Benim için herşey bitti mi sizce?

ben 15 yaşındayken biyolojik ailem beni buldu..
sattıkları ortaya çıktığı için hapise girme gibi bir durumları vardı. yaşadığımız ve '' satılmadığımızı '' kanıtlayana kadar el pençe oldular .. mahkeme riski kalmayınca herkes gitti tekrar.. zamanında terk ettikleri gibi terk ettiler yine..

kimsesizlik kelimesinin gerçek boyutlandırılmış hali gibiyim yani ben.

ben de tabiki yetişkin bir insanım. çocuk kalmaktan kastım hissiyatlarım ile ilgiliydi. mecazı anlamda..
buna mı takıldınız gerçekten ?

sokaklarda kalacak bir insan değilim. işin en traj-i komik kısmı normal hayatta kimse şu yazdıklarımı benden beklemez. inanmaz insanlar bunların gerçek olduğuna bütün bunları gerçekten yaşadığıma.. o'nun bana bunları yaşattığına kimse inanmaz.. ama hepsi malesef ki yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor..

bakıcı konusunu defalarca konuştum.
'' kovarım eve geleni sen beni rezil mi edeceksin ! elalame '' diyor.
'' ben kendime muhtaç kalmış bak '' dedirtmem diyor..
asla orta yolu bulma uzlaşma taraftarı değil..
akrabaları da onu destekliyor. haklı adam ancak rahat edecek ömründe bir de seninle mi uğraşsın kır dizini babana bak onlar seni büyüttü yedirdi içirdi muhabbeti yapıyorlar . ben çıkamıyorum işin içinden ..

mesajınızı okurken gözlerim doldu ..
çok güzel özetlemişsiniz . '' hayatımın farkına vardım ''
sömürülmüş , satılmış, hibe edilmiş bir hayatmış benim hayatım.. bunları fark etmek bunca yıldan sonra tokat gibi.. kırılma noktası gerçekleşti aslında.. sürekli '' gitmek '' fikriyle boğuşuyorum.

hayat kolay değil , hele benim gibi 30'una yaklaşmış kendi hayatını inşaa edememiş biri için hiç kolay değil biliyorum.. ama benim tabum bu evden çıkamamak terk edememek .

yazdıklarınızı okurken ben de kendi kendime telkin yapıyorum '' bak insanlar ben olsam giderdim '' diyor.
gitmen cok doğal normal olanı bu gibi..
ben de çeker giderdim ,hem de arkama bakmadan...ve sana vicdanını rahatlatmanı sağlayacak şeyler de söyleyebilirim
o adamın emekli maaşı var değil mi? ya da birikimi? mutlaka vardır
bulmuş bi kızcağız ona beleşten bakıyor oh mis
bırak kendi başının çaresine bakabilecek durumda o gitsin parasıyla bulsun birisini
sen de kendi hayatına bak artık..

Sen neden gidiyosun ben bunu anlamiyorum.tut bi bakici ise gir.hem kendi ayaklarin ustunde durur hemde o muameleye maruz kalmazsin. Sonucta terketmis olmazsin.benim olmadigim zamanlar bakici bakacak sana dersin.tepki gosterecektir illa ki ama alisacaktir da.biraz para biriktirirsin hemde farkli ortamlara girmis olursun.insanlar kendi anne babalarina bile bakmazken seni sirf hizmetci gibi kullanan oz bile olmayan bi insana neyin vicdani bu.

Sonuç itibariyle gerçek ailenizden daha hayırlı çıkmışlar bence ufacık bir hatır vardır. Bırakın kötü olsunlar önemli olan sizsiniz sizin yardımlarınız. Herkes yaptığı kötülüğün de cezasını bulur bir gün iyiliğin de... Emin olabilirsiniz en azından vicdanınız sızlamaz yarın birgün öldüğünde. Gerçekten aşık olup evlenebilirsiniz. Sizin söylediğiniz kadar kötü değil evlilik sizi seven birisi varsa karşınızda çok mutlu olacağınıza eminim. Olmadı bir yerde çalışın babanıza bakıcı tutun :KK14:

Sizi tekrar birakan ailenizde adam oldukten sonra mirasi yemek icin tekrar bulurlar.getcektan bazi insanlar anne baba olmamali.durumunuzacok uzuldum.hakkinizda hayirlisi olsun.

Dicek bişey bulamadım aslında ama kesinlikle bildiğim bişeyi söylemek istiyorum. Ne zaman vicdan yapsam, o dönem hayatımın en mutsuz dönemi oldu. Çok vicdan, gereksiz vicdan insanın elini kolunu bağlayan insanı çokkkk mutsuz eden bi duygu. Bence vicdan yapmadan önce karşıdakinin bunu gerçekten hak edip etmediğini anlamak gerekiyor. Bana kalırsa senin olayında ssnin vicdanını hakeden bir insan yok, bu yüzden elinin kolunun bağlanmasınada gerek yok. Gerçekten en mutsuz anlarımdır vicdanın elimi kolumu bağladığı anlar. Herşeyde ayarı bulmak en iyisi. Hakettikleri kadar yani.

Huzur evine gitmektense gözümün önünde kendisini keser. ya karşımda hiçbir şekilde uzlaşma sağlıyamadığım hep kendisinin haklı mağdur ve iyi biiri olduğuna inanan bir insan var. 10 yıldır bir dağa konuşsaydım inanın dağ dile gelirdi.

daha öncede yazdım. maddi olarak kısıtlaması yok annem den kalan benim hakkım olan bir miktar para var.
onu alıp istediğim şekilde yurt dışına eğitime gidebilir şartlarımı zorlayabilirim ama ne zaman ciddi bir adım atsam hastalanıyor .. ve bu hastalıklarda mutlaka bir organına zarar geliyor . ve açıkca dile geitiriyor git madem bu kadar nefret ediyorsan ama oradan aradığında benim cenazemi söylerler sana beni bulamazsın diyor..

ya böyle söyleyen bir insanı bırakıp gidebilir misniz gerçekten ? asıl merak ettiğim bu.
ben belliki göremiyorum objektif olarak bir şeyleri ..
Ya konuşma şekli yanlış bilmiyorum yaşından mi hastalığından mi yoksa hep mi böyleydi? Hayallerinin peşinden git tabi zor bi durum aslında vefa borcu hissediyosun bakacak kimsesi yik diyosun ama baban vefat ettikten sonra ne olucak? Ne okudun bu arada eğer yurtdışına çıkma imkanın varsa çik kardesjm dertleşmek istersen özelden de yazabilirsin

ben de çeker giderdim ,hem de arkama bakmadan...ve sana vicdanını rahatlatmanı sağlayacak şeyler de söyleyebilirim
o adamın emekli maaşı var değil mi? ya da birikimi? mutlaka vardır
bulmuş bi kızcağız ona beleşten bakıyor oh mis
bırak kendi başının çaresine bakabilecek durumda o gitsin parasıyla bulsun birisini
sen de kendi hayatına bak artık..

teknikermişsin doğru mu? bürolarda çizim yapabilirsin?
sevmedin mi o işi?

evet teknikerim ama sevmiyorum. üniversite döneminde de yeterki gideyim burdan neresi olursa olsun diye tercihlerime yazmıştım ve malesef sevmediğim bir bölüm okudum üstelik evden de uzaklaşamadım..

Sen neden gidiyosun ben bunu anlamiyorum.tut bi bakici ise gir.hem kendi ayaklarin ustunde durur hemde o muameleye maruz kalmazsin. Sonucta terketmis olmazsin.benim olmadigim zamanlar bakici bakacak sana dersin.tepki gosterecektir illa ki ama alisacaktir da.biraz para biriktirirsin hemde farkli ortamlara girmis olursun.insanlar kendi anne babalarina bile bakmazken seni sirf hizmetci gibi kullanan oz bile olmayan bi insana neyin vicdani bu.

Sonuç itibariyle gerçek ailenizden daha hayırlı çıkmışlar bence ufacık bir hatır vardır. Bırakın kötü olsunlar önemli olan sizsiniz sizin yardımlarınız. Herkes yaptığı kötülüğün de cezasını bulur bir gün iyiliğin de... Emin olabilirsiniz en azından vicdanınız sızlamaz yarın birgün öldüğünde. Gerçekten aşık olup evlenebilirsiniz. Sizin söylediğiniz kadar kötü değil evlilik sizi seven birisi varsa karşınızda çok mutlu olacağınıza eminim. Olmadı bir yerde çalışın babanıza bakıcı tutun :KK14:

Dicek bişey bulamadım aslında ama kesinlikle bildiğim bişeyi söylemek istiyorum. Ne zaman vicdan yapsam, o dönem hayatımın en mutsuz dönemi oldu. Çok vicdan, gereksiz vicdan insanın elini kolunu bağlayan insanı çokkkk mutsuz eden bi duygu. Bence vicdan yapmadan önce karşıdakinin bunu gerçekten hak edip etmediğini anlamak gerekiyor. Bana kalırsa senin olayında ssnin vicdanını hakeden bir insan yok, bu yüzden elinin kolunun bağlanmasınada gerek yok. Gerçekten en mutsuz anlarımdır vicdanın elimi kolumu bağladığı anlar. Herşeyde ayarı bulmak en iyisi. Hakettikleri kadar yani.

evet vicdan keşke biraz bencil bir insan olabilseydim.
ama bu bile benim insiyatifimde olmadı hiçbir zaman. ben çocukluğumdan itibaren duygusal olarak hep sömürüldüm. o zamanlar farkında değildim ama şimdi anlıyorum ki gerçek bu..

o kadar işlemişler ki benliğime..
gidersem ya ölürse korkusu beni deli ediyor. ya ölürse ve sebebi ben olursam diye takmış durumdayım..

Ya konuşma şekli yanlış bilmiyorum yaşından mi hastalığından mi yoksa hep mi böyleydi? Hayallerinin peşinden git tabi zor bi durum aslında vefa borcu hissediyosun bakacak kimsesi yik diyosun ama baban vefat ettikten sonra ne olucak? Ne okudun bu arada eğer yurtdışına çıkma imkanın varsa çik kardesjm dertleşmek istersen özelden de yazabilirsin

hep böyleydi..
O asla yanlış yapmaz, yanlış bir cümle kurmaz ! ağzından kötü söz çıksa bile aslında niyeti iyidir..
ya da ben canına tak ettirmişimdir de kötü konuşmuştur. bana '' sen benim hakkımı nasıl ödeyeceksın bakalım '' der mesela..

beni yedirip içirmesi bakması para harcaması hakkı geçmesi olarak algılıyor..
o'na göre kusursuz bir hayatımız var ve ben sürekli arıza çıkartıyorum.

işe girme ya da istiyorsan git çalış ama akşam eve geleceksin diyor.
ben buralarda kalmak çalışmak istemiyorum . denedim ama olmadı yapamadım.

yurt dışı olayı da benim hayalim. yurt dışında lisansımı tamamlamak istiyorum sevdiğim bölümde.
ama bunu delilik olarak görüyor. aslında istese beni yollabilir zengin değiliz ama kimseye muhtaçta değiliz.

Aslında benim konu açma sebebim artık gerçekten kendimi durduramamam.

internetten kalacak yurt, okul uçak bileti falan bakıyorum baya baya gitmeye hazırlanıyorum aklımda..
herşeyi ayarladım kafamda başvuracağım ülkeyi, okulu , dil eğitimini vs .. ama iş çıkıp karşısına '' ben bunları ayarladım artık gidiyorum '' demek ölmek gibi benim için..

bu kısım da sizden yardım istiyorum aslında.. bunun normal bir durum olduğuna önce ben kendimi ikna etmeliyim sonra onu nasıl ikna edebilirim asıl sorunum bu ? kırmadan dökmeden yıkmadan herşeyi bu kapıdan nasıl normal insanların yaptığı gibi çıkabilirim ? ya da çıkmamalı mıyım ? dediği gibi bu delilik mi ?

Insan eti agirdir.biz sana cek git desek nereye gideceksin gidebilecegin bir yer varmi.
Ne yasadigini nasil bir durumda oldugunu potansiyelini kendin biliyorsun.
Bu sorunun cevabi kk degil vijdanin ve aklin muhatabi.
Mutluluklar ve basarilar..

Bırak, ardına bile bakmadan git desek de gidemeyeceksin belli.çünkü terkedilmenin, ne kadar ızdırap verici olduğu tecrübelerinle sabit. Hele duygu sömürüsü yapan huysuz ihtiyar varken çok zor gidersin gibi.
Ben olsam ben de bırakıp gidemezdim. Zaman zaman beylik cümleler kurar,olmayacak hayallere dalar gideceğim der ama yapamazdım.
Onca sene eziyetini çekmişsin bence iyi kötü deme bir işe gir psikolojin düzelir bı adamın da bir ayağı çukurda gibi:)) hak vaki bulduğunda da ise ölüm hak miras helal düsturundan hareketle çatır çutur ye kalan mirası.kuvvetle muhtemel öyle bir durumda biyolojik ailen ortaya çıkıp nemalanmaya
Çalışacaklardır.onlara da ...tiri çek gitsin.

Özet:işe gir,ölümü bekle mirası ye afiyetle:halay:

Bırak, ardına bile bakmadan git desek de gidemeyeceksin belli.çünkü terkedilmenin, ne kadar ızdırap verici olduğu tecrübelerinle sabit. Hele duygu sömürüsü yapan huysuz ihtiyar varken çok zor gidersin gibi.
Ben olsam ben de bırakıp gidemezdim. Zaman zaman beylik cümleler kurar,olmayacak hayallere dalar gideceğim der ama yapamazdım.
Onca sene eziyetini çekmişsin bence iyi kötü deme bir işe gir psikolojin düzelir bı adamın da bir ayağı çukurda gibi:)) hak vaki bulduğunda da ise ölüm hak miras helal düsturundan hareketle çatır çutur ye kalan mirası.kuvvetle muhtemel öyle bir durumda biyolojik ailen ortaya çıkıp nemalanmaya

özet kısmına çok güldüm ya :D ama doğruya doğru

Kimsesizlik cook zor...cok ūzūldūm konuna ...ne bileyim ya ama galiba o kisi de hastalık psikolojisinden oyle davraniyo..sizi sevmeseler neden sizi evlat edinsinler..belki sen evde durmaktan cok bunaldin..cogu gercek anne baba da böyle kırıcı oluyo hasta olduklarinda...bırakma bence adami...sonucta bunca sene onlar bakti sana gercek ailen yaninda durmadigi halde...o evde kal işe gir...kafan rahatlar biraz...bakici da tut onu dinleme...alısır o da zamanla...nereye gidersen git o kafa seninle olacak...vicdan azabı cekebilirsin...

Cok üzüldüm senin adina gercekten. Onlar senk resmen mal olarak görüyor. Bir gercek anne bana kizina öyle seyöer demezm kendi hayatini kurmaya yardimci olur yol verirm sen 10 yildir pna bakiyorsun yani adam tek basina duramiyor mu hic durumu okadar agir mi ? Kendi isini kendi göremiyor mu?? Allah yrdimcinolsun ve sana sabir versin rabbim... ben senin yerinde olsamcekip gidemezdim böyle piskolojik baski uyguladigi icin. Ama dogru olan gitmelisin arkana bakmadan huzur evinde yasayabilir

Sizi evlatlik alan aile mi dedi paralari yoktu seni kendimize parayla aldik diye? :110:

Gerçek bir anne baba , ölmeden dünya gözüyle çocuklarını büyütüp , bir iş sahibi yapmayı ve evlendirmeyi düşünür. Sizin ebeveynlerinizin hiç böyle düşünceleri yok. Tabi ki bir vicdan borcunuz var. Fakat bir yandan da kendi düzeninizi artık kurmanız gerekiyor. Gerekirse ayrı bir eve çıkıp hayallerinizin peşinden koşun. Yine gider babanızın ziyaretini yaparsınız. Arada müsait olunca yemeğinizi yapar goturursunuz. Evet bundan babanız hoslanmayacaktir ama zaten bu haliyle de hoşlanmıyor hoşnut olmuyor.

ya çok sert konuşucam ama aptal mısın güzelim sen yaaaa? her hastalanıcam ölücem diyişinde niye yiyorsun bu numaraları? hastalansın, ölsün, sana neeeeee?
sen zaten gözünde bir kölesin, bir hizmetçisin, ee sana neee, gitsin ablası kardeşi baksın, çek git sen.
karşında seni zerre kadar düşünmeyen, senin hayatını, senin değerini zerre kadar düşünmeyen bir adam var ve sen hala burda gelmiş bize yok vicdan yok ot yok püsür. içim şişti yemin ederim okurken. bu alemin tek enayisi sen misin yaa? çek git onlardan, işini eline al çalış yaşa kendine bak, bırak bu insanıda ne hali varsa görsün, senin ona bu pislik haliyle yaptığın iyilikler harcadığın yıllar yeter artık, sana bırakıp gitmen için çoktan bilet çıkarmış bunlar merak etme, çık git artık.

Git demesi kolayda nereye gideceksin kardeş hele de günümüzde şu halinle evden ayrılırsan sudan çıkmış balığa dönersin.Önce bir iş bul çalış hem kafa dagıtırsın hemde hayatına ilgili neler yapacağın ıkonusunda kararlar alırsın .Hiç mi sana gerçek anlamda yardım edecek bir akraban yok .Tek başına yeni bir hayat kurmak gitmek çok zor.Belki ailen seni o şekilde v ermemiştir hayat ta neler duyuyoruz.Aileni bi araştır derim.Rabbim iyi insanlarla karşılaştırın.Senin alıp büyüten aileden kalacak miras varsa yada şu anda kullanacağın mal varlığı varsa onlardan faydalan derim .Bakmak zor geliyorsaki geliyor bi bakıcı tutabilirsin.Sabrın sonu selamettir kardeş

Son düzenleme:
benim çok nüyük bi sorunum var lütfen biriniz bana yardım edin hayatttan çok sıkıldım bunaldım nefret ediyorum herşeyden

Kimsesizlik cook zor...cok ūzūldūm konuna ...ne bileyim ya ama galiba o kisi de hastalık psikolojisinden oyle davraniyo..sizi sevmeseler neden sizi evlat edinsinler..belki sen evde durmaktan cok bunaldin..cogu gercek anne baba da böyle kırıcı oluyo hasta olduklarinda...bırakma bence adami...sonucta bunca sene onlar bakti sana gercek ailen yaninda durmadigi halde...o evde kal işe gir...kafan rahatlar biraz...bakici da tut onu dinleme...alısır o da zamanla...nereye gidersen git o kafa seninle olacak...vicdan azabı cekebilirsin...

Cok üzüldüm senin adina gercekten. Onlar senk resmen mal olarak görüyor. Bir gercek anne bana kizina öyle seyöer demezm kendi hayatini kurmaya yardimci olur yol verirm sen 10 yildir pna bakiyorsun yani adam tek basina duramiyor mu hic durumu okadar agir mi ? Kendi isini kendi göremiyor mu?? Allah yrdimcinolsun ve sana sabir versin rabbim... ben senin yerinde olsamcekip gidemezdim böyle piskolojik baski uyguladigi icin. Ama dogru olan gitmelisin arkana bakmadan huzur evinde yasayabilir

Gerçek bir anne baba , ölmeden dünya gözüyle çocuklarını büyütüp , bir iş sahibi yapmayı ve evlendirmeyi düşünür. Sizin ebeveynlerinizin hiç böyle düşünceleri yok. Tabi ki bir vicdan borcunuz var. Fakat bir yandan da kendi düzeninizi artık kurmanız gerekiyor. Gerekirse ayrı bir eve çıkıp hayallerinizin peşinden koşun. Yine gider babanızın ziyaretini yaparsınız. Arada müsait olunca yemeğinizi yapar goturursunuz. Evet bundan babanız hoslanmayacaktir ama zaten bu haliyle de hoşlanmıyor hoşnut olmuyor.

ya çok sert konuşucam ama aptal mısın güzelim sen yaaaa? her hastalanıcam ölücem diyişinde niye yiyorsun bu numaraları? hastalansın, ölsün, sana neeeeee?
sen zaten gözünde bir kölesin, bir hizmetçisin, ee sana neee, gitsin ablası kardeşi baksın, çek git sen.
karşında seni zerre kadar düşünmeyen, senin hayatını, senin değerini zerre kadar düşünmeyen bir adam var ve sen hala burda gelmiş bize yok vicdan yok ot yok püsür. içim şişti yemin ederim okurken. bu alemin tek enayisi sen misin yaa? çek git onlardan, işini eline al çalış yaşa kendine bak, bırak bu insanıda ne hali varsa görsün, senin ona bu pislik haliyle yaptığın iyilikler harcadığın yıllar yeter artık, sana bırakıp gitmen için çoktan bilet çıkarmış bunlar merak etme, çık git artık.

Bana miras falan kalmıyor arkadaşlar !
Kardeşleriyle paylaştılar benim adıma hiçbir şey yok.. bu konularda hastalanınca kardeşleriyle çok sıkıntı yaşadım benim üstüme kalacak diye korkup çok sorun çıkarttılar ve baba denilen adamda hep kardeşlerinden taraf durdu çok ezildim bu konuda zamanında..

Yukarıda biri yazmış aptal mısın diye . evet aptalım .
yaşadığım bütün kötü şeylere rağmen bırakıp gidemediğim için aptalım 70 küsür yaşında bir adamla ömrümü çürüttüğüm için aptalım.. üstelik bir '' teşekkür '' lafını bile duyamazken gerçekten çok aptalım ..

AMA kardeşleri bakmıyor !
herkes tek bir ağızdan '' sen bakacaksın , bu senin görevin boşuna mı büyüttüler seni '' muhabbeti yapıyor!
İnsanlar o kadar çiğ ki ! bırakıp gidersem onların eline kalacak biliyorlar.
Ayrıca yatalak değil kendi işini çoğu zaman kendi görebiliyor ama aniden kriz geçirebiliyor. bir gün hiçbir şey yokken diğer gün hastanede yoğun bakımında olabiliyor. Bakıcı fikrini asla kabul etmiyor.

Tek söylediği olumlu cümle ; madem bu kadar nefret ediyorsun defol git.. ama gelince beni bulamayacaksın!
yazarken bile içim şişiyor benimde inanın..

Back
X