Yanlis mi yaptim? Ayip mi oldu?

Sevgiliye yaranmak için babasının işlerine koştururken şimdi tavır koydun diye sevilmeme endişesi yaşıyorsun belli ki, zaten o adamın oğluysa yakında yapsan nolurdu eline mi yapışırdı demesi yakındır, kimse öyle ailesinden çok farklı bi hale evrilmiyor genetik yatkınlık diye bişe var, katranı kaynatsan olmaz şeker cinsine tükürdüğüm cinsine çeker.

Türk kültüründen neden uzakmisim? Türk kültürüne yakin olmak sevgiliyle birlikte yasamamak mi? Evlenmek istememek mi? Bu mi türk kültürü? Baska biseyden ibaret degil mi? Türk kültürüne yakin olup olmadigima karar verecek en son kisi sizsiniz!
Cevap vermeyin goz ardi edin, ne gerek herkese cevap vermeye...

Seni gelinleri olarak görüyorlar demek ki
Ne var ki amma abartıyorsunuz ya
Yapın işte gitsin
Sanki kraliyet ailesinden geliyorsun üslup beğenmiyorsun
Ona göre bir adam seç kendine madem
Görgülü okumuş etmiş bir adamın oğluyla ol

Merhabalar,

direkt konuya gececegim. Uzun olabilir simdiden söyleyeyim.

Sevgilimin babasiyla sikintiliyiz. Kendisi emir verir gibi konusur benimle genelde. Hic hoslanmadigim bisey. Su yasima kadar annem babam bile benimle bu sekil konusmasi.

Sevgilimin babasi tanistigimizdan beri benden form veya belediyelerden randevu almami istiyor. Bu ricada bulunurken (rica degil, emir veriyor) su sekil söylüyor „hemen bana randevu al“, „bana oturma izinim icin islemi yaptir, bana acilen randevu al“, „cocuklarin pasaportu yenilenecek, bana hemen randevu al, bu isimi hallet“. Araba alir, onun icin de plaka islemleri icin benden randevu ister. Hersey hemen acilen olmasi lazim. Bunlari bana devlet memuru oldugum icin söylüyor ama calistigim yerde yeni sayilirim ve normal memurum, asla bi yetkim yok.

Defalarca hemen veya acilen bi randevu alma gibi bi yetkim olmadigini, herkesin haftalarca bekledigini söyledim. Sevgilimde keza öyle. Ama anlamiyor adam. Ceza yiyor, beni ariyor gel bak diye. Yok gel itiraz yaz bilmem ne yap. Sikildim artik bu durumdan. Almandayiz. Dili yok, konusamiyor, almanca bilmiyor desem ok anlarim ama biliyor, kendisi ve karisi. Gündüzleri evdeler, ben sabahtan aksama kadar calisiyorum. Kendi hayatimda da var üstelik. Derdim bana yetiyor. Ya anlamiyorum ki, cocuklar benim cocuklarim mi da ben pasaportlari icin gidip randevu alayim?! Anneleri öglene kadar yatiyor ben isteyken.

Son olay söyle patlak verdi. Tekrar benden bisey istedi, gittim, formu önüne koydum, doldurman lazim dedim. Kalem alip önüme koydu formu. Sevgilime bu sefer yumusak olmicagimi söyledigim icin o aldi formu ve ben doldururum dedi. Babasi hayir, sen degil o yapsin deyip tekrar benim önüme koydu (bu beni su sebepten ötürü sinirlendirdi; sevgilim bana babasina benim yapmak istemedigimi söyledigi halde „hayir o yapicak“ demis). Formu tekrar önüme koyunca patladim (forma da adini, soyadini, dogum tarihini yazacak), „ben senin sekreterin degilim, sürekli senin icin randevu alamam, form dolduramam“. Bana „cok mu zor“ dedi sok olmus yüz ifadesiyle. „Zor oldugu icin degil üslup denen bisey var, bana emir verir gibi konusuyorsun, annem babam bile böyle konusmuyor benimle, zoruma gidiyor“ dedim. Bana „ben seni aileden gördügüm icin söyledim“ dedi ve sonrasinda „tamam bosver, bisey yapma benim icin deyip küstü. Resmen küstü. Surati düstü ve baska biseyle ilgiledi. Sevgilimle öyle kalakaldik. Bi 30 dk sonra da kalktik cünkü bizimle konusmuyor, sevgilime bile evet veya hayir cevaplari veriyordu.

Sevgilim öncesinden bana hak veriyordu ama kendisi babasindan uzun süre ayri kaldigi icin pek tartismak istemiyor. Bana „seni tutarsam, babam kizar, babami tutarsam, sen kizarsin. Beni karistirmayin“ dedi, ki kendisi benim yanimda defalarca beni savundu ama anlamiyor adam. O da artik vazgecti.

Simdi ben ayip mi ettim? Cok kötü mü yaptim? Abarttim mi?
Merhaba, bende almanyada yasiyorum, sen ayip felan etmedin. Bu ne sacmalik??? Pasaport isi icin sen yap, onu sen yap arabayı sen yap, u ne ya? Okurken ben sinir oldum. Gitsin cocuklari kendi yapsin, ne alaka sen devlet dairesinde calisiyorsun diye sen yapacaksin, ne alaka?? Tavrini guzel belli ettin aferin sana, sakin taviz verme sakin alttan alayim deme, sen yanlış birşey yapmadin. Sevgilin de bir zahmet babasini zapt etsin. Ne kadar yobaz ve kaba ve cahil bir adam. İnsan utanir be. Alt tarafi formul. Okumasi var yazmasi var. Hic kusura bakmasin.

Merhaba, bende almanyada yasiyorum, sen ayip felan etmedin. Bu ne sacmalik??? Pasaport isi icin sen yap, onu sen yap arabayı sen yap, u ne ya? Okurken ben sinir oldum. Gitsin cocuklari kendi yapsin, ne alaka sen devlet dairesinde calisiyorsun diye sen yapacaksin, ne alaka?? Tavrini guzel belli ettin aferin sana, sakin taviz verme sakin alttan alayim deme, sen yanlış birşey yapmadin. Sevgilin de bir zahmet babasini zapt etsin. Ne kadar yobaz ve kaba ve cahil bir adam. İnsan utanir be. Alt tarafi formul. Okumasi var yazmasi var. Hic kusura bakmasin.

Tesekkür ederim ☺️ maalesef Türklerde böyle davranislar olabiliyor. Her yerde adamlari olsun istiyorlar. Yani dedigim gibi, gecenlerde arkadasinin bile islemlerini yapmami istedi. Arkadasini da tanimam etmem, kimin neyin nesidir. Dur demenin vakti gelmis, gecmisti bile.

Cevap vermeyin goz ardi edin, ne gerek herkese cevap vermeye...
Ben de öyle düsünüyordum ama bazilari haddini asiyor, kendilerini ne saniyorlarsa. Actiklari konulara bakinca da issiz sapsiz insanlar oldugunu görüyorsun, haliyle ne hakla hangi kafayla bunu yaziyor diyorsun 😂 evlilik konusunda hassasim cünkü bir evlilik yasadim ve bi daha evlenmek istemiyorum, tutturdular evlilik de evlilik, ülke neden gelismiyor hic sasirmadim.

Evlenmeden bu kadar içiçe olmayı doğru bulmuyorum ki evlenilse de olunmamalı bence. BAştan alıştırmışsınız sonradan pişman olmuşsunuz. AYrıca sevgilinizinde duruşu yanlış. .

Bu kadar sasiracak ne var ki siz de evlenmissiniz iste daha once. Evlilik gayet de guzel bir sey sizinki iyi gitmedi diye oyle saniyorsunuz bence. Ayrica evet sevgilinizle aile degilsiniz onun kiz arkadasisiniz.

Aileyiz. Aile kavramini sizden ögrenecek degilim.

Ben de öyle düsünüyordum ama bazilari haddini asiyor, kendilerini ne saniyorlarsa. Actiklari konulara bakinca da issiz sapsiz insanlar oldugunu görüyorsun, haliyle ne hakla hangi kafayla bunu yaziyor diyorsun 😂 evlilik konusunda hassasim cünkü bir evlilik yasadim ve bi daha evlenmek istemiyorum, tutturdular evlilik de evlilik, ülke neden gelismiyor hic sasirmadim.
Bu kadar takıntı yaptığına göre bence sevgilin senle evlenmek istemiyor
Sende istemiyorum istemiyorum deyip kendini kandırıyorsun 🤣

Gec bile kalmissiniz, ben yanimda calisanlarla bile boyle konusmuyorum. Babasinin usagi mi varmis bir sorsaydiniz kendisine 😅

Bu kadar takıntı yaptığına göre bence sevgilin senle evlenmek istemiyor
Sende istemiyorum istemiyorum deyip kendini kandırıyorsun 🤣
Evet, haklisin.

Burda bana laf yetistirecegine sen de sevgiline güvenmeyindene 😉 telefonunu almda derdine düsmüssün, hadi canim, kendini iyi hissetmek icin beni burda rahatsiz etme

İnsanlar ister evlenir ister evlenmez kimse evlenmek zorunda degil. Dayatmaya bende kızıyorum. İnsan başka sey sorarken başka şeye takılıp olay başka yere gidiyor. O nedenle sağlıklı olan görmemek duymamak her yazilani

İnsanlar ister evlenir ister evlenmez kimse evlenmek zorunda degil. Dayatmaya bende kızıyorum. İnsan başka sey sorarken başka şeye takılıp olay başka yere gidiyor. O nedenle sağlıklı olan görmemek duymamak her yazilani
Haklisiniz. Burdaki cogu kisi kendine bakmayip direkt yargilamaya basliyor, sacma sapan seylere takip seni konun üzerinden vurmaya calisiyor. Bide bu insanlari begeni verip onaylayan insanlar var 🙃 sorsan ömründe basari elde edememis insanlar, gülüp geciyorum siz benim cevap vermeme bakmayin, egleniyorum cok ☺️

Back
X