Benim gibi kekeme olan var m? nefret ediyorum kendimden:(

tsk ederim canim konumla ilgilendigin icin aynen seninde dedigin gibi psikolojik den kaynaklaniyo, bu kekeme... Haklisin sukretmek lazim, ben zatenher gece sukrediyorum, her zaman diyorum beterin beteride var diye...
simdi hemen bakiyorum canim önerdigin programi insallah indirebilirim..
tekrar dan tskler canim kendine iyi bak..opuyorumnanaktan

canim bircok programda gördüm kekemelige 10 günde son filan diye belki 10 gün cok minimun bir zaman dilimidir ama ben tedavi edilen yerler oldugunu gördüm istersen sende netten bak..
ben yurt disindayim burada avrupa kanallarinda gösteriyorlar eger yurt disinda varsa türkiyede kesin vardir bir kuruluslari filan...skma canini insallah gecer...ayrica ikbal gürpinarda yanlis bilmiyorsam kekemeymis tedavi olmus..insallah bir sonuc alirsin

canım bende küçükken senin gibi 7 yaşındaydım ozaman bendede başlamışdı öğretmenimden çekiniyomusum işde zamanla geçti bende ama uzun süredir varsa bi psikologa gitmelisin

merhaba,

konunuzu gorunce ılgımı cektı. benım kuzenım de aynı dertten muzdarıp. ve bır cok yere gıttı bır cok sey denedı. onun yasadıgı bu surece yakından sahıt oldum.kuzenımın 8 9 yaslarında baslamıstı ateslı bır hastalık gecırdıkten sonra. once cocuk psıkıyatrıstlerıne goturduler, daha cok ısın fızyolojık yanıyla ılıglenıldı. bırcok testler tomografıler,, vs kısaca beynın ısleyısıyle ılgılı bırcok ıslem yapıldı ancak psıkolojık oldugu kanısına varıldı.ve ergenlıkten sonra kalıcı olur denıldı. ama burada soyle bır ıkılem var. bu durumu aşmak ıcın ıstemek lazım yurekten. ama gercekten ıstemek. yanı cok ıstıyorum evet seklınde bır onay degıl. bu durumu kabullenıp asmak adına ne olursa olsun eksıksız, hatta fazlasını yapmak lazım. ve ergenlıkten once malesef bunun bılıncıne varılamıyor. bıyolojık olarak ergenlık sonrası daha zor gıbı gorunse de bence gereken bılınce sahıp olmak acısından daha uygun bır donem. cunku 17 yasına kadar annesının babasının hıcbır cabası sonuc vermedı.

aslında bırcok konusma ve terapı merkezı var amaa.... yuzde doksanı dıyebılecegım bır oranda uckagıtcılarla, kısa yoldan zengın olma meraklılarıyla dolu ortalık.. ankara, izmir, istanbul.. denemedıklerı sey kalmadı, ankarada kendını prof olarak tanıtan bır sahsıyetın sacma sapan alay edercesıne tedavısıne bızzat sahıt oldum. cocugun elıne kıtabı tutusturuyor, zıplayarak kıtap okuyacaksın ve her zıplamada bır hece cıkacak agzından dıyor, kelımelerı kaplan kukremesı gıbı agzını kocaman acarak soyletıyor falan.. ama yıne de bır umutla bınlerce lıra doktuler o adama. malesef sonuc fıyasko oldu. sonra ızmırde bır merkeze gıttı. su an adından tam emın degılım ama ısmet bey dıye bırıydı sahıbı. toplam bır aylık bır egıtım. ılk 15 gun sızı susturuyorlar tamamen ama bır kelıme dahı soylemeksızın..basta cok tedırgın olduk ama bır de bunu deneyelım dedıler. sonrakı 15 gun ıcınde rıtmık bır sekılde okuma ve nefes calısmaları yaptırdılar. bır ayın sonunda eskısınden cok cok daha farklı bır ınsan duruyordu karsımızda. ama ben mucızelerden bahsetmıyorum. kekemelerın en buyuk sorunu nefesını ve dolayısıyla konusma rıtmını ayarlayamamaktır ya orada ogrettıklerı sey yavas, uzatarak kontrollu nefesle konusmaktı. kuzenım konusması tamamen duzelmısken, programdan sonra bu yenı konusma tarzı kendısıne zor geldı, ınsanlar dalga gececek kaygısıyla gerı dondu eskı alıskanlıklarına ama ona ragmen bıle eskısınden cok daha farklı sımdı. tavsıye uzerıne oraya gıden baska bırı ıse sımdı hıc olmadıgı kadar duzgun konusuyor.
bız kuzenımın kendını uzmesınden dolayı bu konuyu ve cozum yollarını cok arastırdık. ben sadece tavsıye edebılırım sıze, garantı edemem. cunku kısıyle ılıgılı bır durum. cabuk pes eden bır yapınız varsa farklı sonuc verecektır, tuttugunu koparan bırıysenız zaten boyle merkezlere falan da gerek kalmayabılır, zıra bu sorunu kendı kendıne asan bır suru ınsan duydum. kaldı kı ınsanların ne dusunecegını umursamadan, bunu yasamın bır parcası olarak kabul edıp bunun bır sorun olmadıgını, beterın beterı oldugunu dusunursenız bence kendınızın psıkologu olur, epey yol katedersınız. ben kronık astım hastasıyım mesela, agır gecırmıyorum ama omur boyu kullanmak zorunda oldugum ılaclarım var, bunu da bence boyle dusunmek lazım.
cok uzattım, sızı cok ıyı anlıyorum ve bu konuyla cok ıclı dıslı oldugum ıcın paylasmak ıstedım
sevgılerle

ıCLAL AYDININ bi lafı var ''' HAYAT HERŞEYE RAĞMEN GÜZEL '':...........

Son düzenleme:

merhaba tatlim öncelikle konumla ilgilendigin icin tsk ederimopuyorumnanaktan
evt, netten arasttirdim hatta istanbulda teyzemlere de söyledim onlarda bi arastiriliyorlar seneye kismet olursa insallah yenecem bu kekemeyi:lepi: bende yurtdisindanim trde olsaydim eger cokttaan duzelmisttir ben buna inaniyorum...
aynen tatlim bende duydum tvde baya olmusttu, Ikbal gurpinarda kekemeyi yenmis tabii bu insanin elinde olan bisey kendine guven olacak ki....
Insallah tatlim aminnn cumlemizin....

canım bende küçükken senin gibi 7 yaşındaydım ozaman bendede başlamışdı öğretmenimden çekiniyomusum işde zamanla geçti bende ama uzun süredir varsa bi psikologa gitmelisin

psikolaga yeni basladim canim hayirlisi insallah bi sonuc gösterir....
benim ki hem cekinmede, hemde korkudan kekelememsenağlama
gerci kendime hic bi konuda guvenemiyorum neden cunku is vermiyorlar bu yuzden istte bulamiyorum kendime olan guvenim tamamen sarsildisenağlama

canim öncelik le tsk ederim, degerli zamanini ayiriptta konumla ilgilendigin icinopuyorumnanaktan
gercektten moral oldu bana kuzenin yinede sansli kucuk yastta gitmis tedavilere benimse öyle bi imkanim olmadi.... olsaydi eger öyle bi imkanim simdi burda bu sorunumu yazmiyor olacakttimsenağlama
23 yasima yeni girdim biliyorumki artik cok zor ve gec kalinmis bisey
ama yinede bi umudum var duzelecegin den bunu basarmaliyim cunku is bulamiyorum bu sorun yuzunden issiz kaldim diyebilirim:1no2: artik kimsenin beni hor görmesine izin vermiyecem, insan ister, istemez kendine olan guvenini kaybediyor:1no2:
canim sana cok buyuk gecmisler olsun hastaymissin Allah yardimcin olsun uzulme elbet atlatirsin bunu dualarim seninle:Saruboceq: ben herzaman beterin beteri var diyip buna da sukur ediyorum cok sukur sagligim yerinde.. benden daha kötuleride var mesala gözleri göremiyenler yani bunada sukur Allah buyuk:Saruboceq:

Üniversitede kekeme bir sınıf arkadaşım vardı.Sürekli kekelediğinden dikkatini çekiyor tabi.Bir baktım ben de kekelemeye başlamışım:))
Bir zaman ara ara kekeledim ama geçti sonra.Cidden kötü bir durum:S

bende ilk okulda surekli derslerde kekelerdim... bi kiz arkadas vardi ayni sinifttan ben kekeledigim icin benimle dalga gecer, ukenirdi benim konusmama sonra zamanla kendisi de kekeme oldu... benden gelip özur diledi kendisi de oldugu icin, hic ah etmedim Yukarda Allah göruyor demek:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…