• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim gibi annesinden nefret edenler

Ben kaç aydır konuşmuyorum ama kendisi de biliyor yaptıklarını. Bu bir marifet değil konuşmamak, aşırı kırıldığında insan bunu yapıyor. Sen o sınıra henüz gelmemişsin sanırım.
Benimki neler yaptigini asla kabul etmiyor.ona göre o dünyadaki tek mükemmel anne ve insan.konuşmadigim çok oldu kestigim ama sürekli arayarak sürekli aratmalari hiç bitmedi.acmadim kapadim araliksiz aramaya devam etti.

Herkes dogurur ama Anne olamaz. Ben sahsen annemi sevmem, Allah dediginden baska lafina inanmam. Kadina huzur batar illa bir sirretlik cikaricak, cikaricak ki kendini masum gostersin acindirsin "ben ne yaptim ki" ayagina yatsin ortaligi karistirsin. Ve bu dusuncelerim sadece benim dusuncelerim degil. Benim annem iki ulke arasinda savas cikarir. Allah islah etsin ve benden ve kardeslerim den uzak tutsun onu. Amin Ben anne olana kadar annelik nasil birsey bilmedim. Bilmiyorum o insan nasil can vericek.

Benimki neler yaptigini asla kabul etmiyor.ona göre o dünyadaki tek mükemmel anne ve insan.konuşmadigim çok oldu kestigim ama sürekli arayarak sürekli aratmalari hiç bitmedi.acmadim kapadim araliksiz aramaya devam etti.

Benimki de arıyor mesaj atıyor bazen ama içimde çok şeyi kopardı attı. Bana borç bırakmalar,evlendiğimde evime haciz gelme tehlikeleri, cezaevine girmesi (çenesi tutamadığından aldığı cezalar) ,bana hakaretleri etrafımdakilere hakaretleri ve en son evime yerleşmeye çalışması beni soğuttu. Etrafa karşı yerle bir olan imajım da cabası. Benim haklı sebeplerim bunlar. Kimsenin beni yargılaması da umrumda olmuyor artık. Büyük büyüklüğünü yapcak ki küçük de saygı göstersin diyorum yakın çevreden soran olduğunda.

Anneniz neden böyle? Ne bileyim anneniz yanınıza gelip kalmadı diye nefret edilir mi?
Belki korkuyor. Hastane ortamından sizi öyle görmekten korkuyor ama bunu söyleyemiyor?
Sordunuz mu annecim neden bana karşı böylesin diye?
Biraz alttan almayı öğrenin derim ;)
Anne benim için çok büyük bir kavram. Tabiki bu unvanı hak etmeyen anneler de var ama ne bileyim anneniz neden böyle? Size bu zamana kadar bakmış değil mi?

Benimki de arıyor mesaj atıyor bazen ama içimde çok şeyi kopardı attı. Bana borç bırakmalar,evlendiğimde evime haciz gelme tehlikeleri, cezaevine girmesi (çenesi tutamadığından aldığı cezalar) ,bana hakaretleri etrafımdakilere hakaretleri ve en son evime yerleşmeye çalışması beni soğuttu. Etrafa karşı yerle bir olan imajım da cabası. Benim haklı sebeplerim bunlar. Kimsenin beni yargılaması da umrumda olmuyor artık. Büyük büyüklüğünü yapcak ki küçük de saygı göstersin diyorum yakın çevreden soran olduğunda.
Benim annemde çenesini tutamayip herkesle kavga ettiginden çok cezalar aldi bana ve çevreme hep hakaretler edip beni rezil etti bu yaptiklari birebir ayni ama yaptiklarini kabul etmiyor.yurt dışına gorevlendirildim birazdan uçucaz oradan gelmemek için elimden geleni yapicam

Herkes dogurur ama Anne olamaz. Ben sahsen annemi sevmem, Allah dediginden baska lafina inanmam. Kadina huzur batar illa bir sirretlik cikaricak, cikaricak ki kendini masum gostersin acindirsin "ben ne yaptim ki" ayagina yatsin ortaligi karistirsin. Ve bu dusuncelerim sadece benim dusuncelerim degil. Benim annem iki ulke arasinda savas cikarir. Allah islah etsin ve benden ve kardeslerim den uzak tutsun onu. Amin Ben anne olana kadar annelik nasil birsey bilmedim. Bilmiyorum o insan nasil can vericek.
Aa bu kadar olur benim annemi anlatmişsin yaa.demek yalnız degilim.huzur batar agzindan şirretlik saçar sonra kendini acindirir dedin ya aynısı ya bu kadar olur okurken agzim açik kaldi.o kadar çok isterdimki normal bir ailem olsun.buda sınav ama

Benim annemde çenesini tutamayip herkesle kavga ettiginden çok cezalar aldi bana ve çevreme hep hakaretler edip beni rezil etti bu yaptiklari birebir ayni ama yaptiklarini kabul etmiyor.yurt dışına gorevlendirildim birazdan uçucaz oradan gelmemek için elimden geleni yapicam

Yurtdışına gitmene sevindim. Yeni yer yeni hayat demektir. Bense şehir değiştirdim evlenince. Ancak bu şekilde daha iyi oldu uzak olmak. Imkanınız varsa orda kalın emekli olun malum burdaki şartlar.

Onun büyüttügünü nereden cikardin.ben adaletli ve iyi bir insanim.çocukken abim beni çok döverdi o ise ayırıcana seyrederdi.oğluna dogruyu yanlisi asla anlatmaz beni dövmesine göz yumardi.böyle caniye benzemem

Her insan annesinden böyle şeyler bekler.iyi gündede bekler kötü gündede bekler.beklemem kadar doğal bisey olamaz.onun yapmaması tuhaf olan
Çok kadın var anne olmaması gereken ama sırf kısır demesinler çocuğum olsun yaslaninca bana baksın çocuksuz kalmayayim diye çocuk doğuran ama asla çocuk büyütmeye hazir olmayan

Birinin ruhunda anaclik yoksa olmuyor
Geçen bir araştırma yapılmıştı anaclik hormonlarla ilgili değil beyin ve karekter yapısıyla ilgili diye
Yani anneniz fedakar anne kıvamında olan bir kadin değil bencil biri
Bu yüzden diyorum nasil olsa anneniz yapmayacak siz kendinizi yipratmayin en azından

Bir de annenizi dinleseydik keşke .

İnsan durduk yere annesi için bunu yazmaz anneyseniz üstünüze alınmanıza gerek yok hemen annelik iç güdüsüyle saldırıyorsunuz her anne aynı değil herkes anne ya da baba olamaz bunu bi kabullenin bu arada benim annem çok iyi bir kadın onun hakkını asla ödeyemem çok seviyorum ama yine de konu sahibini anlayabiliyorum

Bazıları konuyu okuyup anlayıp üyeye fikir beyan etmeye değilde sinirini atmaya yada ego tatmini yapmaya yazıyo o çok belli
Sana öfkelerini boşaltan tüm kadınlar ego tatmini yapıyor çünkü onlar mükemmel anne sen burda annenden nefret ederek tüm kutsal anneler birliğine hakaret ediyosun onlar da voltranı oluşturuyor artık mecburrrr napsınlar

Sana öfkelerini boşaltan tüm kadınlar ego tatmini yapıyor çünkü onlar mükemmel anne sen burda annenden nefret ederek tüm kutsal anneler birliğine hakaret ediyosun onlar da voltranı oluşturuyor artık mecburrrr napsınlar

Kimse kimseyi tanimaz etmez ne diye ofke bosaltsin, cok sacma bu dusunce.
Konu sahibinin cvplarina bakin, icini oyle karartmis ki onu desteklemeyen herkese cemkiriyor.
Herkes kendi fikrini soyler, hatta akil verir bunu ister sallar ister sallamaz.
Annelik birligi mi varmis bu arada?
Hepimiz etten kemikteniz, annelerimiz de buna dahil.
Hatalari olur, oluyor da..
Napalim?
En son nefret edilmesi gereken kisiyi nefret edilesi ilan etmekte mutevazilik o zaman sizin icin, hepimiz birlestik ego tatmin ediyoruz.
Komik gercekten.

Annem sinir ilaçları kullanıyor diyorsun Babam üzdü diyorsun. Sonra da neden böyle. Cevabı vermişsin.

Belki annen iyi bir annelik yapamıyor ama sende sağlıklı düşünemiyorsun bence.

Anneliği tatmış birinin annesinden bu denli nefret ile bahsetmesi bilemiyorum normal gelmiyor..

Doğurmak ile anne olunmuyor diyenlere şu yönde katılmıyorum. Dört hamilelik yaşadım. Öyle sıkıntılar zorluklar hamilelik sürecinde. Doğum da Doğumdan sonra. Ne bileyim kolay değildi..Bunların da hatrı olmalı.

Evet annen kusurları olan biri olabilir. Belki zor biri. Ama onu öyle kabul edemez misin?

Çevrendeki herkes kusursuz mu?Sen mükemmel bir anne misin?

ben kımseyı kınamıyorum...ınanın anne evt ınssanın kayınvalıdesini kotulemesı cok kolay ama anne oyle degil...ben nefret etmıyorum hasa annemden ama ssevemıyorumda....ozleyemıyorum annemı...okadar acıkı...hele birde dını yonden dusununce...saygıda kusur etmem...mecbur duerse bakarım...evlatlık vazıfem ama bir sseverek bakmak var bırde gorev diye...annemden hıc sevgı gormedım...en on nezaman sarıldı bilmiyorum...tum kardeslerıme aynı...sevgi dolu biri degil...40 yassındayım hala eleştirir...ınsanlar bızı sever sayar assla annemden takdırı bırakın hosnutluk goremeyız...herkesı eleştitrir...doktora gıder doktor begenmez...ınsanları hep eleştirir...hıc etrafında kımse kalmadı...herkesı ozellıkle bizleri yonetır...dedigim dediktir...geldiyince gidecen..git diyınce gideceksin...mesala kınayanlara soyleyım...kızkardesımle asla bır carsı gezemeyız..annem kuser...tamam oda gelsin ama gelincede suraya bakmayın onu almayın bunu almayın...sureklı konusan birini dususnun...robotolsa devrelerı yanar...en ufak karsılık vermedim....guzellıkle anlatmaya calışssak kuser alınır...hemen hakkım helal degil tehdıt eder....neyse yazılcak cok sey var...annemı sevebilmeyı cok ısterdım...ınanın akrabalar bile dıyor sankı sızı dusmanı gibi goruyor bu ne derler...daha bugune kadar ac kaldım acıkta kaldım anneme hiçbir derdimi soylemedım...dinlemezkı...yardımcı olmayı bırakın dinlemez....zaten panık atagı var...ısıne gelmeyınce hemen tutar....okadar ozelelre goturduk...ama bu teyzenın karakterı degişmez dediler...omrumuz boyle geciyor bakalım...

Anneliğin bu kadar yüceltilmesine gerek yok. Her canlı kendi türüne göre belli zorluklar çekerek ürüyor zaten.
Her anne mükemmel, fedakar, iyilik meleği falan da değil.
Benim annemle çok iyi bir ilişkim var ama her anneye melektir diyemem. Eğer öyle olsaydı burada bile oğlunun yuvasını yıkmak için uğraşan bir sürü kayınvalide okumazdık. Onlar da mı oğullarının iyiliği için yapıyor yani?

Çeşit çeşit insan var, çeşit çeşit anne-baba var. Nefret aşırı bir durum olduğu için insanlar anlamlandıramıyor sanırım. Ama çok sevdiğin birinden nefret etmek daha kolaydır. Konu sahibi neler yaşadı bilemeyiz.

Keşke orada kalmasaydınız. Sizi yıpratan insanlardan ne olursa olsun uzak durmak lazım. Ben olsam nefret ettiğim biriyle aynı çatı altına girmemek için her türlü şartı zorlardım. Ucuz bir otelde kalmak bile çocuğunuzun önünde annenizle kavga etmenizden iyidir.

Kimse kimseyi tanimaz etmez ne diye ofke bosaltsin, cok sacma bu dusunce.
Konu sahibinin cvplarina bakin, icini oyle karartmis ki onu desteklemeyen herkese cemkiriyor.
Herkes kendi fikrini soyler, hatta akil verir bunu ister sallar ister sallamaz.
Annelik birligi mi varmis bu arada?
Hepimiz etten kemikteniz, annelerimiz de buna dahil.
Hatalari olur, oluyor da..
Napalim?
En son nefret edilmesi gereken kisiyi nefret edilesi ilan etmekte mutevazilik o zaman sizin icin, hepimiz birlestik ego tatmin ediyoruz.
Komik gercekten.[/QUOT

Evet kadın hakkını savunuyor buda siz sabit fikirler için çemkirmek oluyor ve bu ego tatmini burda sanki daha önce hiç olmadı bütün konular da görüyorum sürekli bi saldırı asla empati yok evet bence zaten komik gülüyorum ben :)

Iyi gulun, iyi gulmeler.
Anne olmadiginizi su sacma yorumunuzla anladim.
Anne olup cocugunuzun size nefret kusma ihtimaliyle karsi karsiya kalirsaniz birkez daha iyice gulersiniz.
Bnmde annemle mesafeli bir iliskim var bu arada ama nefret cok agir bi duygu.
Anne kizini peskes ceker o zaman insan annesinden nefret eder evet ama iki laf etti, sunu bunu yapti diye nefret edilmesi komik, oturun siz buna gulun gucci gucci

Iyi gulun, iyi gulmeler.
Anne olmadiginizi su sacma yorumunuzla anladim.
Anne olup cocugunuzun size nefret kusma ihtimaliyle karsi karsiya kalirsaniz birkez daha iyice gulersiniz.
Bnmde annemle mesafeli bir iliskim var bu arada ama nefret cok agir bi duygu.
Anne kizini peskes ceker o zaman insan annesinden nefret eder evet ama iki laf etti, sunu bunu yapti diye nefret edilmesi komik, oturun siz buna gulun gucci gucci

Ben annemle arkadaş gibiyim ve sonuna kadar sevgiyi fedakarlığı gördüm annem den müthiş bir kadındır 3 çocukla boşanıp okutup bu yaşa getirdi anne sevgisini çok iyi biliyorum hemen konuyu anne olmayışıma bağlamak zaten süper bir zekanın ürünü olabilir anne olunca süper güçleri oluyor insanın değilmi herşeyi eleştirme herşeye kendi kafasına göre yorum yapma hakkı keşke yorumları kendi hayatınız üzerinden yorumlamasanız bir insan kötüyse kötüdür bunu anne olması değiştirmez ve hiç bir insan kolay kolay annesinden nefret ettiğini yazamaz kendinizle kıyaslayıp durmayın insanları

Konu anne olunca mutlaka annler haklı oluyor. Halbuki o kadar çok anne olupta o vasfı tasıyamayan varki. Konu sahibi senelerdir zaten anneisnden muzdaripmiş ne yapsın yıllardır çekmiş nasıl bunaldıysa içini dökmek istemiş. Şimdi benimde annem yanıma geldi doğumuma az kaldı eli kulagında. Ama hala yemekleri ben yapıyorum. Mesela su an akşam yemeği için bir seyler yapması gerekiyor o oturmus facebookta ve oyun oynuyor. Sabah sandalyeye çıkıp tencereleri dolaba ben yerleştirdim o da arkamda oyun oynuyordu.10 gündür yanımda bir gün kalkıp yemeğimi yapmadı. Şimdi kalkıp ben yapacagım sofrayı ben kuracagım buşasıkları ben yıkayacagım. Bunun yanında sürekli laf sokar arkasından kayınvalideme ona buna hep söylenir. Hep kötü şeyleri düşünür. Hayatlada kavga halindedir sürekli. Konu sahibini o kadar iyi anlıyorumki kimse bilip bilmeden yorum yapmasın kendi anneniz ile kıyaslamayın çümkü herkes farklıdır.

Back
X