benim evimde bebek sesleri hiç duyulmayacak

Köy sakinleri yağmur duasına çıkmıştı. Ama içlerinden sadece birinde şemsiye vardı. Bu, İNANÇTIR

Babalar bebeklerini hoplatır, havaya atar. Çocuklar gülmekten katılır. Yere düşeceklerini akıllarına getirmezler. Bu, GÜVENDİR.

Yatağımıza girerken yarın uyanıp, yaşamaya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur. Ama yine de ertesi güne ait planlar yaparız. Bu, ÜMİTTİR.

Ve bu üçü varsa, hayatınız GÜZELDİR.

İbrahim Saraç oğlunun soğan kürü erken menepoz olanlara çok iyi geldiğini defalarca okudum ve sürekli bu doktorun kürlerini takip ediyorum. Diğer bir formda bir arkadaş 10 yıl çocuk sahibi olamamış tesadüf eseri bir aktarcının önünden geçerken uğramış. Hayıt suyu (mecitefendi) ve arı poleni kapsül eczaneden bulacaksın bunuda. her sabah içmiş ikisini ve hamile kalmış. Tıbbın yetersiz kaldığı yerlerde alternatif tıp ve Allaha karşı inanç yardım ediyor...Rabbim bişeyleri birilerini mutlaka vesile edecektir. Birşeyden umudu kesmek demek Allaha olan inanç ve güveninin sarsılması demek. Bilirsinki onun gücü herşeye yeter....Rabbim en kısa zamanda şifalık versin inşallah. (esma-ü hüsn-a)

Son düzenleme:
canım benim aslında söylenecek herşeyi söylemiş arkadaşlar.... ben bir anneyim ve hissettiklerini kızım olmasaydı ne yapardım kısmını düşünemiyorum bie... kendimizi bildik bileli elimizde oyuncak bebekler var öyleya anneliği hazırlıyoruz kendimizi... şimdi doktorun olmayacak demiş kesin miş ölemi yaşadıklarımızın ötesinde hayal edemediğimiz mucizeleri hatırlasana hz Meryemi erkeksiz hamile kalınırmıydı kaldı, kimse inanmazdı kendisi bile ama Allah yüce yaratıcı orda ve biliyo görüyo inan sadece inan eğer birşeyi çok istersen tüm evren yerdeki ottan gökteki yıldıza kadar herşey sana dua eder ve istediğini sana getirmeye uğraşırmış... ÖNCE İNANNNN... tamam yada şöle düşün olmayacak eee hadi boşanın ozaman bi çocuk için mi siz böle zamanlarda birbirinize dayamayacaksanız sırtınızı sizi çocukta bağlamaz kopar bir yerde ben kendi adıma eğer çocuğum olmasaydı kesinlikle evlat edinirdim kesinlikle... evimde hiç çocuk sesi olmayacak diyorsun o çocuklarında onlara yavrum diyecek bir anne babaları olmayacak bazende denge böle sağlanır... ama inan bana bazen inanmak yeter sen inan sadece inan ve tevekkül et

kızlar hepinize ayrı ayrı ne kadar teşekkür etsem azdır. destekleriniz, dualarınız, içtenliğiniz için çok sağolun

birileriyle konuşmaya , birşeyler duymaya o kadar ihtiyacım varki.
ama kendi çevremden hiç kimseyle paylaşmak istemiyorum.

yazdıklarınızın hepsini teker teker okudum. haftasonu gideceğim doktora göre alternatif tıbbın imkanlarından da yararlanmak istiyorum.
soğan kürünü pek çok yerde okudum
herşeyi deneyeceğim

Rabbim gerçekten isteyince verir herşeyi

nedenini bilmiyorum ama evlat edinme çok sıcak gelmiyor. bana ya da eşime benzemeyecek bir çocuk. hamilelik sürecini, doğum anını yaşamayacağım. annelik emek vermek en çok ama kendi kanımdan canımdan olmayacak bir çocuğu sahiplenebilir miyim bilmiyorum
bu konuyu ileride düşünmek gerekecek belki ama şimdiki düşüncelerim daha çokta hislerim beni olumsuz yönlendiriyor.

konunu okuyunca üzüldm ama açıkçası yas tutmaya başlamak için çok erken. birincisi her doktorun her dediği doğru çıkmayabiliyor. ikincisi çok gençsin bir tedavi yolu mutlaka bulunur. üçüncüsü tıp çok ilerlemiş ve hala da ilerliyor olabilir ama yine de her şey allahın elindedir. öyle olmasa hz. meryemin erkek eli değmeden bir çocuk doğurmasını, hz. zekeriya çok yaşlı karısı da çok yaşlı ve üstelik kısırken bir çocukları olmasını nasıl açıklayabiliriz.

bana göre hiç bir zaman çocuğun olmayacak diyen o doktora bir daha gitme. çünkü doktorların çoğu tıp bilimine güvenseler de açıklayamacakları şeyler olduğuna inanırlar. dua etme ve allahtan isteme umudunu insanın elinden alan bir doktorla yola devam etme. bana tüp bebek yapan doktorun transfer sonrası dualarım seninle demesi moralimi yükselten bir şeydi.

ve sana iki örnek vereyim. iki kadın tanıyorum ikisi de 3. çocuklarını isterken doktordan senin asla çocuğun olmaz cevabını duymuşlardı. 2 çocukları olduğunu öğrenen doktorlar dumura uğramışlardı tabi. ikisinin de 3. çocuğu oldu.

kalbini ferah tut. farklı doktorlara görün. alternatıf tıp seçeneklerini araştır. ve dua etmekten sakın vazgeçme. :))

maddi olarak çok büyük sıkıntılar içerisindeyiz aslında, diğer konumdan hatırlayanlar vardır belki çocuk için en azından 2-3 yıl daha zamana ihtiyacımız var aslında ama şu an doktor olmayacak diyince dünya başıma yıkıldı sanki.
eşim ilk evlendiğimiz zamanlar birkaç kez çocuk isteğini söyledi ama ben mantıklı olmaktan yanaydım.
bir sürü sorunla, parasızlıkla, borçlarla boğuşurken çocukta ilgilenecek uğraşacak gücüm yoktu
ona harcayacak tek kuruş paramız yoktu. şimdi bile normale gelmiş değiliz. hala bir sürü borç ile uğraşıyoruz
hala eşimin randımanlı bir iş yaşantısı yok. hala sıkıntı içindeyiz aslında
belki böyle bir sorun olduğunu bilmesem çok uzun süre çocuk aklıma bile gelemyecekti
acaba diyorum büyük konuştum bu konuda rabbimin gücüne gitti ders mi veriyor bana
paradan daha önemli şeyler olduğunu göreyim diye mi oluyor böyle
düşünmeden edemiyorum
ama yine bir yanım çocuk isterken bir yanımda bu kadar imkansızlık içinde çocuk sahibi olmak istemek doğru mu diye sorguluyor hep
herşeyin hayırlısı olsun diyorum hep ama korkuyorum
inşallah Allahım doğru zamanda bir evlat verir nasip eder annelik duygusunu

Her iste bir hayir vardir sekerim. Belki de rabbim sana evlat sevgisini annesiz babasiz muhtac bir yavruyla yasatmayi uygun gormustur. Belki de senin kaderinde boyle bir bebege kalbini acmak vardir, bilemeyiz. Ustelik soyledigin seyler bence evlat edinmenin dezavantaj dedil avantajlari :
1. Hamilelik yok , sanci, mide bulantisi, fazla kilo yok daha ne istiyorsun :)
2. 2 yasinda bir cocuk evlat edinirsen kusmuk, kaka temizlemez gaz cikarmakla ugrasmazsin, bebek aglamasi cekmezsin.
3. Evlat edinirken sana ya da esine benzeyen bir yavru secersin, hem kendi bebeginin sana ya da babasina benzeyeceginin garantisi yok, babaannesine de cekebilir :))

Senin dogurmamis olman, kendi kanindan canindan olmadigi anlamina gelmez. Bunca muhtac yavru varken bence bir kez daha dusun. Rabbim senin icin en hayirlisini verir insallah. Yine de baska doktorlara da gorun, bir tanesi dedi diye boyle olacak diye bir sey yok.

canım öncelikle geçmiş olsun. dün bu konu ile ilgili bi dr konuşuyodu tv de.doktorlar asla çocuğu olmaz genç yaşta menepoza girmişlere demiş. ama bu tv deki bi çok kez şahit oldum ben çocuğu olanlara bu dr leride anlamak mümkün değil gibi konuştu. sanırım dünkü melek diye bi programdaydı. bi netten ara izle istersen

birde bi adam var ya şu bitkisel ilaç satışı yapıyo neydi ya eraslanmı ne adını hatırlayamadım da soyadı buydu o da sıfır spermli olanların çocuğu olmuş. benim görümcem onun bayisinde çalışıyoda doğru diyodu hiç olmaz denen adamlar allah razı olsun diye geliyomuş.

ha birde dünya dua ile dönüyo eğer inanıyorsan neden olmasın bazı dualar var istersen yazarım. yurtta kalırken ben 1 kişiye şahit oldum yemin ederimki kadın duaları okuturken hamile kaldı şimdi bi kızı var ona da olmaz demişlerdi.

dr bana da çocğun da gelişim geriliği var dedi bacağı kısa kafası büyük dedi hemde son ay kahrolmuştum ama çooook şükür sapasağlam oğlum var Allah herkese nasip etsin. dr lerin her dediği doğru olmuyor emin ol.

onu Allahtan baska kımse bılmez... doktorların boyle soylemesıne sınır oluorum ya.. bence baska doktorlarada gıt bı yere baglı kalma canım gecmıs olsun rabbım gonlunun muradını versın

Canım inşallah bir çaresi vardır ve anne olabilirsin.Bence ilaçla adet olabiliyor olman bile bir ümit var gibi gösteriyor başka dr ada git mutlaka inşallah vardır bir çaresi.

başka doktorlarada görün mutlaka...
geçmiş olsun...

canım BENCE guzel ıyı doktorlara gıdın varın borcunuzun uzerıne borc olsun bunun raporlu yapanıda var tup bebegı sadece gec kalmayın hayat gec kalanları affetmez bunu unutmayın

bende bır anneyım ve oglum olmasa nasıl olurdu dıye bende dusunemıyorum ki oda cok zorlu yollardan geldı ben onun gozundekı bır yasa degıl bır huzune bır burukluga bıle dayanamıyorum

tedavının en basında ; bu yolda en cok sabıra ıhtıyacın olacak demıstı bır arkadasım
haklıydı ,

evlat edınmek suanda soyle bı dursun ama ben suanda bırının kalkıp
yenıdendogdumcum kusura bakma yanlıs olmus yumurtaların karısmıs bu senın cocugun degıl deseler hıc bısey degısmez benım ıcın
ılk dogdugundada onemlı olmayacaktı hamıleykende olmayacaktı

turlerım dıken dıken oldu

Allah büyüktür tatlım canını sıkma.Duanı et Rabbim inş. sana da bir evlat nasip eder.Rabbim dilerse "OL" deyiverir o da olur inş. imkansız diye bir şey yoktur.

canım benım RABBIM sana ve ısteyen herkeze bır evlat versın ınsallah amın...

banada doktor cocugun olamyabılr demıstı henuz olmadı da ama olsun bugun olucak ınsallahumıdını sakın yıtırme tıp cok ılerledı mutlaka bır cozumu vardır haberlerde neler neler goruyoruz,doktorların fazla yasamaz olur dedıgı cocuklar ıyılesıp ergenlıge bıle gırıyorlar RABBIM EN OLMAZI OLDURANDIRUMIDINI SAKIN YITIRME!

Son düzenleme:
Allahtan ümidini kesme

çok üzüldüm inşallah sizde bebek sahibi olursunuz..Allah yardımcınız olsun kesinlikle ve kesinlikle tek doktorla sınırlı kalmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…