Benım gıbı bebegı ıcın sureklı endıselenen varmı

YESIMMM24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
488
5
96
Fransa
BILMIYORUM AMA NEDEN HEP EN KOTU SEYLER AKLIMA GELIYOR DR HERSEY COK IYI DIYOR PSIKOLOJIM BOZULDU BENIM GIBI OLAN VARMI COK ZOR 3 AYIMDAYIM 4 AYA GIRICEM AMA COK ENDISLIYIM HERALDE ILK OLDUGU ICINsenağlama

Nergiscim inan bende öyleyim yeni öğrendim hamile olduğumu ama içimde bir korku acaba düşük yaparmıyım acaba birşey olurmu bak Allahtan sen 3ay atlatmışsın Allah yardımcın olsun canım

yeşimcim merhaba şuanda böyle hissetmen çok normal çünkü her ilk gebeliği olan senin gibi. bu normal bi durum ama doktor herşeyi normal dediğine göre endişelenmeni gerektircek hiç bişe yok hem 3. ayınıda atlatmışsın ben özel bi hastanede çalışıyorum senin gibi ilk çocuğuna hamile kalan herkes senin gibi düşünüyor ama gerçekten yersiz. Bir düşünsene eskiden ninelerimiz hamileyken tarla sürerlermiş bizler şuan çok iyi durumlardayız. Allaha hep şükr et ve gerisini düşünme inşallah bebeğin doğduktan sonra da bebeğinin güzelliğini ve tatlığını paylaşmış oluruz bu sitede. rahat ve huzurlu hamilelikler geçirmen dileğiyle.....

bnenimde ilk gebeliğim
ilk üc ayım çok gecti
çok şükür bi sorun olmadı ama ben neye karşı duyarlı oalcağımı bilmiyordum acıkcası yani ne normal ne anormal bişi olsa ferk edermiyim diye 3 ayı ben sürekli yatarak kendimi dinliyerek gecirdim
şimdi artık abaya büyüdük ama durum değişmedi agrı sızı oldunda bi irkiliyorum dedim gibi neye kaşrı duyarlı olmamız gerektini bilmiyoruz

bende aynıyım.Sürekli kalbi dururmu,Karnımda ölürmü,doğarsa yaşarmı gibi endişelerim var.Sanırım ilk olduğu için çok fazla takıyoruz.Ama asırı kaçmadan azcık endişe doğal.Gerçi benimki aşırınında aşırısı:)))

ben de 4.ayıma giricem ve aynı endişeleri taşıyorum.ilk gebeliğim boş gebelikti.şimdi sürekli acaba bişey oldu mu,hiçbişey hissetmiyorum herşey normal mi diye endişelenerek geçiyo.sürekli dua ediyorum.allahım sağlıkla doğsun zamanında doğsun diye.bi ara psikologa gitmeyi bile düşündüm.allah hepimizin bebeklerine sağlık versin.

ben 23.haftayı bititriyorum bugun ama endişlerim önceleri düşük üzerineyken şimdi sağlıklı doğarmı,bakabilecekmiyim üzerine kaydı..sanırım biraz bizizm abartmamız..önceki insanların hayatlarını yaşasak ne olurduk bilemiyorum..en güzeli Allah a sığınmak ve dua etmek galiba..

bende aynı durumdayım 4 aylık oldu bugün 3lü test için kan verdim.hastanede ultrasona girdim doktor hiç ilgilenmedi bile gelişi güzel fotoğrafını çekti verdi ama bebeğe hiç benzemiyor birşeyde demedi bende salak gibi soramadım cuma günü tekrar muayenehanesine gidicem artık.offff offffff bu korkuları yaşamak beni mahvediyor.ilk bebeğimide kaybettim buda beni çok etkiliyor...

hepinizi çok iyi anlıyorum bende aynılarını yaşadım o korkular çok berbat annelik böyle birşey olsa gerek...
bebek oynamaya başlayınca bi rahatlama oluyor en azından bebek oynadıkca onun yaşadığını anlayabiliyoruz. Ben son 5 haftamdayım kısmetse kurban bayramına doğum. Çok az kaldı anlayacağınız şimdi de bebek büyüdüğü için haliyle daha az oynuyor ve ben kaç sabah hatırlıyorum uyandığımda bebek oynamıyordu oraya dönüyorum buraya dönüyorum tık yok hemen kalkıp endişeleniyordum. Meğer bebeğim uyuyor ama işte endişeleniyor insan. Sabahları özellikle az oynuyorlar aç oldukları için bişiler yiyince başlıyorlar hareketlenmeye. özellikle bu durumlarda ve cinsel ilişkiden sonra hemen sırt üstü yatıp bacaklarımı kaldırırım ve bebeğin hareketlerini izlerim.
Sizlere ne desem nafile bana da diyorlardı endişelenme diye ama ben aynen devam ettim :)
Rabbim hepinizin bebişlerini kucağınıza almayı nasip etsin ve vatana millete hayırlı birer birey olmalarını nasip etsin...
Siz yinede bu hamileliğin tadını çıkarmaya bakın...

Sahiden bende hep endişeleniyorum,kötü düşünceleri uzaklaştırmaya çalışıyorum ama ne mümkün.Neyse artık hareket ediyorda hareket ettikçe içim rahatlıyor,bazen hiç kıpırdamıyor yada daha küçük her hareketini farketmiyorum çok panik oluyorum.Yarın ayrıntılı ultrasona giricem inşallah sağlıklıdır miniğim.Allah korusun bebişlerimizi.Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.Amina.s

o endişe hiç bir zaman gitmiyor ve gitmeyecek kızlar ben size söyleyeyim.bende hamileyken aynen yaşadıklarınızı yaşadım hatta bebek doğduktan sonra ilk sorduğum şey her yeri tam mı :1rolleyes: diye sormaktı.ama korkularım yine bitmedi tabii.geceleri uyurken sık sık yoklamalar acaba nefes alıyor mu diye her şeyin en kötüsünü düşünmeler ya şöyle olursa ya böyle olursa ona bişey olsa ben ne yaparım vs vs vs..hayatı zindan ediyorum kendime.bazen diyorum psikoloğa falan mı gitsem diye.en iyisi kendi kendimizi telkin etmek ve tedbirimizi alıp allaha tevekkül etmek.elimizden bişey gelmez çünkü.rabbim hepimizin evlatlarını korusun.sizlere de sağlıklı bir şekilde yavrularınızı kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah...

aynı korku bendede var...
sımdı hareketlerını hıssetmeye basladım bıraz rahatladım ama karnım ac olsun yorgun olayım yada sabahları falan hareket etmeyınce baslıyorum vesveseye halbukı her hareketını hıssetmemız zaten mumkun degıl anca cok kuvvetlı olanlar hıssedılıyor ama ıste...
sanırım hepımız bu durumdayız...

bende de var aynı korkular bebeğimin hareketlerini azıcık hissetmesem hemen vesveseye başlıyorum eşimin kulağını karnıma dayatıp kalp atışlarını dinletiyorum geri kalan haftalarımızı sağlıkla atlatıp bebişlerimizi bir kucağımıza alsak rahatlıcaz o zaman

Bendede aynı sorun var. Bebişimi sürekli rüyamda zor durumlarda görüyorum Allah Korusun.:Saruboceq:
Bu duruma annem normal annelik duygusu ömür boyuda sürekli onun için endişeleneceksin dedi. Anne olmak böyle birşey.

Bende su an 30.haftamdayim inanın acaip endişeleniyorum.doktorum hersey normal dediği halde hep aklıma kötü seyler gelio.acaba sağlıklı dogacakmi bı yerinde bı sorun olurmu.saçma sapan düşünüyorum iste.ufff

merhaba kızlar bende sizin gibi süreklı endişeleniyorum bebegımın kalbı durur mu diye gebeligimin cok basındayım ama yaşadıgım acı tecrübelerden olsa gerek....dileri herkes yavrusunu saglıkla kucagına alır

demekki yalniz degilim :) bende heralde kafayi yicem diyordum demekki herkes bole bazen bisey hissetmedigim zamanlarda cok korkuyorum annem diyorki kizim o bir hastalik degilki surekli birsey hissetmezsin arada hissedersin gider ama bu baska bisey bulmusken kaybetme korkusu cok kotu bisey ama Allah tan gelene amenna ama kac ay bole gececek inanamiyorum birde ben calisiyorum cok yuruyorum bir suru sey ama gercekten eskiden nenelerimiz tarla suruyormus calisiyorlarmis ama hic bisey olmamis kizlar cok tesekkur ederim en azindan yalniz degilim anladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…