benim için büyük dert! ısınma tavsiyesi!

• Konu Sahibi Konu Sahibi pea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizim evimizde 70 m2 yanılmıyorsam... Ben Akdenizli olarak sıcağa pek bi düşkünüm, İstanbul'un soğuğu bile bana dayanılmaz geliyor :18::18::18:

Binamız yeni ve pencereler vs sağlam ama dış kapı altında boşluk vardı orayı kapattık... Ve 20-40 lira arası bi fan aldık bie marketten, 2 saat çalıştırıyoruz kışın inan salon+mutfak sıcacık. Oda kapımız açıksa da yarım saat filan daha çalıştırmamız gerekiyor. Ama iyi ısıtan bir yorgan da işi çözebiliyor

Sabahtan akşama 2 pc de açık, her tür beyazeşya(tv dışında) full kullanılıyor, koşu bandı hergün en az 2 saat çalışıyor ve daha faturamız 200 ü bulmadı... 80-100-120 hep böyle

galiba senin ne demek istedigini anladim o system var

poele a bois veya cheminée her odanin duvarina bi filtre takiyorsun sobada isindikca sicagi her odaya ufler

o motor takmassan sadece bir oda isinir

anladim bende burda 3 kiside sobali ev gördüm ikisi köyünde biri merkezde ama ev cok eskiydi gercekten cok sicak oluyor..

aslinda bizde böyle birsey olmali soba türkiyede kullaniliyor

Pea genelde doğalgaz için servislerin bile söylediği rölantide sürekli yakın.Ama ben geçen sene bunun doğru olmadığını ıspatladım canım.
Evim çok büyük,mantolama olmasına rağmen ısıtmak çok zor.
Kombi servisinin söylediği şekilde tüm gün düşük ayarda yakıp ,akşam 5 ten sonra yatana kadar yüksek derecede çalıştırıken faturamız 550 lira geldi geçen sene.Baktım olmuyor bir ay gece yatarken kapatıp,akşam eve geldiğimde çok yüksek derecede yakmayı denedim.Ev 1 saat içinde ısındı,yatana kadar iyice ısıtıp yatarken kapattım.Doğalgaz faturamız 325 liraya düştü.
Denemeni tavsiye ederim.Sadece akşam eve geldiğinde yak,yatarken kapat.

Canım aynı dertten bizlerde muzdaribiz.Bir çok ürünler var radyoterlere konulup yok öyle az gelir böyle yaparsanız çok gelir diyen ama hiç sanmıyorum para tuzağı gibi geliyor.
Evimiz m2 olarakta büyük ve zor ısınıyor, bizde farkettik ki gün içerisinde örneğin; sabah kapatıp akşamın belli bir saati açıp, gece yatarken kapayınca,daha çok efor harcadığını gördük evin ısınması için.Yani derecesini yükseltiyoruz,haliyle bütün gün yanmıyor ve o bir saatte harcadıgını,güne bölersek beelki -3 4 saatte harcanacak enerjiyi harcıyor.Bizde Önce evi ısıtıp hep bu sıcaklığı koruyoruz,hem derecesi düşük oluyor hemde üşümüyoruz ve tasarrufta etmiştik geçen sene.

ay canım ya ısınma sadece senin için değil doğalgaz kullanan çoğu kişi için dert.
geçen sene 2 ay fahiş fiyatta doğalgaz faturası ödedik ki ilk ay çok soğuk bile değildi.
para ödedik ama ısınamadık bile doğru düzgün.
önlem paketine geçtim ben de:)))
oturma odası ve yatak odası dışında heryerin peteklerini kapatıyorum, bazen çamaşır kurutmak gerekirse koridorun peteğini açıyorum.
kullanmadığım diğer yerlerin petek ve kapılarını kapatıyorum.
eve girdiğimizde açıyoruz kombiyi yatarken kapatıyoruz
çok soğuk zamanlarda ufoyu da kullanıyoruz. ev ısınana kadar oturma odasında, yatmadan öncede yatak odasında çalıştırıyoruz.

anladim bende burda 3 kiside sobali ev gördüm ikisi köyünde biri merkezde ama ev cok eskiydi gercekten cok sicak oluyor..

aslinda bizde böyle birsey olmali soba türkiyede kullaniliyor

Bilmem benim evimin isitma sistemi dogalgaz ve yerden isiniyor karlajdan hamam gibide oluyor evin ici 150m²

Zamin yansima orani bildigim %9.6 civari olmasi lazim ama %50 gibi bir zam olmasi kanaatimce imkansiz gecen yil bildigim kadariyla dogalgazin metrekupu 0.98 TL civari idi %50 zam gelse 1.5 TL olur ki bu da imkansiz bundan dolayi saglikli bilgi icin guncel metrekup fiyatlarina bakmak lazim .

Evinizde isi yalitimi yoksa ve isinmak isterseniz 400 TL den asagiya fatura gelmemesi normaldir ben 155 metre karelik evin gecen kis firin gibi isinma ile 270 TL yi gectigini hatirlamiyorum ayrica alt komsumada 140-150 TL den yuksek fatura gelmedi oda devamli en dusukte yakiyordu petekleri hic sicak olmazdi ama nasil bir durumsa evide soguk olmazdi, usunmuyordu bundan dolayi evvela isi yalitimina dikkat edin alt ve ust kattaki komsularinizda dogalgaz kullaniyorsa ve aciyorlarsa buda size tasarruf olarak donecektir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…