Benim gibi olan yok mu?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar normalde öyle kolay kolay ağlayamam , ağlamam
Ama öyle müge anlı izleyebilecek kadar da güçlü kuvvetli değilim.Haber izlersem ağlayabilirim

Geçen hafta cuma oğlumun okuma bayramı vardı , okuldan sadece bizim sınıf yaptı ilk çıkan oğlum oldu Atatürkle ilgili bir şiir okudu . Ben doğru düzgün bakamadım ağladım çünkü sesini filan duydum sadece.

Yarında karne alacaklar yine ufak bi gösteri yapacaklar , yine ağlamadan duracağımı sanmıyorum .

Neden böyle olduğumu anlamıyorum mesela tatile gittiğimizde aqua parktan kayarken onu bekliyorsam asağıda gözlerim doluyor gülüyorum ama illa bi damla yaş akıyor e mutsuzda değilim .

Sadece bunlarda değilim ama kolunu kırdı yakın zamanda o ne kadar çok agladıysa bende o kadar çok agladım bi türlü böyle ona güç veremiyorum o ay ay diyorsa ben ayyy ayyy diye gidiyorum . Aşı veya iğne olurkende ona destek olucam derken verdiğim tek destek beraber ağlarız madem. Bazen çoğu zaman evde televızyon acıksa müzik kanalı açık oluyor ketun biride değilim onu oynatmaya kaldırıyorsam yine aynı hemen gözlerim doluyor.

Sabahları onu kaldırırkende içim çoşuyor sevişiriz yatakta kalkmadan oy benim canım oy benim bebeğim yine gözlerim dolu dolu oluyor.
Yukarıda normalde kolay aglayamam kısmını tamamen bıtırmıs oluyorum , yakınlarımı kaybettim ağlayamadım donup kalıyorum ama işte anlattığım gibi durumlardada hemen ağlıyorum.

Okula ilk başladığında, ilk beslenmesini yediğini gösteren resimde , tenefüste onu beklerken çıktığını gördüğümde , okumayı ilk söktüğünde , hala iğne vurulurken , düştüğünde , okulda bi arkadaşı tarafından hırplandıgında , anaokulunda keza öyle yok mu benim gibi bu durumlara ağlayan ?

Gecen hafta okuma bayramı demiştim ya biz gösteride cıkan cocukların aileleri en öne oturduk gördüğüm kadarıyla bi ağlayan bendim mesela

Konularinizi az cok biliyorum,herkesten fazla uzerine titriyorsunuz tek basiniza buyuttugunuz icin.. o anlarda bolca gulun zorlayarak kendinizi, aglamazsiniz diye umuyorum:)

Bence buna ''annelik'' deniyor.
Hani hep eski türk filmlerinde ya da dizilerinde bir köşeden gizli gizli bakarak, elinde mendille ağlayan anneler var ya
o canlandı gözümde.
Yani anneliğin şanındandır yavrunun en normal hareketine bile ağlamak :)

Milyarlarca yıldır üreme gerçekleştiriyor insan soyu.
Ancak sanki ilk adımlarında, tek yürüyen bizim bebeğimizmiş gibi hissetmiyor muyuz?

Geçen ay aşısında ben de bebeğimle ağladım.
Bu kısmı biraz güçsüz hissettiriyor, orada haklısınız.

Konularinizi az cok biliyorum,herkesten fazla uzerine titriyorsunuz tek basiniza buyuttugunuz icin.. o anlarda bolca gulun zorlayarak kendinizi, aglamazsiniz diye umuyorum:)
Her zaman aynı seyı denıyorum gulmeye calısıyorum ama aglıyorum sakır sakır hemde
Istemıyorumda aglamak yarın gıtmeyı dusunmuyordum ama ılla benıde ıstıyor aldı benı stres sonucta hepımız cocuk annesıyız buna ne oluyor fılan dıye bakıyorlar bana aglayınca

bende cenazelerde ağlayamam üzücü birşey karşısında ağlamam
ama
ufak söze alınır ağlarım tv.de en ufak birşeyde ağlarım
bir çocuğa annesi kızar belkide gerçekten yaramazdır ve ben bunu biliyorumdur ama çocuk kafasını öne eğdiği anda ben ağlarım
hasta hayvan görsem ağlarım
komşumuz yenidoğum yaptı diğer çocuğu 18 aylık onu fena dövüyor ve ben ağlıyorum içim gidiyor yazık günah diye (çocuk çok sessiz sakin sadece babası gidince çok ağlıyor ağlayınca susmayınca annesi çıldırıyor)

ben psikolojik problemlerim olduğunu düşünüyorum zamanında güçlü olmak için çok dik durdum ona bağlıyorum

Her zaman aynı seyı denıyorum gulmeye calısıyorum ama aglıyorum sakır sakır hemde
Istemıyorumda aglamak yarın gıtmeyı dusunmuyordum ama ılla benıde ıstıyor aldı benı stres sonucta hepımız cocuk annesıyız buna ne oluyor fılan dıye bakıyorlar bana aglayınca
Bende oyleyim bence duygularinizi yasamaktan cekinmeyin.
Ama oglunuz gorunce iyi mi olur kotu mu bilemedim.etkilenebilir.

Kızlar normalde öyle kolay kolay ağlayamam , ağlamam
Ama öyle müge anlı izleyebilecek kadar da güçlü kuvvetli değilim.Haber izlersem ağlayabilirim

Geçen hafta cuma oğlumun okuma bayramı vardı , okuldan sadece bizim sınıf yaptı ilk çıkan oğlum oldu Atatürkle ilgili bir şiir okudu . Ben doğru düzgün bakamadım ağladım çünkü sesini filan duydum sadece.

Yarında karne alacaklar yine ufak bi gösteri yapacaklar , yine ağlamadan duracağımı sanmıyorum .

Neden böyle olduğumu anlamıyorum mesela tatile gittiğimizde aqua parktan kayarken onu bekliyorsam asağıda gözlerim doluyor gülüyorum ama illa bi damla yaş akıyor e mutsuzda değilim .

Sadece bunlarda değilim ama kolunu kırdı yakın zamanda o ne kadar çok agladıysa bende o kadar çok agladım bi türlü böyle ona güç veremiyorum o ay ay diyorsa ben ayyy ayyy diye gidiyorum . Aşı veya iğne olurkende ona destek olucam derken verdiğim tek destek beraber ağlarız madem. Bazen çoğu zaman evde televızyon acıksa müzik kanalı açık oluyor ketun biride değilim onu oynatmaya kaldırıyorsam yine aynı hemen gözlerim doluyor.

Sabahları onu kaldırırkende içim çoşuyor sevişiriz yatakta kalkmadan oy benim canım oy benim bebeğim yine gözlerim dolu dolu oluyor.
Yukarıda normalde kolay aglayamam kısmını tamamen bıtırmıs oluyorum , yakınlarımı kaybettim ağlayamadım donup kalıyorum ama işte anlattığım gibi durumlardada hemen ağlıyorum.

Okula ilk başladığında, ilk beslenmesini yediğini gösteren resimde , tenefüste onu beklerken çıktığını gördüğümde , okumayı ilk söktüğünde , hala iğne vurulurken , düştüğünde , okulda bi arkadaşı tarafından hırplandıgında , anaokulunda keza öyle yok mu benim gibi bu durumlara ağlayan ?

Gecen hafta okuma bayramı demiştim ya biz gösteride cıkan cocukların aileleri en öne oturduk gördüğüm kadarıyla bi ağlayan bendim mesela
oğlun konusunda aşırı hassassın çok düşkünsün.
her annede var az çok benzer duygusallık.
bazen tavan yapar bazen de zorla da olsa saklarım.
aşı iğne mesela:=))
o ağlarken sen de ağlamasan iyi olur:))

Babası yaninda olmadigi icin bence. Benim esim de 6 ay yurt dışına çıktiginda ben de oglumun hem mutlu anında hem kotu halinde ağlıyordum :(

Çocuklarımın en az elli tane gösterisine katıldım..
Karneleri saymıyorm bile..
Hepsinde de gözlerim yumruk gibi olana kadar ağladım..
Benimkilere sıra geldiğinde hıçkırarak ağlamaya başlıyorum üstelik..
Ama ben istiklal marşı duyduğumda da ağlarım, çok uzaktan tanıdığımın nikahında da..

Bence bunlar mutluluk ve gurur gözyaşları :) Annelikten ötürü

Ya benim annem de böyle her bi b.ka ağlar. Ben ona çok kızarım. Niye mi ? Çünkü ona babasızlıgını hatırlatıyorsunuz ! Ben de babasız büyüdüm ve hicbir zaman eksik bir yasam sürdüğümü kabul etmedim. Hani herseyi dört dörtlük ailesiniz ağlarsınız çocuk duygusalliktan der. Ama bir eksiklik bir aciziyet içinde çocuk yetistiren annelerin koca çınarlar gibi dimdik gururlu olması gerektigini düşünüyorum. Böyle bir durumunuz varsa herkesten daha gururlu orada oturmalısınız. Ben anneme çok kızardım babasızlıgımı hatırlatırdı hep bana.......

nasil yazacağımı bilemedim. kirmak istemiyorum cunku sizi. kendinize oglunuzdan baskada ugraslar bulun bence. bende kizin yil sonu gosterisinde duygulandim tamam ama aqua parkta beslenmede ağlama nedir ya. igne olurken güç vermen gerek aglaman degil. sende aglardasan cocuk demekki aglanasi birsey diye daha çok korkar. bu şekilde zayif ve desteksiz bir cocuk buyutursun. ilerde bir sorunu oldugunda asla sana anlatmaz cunku sen ona guc vermesin ondan guc alirsin. ben anneme derdimi anlatmam mesela cunku guc alamiyorum ondan.

kAllah korusun kanser olduğunu düşün etrafinda zirlayan insanlar mi gormek istersin sana moral verip guc veren insanlar mi?

oğlununun büyüdüğünü bişiler yapmaya başladığını artık yetişkin bir bireymiş gibi senin kollarından yavaş yavaş kaydığını görmek duygulandırıyor seni.oooo daha dur ergen olsun boyu boyunu geçsin yiğit delikanlı olduğunda anne sen bırak ben taşırım dedğinde ağlamaktan fenalık geçireceksin canım.hatt bu babayiğit çocucuğu benmi doğurdum dceksin vericeksin ağlamanın dibine.

Ben varım, aynen böyleyim iki çocuğum var ikisinde de değişmedi bu huyum ne olacak benim bu halim diye de düşünmeden edemiyorum bazen. Yarın karne günü ve nasıl yapsamda ağlamadan atlatsam bu günü diye düşünüyorum. İlk dönemde kızımın karnesine almadılar tabii 6. sınıf olunca veli almıyorlar. Oğlum 1. sınıfta onun karnesine gittim öğretmeninden karneyi alırken gözlerim doldu ve istemsiz bir şekilde süzülmeye başladı yaşlar, diğer velilere baktım hepsi kameraya alma resim çekme alkışlama derdinde ben niye onlar gibi olamıyorum ki offf offff.

Var, ben :super:

Taş gibi katı, hiç bir şeye ağlamayan bir kadınken ilk önce yeğenimin anaokulundaki gösterisi ile başladı. Herkes gülerek seyrediyor, benim gözlerden aşağı yaşlar boşalıyor resmen.

Sonra büyük kızım rota virüsü kaptı, hastaneye yattı, damaryolu takılırken ben ağladım. Ki ben normalde herkese enjeksiyon yapabiliyorum.

Şimdi de mütemadiyen, her gösteri, mezuniyet, 23 Nisan bilumum etkinlikte ağlarım. Elimde değil, tutamıyorum...

Bazen çocuklarımdan bahsederken bile gözlerim yaşarıyor.

Ben varım, aynen böyleyim iki çocuğum var ikisinde de değişmedi bu huyum ne olacak benim bu halim diye de düşünmeden edemiyorum bazen. Yarın karne günü ve nasıl yapsamda ağlamadan atlatsam bu günü diye düşünüyorum. İlk dönemde kızımın karnesine almadılar tabii 6. sınıf olunca veli almıyorlar. Oğlum 1. sınıfta onun karnesine gittim öğretmeninden karneyi alırken gözlerim doldu ve istemsiz bir şekilde süzülmeye başladı yaşlar, diğer velilere baktım hepsi kameraya alma resim çekme alkışlama derdinde ben niye onlar gibi olamıyorum ki offf offff.
Gercekten 6. Sınıf bi kızın yani 12-13 yaşinda bir ergenin karne alımını izlemeye gitmek istediniz de almadılar mı:oha::olamaz::halay:

ayyyy aynı ben de böleyim.
ben normalde de çok çabuk ağlayabilen biriyim. sulugözüm gayet. ve kızımla oynarken, şakalaşırken filan gözümde hep bir damla yaş. bir kelime sölüyo ben böle ağlamaklı oluyorum hemen. sanırım büyüdüklerini görmek, bunu farketmek, bu güzel mucizeye tanık olmaktan kaynaklanıyor.

ben de sizin gibiyim,ağlamaktan hiç bir törenlerini izleyemiyorum.anaokulu mezuniyet törenleri vardı,hiçbir şey hatırlamıyorum.hastane işlerinde dayanamıyorum.dişleri çıkarken bakamıyorum.sanki yaşım ilerledikçe bu duygularım daha da artıyor.

Back
X