Premature Bebekler benım gıbı erken dogum yapıp premature bebk dunyaya getırenler gelin burda paylasalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
nasılsınız güzel anneler ve anne adayları sizlere biraz olsun umut olabiliyorsak ne mutlu bize.bakın bizim miniminnacık prematüre bebeklerimiz şimdi büyüdüler kocaman oldular.sıkıntılar yaşadık çook zorlu günleren geçtik ama şimdi büyüdük.arkadaşlar hiç sıkmayın canınızı.
hala çok hasta oluyoruz biz bak haziran ayına girdik ama yine hastayız.sizin bebişlerde öylelermi arkadaşlar.biz 17. ayımıza yeni girdik ama inanın doğduklarından beri 15 günde bir hatta haftada bir doktordayız.gerçi eskiye nazaran daha azaldı.büyüdükçe güçlenecekmiş bağışıklık sistemleri.bende sizler gibi sabırsızlıkla bekliyorum o günleri.
ne yapalım canları sağ olsun bçyle böyle büyüyecekler.allah daha beterlerinden saklasın inş.

merhabalar benim oğullarım da prematüre doğdular 32 hafta 5 günlük,ilk aylar -özellikle ilk 3 ay zorlu geçti...rsv virüsü kaptılar 3 haftalıkken,sonra fıtık ameliyatı vs....neyse idare ediyoruz ,şimdi büyüyolar artık yok diyorum zorlu günlere bye bye...gelsin tadını çıkarmalar<<<öyle oluyormuş 6 aydan sonra...sevgiler...

ne güzel inşallah sağlıkla geçer ömürleri darısı bizlerin başına inşallah...

selam ecemiz4 aylıkkem 5 kilo olan oğlum şimdi de 5350 dr az almış dedi sen bide bana sağlık ocağına aşıya gittiğimde söylenenleri bi duysan var ya yok canııım o bebek 4 aylık diğildir daha az dır falan diyolar acayip bozuluyorum biliyorum kilolu olmak sağlılkı olmanın işareti diğilde bide herkese zaten erken doğdu falan diyede anlatamıyosu moralim bozuluyor işte saha ek besine başalamdım ama yarın dr giicez bakalım ne dicek

ya canım sen o söylenenlere kulağını tıka.acaip cinlerimi tepeme cıkarıyor öyle tipler. 26 haftalık 740 gr doğup sağarak sütümü 1 sene boyunca verdiğim bebeğime bile ay ne kadar zayıff derlerdi de cinnet geçirtirlerdi.bakma sen onlara boyu yasına göre normalse gerekli olan elzem besinleri vitaminleri alıoyorsa hiç endişe duyma.kulagını kapat nederlerse desinler.sonucta sen annesisin onun onlar değil.bebeğini sen bilirsin.kimi cocuk güç hazmediyor besinleri benim kızım da öyle.onların aldıkları yetiyor ama.büyümeseydi ben,imki büyümezdi.masallah gayet sağlıklı yasıtlarından bir farkı yok.biraz kilosu az ama olsun zararı yok.kilosu az olunca hastalıklara cok yakalanıyorlar diye birşey yok .benim kızım masallah gecen sene hiç hastalanmadı diyebilirim.bi i kere nezle oldu o kadar.neden çünkü yazın bol deniz ve güneş aldı.kışın basında kaplıcaya gittik.böylece lenfleri çalışıyor ve bağısıklık sistemi güçleniyor.tamma mı canım sen de böyle yap.
kal sağlıcakla...

slm benmde kızım prematüre doğdu 2 kilo şu an 14 yaşına girdi 8 aylık doğdu elki yaşar dedi doktorlar allh bize hediye etti kızımı yaşııyo şimdi boyu benim kadar maşşllah 2 doğan kız değil şoka girmiştim üstelik 10 gün tansiyon yükseklinden gözlerim bile kör olmuştu allh kmseye göstermesin zordu

arkadaslar yasadiklarinizi paylasmaniz gercekten cok guzel ve faydali oluyor , allah hepinize bol sabir ve yavrulariniza saglik versin insallah

ben bu siteye yeni üye oldum.sizlerin yazılarınızı okuyunca moral buluyorum.ben 26 haftalık ikizlerime hamileyken doğum yaptım.13 eylül 2008 de.yavrumun birisi 12 gün dayandı.sonra cennete uçtu meleğim.600 gr dı.diğer yavrum 800 gr. doğdu.şuan hala küvezde.yavrumu her gördüğümde mahvoluyorum.avukatlık yapıyordum.işi bıraksaydım keşke diyorum.moralim çok kötü.sütümün kesilmesindende korkuyorum.nolu meleğime dua edin.yavrum parmağımı tutmuştu birkere .o an yaşadıklarımı ancak sizler anlayabilirsiniz.beni sakın bırakma melek kızım.sana ihtiyacım var benim.Rabbim nazlı meleklerimize ömür versin inş.sağlıklı sıhhatli olsunlar.onlar sadece Rabbimin mucizesi.

canım Allah yavrunu sana bağıslasın insallah.sneinle aynı durumdaydım.ikizlerimden birini kaybettim diğeri 3 yasını doldurdu çok şükür.burda 26 haftalık doğum hikayemi yazmıştım oku istersen belki faydası olur canım.ben hamileleim boyunca raporluydum yattım hep ama malesef 26da doğumum gerçekleşti.o yüzden üzülme keske işi bıraksaydım diye.insallah bebeğin büyüycek vesen kendinle gurur duyacaksın bu minicik şeyi büyüttüm diye.bu arada göz kontrolüne aşırı dikkat edin.forumda bu konuda cok sey yazdım.tekrar söylüyorum göz kontrolünde ankara üniversitesi hastanesi prof.dr figen batıoğlu prematüre retinopatisi uzmanı tamammı canım.Allah acil şifalar versin.

merhaba kızlar bende 33 haftalık hamileyim ve 1-2 haftadır sürekli kasılma yaşamaya başladım dr um nst ye soktu ve erken doğum riskin var dedi.şuan pre-par diye bir ilaç kullanıyorum ama korkuyorum ciğerleri gelişmeden doğarmı küveze girermi diye??dün gene sık kasılmalarım oldu ama bugün çok rahatım bu iyiye işaret değilmi?sizce ben erken doğururmuyum?

[ata_tanem24;4064977]merhaba kızlar bende 33 haftalık hamileyim ve 1-2 haftadır sürekli kasılma yaşamaya başladım dr um nst ye soktu ve erken doğum riskin var dedi.şuan pre-par diye bir ilaç kullanıyorum ama korkuyorum ciğerleri gelişmeden doğarmı küveze girermi diye??dün gene sık kasılmalarım oldu ama bugün çok rahatım bu iyiye işaret değilmi?sizce ben erken doğururmuyum alıntı]

canım inşallah erken dogum olmaz. erken dogan bebek her anlamda zor oluyor. hayırlıca gününde dogurman dilegiyle

merhaba arkadaşlar ben ikizlere hamileydim. Bebeklerimden birinin 2 ay boyunca suyu geldi .Ben de sürekli yattım tabii. Bebeklerime 23 haftalık hamileyken sancım başladı.5cm açılma olmuş. Benim moral sıfırdı. 5 gün boyunca nitrat diye bir ilaç içirdiler.hastahanede. Suyu gelen bebeğim geldi .Ölmüştü. Yalvarıyordum. Diğeri kurtulsun diye. Dr. um çok iyi bir dr.du. İlk bebeğin eşini çimde bıraktı. Rahim ağzım kapandı. Aksilik olacak ya. Bu seferde ilk bebeğin eşi milim milim sallanmaya başladı. 2. bebeği bir hafta içimde tutabildiler. Dr. um seni düşünmek zorndayım enfeksiyon kaptın dedi ve suni sancı. 24 hafta 5 günlük hamileydim. Ve doğum. 660 gr bebeğim doğdu. Hemen yeni doğana. Bebek maketi gibiydi. Her yerne borular takıldı.Depresyon geçirdim.Çileli bir dört ay geçti .Her gün evde süt sağıp götürdüm. Bebeğim beyin kanaması geçirdi.Kalbi delikti. Direndi. bir haftadır evdeyiz. Beyinde birşey yok. Pıhtı attı kendini .Kalbindeki delik kapandı. Sadece oksijene daralıyor bazen. Oksijen takviyesi yapıyoruz. O da geçiçci bir süre içinmiş. Bu arada Defnem 3200gr boyu da 49cm. Arkadaşlar sabredin. Dua edin. Hemen ümitsizliğe kapılmayın.

merhaba bende 33 haftalıkken doğum yaptım ıkılzerım oldu kızım 2200 gr oğlum 1600 gr doğdu 1 hafta küvezde kaldılar Allah a şükür şu anda sağlıkları iyi hatırlıyorumda oğlum mınıcıktı elleri ayakları yüzü herkes dokunmaya korkuyordu çok küçük dıye şimdi maşallah iyiler herşey yolunda gıdıyor

bende 6 ay önce 35 haftalıkken erken doğum yaptım 2.200 gram :) minicikti prensim.şimdi de çok kilolu sayılmaz ama biz şanslılırdanız küvezde kalmadık gayet sağlıklı bi bebekti doğduğunda benim böcüğüm :) Allah hayırlısıyla büyütmemizi nasip etsin hepimize.

merhabalar

sabah üzüntülü bir haberle uyandim

teyzem 20 kasimda sezeryan ile dogum yapicakti normal dogumdan bir hafta önce

pazartesi günü kuzenim dünyaya geldi ama suan küvezde... cigerleri gelismemis...

(32 Haftalik dogdu)

dua ediyoruz hepimiz...

sizlerle paylasmak istedim belki ayni seyi yasiyan olmustur....

dualarım sizinle canım...inşallah tez zamanda rabbim şifasını verir :Saruboceq:

Merak etme. Ben 11 hafta boyunca hiç kalkmadan serumun içinde prepar ve nidilatla yaşadım hastanede. Değil tuvalete kalkmak sağdan sola dönmem yasaktı. Bebeğimin ciğerleri gelişsin diye celeston isimli iğne yaptılar. Çünkü 24. haftada erken doğum başlamış ve rahimimi dikmişlerdi. Çok şükür bebeğimi 34. haftada doğurdum ve KÜVEZE girmedi. Ben başardıysam sende başarırsın. Sık dişini arkadaşım.Sakın karnına dokunma, ıkınma, kabız olma ve rahat ol. Rahat olmazsan doğumu tetiklersin. Ben vaktinde doğuracağım, herşey planladığım gibi olacak diye telkin et kendini. Şimdiden bebişin hayırlı uğurlu olsun. Güle güle büyüt. Sevgiler..

32 haftalık hamileyken erken doğumla şirin mi şirin ikiz kızlarım oldu. 10 gün yoğun bakımda kaldılar. Hemşireler kız bebeklerin daha dirençli olduğunu söylediler. Gerçekten de çabuk toparlandılar. Prematüre tulumları bile bol gelirken artık 43 günlükler ve o tulumlarına zor sığıyorlar. El parmakları bile kibrit çöpü gibiydi, şimdi kilo aldıklarını görebiliyoruz maaşallah. Hem anne sütü, hem de prematüre maması alıyorlardı. Şimdi anne sütüne devam artı normal yeni doğan mamasına geçtik. Göz, işitme, kalça çıkığı tüm taramaları yaptırdık. Çok şükür sağlıklılar...

merhaba benimde 2.ci kızım plesenta yaşlanmasından 35 haftalık doğdu.20 gün yoğun bakımda kaldı.şimdi maşallah yaşıtlarından daha akıllı ve zeki.