Yaşadıklarınıza çok üzüldüm
Ben olsam ne yapardım diye düşündüm
Daha fazla orada durmazdım sanırım
Anne babalık böyle bir şey değil
Size yapılan anne babalık değilmiş
Daha fazla vicdan azabı çekmeyin ve oradan ayrılın
Bir iş bulur çalışırsınız üniversite mezunusunuz
Allah yardımcınız olsun
gerçek aileni bulmak ile başlayabilirsin. baba dedigin adamı da bakım evine. zaten oradaki diger yaşlıları gördügünde seni unutur.
müge anlıya cıkıp gercek aileni bul. ayrıca sana anlatılan hikaye bile yalan olabilir. sana bakanlara inanma derim.
gercek aileni kötü göstermek için seni bize verdiler diyebilirler. etraflarına da bunu böyle anlatabilirler.
bakım evi de korkunc bir yer degil. istanbul da KASEV'İ şiddetle tavsiye ederim. kadir has vakfının bir yeri.
ben 15 yaşındayken biyolojik ailem beni buldu..
sattıkları ortaya çıktığı için hapise girme gibi bir durumları vardı. yaşadığımız ve '' satılmadığımızı '' kanıtlayana kadar el pençe oldular .. mahkeme riski kalmayınca herkes gitti tekrar.. zamanında terk ettikleri gibi terk ettiler yine..
kimsesizlik kelimesinin gerçek boyutlandırılmış hali gibiyim yani ben.
Herifi huzurevine koy, evine sen kon.
Olmazsa çık git.
Bence de git kur hayatını
Ada'mda parasıyla ya kadın tutsun ya evlensin ya da huzurevine gitsin
Ölsün diye beklerken ya ölmezse ya 20 yıl daha yaşarsa ne olacak
Gitmek istediğini söyleme olunca herşey netleşince haber ver ve bırak git ağlar eder sonra alışır oda
Size anlatılan hikaye yalan olabilir gidin gerekirse öz anne babanızı bulun derim. Maddi imkanınızda varsa üvey babanıza bakıcı tutun ve ailesine haber verin gittiğinizi ki gözleri üstünde olsun üvey babanızın. Sizde devletimizin kadınlar için sağladığı kadın konuk evlerine gidip işinize yaşantınıza oradan devam ettirebilirsiniz ayrı ev tutmadan önce birrikim yada bir süre yalnız kalmak istiyorsanz karar aşamasında kafanızı dinlersiniz derim.
Emeklisi vs yok mu
Babam da 70 yaşında tansiyon vs yüksek
Kalbi falan durup geri geldi
Annem var benim ama gayet de iyi idare ediyor babam
Babaya ait hayat kur gerekirse evlendîr sen de kendine hayat kur
Nereye kadar başını bekleyeceksin ki bu öz baban olsa da böyle şimdi de böyle
Benim anlamadığım bende 1985 doğumluyum ve kendimi yetişkin olarak görüyorum siz nasıl çocuksun onu anlamadım. .belki vefa borcunu tarzında söylenmiş olabilir ama yapılan şeyin karşılığını beklemek kötü bence çalışmaya falan başlayın zenginlere de günlük bakıcı tutun kendinize zaman ayirin
ben de tabiki yetişkin bir insanım. çocuk kalmaktan kastım hissiyatlarım ile ilgiliydi. mecazı anlamda..
buna mı takıldınız gerçekten ?
Is bulmadan kendine duzen ayarlamadan gitme bir yere sokaklarda kalma sakın...
Dayanacak gucun yoktur buna eminim ama bu kadar dayanmissin be güzelim, az daha kulaklarıni tikasan? Allah rizasi icin yapsan ne bileyim baksan ona...
Sonra oradaki evi satip yeni ev alirsin, ondan kalan maasla daha kolay gecinirsin en azindan is bulana kadar..
Simdi niye cek bu hayirsiz huysuz adami diyor bu kadin, deli mi dersiniz ama bu kadar emek vermişsin; gidersen hersey gider, miras vs.. Kimsesizim diyorsun ne yapacaksin yalniz basina, parasiz?
Tutunacak bir dalin olsa derim ki git bakma arkana ama diyemiyorum. Kadin icin hayat zor yalnizken.. cok iyi dusun...
sokaklarda kalacak bir insan değilim. işin en traj-i komik kısmı normal hayatta kimse şu yazdıklarımı benden beklemez. inanmaz insanlar bunların gerçek olduğuna bütün bunları gerçekten yaşadığıma.. o'nun bana bunları yaşattığına kimse inanmaz.. ama hepsi malesef ki yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor..
bakıcı konusunu defalarca konuştum.
'' kovarım eve geleni sen beni rezil mi edeceksin ! elalame '' diyor.
'' ben kendime muhtaç kalmış bak '' dedirtmem diyor..
asla orta yolu bulma uzlaşma taraftarı değil..
akrabaları da onu destekliyor. haklı adam ancak rahat edecek ömründe bir de seninle mi uğraşsın kır dizini babana bak onlar seni büyüttü yedirdi içirdi muhabbeti yapıyorlar . ben çıkamıyorum işin içinden ..
Tatlım hayatının farkına varmışsın. Kırılma noktan yakındır. Tüm Geçmişini sileceksin. Yeniden başlayacaksın. Biten hersey başlayanlara yol açar. Vicdan yapma. Kimseye bakmak zorunda değilsin. Gidersen emin ol ölmez. Mutlaka akrabaları bakar. Ama sen kendine bak. Is ara. Bul. Kimseye Geçmişini anlatma. Yeniden sıfırdan başla. Allah garibana sahip çıkar. Allaha Sığın ve Bismillah deyip başla. Herşey senin kalbinde başlar. Insanin kaderi çabasına bağlıdır. O yaşlı ya harcadığın emeği kendine harca. Ona acıma kendine acı. Kendine bak. Allah yolunu açık etsin. Hatta gel yanımda ise başla. Kimse senin Nerede olduğunu bilmesin.
mesajınızı okurken gözlerim doldu ..
çok güzel özetlemişsiniz . '' hayatımın farkına vardım ''
sömürülmüş , satılmış, hibe edilmiş bir hayatmış benim hayatım.. bunları fark etmek bunca yıldan sonra tokat gibi.. kırılma noktası gerçekleşti aslında.. sürekli '' gitmek '' fikriyle boğuşuyorum.
hayat kolay değil , hele benim gibi 30'una yaklaşmış kendi hayatını inşaa edememiş biri için hiç kolay değil biliyorum.. ama benim tabum bu evden çıkamamak terk edememek .
yazdıklarınızı okurken ben de kendi kendime telkin yapıyorum '' bak insanlar ben olsam giderdim '' diyor.
gitmen cok doğal normal olanı bu gibi..