Kekler - Pastalar Benim Mutfağımdan esintiler..

Aydin_Didem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
357
7
96
mutfağımdan seçmeler yaptım..isteyenlere tarifleri verebilirim.

Eklentiler

• $ilk şeker hamurlu pastam.webp
    7 KB · Görüntüleme: 99
  • $ilk yaş pastam.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 95
  • $ıslak kek.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 85
  • $muzlu pasta.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 71
  • $pstane poğaçası.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 87
  • $renkli kanepeler.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 85
  • $süslü güller.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 88
  • $şeker hamurundan gül.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 103
  • $tramisu.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 78
  • $tuzlu kurabiyeler.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 79
  • $yılbaşı sofram.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 84
  • $yıldızlı pastam.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 87
  • $elmalı kurabiye.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 88
  • $gül kek.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 87
  • $iki katlı pastam.webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 79
ilk resimdeki yaş paştaya bayıldımm gerçekten sen mi yaptın onun tarifini banada veeeerr lütfeeeennnnnnn bu akşam yapayım zaten canım bugün pasta çekiyodu alacağıma yaparım

Hepsi çok güzel gözüküyor.Poğaçalarınız hazırlar gibi,rica etsem tarifini yazabilir misiniz?

Hepsi çok güzel gözüküyor.Poğaçalarınız hazırlar gibiRica etsem tarifini yazabilir misiniz?

Hepsi çok güzel gözüküyor.Poğaçalarınız hazırlar gibiRica etsem tarifini yazabilir misiniz?

çok teşekkür ederim..bu topiğe hiç bakmadığım için mesajlarınızı görmemişim..kusura bakmayın..hepsinin tarifini veririm tabiki ama işteyim şimdi..tariflerim evde kaldı..

akşam girersem yazarım..

ilk resimdeki yaş paştaya bayıldımm gerçekten sen mi yaptın onun tarifini banada veeeerr lütfeeeennnnnnn bu akşam yapayım zaten canım bugün pasta çekiyodu alacağıma yaparım

kusura bakma yeni gördüm mesajları..evet hepsini ben yaptım bunların..pandispanyası için tarifim var ama yanımda değil..yazarım en kısa zamanda..içi çikolata ve muzlu..üstü de şeker hamurlu süsleme..

Merhaba,size tekrar özel mesaj atmıştım ama gitmedi galiba.Mesajımı dikkate aldığınız için teşekkür ediyorum.Sorun değil,uygun bi zamanda zahmet olmazsa yazarsınız.İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum,hoşçakalın.

harikaymış ellerinize sağlık...
tarif yazarsanız çok mutlu olurum.benim 1,5 yaşında bir oğlum var ve çalışyıorum,o yüzden çok zamanım olmuyor mutfağa girmeye.ama elim çabuk ve lezztlidir.
pratik tarifleriniz varsa çok memnun olurum.

merhaba öncelikle ellerinize sağlık çok güzeller hepside bende..bende şeker hamurundan pasta yapıcam fakat yaptıktan sonra nasl muhafaza ediyoruz üstü kapanmalımı büyük yapıcam ona görede fanus bulamam yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Nasıl yani,ben anlamadım,tarif isteyene özelden mi atıyorsunuz,zor olmuyor mu tek tek yazmak,buraya yazsanız hepimiz okusak???
Poaça çok güzel görünüyor özellikle,ellerinize sağlık

Nasıl yani,ben anlamadım,tarif isteyene özelden mi atıyorsunuz,zor olmuyor mu tek tek yazmak,buraya yazsanız hepimiz okusak???
Poaça çok güzel görünüyor özellikle,ellerinize sağlık

hayır henüz hiç kimseye tarif yazamadım..yazarsam burdan ortak yazarım zaten herkes görsün..teşekkür ederim..

Elinize sağlık çok güzel olmuş

çok teşekkürler..

çok teşekkür ederim..ben biraz araştırmıştım nasıl saklanmalı diye..sanırım en iyisi buzdolabında ama taze yapılmasında da yarar var die düşünüyorum..ben bu iki katlı pastayı bitirdikten yarım saat sonra üst katı bitmişti bile..

Kurabiyelerin görüntüsüne bayıldım acil tariflerini bekliyoruz bu yaptıklarınızın

teşekkür ederim..çok güzel kurabiye tariflerim var ama bu kurabiyelerin hamurunu hazır un karışımından almış yapmıştım..yeğenimin kreşindeki doğumgünü içindi riske atamadım..ama daha sonra yaptığım tarif usulü kurabiyelerde çok güzeldii..

tariflerim kolay genellikle..şimdi yanımda olanlardan biraz yazıcam..ama hepsi evde..fırsat bulursam evden yazarım hepsini..teşekkür ederim..

aslında geldi mesaj..hatta ben de cevap yazmıştım ama..sanırım benim mesajım gelmedi..ben teşekkür ederim..

YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (18 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

• 3 Adet Yumurta
• 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
• 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
• 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
• 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
• 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 1 Paket Vanilya

Pandispanya Yapılışı

• Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
• Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
• Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
• Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Ben tariflerimi Hünerli Bayanlar blogunun sahibi Müge hanımdan alıyorum genellikle..bu pandispanya tarifi de ondan..

ilk yaptığım şeker hamurlu pastayı bu pandispanya tarifinden yaptım..(beyaz üzerine pembe çiçekli, ortasında kalp olan)

pandispanyayı 1 gün önceden pişirmek daha iyi oluyor..ben iple kesmiştim ikiye..ama daha sonra pandispanya kesme için tel almıştım..onunla 3 kata bölünebiliyor..iki kaylı pastamın her biri 3 bölmeli..

size yapılış resimlerini de gönderiyim..çünkü pandispanya tarifinden sonra gerisi sizin hayal gücünüze kalmış..

ellerinize sağlık .hepside harika görünüyor.rica etsem kurabiye ve poğaçaların tarifini yazarmısınız. bende şeker hamuruyla ilgilleniyorum.ama tam bir kurabiye tarifim olsun istiyorum.hep onu kullanayım diye.eğer yazarsanız benim tarifle aynımı merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…