz dönem kişiden kişiye süresi, belirtileri vs hepsi değişir. Sizde ilk aylarda bir olaydan etkilenmiş olabilirsiniz. Eşiniz ile konuşabilirsiniz aynı evin içinde olduğunuz için bence size en büyük desteği o verecektir

Doğum sonrası bunalıma girmiş olabilir misiniz

Hicbir bilinci olmayan tamamen içgüdüsel olarak bile yavrularına bakan canlılardanız
Lütfen sakin olun çıkın dolaşın yardım alın
Bebeğe odaklı olmayın o kadar siz iyi olursanız zaten doğa size yardımcı olacaktır

İlk bebeklerde deneyimsizlik çok hassasiyet getirebiliyor, eşiniz de çok hassassa birbirinizi tetikliyor olabilirsiniz. Ama o miniminnacık zor zamanları bitirmiş 6 aya ulaşmışsınız, yaşadıkça, zaman geçtikçe daha da alışacaksınız, rahatlayacaksınız. Bende öyle oldu en azından Size iyi gelecek, relaks annelerle zaman geçirin

buna hüsnü kuruntu derler obsesyon birazda takıntılısınız galiba normal bence kendi parçan korkuyosun panikliyosun sende biraz daha fazla bu duygular geçer zamanla rahat ol hangimiz yaşamadıkkı bu tür duyguları

Sakin olun. Bu bir tür panik atak eğer imkanınoz varsa pskolog desteği alın. Veya zihnizi meşgul edecek uğraşılar bulun. Bu geçici bir durum. Endişeler buntür kaygılar zaöanla sönecektir. Sürekli bunları endişeyle düşünmeniz sizi daha çol dibe çeker. Size ketif veren şeylerle meşgul olun boş kalmayın bir şekilde geçecektir

Terapi alın destek alın diyoruz da seansı olmuş 600-700₺
Haftada 1 bile azken gerçekten ulaşmak bile ülkede zor hale geldi..

Konu sahibi evet terapi bu işi çözerdi durum varsa arkadaşların dediği gibi tavsiye ederim bende de anksiyete panik atak var terapi işe yarıyor.
İmkan yoksa da bir müddet yalnız kalmayın ailelerinizle vakit geçirin sosyallesin bebeğinizle

O bende de var 2.5 yaşında hala asamiyorum balkona çıkınca evim yüksek katta aşağı düşürürsem onu diye deliriyorum ağlıyorum gece de saate başı nefes kontrolü yapıyorum ihmale denk gelip düştüğünde de kendime çok kızıyorum

Nasıl başa çıkacağız bu durumla ya cok korkuyorum

Maalesf öyle bir imkanım yok ama dedugınız gibi sosyallesmek iyi fikir

EVHAM YAPMA KUŞUM, şeytan sürekli vesvese veriyor

Annelik bole manyak birsey hayat boyuda suruyor sekil degisiyor sadece kizima bak sakin martiya binme sakin diye bin defa uyari yaparken oglum ici. Camlarin kilitleri kapali mi birden cikar falan dusunceleri annelik esittir delilik

Benim bu durumum vesvese mi nasıl aşarım sizce vllahi kafayı yiycem
sana olumlama seansları öneririm ( açıkcası duanın gücü daha fazladır ama olumlama yaparak kendimizi pohpohlamak özgüven veriyor diye düşünüyorum)
İster yazarak, ister konuşarak.
Sürekli kendinize "Evet ben çok iyi bir anneyim evladımı doyruruken çok dikkatliydim" veya "Bugün üstünü giydirirken yavrumu hiç incitmedim" gibi şeyler size iyi gelir,

Kesinlikle bir uzmandan destek alın kendinizi daha rahat ve hafiflemiş hissedersiniz.

Nasıl başa çıkacağız bu durumla ya cok korkuyorum
Bilmiyorum ama benim en çok balkonda krizim tutuyor balkonda yürürken bile çocuk deliriyorum kucagimdayken bile krize giriyorum elim ayağım titriyor çocukla balkondayken sakınan göze çöp batar derler ama napalm Bebek pişik bile olsa kendimi çok sucluyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…