- Konu Sahibi Cinarefeninannesi
-
merhabalar bende 32 haftalık oğlumu dünyaya getirmek zorunda kaldım yüksek tansiyon nedeniyle 1 470 ve 47 cm doğdu 20 gün hastanede kaldı çok zor günler geçirdik ama çok şükür şu anda 4,5 aylık ve 6 kiloyu geçti yaşıtlarını yakalamaya başladı ayrıca 7 aylık doğanların daha zeki olduğunu biliyormusunuz çünkü o dönemdeki anne sütünden dolayı hepinize geçmiş olsun paylaşımlarınızı bekliyorum
arkadaşlar okuyunca hem sevindim hem korktum benimde ikinci hamileleğim ve 28 haftalık hamileyim şuan plasenta öndeymiş ve riskli bir durummuş bu bu nedenden dolayı erken doğum yapan varmı dr kanaman olursa hemen sezeryana alıcaz dedi bebeğim gayet sağlıklı şuanda anormal giden bişe yok kilosuda 4 gün önce 1 kilo 34 gr idi endişeliyim biraz
arkadaşlar 7 aylık doğumda karşılaştığınız en büyük sorun ne idi? paylaşır mısınız? benim öyle bir ihtimalim var da....
doğum yapmadan önce bu tür şeyleri düşünmesen daha iyi olur canım.ben 6 aylık doğum yaptım.gerekirse brnim gibi burda sana yardım edecek biçok arkadas var böyle doğum yapan.üzme sıkma canını.dinlen keyfine bak.madem erken doğum ihtimalin var her duruma karşı küvez sartları iyi olan bir hastane arastır acil durumda gitmek üzere.hayırlı doğumlar dilerim.
SLM BEBĞİN HANGİ AY :teytey::teyteyOĞDU BENİM OĞLUMDA 36HAFTALIK DOĞDU 2 KİLO 47 CM Dİ ŞİMDİ 4 AYLIK 5 KİLOGRAM OLMUŞ ACABA AZ MI KİLO ALIYOR SEN EK OLARAK GRANÜL MAMA VERDİN Mİ BEN YANLIZCA ANNE SÜTÜ İLE BESLİYORUM
çok teşekkür ederim ilgine... benim 7 aylık doğum yapma ihtimalim bebekten dolayı değil. ben kalp hastasıyım. anevrizma var kalpde ... o yüzden 7 ayımdan itibaren kalp rahatsızlığımın artma ihtimali çok yüksek o bakımdan sezeyana alacak doktorum. doğum doktorum değil kalp doktorum buna mecbur kalabiliriz diyor. diğer çocuklarımı normal doğumla vaktinde doğurduğum için hem erken doğum hakkında hem de sezeryan konusunda hiç bir bilgim yok. üstelik de belden aşağı uyuşturma yöntemiyle sezeryan olacağım ve açıkcası gerçekten korkuyorum.. . çok teşekkür ediyorum alakanıza ... hayırlı günler temenni ediyorum ecemiz hanım....:asigim:a.s.
şu anda daha çok erkendi ama ben yine de panikliğim işte. ben samsun büyük anadolu hastanesinde doğum yapacağım allahımın izniyle inşallah. kalp doktorumda jinekoloğumda orada çünkü. . hepside Allah razı olsun çok ilgililer...17 +3 günlük hamileyim... iki oğlum var bunu da dr. zehra hanım kız gibi görünüyor dedin inşallah hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir de ben de sadece duyduğum endişeyle kalırım . çok teşekkürler...canım öncelikle çok geçmiş olsun.doktor kontrolünde erken doğuma alacakları için korkma derim.çünkü zamanımızda sağlık problemlerinden dolayı değilde mesela fiziksel olarak rahatsızlık duydukalrı için erken doğuma gidenler bile var.mesela mankenler:)günahları boyunlarına tabi biz medyanın yalancısıyız :) ben normal doğum yaptım benimki biraz farklıydı kimseye tavsiye etmem yani.çünkü ikizlerim 26. haftada dayanamadı.suyum geldi hastaneye kostum.cok küçük oldukları için ciğerleri gelişsin diye bir iğne yaptılar hemen.ne kadar geç yaparsan o kadar iiy dediler.ve normal doğum önermişti bana .ben de 9 saat arayla doğurdum falan neyse uzun ve zorlu bi hikaye.sonucta senin hersey doktor kontrolünde olacak zamanını dr belirlkeyecek.o yüzden endişelenme bence.sonucta hastanenin en iyi küvez sartları vardır.erken doğanlarda ki en büyük problem göz gelişimi.onun da hastanende en iyi şekilde yapıldığına emin olmalısın. özellikle rop muayenesinin konunun uzmanı tarafından yapıldığına emin olmalısınız.yani baska problemler de olabilir ama kontrollü doğum olduğu için bu problemlerin farkında olup ona göre davranacaklarını düşünüyorum.hangi hastanede kontrol edildiğinizi bilmiyorm ama küvez sartları cok öenmli.doğum yaptığım hastane devlet hastanesiydi.orda kimi zaman 2-3 bebek aynı küvezde kaldığı oluyordu.dolayısıyla bu çok önemli.birbirlerine enfeksiyon bulastırabliyorlar. bir sürü sorun.o yüzden üniversite hastanesine naklettirmiştik bir hafta sonra.orda Allah razı olsun cok iyi ilgilenmişlerdi.yardımcı olabilmişimdir insallah.
sağlıklı doğumlar dileğiyle.inşallah burdan bizlere güzel haberleriniz verirsiniz.
şu anda daha çok erkendi ama ben yine de panikliğim işte. ben samsun büyük anadolu hastanesinde doğum yapacağım allahımın izniyle inşallah. kalp doktorumda jinekoloğumda orada çünkü. . hepside Allah razı olsun çok ilgililer...17 +3 günlük hamileyim... iki oğlum var bunu da dr. zehra hanım kız gibi görünüyor dedin inşallah hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir de ben de sadece duyduğum endişeyle kalırım . çok teşekkürler...a.s.:asigim:
VALLA HARBİ ÇOK SÜPER OLACAK İNŞALLAH... ALLAH HAYIRLISINI NASİP ETSİN 40 YAŞIMDA HERKESİN TORUN SAHİBİ OLABİLECEĞİ BİR YAŞTA BEN YENİDEN ANNE OLACAĞIM NASİP OLURSA...:teytey::teytey::teytey:valla 2 oğlanın üstüne bir de kız süper gider:)bence endişelenmeyin Allah hayırlı doğumlar nasip etsin:)
arkadaslar oncelıkle ıstegıme karsılık aldıgım ıçın çok mutluyum butun sıte yönetıcılerıne tesekur ederım.
arkadaslar ben 35 haftalık suyumun gelmesı sonucu erken dogum yaptım oglum 1,770 lilo dunyaya geldı 4 gun hastanede yatıp çıktı oglum bugun ıkı aylık oldu gecen hafta 3,750 dı şimdi 4 kılo olmuştur.ılk çok korkmuştum ama kormamak gerekırmış.[/QU canım arkadaşım benim bebeğimde 34 hafta 4 günlük 1 kilo olarak dünyaya geldi.bende senin gibi çok karamsardım çok korkmuştum ama şimdi onun yaşama sevincini görünce korkularımın gereksiz olduğunu gördüm.bebeğim efe şu an 11 aylık hala 6.5 kilo ama olsun yeter ki sağlıklı olsun.
valla 2 oğlanın üstüne bir de kız süper gider:)bence endişelenmeyin Allah hayırlı doğumlar nasip etsin:)
çok büyük geçmiş olsun canım.rabbim bir daha yaşatmasın böyle bir acıyı. allah sabır versin canım.dualarım seninle.
merhaba benimde bebegim8 aylikken dogmusdu 2,540gr boy ise49 cm di dünyalar tatlisiydi 4 aylik olunca 6 kilo ya ulasmisdi hic bi sorunuda yokdu allahdan.ama bir sabah uyandigimizda dünya basimiza yikildi yikildi cünkü bebegim bizi birakip gitmisdi bu bi kabusdu sandim ama uyanirim sandim ama gercekdi allah kimseye evlat acisi vermesin .onun cansiz bedeni kollarima aldigimdaki o an bi film gibi tekrara tekrar gözumun önunden geciyor ve her defasinda o ilk gun gibi kalbim paramparca oluyor ya sabir...
benim oğlumda 34 haftalık doğdu 2 hafta gelişim geriliği vardı 32 haftalık gözüküyordu.1.470 gr.doğdu.en zayıf benimki doğmuş heralde şimdi 3 yaşına girecek ocak'ın 14 ündü.şimdi çok hareketli prematüre olanlar çok hareketli olurmuş.bizimki bizim pestilimizi çıkarıyor şimdi.
canım üzüldüm ALLAH şifasını verir inşallah bebeğinin.karnında beslenememişmi bebeğin belki doğduktan sonra anne sütüyle gelişir üzülme ALLAH tan umut kesilmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?