Benim için düşünür müsünüz :(

KATRANLI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
71
37
38
38
Merhaba kızlar,

Size danışmak istediğim bir konu var. Önce kısaca anlatayım. Ben 29 yaşındayım ve atanmayı becerememiş bir öğretmenim. Bazı ailesel sorunlar yüzünden kpss ye doğru dürüst hazırlanamdım. Çünkü çalışmak zorundaydım. Kardeşi üniversiteydi. Okuttum Mezun ettim çok şükür ama hala iş bulamadı. Şuan bi firmada 2000 tl maaşla çalışıyorum. Ama kendimi çok gereksiz hissediyorum. Bildiğiniz joker elemanım. Bütün ayak işleri benden geçiyor üstüne yanlış anlaşılmasın ama ne bilgi ne kültür vs anlamında denk kimse yok burda. Konuşamıyorum bile artık. Çok çıkmazdayım.

2017 yılı için Kpss kursuna gitmeyi düşünüorum. Bunun içinde temmuzda işten çıkmam lazım çünkü hafta sonu cumartesi bile çalışıorum. Hafta içi ders saatine yetişemiorum. Ne yapmalıyım İşten çıkmayı düşünüyorum. Sonra korkuyorum ya atanamazda işsiz kalırım diye. Nolur bana bi akıl verin. Hayatım boşu boşuna geçiyormuş gibi hissediyorum. Amaçsız, boş ve mutsuz

Bencede kpss tek başına götürmek en güzeli olur.
Kurs iyi etkili olur.

Şuan ne iş yapıosunuz?

Denemeye değer bence.
Farzedin ki atanamadınız, şuan ki işiniz çok mükemmel değil, böyle bir iş tekrar bulabilirsiniz.

Bölümünüz ne kac puanla atanabiliyorlar??Gerçekçi olmakta fayda var size yetecek puanı alabileceginize inaniyormusunuz??

Denemekle bisi kaybetmezsiniz tabi.En dogrusu is güç olmadan tek başına kpssye odaklanmak.En verimlisi bu olur çünkü:)

Bende KPSS yi 3. Senemde kazandım. Seni çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun. Öncelikle kazanamazsam ne olur diye bakma. Sen saha başından kazanamazsam işsiz kalırım diyorsun. Hedefini belirle ve ulaş. Bende hazırlandığım süre içinde özel ders vermiştim bir dönem ücretli öğretmenlik yapmıştım. Eğer Paraya ihtiyacım olur diyorsan. Ücretli öğretmenlik yapabilirsin bir dönem. Tabi ders çalışmanı etkilemezse ikisini bir arada görürürm dersen. Branşınız da alan sınavı varsa tavsiyem sadece KPSS ye odaklanmak. Branşınız neydi?

ben özelde çalışıyorum ondan mıdır nedir
bu devlette çalışmak için deli gibi çalışıp kendini yiyip bitirmelerini anlamıyorum insanların
bu şekilde sınav stres korku birçok hastalığa davetiye veriyorsunuz farkında mısınız? şart mı devlet olması bence
özelde düzen kurmaya çalışın ama derseniz ki hayalim ona birşey diyemem (benim hiç devlet hayalim olmadı ama birkere sınava yazılmış 1 hafta kala deli gibi çalışmıştım o zaman hem stres hem sınav sonuçları açıklandı açıklanacak korkusu çok fena saçlarım falan dökülmüştü)

2010 kpss iş ve kpss kursu bir arada götürdüm ve aşırı derecede yıprandım..
akşam eve gitmem zaten 10 u buluyordu. o saatten sonrada ders çalışmıyordum.. sınava 5 ay kala işten çıktım.. işim öyle mükemmel değil ama hiç yoktan iyidir hani. ve atanamadım işsizde kaldım
geçici işlerde çalıştım falan derken eski iş yerimden geri çağırdılar. bende gittim. 2012 kpss hazırlanacaktım bu sefer
bu sefer dersaneye gitmedim. çünkü kendime derslerime daha iyi vakit ayırabileyim diye..
eve gitttim hergün kurallı bir şekilde ders çalıştım. iş yerindeyken kulaklıkla tarif çoğrafya anayasa binledim. sürekli pekişmesi için.. çok şükür atandım birçok şeyden kendimi soyutlayarak.. gezmedim,arkadaşlarımla dolaşmadım.. birini hayatıma almadım bla bla..

kısaca demek istediğim.. senin gibi vaktinde bu ikilemi yaşamış biri olaraktan işten çıkmamanı tavsiye ederim. başka yerde iş bulsam bile 2000 lira alacağını zannetmiyorum..öğretmen değil ama bir devlet memurudda 2250 falan alıyor.. şimdiden çalışmaya başlayabilirsin.. şuan bile sınava tam bir sene var.. eğitim bilimlerini eylül ayına kadar rahat bir şekilde bitirirsin..

İnsan Kaynakları, satın alma , satış, santral, asistanlık özetle herşey var. Çok yoruluyorum. Sabah 8 akşam 6 çalışıorum. Eve gidiorum baş ağrısıyla uyuyup kalıyorum. Çok mutsuzum

Maddi olarak zorlanırsan haftanın üç günü çalışabileceğin dershane bul elinde az da olsa kendi paran olur
Hatta çalıştığın kuruma bi teklif et olmazsa başka yerde bulursun bu şekilde hem çalışıp hem atananlar var

rabbim yardımcınız olsun zor bi karar ama emek verdiğiniz bir öesleğiniz ve bi akadar da hoşlanmdığınız bi işiniz var,

ben önmuhasebeciydim ve 5 yıl önceki maaşım 1.500 Liraydı ama mutlu değildim bana göre değildi bir yandan da fotoğrafçılığa hevesim vardı, bi kaç kurs sonrası büyük risk aldım ya tutunamazsam diye ama istifa edip kendi işimi kurdum su an mutluyum sevdiğim işi yapıyorum

Özelde de çalıştım maalesef devlet gibi olmuyor. Özelde günde 10 saat derse giriyordum ve aylık 300 lira para alıyordum. Şaka gibi dimi? Şimdi çok şükür 300 ün yanına bir sıfır daha ekledim.hemde stresten uzak ve kimsenin karışmadığı bir yer. Vicdanınla baş başasın tabiki .

İşsiz olduğunuz dönem geçim derdi çekmeyecekseniz, kurs ücretini ödeyebilecekseniz bence de kpss'ye odaklanın. Bunca yıl öğretmenlik için eğitim almışsınız bence çöpe atmayın derim.

Bölüm neydi? Seviyeniz ne durumda, bölümünüz kaç ile kapattı. Siz kaç puan aldınız.. Başarılı mısınız.. Çalışınca olacağına inanıyor musunuz.. İşten çıkarsanız maddi durum sizi nasıl etkileyecek.. Her gün yol parası , dışarıda yemek ve sosyal ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek misiniz..

Bencede o kadar okumuşsunuz. Neden heba olsun. Eğer maddi olarak seni çok zorlamayacaksa işi bırakıp deli gibi ders çalış. Branşını çok merak ettim.

İnsan Kaynakları, satın alma , satış, santral, asistanlık özetle herşey var. Çok yoruluyorum. Sabah 8 akşam 6 çalışıorum. Eve gidiorum baş ağrısıyla uyuyup kalıyorum. Çok mutsuzum
bu dediklerinin hepsini hatta yeri geliyor muhasebeyi de yapıyorum ve 1500 alıyorum bence maaşın iyi boşuna işten çıkmamanı tavsiye ederim ama dersen ki kazanırım garanti o zaman çık

nasibinde varsa olacaktır..çok geleceğe yönelik düşünme..ne yapman gerekiyorsa onu yap..içinden ne geçiyorsa onu yap..çık işinden ders çalış bir süre...sonrasına zaten bakarsın...

Biyoloji Öğretmeniyim Ben. Alan var. En son 75 ile kapadı.

300 lira mı
gerçekten çok yeniliyormuş
şimdi çırağa verilmiyor o kadar bilinçsiz hocalar varken çalışıyorken çalışmalarına izin veriliyorken, dışarıda iş kuyruğu oluşmasını anlamıyorum zaten

Çalıştığım firmaya sadece işsizlik maası konusu söylicem. İstifa gibi değilde kendileri çıkarmış gibi göstermelerini isticem.

işteyken iş ara istediğin gibi bir iş bulursan öyle çık bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…