E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi Cinarefeninannesi
-
merhaba öncelikle
ben 28 haftalık doğum yaptım. Bebeklerim ikizdi kanamam oldu ve hemen doğuma aldılar 1.640 kg Ege, 2.100 kg Efe doğdu.Zaten hemen küveze aldılar efe dört gün yattı küvezde ama ege 1,5 ay küvezde idi.Doğum yaptığımı bile anlamamıştım hastaneden çıktığımda .Sanki ameliyat olup çıktım.Kucağında bebek olmayınca böyle hissettim. 4 gün sonra aldım ilk bebeğimi kucağıma ama giydiremedim onu hastaneden çıkarken elimde sanki oyuncak bir bebek vardı.birde bu kilolu olandı düşün yani.Ne yapacağımı şaşırdım çok çirkin kapkara tuhaf birşeydi ilk gördüğümde.Ama benimdi bunu zor kabullendim o zamanlar .Çok korktum küçücüktü ve ağlayamıyordu bile .Ve işin zor kısmı bir yarımda hastanede kalmıştı.Bu küçük adamın bir eşi daha vardı.
Nihayet 4. günün sonunda onuda gösterdiler bana aman Allah'ım efe'ye küçük derken Ege 'ye takılacak bir sıfay bile bulamadım.Kibrit çöpü gibiydi.Canım benim her tarafını kazımışlardı kafasının.Tam bir ay küvezlerde süründü bebeğim.tabi bende kahroldum onu her gördüğümde nefes alamıyordu küçük ege.ciğerleri hiç gelişmemiş.Gerçi sadce ciğer değil hiç bir organı gelişmemişti.Doktorlar ümit bağlama bu bebeği dedi hep bana sanki bunu yapmak kolaymış gibi...
Ama ege inat etti ve 1,5 ayın sonunda bizimle buluştu.çıktı hastaneden.Şimdi yaşadığımız o kötü günleri unuttuk ikimizde ama onda hala biraz sinir var.Kolay değil tabi o kadar ilaç antibiyotik.Şimdi ikizlerim 10 aylık tosunlar.Tosun dedim ya gerçekten öyle efe 11 kg ,ege 10,240 kg.şimdi üçümüz büyüyoruz.Egecikte sorunlar var tabi ciğere dayalı ama doktor kontrolünde gidip geliyoruz.Prematüre babkleri olan annlere tavsiyem üzülmesinler hiç bu küçük melekler için inanın diğer bebeklerden daha çabuk topluyorlar kendilerini .Önemli olan sağlıklı olmaları zayıf olsun önemli değil.Ama annesiniz bir kere elde değil.Allah hepsine uzun ömür versin.Allah olmayanlarada nasip etsin.Bu arada T&S kılıç çok teşekkürler...
arkadaşım o kadar zor bir olay yaşamışsın ki okuyunca şok oldum.aslında aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum senin kadar şanslı olurmuyum bilmiyorum çünkü. benimde 21 haftalık ikiz bebişlerim var. erken doğum riskim fazla hem tüp bebek hem de ikiz olduğu için.şimdiye kadar hep yattım halen yatıyorum doğuma kadar istirahat. geçen hafta 350şer gram dılar.bir an önce büyüsünler istiyorum.düşük kiloyla doğmaları beni çok ürkütüyor.inşallah bebişlerim sonuna kadar sımsıkı tutunacak sadece dua edebiliyorum elimden bu kadarı geliyo. bir de dr prepar verdi 1 aydır günde 3 kez alıyorum.ama sana teşekkür ederim moral oldun bana.