Benim durumuma benzer fiziksel beğenmediği için boşanan var mı?Varsa bu içsel çatışmadan nasıl kurtuldu?

Ben kimseyi küçümsemedim aşağılamadım.Aksine yıllarca bu düşüncemden ve hisleriden dolayı kendimi aşağıladım ,suçladım.Sonuçta bir akıl var bir de kalp var.Aklım boşanma diyor kalbim bu duyguyla yaşayamazsın diyor.Bazı nedenlerden dolayı kendimi evlenmek zorunda gibi hissettim.Önce insanlık önemli dedim.Bunu bende biliyorum.Ama kalple zihin uyumlu çalışmayınca yaşayamıyorsun kayboluyorsun.Şimdi de aynı durumdayım vicdanım çocuklarım diyor.Ama kendini bir ömür boyu üzerek yaşamakta içten mi?Evet hatalar var biliyorum ama bunun tek suçlusu da ben değilim.Beni bu duruma getirenler utansın ne yapayım.Kendimi asıp mı,yüksekten atıp mı,ya da kamyon altına atarak mı bu vicdan azabından kurtulayım.Lütfen çocuklarıızın hayatına evlilik konusunda pek burnunuzu sokmayın.Çocuklarınız beğeniyor mu,ısınmış mı,çocuk efendi mi bunlara bakın.Yok ailesi öyleymiş,yok böyleymiş diye gereksiz düşüncelerle çocuklarınızın hayatını mahvetmeyin.
Beyefendiye çok üzüldüm demişsin.Sen mi ben mi.Benim de hem ona hem çocuklarıma içim kan ağlıyor.Bu tam psikolojik bir süreç.Burada kimsenin beni anlayabileceğini sanmıyorum.

Beyefendiye çok üzüldüm demişsin.Sen mi ben mi.Benim de hem ona hem çocuklarıma içim kan ağlıyor.Bu tam psikolojik bir süreç.Burada kimsenin beni anlayabileceğini sanmıyorum.
Ben hala eşimi düşününce vicdanım paramparça oluyor.Ben duyguları çok derin bir şekilde yaşayan bir insanım malesef.Olumsuz duygulara takılı kalıp yaşayamayanlardanım.Allah benim yaşadığım o ızdırap dolu hayatımı biliyor.Hani keyfimce yapmış olsam yaptığıma hiç üzülmesem haklısınız da bu sıkışmış ruhu ben yaşıyorum.

Ben kimseyi küçümsemedim aşağılamadım.Aksine yıllarca bu düşüncemden ve hisleriden dolayı kendimi aşağıladım ,suçladım.Sonuçta bir akıl var bir de kalp var.Aklım boşanma diyor kalbim bu duyguyla yaşayamazsın diyor.Bazı nedenlerden dolayı kendimi evlenmek zorunda gibi hissettim.Önce insanlık önemli dedim.Bunu bende biliyorum.Ama kalple zihin uyumlu çalışmayınca yaşayamıyorsun kayboluyorsun.Şimdi de aynı durumdayım vicdanım çocuklarım diyor.Ama kendini bir ömür boyu üzerek yaşamakta içten mi?Evet hatalar var biliyorum ama bunun tek suçlusu da ben değilim.Beni bu duruma getirenler utansın ne yapayım.Kendimi asıp mı,yüksekten atıp mı,ya da kamyon altına atarak mı bu vicdan azabından kurtulayım.Lütfen çocuklarıızın hayatına evlilik konusunda pek burnunuzu sokmayın.Çocuklarınız beğeniyor mu,ısınmış mı,çocuk efendi mi bunlara bakın.Yok ailesi öyleymiş,yok böyleymiş diye gereksiz düşüncelerle çocuklarınızın hayatını mahvetmeyin.
siz ne diyorsunuz ?? Wath??? En son da bana niye tavsiye verdiniz ki ailesi öyleymiş böyleymiş derken. Hanfendi ne yazıyorsunuz ben anlamadım ben size böyle bişey yazmadım evlilik konusunda burnunuzu sokmayın kısmı ne alaka

Bak tamam ben herşeyi geçtim kendini suçlusu hissetme ozaman çocukların kaç yaşında bilmiyorum ama biraz hayatında biterler eodaklanmaya çalış tedavi al gerekirse

Ben hala eşimi düşününce vicdanım paramparça oluyor.Ben duyguları çok derin bir şekilde yaşayan bir insanım malesef.Olumsuz duygulara takılı kalıp yaşayamayanlardanım.Allah benim yaşadığım o ızdırap dolu hayatımı biliyor.Hani keyfimce yapmış olsam yaptığıma hiç üzülmesem haklısınız da bu sıkışmış ruhu ben yaşıyorum.
Peki ayrılırken eşin ne yaptı ne dedi

Zaten ilk başta davranışları beni kadın gibi hissettirmedi.Daha sonra psikoloji yansıtma yaptı.Hani çocukların sevmediği bir arkadaşı olduğunda nasıl ki lakaplar takmaya kusur aramaya başlıyorsa yetişkin psikolojisi de ayni işliyor.Davranışları bir erkek gibi hissettirmedi daha sonra da fiziksel kusurlara takıldım.Hem ruhuma uymadı daha sonra da her açıdan çekici bulamadım.
Bence siz konuyu yanlış açmışsınız kendisi tam ifadede edemeiyorsunuz. Tam anlamıyla dam sizi bir kadın gibi hisettirmemeiş. Bir eş gibi daha sonra siz baktınız hiçbir yönden sizi taşıyabilecek erkek değil ayrıldınız böyle daha mantıklı

Merhaba,
44 yaşındayım, iki çocuk annesiyim. Belki çok tuhaf gelecek ama eşim kötü biri değildi; yine de onunla fiziksel uyumsuzluk, özellikle boy farkı beni duygusal olarak zamanla tüketti.Yanında kendimi kadın gibi hissedem Sevgi bağı kurmakta zorlandım.
Bu yüzden boşandım ama şimdi daha da büyük bir yalnızlık, vicdan azabı ve içsel çatışma yaşıyorum.
Benim gibi evliliğinde bu tür sebeplerle mutsuzluk yaşayan, sonra da benzer duygularla baş etmeye çalışan var mı?
Lütfen yargılamadan paylaşın, yalnız hissetmekten çok yoruldum.Üstelik çocuklarda var.O çocukların günahı neydi diyeceksiniz biliyorum ama bende bunları kendime söylüyorum.Çocuk yapmamın nedeni de boşanma gibi bir düşünceyi kafamdan çıkarmaya çalıştım.Kendime sürekli baskı kurdum boşanmayacaksın,böyld bşr sebeple boşanmak yazık değil mi dedim.Gel gör ki 12 yıl boyunca ruhuma söz geçiremedim.Lütfen beni yargılamayın yeterince kendimi yargılıyorum zaten.Ruhsal olarak yıllardır donmuş olarak kaldım.Benim durumuma benzer fiziksel beğenmediği için boşanan var mı?Varsa bu içsel çatışmadan nasıl kurtuldu?
Neden yadırgayalım boşanmak gayet herkesin hakkı biriyle doğmadık biriylede ölmeyecez,yaşınız genç evliliğiniz yolunda gitmemiş istememişsiniz ayrılmışsınız,konunun çocuklarla yada başkasıyla ne alakası var hayat sizin hayatınız dünyaya bir kez geliyorsunuz neden bile isteye mutsuz yaşayasınız,yalnız kalmazsınız neden yalnız kalasınızki illaki hayatınıza birisi girer 65,70 yaşında bir insanın psikolojisine bürünmeyin,boşanmasaydınız çocuklarınız için fedakarlık yapsaydınız eşinize üzüldüğünüz için devam etseydiniz bundan 10 sene sonra duyacağınız cümle şu olacaktı,banane anne boşansaydın mutsuzluğuna bizi bahane etme,banane hanım söyleseydin ayrılırdık yolumuza bakardık olacak,o yüzden önce kendi mutluluğunuza bakın en doğru karar bu.

Bence kendinizi güzel ifade edemediniz. Bunca zaman sorun sadece boy olamaz, başta iyi biri diyerek fiziksel özellik değil karakteri ön plana alarak evlilik adımı atmışsınız ki bu çok olan bir durum, daha sonra evlilik süresince kadın gibi hissedememe durumunuz sadece boy olamaz.
Adam çok iyi kocaydı tek sorunu boyu boyuna mı olmasıydı? Yani böyle ise haksızlık edilmiş, diğer taraftan sorumluluk almayan eril özellik taşımayan erkek işi diye tabir edilen günlük işleri karısına yaptıran bir adamsa, birikmiş birikmiş en son zaten kısaydı diye boşamış duruyosunuz.
Çocuklarınız kaç yaşında bu arada?

Konu sahibi boşandınız mı o kısımları anlayamadım vicdan filan demişsiniz ama o kısım nasıl oldu, nasıl kabul etti detay yok konuda. Kendi iç hesaplaşmanızı da bence uzatmayın olan olmuş iki çocuk annesisiniz bundan sonra onlara hayat tecrübesi anlamında faydalı olun özellikle kızınız varsa. Onun dışında dünyanın sonu değil hepimiz düşüyoruz hayatta başka başka konularda. Çok düşünmemeye bakın gerekirse yardım alın.

Olmayınca olmuyor demek ki. Sevgi hissetmeden, çekici bulmadan 12 yıl geçirmek çok çok zor olur sanırım.
Keşke hiç o işe girişmeseydiniz.

İşin garip tarafı güzel olmayan kadınlar da evleniyor.hem de yakışıklı adamlarla.dünya bu kadar düz hesap biryer değil ki.
Yine başladık mı? Senin bu güzel kadınlarla alıp veremediğin ne yavrum? Her mesajın bu şekil sıkılmadın mı artık bu çarpık bakış açısından? Sürekli şekil şükül yok çirkin kadınların bahtı güzel hemen evleniyorlar dünya garip bi yer yok adamların hepsi yakışıklı eeee bize ne?Güzellikten daha önemli meziyetleri var demek ki.Sürekli depresif haller. Yıldım.

Merhaba,
44 yaşındayım, iki çocuk annesiyim. Belki çok tuhaf gelecek ama eşim kötü biri değildi; yine de onunla fiziksel uyumsuzluk, özellikle boy farkı beni duygusal olarak zamanla tüketti.Yanında kendimi kadın gibi hissedem Sevgi bağı kurmakta zorlandım.
Bu yüzden boşandım ama şimdi daha da büyük bir yalnızlık, vicdan azabı ve içsel çatışma yaşıyorum.
Benim gibi evliliğinde bu tür sebeplerle mutsuzluk yaşayan, sonra da benzer duygularla baş etmeye çalışan var mı?
Lütfen yargılamadan paylaşın, yalnız hissetmekten çok yoruldum.Üstelik çocuklarda var.O çocukların günahı neydi diyeceksiniz biliyorum ama bende bunları kendime söylüyorum.Çocuk yapmamın nedeni de boşanma gibi bir düşünceyi kafamdan çıkarmaya çalıştım.Kendime sürekli baskı kurdum boşanmayacaksın,böyld bşr sebeple boşanmak yazık değil mi dedim.Gel gör ki 12 yıl boyunca ruhuma söz geçiremedim.Lütfen beni yargılamayın yeterince kendimi yargılıyorum zaten.Ruhsal olarak yıllardır donmuş olarak kaldım.Benim durumuma benzer fiziksel beğenmediği için boşanan var mı?Varsa bu içsel çatışmadan nasıl kurtuldu?
Ablacım senin kafan güzel mi? Tipini beğenmediğin adamla niye evlendin,hadi bundan başkası benimle evlenmez dedin bastın nikâhı, boşanmamak kendini ikna için çocuk yapılır mı?? Hiç mi mantıklı bir hareketi olmaz insanın????

Tek gerekçe bu ise geç bile kalınmış bir noktada. Olaya üç taraftan da bakmak gerek eski eş, çocuklar ve siz. Sadece sizin tarafınızdan yorum yapacak olursam bir defa yaşıyoruz nihayetinde bir evlilik sorunsuz da olsa, iyi niyetli bir insanla yaşanıyor da olsa size zulüm gibi sürdürülmesi mecburi bir şeymiş gibi geliyorsa bu da zaten bir noktada hayat arkadaşına maske takmak kandırmak oluyor benim fikrimce. Ayrıca ilk başta gerçekten sevmiş beğenmiş zaman içerisinde duygular sönmüş de olabilirdi bence aldatmaktan (sadece 3. Kişinin varlığı ile oluşacak aldatmaktan bahsetmiyorum) kandırmaktan çok daha doğru bir yol duygularını fark edip dürüstçe yaklaşarak ona göre yol almak. Bu yüzden geç kalınmış diyorum. İnsanların düşünceleri de zaman içerisinde farklı yönlere evrilebiliyor demek ki, ilk evlendiğinizde düzgün birisi olsun derken zaman içerisinde bu yeterli gelmemiş ve sürdürmek zorunda hissetmiş olabilirsiniz dediğim gibi. Bence suçluluk hissini bir kenara bırakıp seçimin arkasında durun bundan sonra. Ha çocuklar açısından eski eş açısından durum çok daha farklı taraflardan değerlendirilebilir tabii orası ayrı konu.

Ben herkese yazdım bunu.Benim hayatım bj yüzden bh hakd geldi
Eski eşiniz ve çocuklarınız boşanmanızın gerçek nedenini biliyorlar mı?

Ayak diremedi mi adam?Bence de siz tipten ziyade zayıf karakterini beğenmemişsiniz.Bende erkekte bir erkek duruşu ararım ; öyle kadının her dediğini okeyleyen , sorumluluktan kaçan ,adam olamamış afedersiniz sümsük erkek istemem.Galiba eşiniz öyle biriydi.

Evlenirken Yasiniz küçük değilmiş . Biseyleri muhakeme edebilme yetegine sahiptiniz oyuzden ben olumlu konusmucam . evlenmiş olmak için evlemeseydinizkafabizda soru işaretleriyle çocuk yapmasaydiniz . adaminda çocukların da hakkına girmeseydiniz.

Herkes yalnızca çocuklar üzülmüş . Hem çocuklar hem beyefendi için üzüldüm. ( Karakterli dövmesi sövmesi yok iyi bir babaysa) eşiniz umarım bundan sonra begenilecegi ,mutlu olacağı , aklına sizin gelmeyeceği günleri olur .keşke demeyecegi cocuklariniza merhametli biriyle evlenir

Son düzenleme:
Yine başladık mı? Senin bu güzel kadınlarla alıp veremediğin ne yavrum? Her mesajın bu şekil sıkılmadın mı artık bu çarpık bakış açısından? Sürekli şekil şükül yok çirkin kadınların bahtı güzel hemen evleniyorlar dünya garip bi yer yok adamların hepsi yakışıklı eeee bize ne?Güzellikten daha önemli meziyetleri var demek ki.Sürekli depresif haller. Yıldım.
Kabullendim artık ya.yaziyorum sadece.😁

Allah size

Allah sizlere böyle bişey yaşatmasın ne diyeyim.

Allah niye yaşatsın. Kullar kendi yapar ne yaparsa. Neden yaptığınız kötü seçimleri verdiğiniz yanlış kararları Allah a atıyorsunuz.
Siz evlendiniz. İki çocuk yaptınız. Sonra da beğenmiyorum diye boşadınız.
Allah yaşatmadı. Siz yaptınız.
Bu herkesin başına gelecek cinsten bir şey değil.
Nasıl desem dürtüsel davranışlar bunlar. Akılla verilmiş kararlar değil.

Back
X