Premature Bebekler benım gıbı erken dogum yapıp premature bebk dunyaya getırenler gelin burda paylasalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ay ben onu yerim premetüre bebekler daha hızlı ve çabuk büyüyolar korkulacak hiç birşey yok yengeminde bebeğü öle doğmuştu .analı babalı olsun gülüm:)

kızlar bende prematüre doğum yapmıştım buraya daha öncede yazmıştım. bebişim şu an 5 aylık 7 800 gram 35 haftalık 2 700 gr doğum yapmıştım şu an çok sağlıklı çok şükür. bu ufaklık erken doğdu ama ortama çabuk uyum sağladı. hepinizin bebişine sağlık diliyorum

cok gecmis olsun canim cok üzüldüm seni cok iyi anliyorum cok sükürki düzelmis bebisinle bir ömür dilerim saglikli mutlulukla.. bende erken dogum yaptim 33 haftalik cok erken dogdu kola sisesi kadardi insan eline almaya korkardi simdi alistik suan bir aylik daha 2 haftasi var normal dogmasina ama benim kizim bir aylik oldu cok sükür sagligi yerinde anlamadigim birsey bögle erken dogan bebekleri niye hastaneden erken cikariylar benimki herseyi normalken 3 hafta yatti gerci ben almanyada yasiyorum burasi cok önem veriyor heleki söz konusu cocuksa .. dün doktora götürdüm kizimi konturole herseyi normaldi gelisimi iyi suan 2.706 gr oldu cok sükür ama doktor kalbinden ses duydum dedi beni cocuk kalp doktoruna yolladi gelecek hafta carsamba randevumuz var bende cok korkuyorum insalah kalbinden birsey cikmaz hastaneden cikmadan evel birseyi yoktu insalah simdide olmaz simdi kalbinden ses geliyodu yazmmissin ya simdi bende cok korkmaya basladim alah annelerin yardimcisi olsun kötü düsünmek istemiyorum cok korkuyorum ya

herkese merhabalar. aranıza yeni katıldım . ben ikiz annesiyim. 33 haftalıkken doğum yaptım ve ikiz çocuk dünyaya getirdim . biri 1.400 digeri ise 2 kilo doğdu. prematura çocuk dünyaya getirmek çok. çok iyi bakılması gerekiyor . çok zorlu bir dönemden geçtim . şimdi 11 aylıklar . benim için çok değişik ve güsellll bir deneyim oldu. ikiz annelerine Allah peygamber sabrı varsin . iki kat zor ve iki kat da keyifli .:)))))

öncelikle merhabalar benim bebeklerimde 34 haftalık doğdular oğlum 1800 kızım 2130 gr doğdular anladığınız gibi ikiz doğum.çok zordu oğlum sarılık geçirdi ve 5 gün hastanede yattı çok zordu arkadaşlar çok.ama şimdi iyi şükürler olsunki.kızımla ben ertesi gün çıktık hastaneden oğlumu hastanede bırakmak çok zoruma gitmişti ve en acısıda oğlumun hstanede rehin kalması olmuştu eşim dükkanını kapatmıştı yani iflas etmişik ve oğlum küveze alınıncamasrafımız 3e katlanmış oldu.çok şükürki o zor günlri atlattık kızlar şimdi bebişlerim 2.5 yaşındalar.allah herkezin bebeğine sğlık evinede huzur nasip etsin.kalbi delik olan bebeğede allah iyileşme ve yaşam gücü versin.iyi günler herkese.

slm kader arkadaşları!bende 2004 4 nisanda ani suyum gelmesi sonucu hastaneye gittim (almanyada)bebeğim 29+5 günlüktü doktor muayene sonrasında 4 hafta hiç kalkmadan yatmam gerektiğini söyledi tabiki hastanede.1,2,3,günden sonra 4 gün benim gece 12de sancım başladı uzunca bir kontrol ve ağrı kesici lerden sonra daha fazla bebekte bende eziyet çekmeyelim diye gece 4.30 sezeryana aldılar oğlum doğduğunda 1.600 gr dı boyu 23 cm di.gayet sağlıklıydı 2ay boyunca hastanede kaldı normal doğacağı tarihe kadar kilosu 3.500 olunca çıkarttılar .çok zor günlerdi benimde 1 hafta sonra dikişlerim alında taburcu olcaktımki sezeryan yeri tam kavuşmadığı için 1hafta daha yattım derken yaram enfeksiyon kaptı onu tedavi ettiler sonra tekrar tam narkozla ikinci kez ameliyat oldum yani anlayacağınız 3 hafta hastaneden çıkamadım.oğlum 9nisanda doğmuştu tam iki ay sonra 9 haziranda taburcu oldu 9 gün sonrada türkiyeye geldik .anne sütü ememedi biberon mamasıyla büyüdü zor günlerdi ama geride kaldı .şuan 4 yaşına girecek gayet sağlıklı aktif ve çok zeki.obenim canım dünyalar tatlısı biricik oğlum .

kızlar ne guzel allah yardımcınız olmus bebekelrınız hep saglklı buyumusler masallah. okurken gozlerım doldu. allahım herkesın bebegını aılesıne bagıslasın erken dogum yapanlrın yardımcısı olsun.....

Ablam da 32. hafta da dogum yapti. Biri 1300 digeri 1700 g di. kuvezde kaldilar. Dun kirklari cikti. Simdi 2 kusurlerdeler. Cok kucukler daha. Bakimlari da cok zor. Allah hepinize guc kuvvet versin. Benim kizim 4 aylik su an, 41. haftada dogdu ki bebek bakimi zaten kolay degil. Bu kadar hassas, kucuk olunca daha da zor. cok sabir istiyo. İkizi olanlara cift kat kuvvet :) Ama bi defada ikiz daha guzel yahu :)) maasallah hepsine

:içelim:
merhaba bende ikiz çocuk annesiyim 32 haftalıkken doğdu bebişlerim.kızım 1700 oğlum 1800 doğdu.çok şükür ne küvez nede başka birşeyden yatmadılar.ikisini koynuma aldım çıktım hastaneden. şimdi 5 yaşındalar.çok zor,yorucu ama çok mutlu dolu dolu 5yıl oldu. ikiz anneliği çok zor ve dediğin gibi 2 kat keyifli.daha yolun başındasın sen.onlar bir yürümeye başlasınlar kavgaları bir başlasın gör sen ozaman.bütün anneler sabır ve sağlık ama ikiz annelerine bol bol sabır ve sağlık diliyorum.........::içelim:

merhaba arkadaslar,konu basliginiz ilgimi cekti ve okuyunca bende bir seyler yazmak istedim.Ben 3 cocuk annesiyim.büyük kizimdan 5 sene sonra ikizlerime hamile kaldigimda dünyalar benim olmus gibi sevinmistim.Bir kiz bir erkek ama sevincim uzun sürmedi hamileligimin 23. haftasinda bebeklerim dünyaya gewlmek zorunda kaldilar.Kizim 470 gram,oglum 630 gramdi.Bana bebeklerimi göstermeden ölecegini söylediler,yasamalari imkansizdi.115 gün hastanede kaldik.Her gün yeni bir sorun,yeni bir hastalik ameliyat,sikinti derken biz zoru basardik ve bebeklerimle 116.gün evimize geldik.Hastaneden cikarken kizim 2kilo olmustu oglum ise 2 kilo 300 gram.Ne kadar göz yasi döktügümü bir allah bilir bir ben.Simdi ikizlerim büyüdüler ve 5,5 yasindalar.Inanabiliyormusunuz ilkokula kayitlarini yaptirdik ve okula baslayacaklar.ikiside birbirinden akilli ve zekiler.Ufak tefek sorunlarimiz var hala ama onlar yasadiklarimizin yaninda hic kalir, kafamiza bile takmiyoruz.Mesela oglum merdiven cikarken sorun yasiyormus yada bu yada salincakta sallanamiyormus cokmu önemli.Bu kadar uzun yazmamin sebebi ne olursa olsun allahtan ümidinizi kesmeyin ve hayata 4 elle sarilin.Hersey gönlünüzce olsun.:1rolleyes:

yaşadıkların çok zor.bir mucizeyi yaşamışsın sen.allah sabrını verir derlerya sana gerçekten vermiş.çok geçmiş olsun allah evletlarına sağlıklı uzun ömürler versin.

bu yazıyı okudummyaa içim ferahladı resmen ne güzel siz atlatmışsınız bende 27 haftalık bi bebek dünyaya getirdim 460 gram ben sizi çok iyi anlıyorum o geçtiğiniz zorlu sınavdan bende şuan geçiyorum Allahın izni ile sizinkiler iyi olmuş inşallah benim bebeğimde iyi olur teşekkürler bu yazınız için içim ferahladı azda olsa...

merhaba öncelikle
ben 28 haftalık doğum yaptım. Bebeklerim ikizdi kanamam oldu ve hemen doğuma aldılar 1.640 kg Ege, 2.100 kg Efe doğdu.Zaten hemen küveze aldılar efe dört gün yattı küvezde ama ege 1,5 ay küvezde idi.Doğum yaptığımı bile anlamamıştım hastaneden çıktığımda .Sanki ameliyat olup çıktım.Kucağında bebek olmayınca böyle hissettim. 4 gün sonra aldım ilk bebeğimi kucağıma ama giydiremedim onu hastaneden çıkarken elimde sanki oyuncak bir bebek vardı.birde bu kilolu olandı düşün yani.Ne yapacağımı şaşırdım çok çirkin kapkara tuhaf birşeydi ilk gördüğümde.Ama benimdi bunu zor kabullendim o zamanlar .Çok korktum küçücüktü ve ağlayamıyordu bile .Ve işin zor kısmı bir yarımda hastanede kalmıştı.Bu küçük adamın bir eşi daha vardı.
Nihayet 4. günün sonunda onuda gösterdiler bana aman Allah'ım efe'ye küçük derken Ege 'ye takılacak bir sıfay bile bulamadım.Kibrit çöpü gibiydi.Canım benim her tarafını kazımışlardı kafasının.Tam bir ay küvezlerde süründü bebeğim.tabi bende kahroldum onu her gördüğümde nefes alamıyordu küçük ege.ciğerleri hiç gelişmemiş.Gerçi sadce ciğer değil hiç bir organı gelişmemişti.Doktorlar ümit bağlama bu bebeği dedi hep bana sanki bunu yapmak kolaymış gibi...
Ama ege inat etti ve 1,5 ayın sonunda bizimle buluştu.çıktı hastaneden.Şimdi yaşadığımız o kötü günleri unuttuk ikimizde ama onda hala biraz sinir var.Kolay değil tabi o kadar ilaç antibiyotik.Şimdi ikizlerim 10 aylık tosunlar.Tosun dedim ya gerçekten öyle efe 11 kg ,ege 10,240 kg.şimdi üçümüz büyüyoruz.Egecikte sorunlar var tabi ciğere dayalı ama doktor kontrolünde gidip geliyoruz.Prematüre babkleri olan annlere tavsiyem üzülmesinler hiç bu küçük melekler için inanın diğer bebeklerden daha çabuk topluyorlar kendilerini .Önemli olan sağlıklı olmaları zayıf olsun önemli değil.Ama annesiniz bir kere elde değil.Allah hepsine uzun ömür versin.Allah olmayanlarada nasip etsin.Bu arada T&S kılıç çok teşekkürler...

slm bende 36 haftalık doğum yaptım 2 kilo doğdu oğlum bu gün dr gittim 4100 gr olmuş sağlıklı dedi dr çok sevindim

canım bende 36+2 de doğum yaptım 2.040gr bugün 14 günlük oldu bebeğim maşallah senin bebeğin çok güzel büyümüş ne kadar sonra bu kiloya ulaştı bebeğin bende perşembe kontrole gidecem çok merak ediyorum bebeğim ne kadar oldu bide sen mama veriyomusun bebeğine ben sadece anne sütü veriyorum

SELAM YENİ GÖRDÜM CEVAP YAZAMADAĞIM İÇİN KUSURA BAKMA
TAM İKİ AYLIK OĞLUM YANLIZCA ANNE SÜTÜ İLE BESLENİYOR SANA DA GEÇMİŞ OLSUN SENİN ERKEN DOĞUM YAPMA SEBEBİN NEDİR BEN GEBELİK ZEHİRLENMESİ OLDUM SEZEYANLA ALDIAR KEŞKE AH UZUN KALABİLSEYİ ÇOK ÜZÜLDÜM OZAMAN LAR AMA ŞİMDİ SEVİNÇLİYİM TABİ YAŞITLARINI HEP ARKADAN TAKİP EDİCEK DİYE DÜŞÜNÜYRUM ÇÜNKÜ 3 KİLO DOĞAN BİR BEBK GÖRDÜM BUGÜM 2 AYLIK KEN 5550GR MIŞ BENİM Kİ 4100 GR YARIN DR GİDİCEKSİN KAÇ KİLO OLDUĞUNU YAZARSAN BENDE MERK EDİYORUM HREHALDE 300 GR FALAN ALMIŞ OLMASI LAZIM

Slm Kiuzlar Benim Daha Günüm Var Ama Erken Doğum Riskim Yüksek Ve üstelik Suyumunda Erken Gelme Riski çok Bilmiyorum Bakalim Ne Olacak Ama Yazdiklariniz Ve En Başinda Konu Başliği Ilgimi çekti...
Maşallah Hepinizin Beişleri Sağlikli Doğmuş Allah Hep Devamini Sağlicaklada Getirir Inşallah ...
Darisi Artik Biz Doğurmayan Hamilelerin Başina Inşallah Hepimiz Sağsalim Kavuşuruz Hayirlisiyla Bebeklerimize.