yok bebem 5 kilo verdim üstüne halsizlik ve iştahsızlık mide bulantısı derken ama şmdi iyiyim ogün dk kilomu gördü kızacak dedim boşver kilonu takma önemli olan hamile kalmandı dedi şaşırdımmm
ne güzel canım ya allahım bebişini sağ sağlim kuacağına aldığını göstersin inşinş ben de senin gibi ilk deneme de şanşlı olurum canım bizimde tek sorun bende pkos olması [/QUOTE
benimde pkostan dolayı yumurtam büyümüyordu. inşallah canım seninde ilk seferde olur.
sendede mi pko var dı canımay inş canım ya benim de ilkin de tutar 4 yıllık özlemim de son bulur
Pkos olup hamile kalan cok var o yuzden moralini yuksek tutmalesef pkos canım
Umut 2
Peki kac yumurtaniz toplandi sorun neydi kac tanesi dollendi kac tane transfer yapildi ?
7 yumurtam oldu, hepsi toplandı ve hepside döllendi :) 1 tane transfer edildi geri kalanlar donduruldu. benim sorum pkosdu
7 yumurtam oldu, hepsi toplandı ve hepside döllendi :) 1 tane transfer edildi geri kalanlar donduruldu. benim sorum pkosdu
Bu ay tedaviye baslarsak 10-12 yumurtam var yani buyutulmeyi bekleyen bakalim kac tane toplana bilip dollencek benim klomen ve puregon ignelerlede buyudu asilamada ama tup bebekde buyumesinden ziyade kaliteli olurmu yola devam edermi ? korkularim var yani
İns bugun daha pozitif ama bazen cok negatif olabiliyorum ruh halim cok degisken benimhiç korkma ve negatif şeyler düşünme. Allah'ın izniyle sağlıklı bir şekilde hamile kalabilirsin.
Bu konuda pek bilgim yok bazilari adette baslatirken bazilari 19-20-21 baslatiyorkızlar bana da dr adetimin 21. günü vurulmam için bi iğne verdi o ne için di pek anlamadım :44::44:
İns bugun daha pozitif ama bazen cok negatif olabiliyorum ruh halim cok degisken benim
Bu konuda pek bilgim yok bazilari adette baslatirken bazilari 19-20-21 baslatiyor
offf bende bilmiyorum ki canım ya
Sagol canim ins.hayirli gelicekdenizcim yeni fark ettimm topiğin hayırlı olsun canımmmm
Sen hangi ildesin ?offf bende bilmiyorum ki canım ya
uzun prtokollere verıyomus sanırım Ahmet bey cnm kontrole gıttıgmde sormustum 14.eylulde benımde start verılcek ınsallah ancak kısa prtokol uygulucaz dedı ıgne vermedı
uzun prtokollere verıyomus sanırım Ahmet bey cnm kontrole gıttıgmde sormustum 14.eylulde benımde start verılcek ınsallah ancak kısa prtokol uygulucaz dedı ıgne vermedı
tüp bebek uygulamalarında kullanılan uzun ve kısa protokoller hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (long protokol) olarak belirtilen kullanım bir yandan eşit düzeyde ve aynı büyüklükte follikül gelişimini sağlarken, diğer taraftan LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve bizim kontrolümüz dışında yükselmesini önler.
Bu tedavi protokolü daha çok yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yeterli olan veya beklenenden daha fazla yumurta gelişebilecek hastalara uygulanır. Uzun protokolün diğer bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir.
Uzun protokolde tedaviye adetin 21. günü başlanır ortalama 10-12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, yeni adetin 3. günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar her ikisine de devam edilir.
Kısa protokol (short protokol) ise yumurtalık cevabı zayıf olan hastalarda tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa sürede kolayca tamamlanmasını sağlamak amacı ile de kullanılan bir protokoldür. Adetin 3. günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır adetin 6-7. günü ya da yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlamayı önleyici ilaçlara başlanır. Yumurta çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.
Himm anladim benim zaten yumurtalar az gibi ondan kisa ama pcos hastalarin cok yumurtasi olabiliyor onu kontrol altina almak icin demek
bu arada kizlar beni taniyanlar biliyor bu aaralar bazi sebeblerden cepden giriyom fazla arastirma yapma sansim olmuyor kopya icin tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?