• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim hikayemde böyle bitti.

Lepistess1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2021
64
40
3
32
Arkadaşlar tekrar merhaba, çok üzgünüm ne yapacağımı bilemedim. Buraya yazıp biraz belki rahatlarım. Önceki konumu okuyanlar bilir. Annemin türlü sebeplerle benim nişan olayıma yanaşmadığını yazmıştım. Karşı tarafta istenmediğini düşünmeye başladı ve geçen seneden beri erteliyoruz bana net tarih vermiyolar bu sene düğün olsun demedim adı konsun dedim ama sizinkiler erteleme peşinde pandeminin biteceği yok bizimde sonumuz yok ömrümüzün sonuna kadar sevgilimi kalacağız hayırlısı böyleymiş senin de suçun yok yapabileceğin bişey yok biliyorum seni, üzülmediğimi asla düşünme ama yolları ayıralım dedi ben de ona hak verdim ve ayrıldık. Ayrılmamızın nedeni kendi annem olduğu için onu nasıl affedebilirim hiç bilmiyorum 5 senem kendi sorunlarımdan değil annemin nişan olayını gözünde büyütmesinden dolayı bittiği için nasıl bu olayın üstesinden gelebilirim asla bilmiyorum. Çok üzgünüm aşırı. Öyle yazıp birazda olsa içimi rahatlatmak istedim. Sanırım benim hikayemde böyle olmalıymış.

Geçmiş olsun muhtemelen evlenseydiniz bile anneniz her şeyinize yine karışacak yine kavgalar çıkacaktı. Geleceğiniz için annenizle iyi bir şekilde tatlı dille konuşun. Yoksa zor.

Annenin bir sonraki ilişkinizdede aynı tutumu sergileyecek bence konuşup bunu çözmelisiniz eş adayınızı hala seviyor musunuz yoksa olmasada olur diyor musunuz o da önemli şayet unutamadıgınız biri olarak aklınızda kalırsa diğer adaylarda hep onu arayacaksınız

Aileniz ne dedi bu duruma?
Annem benle konuşmadığı için ben de onunla konuşmuyorum çünkü bıktım her zaman böyle olmasından babamla konuşuyorum. Babama söyledim çok stres yapmıştı. Dedim stres yapılcak bişey kalmadı rahatlayabilirsiniz biz yollarımızı ayırdık. Diyorki hayırlısı olsun rahat rahat.

İlk konunuz ki, daha 14 gün önce açmışsınız, orada yazdıklarınızdan sonra, ayrılığınızı sadece ailenizin isteksizliğine, onay vermemesine bağlamanız ailenize haksızlık ediyor gibisiniz.

Sizinle beraber yolda yürümekten imtina eden adamla evlilik yoluna girmemeniz isabet olmuş.
Şöyle her dediğime tamam dedi geçen sene istedi bizimkiler pandemi dediler tamam 1 sene ertelerim dedi. Ama oda görüyorki pandeminin biteceği yok pandemi bitmeden bu olayın olacağıda yok. Onunda bir ailesi var ve onuda sıkıştırıyolar. Yani ben erkek arkadaşımda hata bulamıyorum.

Annenin bir sonraki ilişkinizdede aynı tutumu sergileyecek bence konuşup bunu çözmelisiniz eş adayınızı hala seviyor musunuz yoksa olmasada olur diyor musunuz o da önemli şayet unutamadıgınız biri olarak aklınızda kalırsa diğer adaylarda hep onu arayacaksınız
Unutamayacağım biri olarak kalıcak. Çok uzun olduğu için buraya herşeyi yazıp anlatamıyorum. Ailemin tutumu çok tuhaf yani hani görseniz dersiniz bu insanlarla bir yola girilmez diye. En ufak şeyi gözlerinde bütüyüp nasıl yapıcaz olmaz moduna giriyolar.

Üzülmeyin her musibette bir hayır vardır. Herşey olacağına varır zaten. Kaderinizde birlikte olmak varsa olursunuz.
En çok üzüldüğüm annemin tavrıydı. Çünkü başkası olsaydı yine aynı tavırları sergilicekti. O yüzden ben daha bu yollara girmem. Yani geçen sene bana ben bu işlerle uğraşamam bu sene de eve kimseyi alamam evi temizleyemem dedi. Böyle bir anneyle bu yollara girilmez, demekki ben de tek olmalıyım yapacak bir şey yok.

Sevginizden eminseniz bencede vazgeçmemeniz gerekirdi karşı taraf artık bıkmış ailenizin tavrından belliki.. fakat siz unutamayacagım diyorsunuz ben olsam ne yapardm diye düşünüyorum aileme yeterli süreyi vermişim ısrarla nişanımı yapmamış o zaman tek seçenek kalır nişanımı ailem olmadan yapmam ve bunu açık açık yüzlerine söylemem bunu siz istediniz diyerek

Unutamayacağım biri olarak kalıcak. Çok uzun olduğu için buraya herşeyi yazıp anlatamıyorum. Ailemin tutumu çok tuhaf yani hani görseniz dersiniz bu insanlarla bir yola girilmez diye. En ufak şeyi gözlerinde bütüyüp nasıl yapıcaz olmaz moduna giriyolar.
Ben tam olarak anlayamadım zaten sizin ayrı eviniz var yani sizden ayrılma kaygıları yüzünden değil bu davranışları..ama sizden maddi olarak destek görüyorlar ve kardeşinizin üniversitesine kadar sizin sorununuz muş gibi lafları olmuş ailenizin ..Ben karşı tarafı çok iyi tanıyorsam nişan filan yapmazdım ,nikah için gün alır ailemle oturur konuşurdum.. hala istemiyorlarsa başka bir aile büyüğümü devreye sokardım.Sonuçta siz maddi değil manevi olarak yanınızda olmalarını istiyorsunuz

Aileniz sırf rahatlari bozulacak, bir şeylerle uğraşmak zorunda kalacaklar diye böyle uzatıp duruyorlarsa gerçekten çok haksızlar.
Görüştüğünüz insan da gayet haklı bence.
1 sene beklerim demiş beklemişte. Napsın daha. Ailenizin keyfi için 10 sene daha mı beklesin.

Sevgilinizle birbirinizi seviyor ve mutlu olacağınıza inanıyorsanız birlikte bir çözüm bulmalıydınız. Eski konularınızı da aileniz ve sevgilinizle sorunlarınızı da bilmiyorum ama güzel süren ciddi bir ilişkiden her ikinizin de böyle kolay vazgeçmesi tuhaf geldi bana. Nişan ille de evde olacak diye bir zorunluluk mu var. Yaz günü açık havada bir yemekte aileleri tanıştırıp nişan için gün belirleyip yine açık havada bir ortamda minik keyifli bir nişan yapılırdı. Büyük ısrarlarla ailenizi ikna edip hatta mekanlardan randevu alıp birazcık da emri vaki ve duygu sömürüsü karışımı ile sonuca ulaşılabilinirdi. Anneniz çift maskeyle oturtulup temizlik, yemek, pandemi vs gibi bahaneleri bertaraf edilirdi. Nişanlınız da ailesine annenizin pandemi konusunda rahatsız ve takıntılı olduklarını, ikinizin böyle bir çözümle onları ikna ettiğini söyleyenilirdi. Bence birbirinizden böyle kolayca vaz veçmenizin başka nedenleri yoksa biran önce buluşup bir kez daha çözüm yollarını konuşun

Annem benle konuşmadığı için ben de onunla konuşmuyorum çünkü bıktım her zaman böyle olmasından babamla konuşuyorum. Babama söyledim çok stres yapmıştı. Dedim stres yapılcak bişey kalmadı rahatlayabilirsiniz biz yollarımızı ayırdık. Diyorki hayırlısı olsun rahat rahat.
Bende ayriligimin ilk zamanlari sebebi hep etrafa buluyordum ama zamanla su aci gercegi kabulleniyorsun ki bunlar birer bahane 😕 iki seven insan kopmaz..

Arkadaşlar tekrar merhaba, çok üzgünüm ne yapacağımı bilemedim. Buraya yazıp biraz belki rahatlarım. Önceki konumu okuyanlar bilir. Annemin türlü sebeplerle benim nişan olayıma yanaşmadığını yazmıştım. Karşı tarafta istenmediğini düşünmeye başladı ve geçen seneden beri erteliyoruz bana net tarih vermiyolar bu sene düğün olsun demedim adı konsun dedim ama sizinkiler erteleme peşinde pandeminin biteceği yok bizimde sonumuz yok ömrümüzün sonuna kadar sevgilimi kalacağız hayırlısı böyleymiş senin de suçun yok yapabileceğin bişey yok biliyorum seni, üzülmediğimi asla düşünme ama yolları ayıralım dedi ben de ona hak verdim ve ayrıldık. Ayrılmamızın nedeni kendi annem olduğu için onu nasıl affedebilirim hiç bilmiyorum 5 senem kendi sorunlarımdan değil annemin nişan olayını gözünde büyütmesinden dolayı bittiği için nasıl bu olayın üstesinden gelebilirim asla bilmiyorum. Çok üzgünüm aşırı. Öyle yazıp birazda olsa içimi rahatlatmak istedim. Sanırım benim hikayemde böyle olmalıymış.

Sizdeki aileye kırılma veya küsme olmaz. Anlamazlar. Umursamazlar zaten. Eğer tekrar birlesirseniz ailenizde baskı kuracak bir büyüğünuze onlar yüzünden değil bitirdiğini söyleyin. Biraz baskı kurun üstlerinde. Yapmasınlar bir şey kendiniz yaparsanız el laf eder diye utanıp yaparlar erindiklerini belki. Böyle insanlara inanamiyorum. Düğün dernek çok zor evet ama çocuğunun mutlu zamanlarına ortak olmaya eriniyor insanlar. Benim annem babami kaybettiği için yalnızlık korkusuyla yaptı her şeyi ama aslanlar gibi kalktık altından. Sizde halledersiniz bir iki aile büyüğünün desteğini alın

En çok üzüldüğüm annemin tavrıydı. Çünkü başkası olsaydı yine aynı tavırları sergilicekti. O yüzden ben daha bu yollara girmem. Yani geçen sene bana ben bu işlerle uğraşamam bu sene de eve kimseyi alamam evi temizleyemem dedi. Böyle bir anneyle bu yollara girilmez, demekki ben de tek olmalıyım yapacak bir şey yok.
Annenizin bir özgüven problemi mi var ? Bence kendisine güvenemiyor. Evi temizleyemem ne demek ? Gerçekten çok tuhaf bir durum. Sanki ortamlara girmek istemiyor gibi ..

İlk konunuza baktım da sizde zaten bir şeyler kopmuş. Yoksa koskoca öğretmen kıza annesinin hazırlık stresi sökmezdi. Para verir iki temizlikçi bir aşçı tutar her işi hallederdiniz bunlar basit işlerdi. Ama siz de kendinizden emin olamamışsınız. Kısmetiniz böyleymiş, yolunuz açık olsun, önünüzdeki maçlara bakın 🌸

Back
X