benim evimde bebek sesleri hiç duyulmayacak

öncelikle şunu kafandan atabilmelisin,hiç çocuğun olmayacaksa bile hayatın sonu değil.siz çocuk için evlenmediniz,birbirinizi sevdiğiniz için evlendiniz.elbette çocukla bu evliliği zenginleştirmek istersiniz ama olmuyorsa da evliliğiniz anlamını yitirmiş sayılmaz.evet şuan hazır değilsin ama belki ileride kendini evlat edinme düşüncesine alıştırabilirsen,ve evlat edinirsen,o çocuğu öyle çok seveceksin ki canımdan kanımdan olsa ancak bu kadar sevebilirdim diyeceksin eminim.ama ne olursa olsun ümidini yitirme hayatta ne olacağı hiç belli olmuyor.üstelik kök hücresinden yumurta hücresi üretilebiliyor diye biliyorum,en azından çalışmaları var ki daha gençsin,önümüzdeki yıllarda daha ne teknolojilerin çıkacağı belli değil..

öncelikle şunu kafandan atabilmelisin,hiç çocuğun olmayacaksa bile hayatın sonu değil.siz çocuk için evlenmediniz,birbirinizi sevdiğiniz için evlendiniz.elbette çocukla bu evliliği zenginleştirmek istersiniz ama olmuyorsa da evliliğiniz anlamını yitirmiş sayılmaz.evet şuan hazır değilsin ama belki ileride kendini evlat edinme düşüncesine alıştırabilirsen,ve evlat edinirsen,o çocuğu öyle çok seveceksin ki canımdan kanımdan olsa ancak bu kadar sevebilirdim diyeceksin eminim.ama ne olursa olsun ümidini yitirme hayatta ne olacağı hiç belli olmuyor.üstelik kök hücresinden yumurta hücresi üretilebiliyor diye biliyorum,en azından çalışmaları var ki daha gençsin,önümüzdeki yıllarda daha ne teknolojilerin çıkacağı belli değil..

hepinize çok teşekkür ederim destekleriniz için.

bugün biraz daha iyiyim. dün eşimle konuştum, çocuk değil önemli olan sensin dedi.
biz bu yola birlikte çıktık dedi. beni biraz sakinleştirdi. babalık hakkını elinden almak istemem dedim ama itiraz etti.
herşey yoluna girebilir diye ikna etmeye çalıştı beni ama benim hala bir yanım buruk

haftasonu yeni bir doktora daha gideceğim.
inşallah hakkımızda en hayırlısı olur

üzülme sakın bir yakınımızın da bebeği sözde olmayacaktı doktorlar öyle demişti kadının 7 yıl sonra 2 tane kızı oldu peşpeşe sen doktorlara bakma abartmayı seviyor mübarekler allahtan ümit kesilmez o seni duyuyor ve görüyor

2 ay arayla 2 farklı doktora gittim. ikiside aynı testleri aynı tahlilleri yaptı.
sonuç hep aynı.
ilaç kullanınca adet görebiliyorum sadece.

yumurtalıklarım tamamen tükenmiş. zaten menapozda bu demekmiş.

Çok iyi beslen arkadaşım tek yumurtayla bile bebiş oluyoo yeterki Allah ol desinn üzülme ama bu dertten muzdarip arkadaşlar var geçen günlerde okumuştum.ama sen hergün yumurtanı balını eksik etme arı polenimi bişey var aktarlarda kadınlara yönelik bitkiler var onların işe yaradığını duymuştum kudret narı ye her sabah :) bunlar vücudunu yenileyecek şeylerr sen yap bakalım Allah gönlüne göre verir inşallahh :) hemen umudunu kesme

Canım kendin bile yazmışsın 'daha 28 yaşındayım' diye,neden karamsarlığa kapılıyorsun?

Bak benim eşimin çocuğunun olma ihtimali yüzde beşti ben bunu bile bile onunla evlendim ve bende de evlenmeden önce kocaman yumurtalık kistleri vardı yani ikimizde sorunluyduk ben bebek olmaz diyordum ama Rabbimin hikmeti bu 3 ayda verdi bebişi..
lütfen üzülme kısmetinde varsa olur...

cok cok uzuldum
bu durumda bır kuzenımın esı var adamda sperm kadında yumurta yok
yumurta rezervıcok az bıtmek uzereydı ama genede tup bebek denedıler ve 2 yumurta cıktı
hangı teste hangı ısleme dayanarak yumurtalıkların tukendıgını ve cocuk sahıbı olmayacagını soyledı doktor cok anlayamadım

benımde tüp bebegım oldu
ve ınan bu soyledıklerın 10 kadtını 1000 katını soyledım
bızımde cok ımkansızdı olması mucıze ıste oldu dogdu buyuyor yuregındekı acıyı gerçekten anlıyorum ve suanda gozlerım dolu dolu oldu yazını okuyunca

bak canım benım yazını okuyorum canım cok sıkıldı
oncelıkle benım cocugum mustafa bahcecı alman hastanesınde basladı seruven fulya bahcecı klınıgındekı devam ettı bıttı falan fılan
o degılde durumuna cok uzuldum be canım
ona bır nevı bende durum bu dıeyceksın anladıgım kadarıyla

baskasımnın yumurtasıyla neden ıstemezsın ne olacakkı allah askına bız ata soyu bılmem ne kanındanmıyızda ıllada soy yuruyecek sen rahımınde bakacaksın ona sen doguracaksın nesı kabul edılemeyebılır canım
benım o kuzenleırmede ben dıyorum alın dıye ama ayretten baska bı rahatsılıgı oldugu ıcın dogurabılecekmı onuda bılmıyorlar evlatlık alacaklar
6 senedır evlılıler yazık bukadar zamanımıza dıyorlar bır turlu ataga gecemıyorlar erteledıklerı ıcın

Canım benim üzülme sabret.vardır bundada bi hayır.Rabbim den gelen hersey güzeldir.sen sabret ve dua et gerisi gelir inşaallah..

çok ama çok üzüldüm inanın gözlerim doldu kendimi ağlamamak için zor tutuyorum ama
Yaradan bilir bunu hiç belli olmaz.tıp bu kadar ilerlemişken...

Orası hiç belli olmuyor

Benim eniştemede çocuğun olmaz denildiğinden hemen tüp bebek tedavisine başladılar ablamla

Tüp bebek tedavileri başarılı geçti , İkizleri oldu çok şükür..

Normal yollardan zaten çocuğumuz olmuyo diye korunmadılar , üçüncü yeğenim sürpriz oldu ikizler bir yaşına girmeden hemde

Bir yakınımın düğününde sevimli bir aile ile tanışmıştım. Anne ve
baba genç yaşta evlenmiş, uzun süre çocuk sahibi olmayı denemişler
ama olmamış. Her ikisinde de sorun olduğu için doktorlar çocuğunuz
olmayacak demiş. Maddi durumları iyi olmadığı için de hiçbir yöntemi
deneyememişler. Ama tam 13 yıl sonra mide bulantısı şikayetleri ile
doktora gittiğinde müjdeli haberi almışlar. Dünyalar tatlısı bir bebekleri
olmuş. Düşünün 13 yıl... İnsanın sabrının, ümidinin çoktan bittiği bir
andır muhtemelen...

Allahtan ümidini sakın kesme biliyorum bunlar seni çok yaraladı eskiisi kadar umudun da yokk içinde hep bi tarafta bir karamasarlık ama neler neler oluyo Allah isteyince neler neler oluyoda muradına eriyosun. sakın vazgeçme çalışmalara devam et. sabah akşam sürekli dua et sürekli ellerini aç boş bırakılmaz o ellerin inşallah. hem menopoza giripte hamile kalan bir dünya anne var. menopoza gidikten 3 5 sene sonra bile anne olanlar var sakın umutsuzluğa kapılma çok dua et çok çok çok dua et bunun dermanı bu

günaydın canım inş en kısa sürede evlat sahibi olursun bizim bir komşumuz vardı kadının bir tane oğlu vardı 2.bebegi çok istiyordu kadının denemedigi yöntem kalmadı gittigü bütün doktorlar menopoza girdigini söylediler 29 yaşında idi senin çocugun olmaz birdaha doguramazsın dediler yumurtalıkların falan çok zarar görmüş dediler aradan 3 yıl geçtikten sonra kadın tesadüf eseri doktora gidiyor orada tahlil ultrasyon derken kadının 5 aylık hamile oldugunu görüyor doktor kadın menopozda adet olmuyor hiç fark etmiyor ayrıca bir sürü ilaç kullanıyor aldıgı kiloyu ilaçlarına bağlıyordu astım hastası idi üzüntüden şekerde çıkmıştı daha sonra gittigi kadın doğum doktoru bile şasırıyor kadına gerkli tahlileri yapıyor çocugun sakat dogacak diyor engelli olacak diyor bunu almamız gerek diyor kadına fakat kadın 14 yıl sonra hamile kaldıgını aldıramayacagını bakacagını söylüyor neyse dogum zamanı geliyor bebek dogdu maşallah sağlam doktorun dedigi gibi sakat falan degil şuan 2.sınıfa gidiyor ve inanırmısın bebek doğduktan sonra kadın normal adet görmeye başladı her ay Allah'tan ümit kesilmez arkadaşım bütün dualarımız seninle ve senin gibi anne olmak isteyen arkadaşlarımızla

merhaba bende senin gibi bebek isteyen biriyim ve seninle yaşıtım.ne gibi tahliller yapıldığını düşünebiliyorum.ben sana bi sağlıkçı olarak şunu söyleyebilrim rabbimden başka kimse bunu bilemez canım.anlıyomusun? sen daha 28 yaşındasın.hiçmi yumurtan yok 1 tane bile ?bence sen bu kadar üzülmeden önce başka bi dr daha git derim.ayrıca insanlar nelerle karşıla
şıyo bebek sakat die alınması lazım deniyo kadın sapasağlam doğuruyo.canım yüce rabbimdem başka kimse bilemez bunu.niyetini hiç bozma.üzülme başka hastanelere başka dr git

dün star tv de melek programına kadın doğum doktoru cıktı ve erken menopozdan bahsetti
doktorlarların bazen cok kesin yargıda bulunduğunu bazı menopozların gecici olduğunu söyledi ben kaç tane hastamı cocuk sahibi yaptım dedi
tek doktorla kalmayın Allahın izniyle sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz inşallah amin.

konunuzu dün gördüm ama okuyamadım..benzer şeyleri yaşamış biri olarak okumaya dayanamadım daha doğurusu..

sizi çok iyi anlıyorum.neler hissettiğinizi de biliyorum.şimdi hep aynı soru dolanıyor kafanızda "neden ben,neden anne olmayı hak etmiyorum"..hep bu sorularla yiyip bitiriyorsunuz kendinizi..doktor bana da anne olmanız çok zor dediğinde aynı şeyleri hissetmiştim.ilk aklıma gelen "ben kime ne yaptım da bununla cezalandırılıyorum" olmuştu..

ama sonra,bunun bir ceza değil de bir sınav olduğunu anladım..ya pes edip kaderime ağlayacaktım ya da çabalayacaktım..şimdi ikiz çocuklarım var...

lütfen bırakmayın kendinizi,şimdi çok üzgünsünüz ama hiçbir şey bitmiş değil.daha yaşınız çok genç,belki erken menopoz teşhisi konuldu ama hiç belli olmaz.tek doktorla sınırlı kalmayın,belki ilaç tedavisi ile yumurta elde edilebilir..

Allah yardımcınız olsun..

Umudunuzu yitirmeyin. Başka doktorlara mutlaka gidin.
Tıp çok ilerledi. '' Senin asla çocuğun olmayacak'' denildiğinde bile çocuğunu eline alanlar oluyor inşaallah.

selam canım
allahtan ümit kesilmez

aynı dert bende de vardı
ama ben 16 yaşında beri adet düzensizliği hormon bozukluğu ve tek yumurtalık var dı yumurtalığın biri işlev görmüyo dedi doktor çocuğun olmaz dedi bana bende karışmayın allahın işine dedim çıktım tedavi gördüm bir sürü ilaçlar iğneler (ama evlenmeden önce bunlar) ilaç kullanırsam eğer adetim geliyordu kullanmazsam yokbirde stersi oluyor du kı anlatamam en sonuda bıraktım butun ilaçları vs 21 yaşında evlendim hiç korunmadık ve 5 ay sonra hamile kaldım şimd 10 yaşında oğluma var ama düzensizlıklerim aynıydı bende önce ibrahim saraçoğlunu soğan kurunu yaptım sonra eğer adetım ayın 10 da geldi ise ayın 1 de hayıt tohumu(aktardan 1 tl al ben her ay böle aldım ) çayı içerdim 10-11 gibi gelirdi adetim 1 yıl kadar içtim şimdi 32 yaşındayım ortalama 4 yıldır adetlerim düzeldi ama arada bir olsa da hayıt çayını içiyorum

kesinlikle ümidini kayıp etme

1 soğan kuru
2 hayıt tohumu
3 civan perçemi
bunları araştır ve kullan derim ne kayBEederisin

Son düzenleme:
Nolur, kendinizi olumsuz düşüncelerle üzmek yerine, bol bol dua ile, Allah'a sığınmak ile bu sıkıntılı günlerinizi geçirin.

İnanın Allah katında hiçbirşey ne imkansız, ne de mücizedir. yoktan vareden Rabbim istemiştir ve olmuştur.

Siz bir kul olarak çocuk sahibi olmak için, dokturunuza gidin, tedavilerinizi uygulayın ve gerisini Yüce Rabbim'e bırakın

içinizdeki acıyı dindirmenin, kötü düşüncelerden sıyrılmanın en güzel yolu yaradana sığınmak, yaradana güvenmektir.

en sıkıntılı olduğum günlerde , rabbime ettiğim dualar sayesinde yüreğimin acısına buz gibi koca bi kova su döküldüğünü hissederim.

o kor alevlenmeye çalıştığında, rabbime dua ettiğimde tekrar buz gibi bir su dökülmüşçesine rahatlarım

dualarım sizinle ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…