- 20 Haziran 2024
- 1.384
- 1.597
- 53
- 49
Ben sizi yargılamıyorum. Aksine destekliyorum, beğenmediğiniz biri ile niye evli kalasınız?İyi biri olunca fiziksel beğenmemeyi kabulleneceğim sandım.Ben olsam da böyle bişeyi yaşamamış olsam içimden kınardım.
Ancak başlangıçta niye evlendiniz onu merak ediyorum. Aileden / çevreden evlenme baskısı mı? Aile evinde mutsuzdunuz da bir kaçış olarak mı gördünüz?
Büyük bir aşkla bile evlenseniz evlilik sürdürmek aslında kolay bir şey değil, yeri geliyor anlaşmazlıklar yaşanıyor illa ki, ve en büyük aşk bile bir gün biter, bitmese de alevli zamanları söner ondan sonra da kusurlar göze batar.
Muhakkak boydan postan ve pasiflikten başka sorunlar da vardı, ne yazdınız boşanma dilekçesine "tipini beğenmiyorum" demediniz herhalde. Anlaşmalı mı boşandınız?
Peki şimdi bu konuyu açma sebebiniz pişmanlık duymanız mı? Yalnızlık mı hissediyorsunuz maddi ya da manevi zorlanıyor musunuz? Keşke boşanmasaydım mı diyorsunuz? yoksa boşandıktan sonra hayatınız daha mı iyi oldu? Öyle olsa vicdan yapmazdınız gibime geliyor. İçinizdeki çelişkileri bir netleştirin.
Burada beni düşündüren tek şey çocuklarınız, kaç yaşındalar? Boşanmanızı nasıl karşıladılar adapte olabildiler mi? Siz onlara yoğunlaşın, yoksa iki yetişkin insansınız, kimse beğenmediği biri ile evli kalmak zorunda değil, o bağlamda adama da üzülmüyorum size de. Siz bundan sonra çocuklarınızın babayla ilişkilerinin iyi olmasına ve duruma adaptasyonlarına odaklanın. Kendiniz de yalnızlık vb sebeplerle yeniden yanlış bir ilişki yaşamamaya dikkat edin.