Benim kahır içinde olmam lazım ama gülüyorum. Delirdim mi?

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.781
133
40
3 ay önce babami kaybettim. O benim her seyimdi, yaslandigim dag, süper kahramanim.. koca kadin oldum ama onun kücük kiziydim ben. Hic beklemedigim anda gitti babam. 3 gün kadar yiyip icemedim, araliksiz agladim. Ama sonrasinda normal hayatima devam ettim. Kahkahalarla güldügüm bile oldu. Müzik de dinledim hatta dans ettim. Taziye ziyaretine gelenler cok sükür yüzün gülüyo dediler. Niye gülmesin ki diye düsündüm uzunca bi süre sonra babamin öldügünü hatirladim. Siz babam öldü diye gelmistiniz dimi diye güldüm. Bunlari yazarken agliyorum ama biliyorum kisa bir süre sonra normal hayatima dönücem. Ben babami gercekten sevmedim mi? Hayirsiz miyim? Yoksa onu unuttum mu? Belki de delirdim. Bilmiyorum.

Acıyla herkes farklı bir şekilde baş eder, siz kendinizden bu fikri uzaklaştırarak baş ediyor olabilirsiniz. Yine de normalden yada beklediğinizden farklı bir ruh hali içindeyseniz, profesyonel yardim alın.
Delirdiginiz için değil, baş etmek için bu haldesiniz.

İnsanın en büyük özelliği alışmasıdır. Hiç bi acı ilk gün ki gibi kalmaz eğer kalsaydı hiç bi anne hiç bi kardeş evlat acıdan yaşayamazdı kayıplar karşısında.
Babasını kaybetmiş biriisi olarak söylüyorum alışıyorsunuz.

Bazen bazi insanlar yasanan buyuk uzuntulere farkli tepki verebilirler herkes aciyi ayni sekilde yasayacak diye birsey yok belkide kabul edemiyodursunuz unuttugunuza gore yoklugunu hissettiginizde daha cok uzuleceksiniz ben bunun hayirsizlik yada vefasizlik oldugunu dusunmuyorum bazilarida varki varliginda yapmadiklari kalmiyor kor olunce badem gozlu oluyor

basınız sağolsun. rabbim nur içinde yatırsın. .. delirmiyosun canım. acı cekerken acıya dayanıklılıgı artırmak ıcın beyın yapar bunu. acıdan öluyormus sankı de bı koruma programı acmıs gibi.. detayları unutturmaya calısır.. gececek elbet. ölm herkese var. hayata devam ediliyor gülünüyor . herkes mı hayırsız evlat. bunca ana babalar ölürken beraberınde gıden evlat mı vardı... ne kadar acı cekılmelı? bı suresı mı var? yok. kendını yıpratma. zamanla hersey daha netlesıyo. allah oyle bı sıstem vermıs kı hıc bı acı bakı değil. her gun yavas yavas acı azalır . bıtmez ama azalır.. allah sabır versın.

Bizim orda bi laf vardır. Oğulsuz durdum da öğünsüz duramadım... Acılar var ama hayat da devam ediyor. İçinizde bastırıp dert sahibi olmayın da acınızı da yaşayın ama gülüp eğlenmek de haram değil. Hayırsız olsanız çok başka şeyler anlatmanız gerekirdi.. Geberdi gitti dğnya bi pislikten temizlendi falan demiyorsunuz sonuçta.. Allah rahmet eylesin...

Evet yardim almam gerektigini düsünüyorum. Ama 2 kücük bebegim var ve onlari birakip böyle bir zaman ayirma imkanim yok maalesef.

Ben de annemi bu sözlerle teselli etmeye calisiyorum. Ama onun acisi ilk günkü gibi taptaze

Şuan sizi çok iyi anlıyorum o taziye zamanında da ben deligi iş yapıyordum evde aslında kallunmedigimiz için bunlar kendimizi kandırıyoruz benim babam vefat edelide 8 ay oldu ama hala yer yer kabulmiyorum çok zor kabullenmek insan kabullenmeye başladıgın da çok büyük bir acı hissediyor bu sevmediginiz anlamına gelmiyor tabi Allah sizin be bizim de babalarımıza rahmetsin kalanlarımıza sabır versin

Cok sükür varliginda iyi evlat olmak icin elimden geleni yaptim. Sevgimi hissettirdim. Sarildim, öptüm, mutlu etmek icin elimden feleni yaptim. Ama tabi keskelerim de cok. Kabul edemiyorum gercekten ve dediginiz gibi gelmeyecegini hatirlatan seyler oldugunda yoklugunu hissettigim de acidan kahroluyorum zaman zaman.

Iciniz rahatsa kendi kendinizi uzmeyin dedigim gibi daha cok uzuleceginiz zamanlar gelecek keskelerde hic bitmez bu hayatta herseyin daha iyisi olabilirdi diye dusunuruz bu arada basiniz sagolsun Rabbim kaybi olan herkese sabir versin

Ben de annemi bu sözlerle teselli etmeye calisiyorum. Ama onun acisi ilk günkü gibi taptaze
İlk önce başınız sağolsun.
Ama emin olun acısı geçecek çünkü insan da geçmeyen hiç bi his yok. Allah sabrınızı arttırsın. Ama mutlaka bi destek alın bence ben uzun seneler boyunca almıştım Gerçekten faydası oluyor ihmal etmeyin

Amin Allah razi olsun. İnsallah tekrar kavusuruz

Amin insallah.

Siz babam öldü diye gelmistiniz dimi diye güldüm.

Başınız sağ olsun.
Bir çeşit acıdan kaçma/yok sayma/baş etme biçimi bu.
Eğer hislerinizi bastırır, doğru biçimde yaşayıp geçemezseniz; bu bir yerden patlar.
Dilerseniz bir psikolog ile görüşün, bu süreçte duygularınızı yaşamada/yüzleşmede ve toparlanmanızda size yardımcı olsun.

Ani bir kayıp olmuş, biraz travma sonrası stres bozukluğuna benziyor. Ani ruh değişimleri, detaylı düşünememe, ağlama krizleri sonrasında üzüntü hissetmeme gibi. Bende abimden sonra yaşamıştım ama sonra çok ağırlaşmıştı bende. Kendinizi gözlemleyin. Ama bu süreçte kendinizi suçlamayın. Beyniniz bu acı ve yeni durumla ne yapacağını bilmiyor. Belli bir süre sonra yerini depresyona bırakabilir. O zaman destek alabilirsiniz.

Mart ayında annemi kanserden kaybettim. Cenazede çok ağladım. Cenaze bitti eve geldim ağlamadım. Normal hayatıma devam ettim. Farkettim ki ben yasımı annem yaşarken tutarmışım ölünce bir rahatlama geldi. Bilmiyorum belki çok acı çekmediği için belki o süreç bittiği için bilmiyorum. İlk aylarda kabul etmek biraz zor oluyor. Ama şimdi acısı içime oturuyor. Yokluğunu hissediyorum özlüyorum bazı geceler rüyada görmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…