bi tanem çekinecek bişey yok sen değil ailen çekinsin bu yaşa kadar seni tedavi ettirmedikleri için
ergenlik döneminden sonra dil gelişimini tamamlıyo ve nasıl konuşuyorsa kişi öyle konuşmaya devam ediyo...
yani demek istediğim şu ergenlikten sonra kekemeliğin tedavisi çok çok zor canım
senin inancını kırmak istemiyorum gittiğin merkezleri güzelce araştır konuşma terapisti olan yerlere git vede aynı zamanda bi uzmandan hipnoz yardımı al derim
bende bir kekemeyim ve ailem beni hiç doktora götürmedi kendim para kazanmaya başladıktan sonra tedavi yolları aramaya başladım vede devam ediyorum yılmadan sende çekinme lütfen rica ediyorum çekinmeopuyorumnanaktan
canimsin benim ya demek sende benim gibisin, ne olursa olsun benim gibi cok kafaya takipta uzme kendini inan olan sana oluyor...
inanmiyorum canim ne diyorsun turkiyede 2milyon kekeme insanmi var bu bana göre cok buyuk bi rakam:1shok: cok uzuldum, gercektten demekki yanliz deyilmisim kim bilir nasil uzuluyorlardir, benim gibi durumlarina offf icim parcalandi bi an aklima geldikce....
tedavi görup bi ise yaramamasi cok garip bence, canim sorabilirmiyim bu tek sendemi ise yaramadi, yoksa ordaki kisilerde demi ayni??? yine eski haline, dönuyor demissin cidden öylemi gercektten yani tamamen kurtulamiyormusun su kekemeden? uzuldum canim ya ne olursa olsun Allahtan umudunu kesme.... :Saruboceq:
canim benim annem tedavi olmami cok istiyor,fakat babamin herseyi burnuna sokmasindan birturlu gidemedim... annem her zaman yanimda sagolsun.. ben yinede onlara kizgin deyilim, ne olursa olsun onlar benim ailem....
bu arada nerden, biliyorsun ergenlikten sonra kekemeligin, tedavisinin zor oldugunu?
aksine canim inancimi kirmiyorsun, carsamda gunu psikologa gittigimde bana söyle söyledi inancli, olmalisin inancini hi bi zaman yitirme diye... O gunden sonra daha bi inancli olmaya basladim... sagol canim destegin icin psikoloktaki, bayanda aynen öyle dedi konusma terapistine git diye, ayrica benim icin en iyi yerlere, bakip konusup zaman alacak... Ha hipnoz yardimi al dedinde bi ise yariyormu? peki sen hic gittinmi?
En son olaraktta sormak istedigim bisey var, senin kekemenin sebebini ögrenmek istiyorum, dogustanmi yoksa heycanlanip tami kekeliyorsun?
canim benim annem tedavi olmami cok istiyor,fakat babamin herseyi burnuna sokmasindan birturlu gidemedim... annem her zaman yanimda sagolsun.. ben yinede onlara kizgin deyilim, ne olursa olsun onlar benim ailem....
bu arada nerden, biliyorsun ergenlikten sonra kekemeligin, tedavisinin zor oldugunu?
aksine canim inancimi kirmiyorsun, carsamda gunu psikologa gittigimde bana söyle söyledi inancli, olmalisin inancini hi bi zaman yitirme diye... O gunden sonra daha bi inancli olmaya basladim... sagol canim destegin icin psikoloktaki, bayanda aynen öyle dedi konusma terapistine git diye, ayrica benim icin en iyi yerlere, bakip konusup zaman alacak... Ha hipnoz yardimi al dedinde bi ise yariyormu? peki sen hic gittinmi?
En son olaraktta sormak istedigim bisey var, senin kekemenin sebebini ögrenmek istiyorum, dogustanmi yoksa heycanlanip tami kekeliyorsun?
geçenlerde mecidiyeköyden geçerken büyük bi ilan asmışlar binaya kekemeliye 14 seanstamı ne son diyordu sanırım..hatta görünce sen geldin aklıma canım konunu okumuştum...yani tedavi edilebilir birşey bence kafaya takma istediğin an kurtulacağını düşün hem hafifler hem de psikolojin daha düzgün olur..
hayatım boyle şeyleri sorun etmemelisin bence, çoğu insan bunu önemsemez bile.sen kendine güven yeter
kekemeligin tedafisi var bildigim kadariyla...bu durumu ozel konusma yontemleri ile halledildigini biliyorum.....bir keresinde tv de gormustum kisi bir metni bastan sona sesli olarak okuyor ve takildigi oyleyemedigi cumleleri ustune basa basa tekrarlanmasi saglaniyordu...ayrica herhangi bir metni defalarca sesli okumaninda konusma yetisinin kazanilmasina yardimci olabiliyormus....ama bu konuda ozel hizmet veren yerler var bildigim kadariyla...sevgiler...
hımm olabilirbunlar uzmanların yerleri zaten canım..
bunun üzerine uzmanlığı olan kişilerin programları..yani 14 seansta çözermi çözemezmi bilemem ama mutlaka bu işin bir çözümü vardır.zaten bu işi psikologlar yapıyordur o yüzden sana gerekli psikolojik yardımı da sağlıyorlardır rahatlatmak açısından..
çok doğru söylüyorsunuzyaşayan sensin, biz bilemeyiz ne kadar zor olduğunu...
hani derler ya neren acırsa, canın ordadır diye.. sizinkide o misal sanırım.
ama şöyle düşünün, siz sadece kekemesiniz, geri kalan heryer,niz sağlam sanırım
eli ayağı olmayan insanlar var, sakat olarak hayatlarını sürdürüyorlar,
gözleri görmeyenler var, çaresiz kötü hastalıkları olanlar var,
acılar içinde ağrılarla kıvranarak yaşamak zorunda olan insanlar var.
bunları bir düşünün derim,
yanlış anlamayın sizi kırmak yada sizi üzmek istemiyorum sadece daha kötüleri olduğunu söylemek istiyorum
onların yanında sizin durumunuz o kadar iyi kalıyorki,
Allah beterinden korusun diyip kendinize teselli verin lütfen
eğer çok takarsanız bu saplantı olur sizde,
üzmeyin kendinizi lütfen
umarım en kısa zamanda sizde gönlünüzce konuşabilirsiniz
bi konuşma terapisti şöyle dedi:ergenlikten sonra dil gelişimini tamamlıyor kişi nasıl konuşuyorsa öyle konuşmaya devam ediyor kekemeliği ergenlikten önce tedavisi çok kolay ama ergenlikten sonra tedavisi zor ve uzun sürüyor dedi.. hipnoza gitmedim gidecem bi kaç sonra bi uzmana yaptıracağım hipnozun yararı şu kekemeler kendi başlarına konuşurken çok rahat kekelemeden konuşuyorlar hipnoz uygunlandığı zamanda kişi topluluk karşında aynı yalnızken konuştuğu gibi konuşuyormuş... hipnozla %90 düzelme şansı varmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?