Benim Ne Suçum Var?

Bende size kızacaktım ama hamile olduğunuzu okuyunca üzüldüm
Bende hamileyim, en büyük korkum covid şu aralar
Sizden sonra kapmıştır o kişi
6 gün önce covis olsaydı sizde belirtiler çoktaaaan çıkardı
Bence içinizi ferah tutun
Burada kv de hatalı, ne diye eve alıyorsun, şart mı yani

Benimde 6. Ve 14.haftalarda ara kanamalarım oldu. O konuda da kendinizi strese sokmamaya çalışın. Bebeğiniz sağlıkla gelsin.
5. Haftamdan itibaren düşük tehlikem var ara kanamalarım devam ediyor son kontrolümde hala rahim için kanama alanım vardı doktorum 12. Haftaya kadar dikkat etmem gerektiğini söyledi zaten normalde çalıştığım biraz uyumak yerimden kalkmadan dinlenmek için orada kalmayı tercih ettik böyle olacağını bilemezdim

Hayır daha bugün öğrendi o da pozitif olduğunu eşimle henüz görüşemedik test yaptırmak isterim ama hastaneye gitmeye zaten korkuyorum yoksa da kaparım düşüncesi var şimdi de annem de endişeme tuz biber ekti 😕

Şimdi gitseniz de test zaten pozitif çıkmaz. Aradan zaman geçmesi gerekiyor. Beslenmenize çok dikkat edin. Hamile olduğunuz için bir şey de tavsiye edemiyoruz. Bol bol ayran için. Limon zararlı değilse için.

O evde o kişiyle en çok kim yakınsa hicbiriyle görüşmeyin. Kapan olmuştur.

Anneniz korkmustur.

Konu sahibi eve gelip test yapan yerler var hem de uygun, arkadaşım 150 tlye mi ne yaptırdı eve gelip yaptılar. Panik olmak yerine çağırın bi yer evde yaptırın istanbuldaysanız.

Şimdi gitseniz de test zaten pozitif çıkmaz. Aradan zaman geçmesi gerekiyor. Beslenmenize çok dikkat edin. Hamile olduğunuz için bir şey de tavsiye edemiyoruz. Bol bol ayran için. Limon zararlı değilse için.

O evde o kişiyle en çok kim yakınsa hicbiriyle görüşmeyin. Kapan olmuştur.

Anneniz korkmustur.
Kaç gün sonra pozitif çıkıyor acaba? boşuna gitmeyeyim bari şimdiden

Kişiden kişiye değişiyor ama en az 5 6 gün gecmesin gerekiyor.

Zaten mutasyona uğramış virüs çoğu zaman kendini bu testlerle belli etmiyor.

Bu yüzden çoğu kişi belistisiz geçiriyor bana yanımdaki pozitifken geçmedi diyor . Farkında değil taşıyıcı olduğunun.

Eğer bakılması gereken bir çocuğunuz daha yoksa evinize geçin ve bol bol uzanın.Sonuçta kayınvalideniz kadın doğum uzmanı değil size olan desteği önünüze bir kap sıcak yemek koymaktan öteye gidemez..onu akşam işten gelince eşiniz de yapar..meyve filan alıp koyar elinizin altına..ama kayınvalidenizin bir sonraki misafirinden size virüs bulamayacağını asla bilemezsiniz.

Kızım kreşi nedeniyle temaslı oldu..bulaştan 3 ila 5 gün sonra belirtiler çıkar ..hemen test yaptırsanız bile pozitif çıkmaz dedi.Kızımın kreş öğretmeni ve başka bir öğretmen daha pozitif olmalarına rağmen kreşteki çocukların hiçbirine bulaşmadı tabi öğretmenler hep maske takıyordu bunun da etkisi vardır

Kızım kreşi nedeniyle temaslı oldu..bulaştan 3 ila 5 gün sonra belirtiler çıkar ..hemen test yaptırsanız bile pozitif çıkmaz dedi.Kızımın kreş öğretmeni ve başka bir öğretmen daha pozitif olmalarına rağmen kreşteki çocukların hiçbirine bulaşmadı tabi öğretmenler hep maske takıyordu bunun da etkisi vardır
Umarım bize de bulaşmamıştır düşününce gayet temkinliydim öyle beraber felan oturmadık

Annenizin tepkisi bana göre normal. Mecbur bir yerde geçirdik diye bir şey yok. Silah mı dayadılar başınıza? Kusuyorum, kötüyüm bile deyip gitmeye bilirdiniz ya da çağırmaya. Ama artık olan olmuş kendinizi yıpratmanın bir anlamı yok. İnşallah ki geçmemiştir. Test vermenize gerek yok bence zira etrafımızda az belirti gösterip Corona olduğu halde negatif çıkanlar çok oldu. Yemenize dikkat edin, varsa vitamin alın, bol bol su için. Ve bundan sonra çok daha dikkatli olun

Evet maalesef bende çok dikkat ederim aslında ilaç kullanılmadığını bildiğim için tedbirli davranırım ama onlar davetsiz gelip hükmüm olmayan bir noktada misafir olmaları tüm tedbirimi boşa çıkardı resmen...
Bunu şimdi okudum. Eh o zaman sizlik değilmiş. Böylelerini kapıdan kovmak lazım aslında

Zaten ağla ağla bir hal oldum bir an öyle bir telefonla karşılaşınca neye uğradığımı şaşırdım halbuki akşam konuştuğumda çok normal karşılamış ve dikkat et demişti sağdan soldan birileri bişey söyledi de arayıp bi paylayayım mı dedi anlamadım...
😊 Ana yüreği derler işte bence sadece korkudan üzülmeyin bence ağlamayın

Umarım bize de bulaşmamıştır düşününce gayet temkinliydim öyle beraber felan oturmadık
Olsun bulaş sadece sizinle doğrudan temasla olmaz ..kayınvalidenize oradan size de bulaşabilir..ama bu olay için bence de karşı taraf sizin yanınızdan ayrıldıktan sonra virüsü kapmış.Genelde 5.gün siz de belirtileri yaşıyor olurdunuz

Olsun bulaş sadece sizinle doğrudan temasla olmaz ..kayınvalidenize oradan size de bulaşabilir..ama bu olay için bence de karşı taraf sizin yanınızdan ayrıldıktan sonra virüsü kapmış.Genelde 5.gün siz de belirtileri yaşıyor olurdunuz
İnşallah öyle olmuştur...🥺

Bunu şimdi okudum. Eh o zaman sizlik değilmiş. Böylelerini kapıdan kovmak lazım aslında
Durumum el verse zaten evimden başka biryerde kalmam ama düşükle karşı karşıya olunca mümkün olduğunda az hareket etmeye çalışıyorum bilemedim böyle olacağını🤷🏻‍♀️

Ben de hamileyken covid geçirdim. 11-12 haftalarimdaydim, gözünü korkutmak için söylemiyorum ama çok zor geçirdim. Hamile olduğumuz için herkesin yapabileceği çoğu şeyi yapamıyor ve takviye noktasında yetersiz kalıyoruz. Bir de bende o dönem çok yogun kusmalar olduğu için istesem de hiçbir şey yiyemedim ve inanılmaz kilo verdim ( çok zayıf olmama rağmen) ama bir şekilde geçti yani.. İnşallah size geçmemiştir ama geçtiyse de dünyanın sonu gibi davranmanıza gerek yok. Anneniz sizi düşündüğünden öyle davranmış, ona kızmayın

ben olsam korktuğu için bağıran anneme değil de pandemi döneminde, riskli hamileliğimde orada olmak zorundayken eve misafir kabul eden kayınvalideme kızardım.
sadece bu yaşadığım tedirginlik için açardım ağzımı yumardım gözümü.
bundan sonra da desteğe ihtiyacınız olursa ve kv niz yanınızda olacaksa o size gelsin bence. böylece kendi evinize gelmeye çalışan olsa da engelleyebilirsiniz.

kuluçka süreleri için bildiğim kadarıyla net birşey yok. sizde belirti var mı ?
test için hastaneye gitmeyip rapid antikor testi alıp evde yaparsanız bir fikriniz olabilir. antikor varsa geçirmiş/geçirmektesiniz demektir.

Durumum el verse zaten evimden başka biryerde kalmam ama düşükle karşı karşıya olunca mümkün olduğunda az hareket etmeye çalışıyorum bilemedim böyle olacağını🤷🏻‍♀️
Kendiniz gidip kalmışsanız doğru değil. Ev içi bakımından mı yaptınız? Yani bırakın işleri yapmayın, eşiniz yapsın. Gidip covidli insanlarla kalmak doğru değil

Sirkenin size bir zararı yok. Mutfak temizliğinde kullanın sabah akşam ağzınızı sirkeli suyla çalkalayın. Günlük portakal ve ya limon tüketin. C vitamini desteği sizi düşürmez. Kovit lokal bir enfeksiyon. İlk aylarda bebeğe bulaş riski çok düşük. Gebelikte 6. Aydan sonra korkarlar genelde. Günlük süt ürünü ve protein bazlı beslenin. İlk aylar duygularımız da yoğun oluyor. Denilenlere takılmayın akışına bırakın. Bol istirahat kanama için. Kovitten korkmak yerine gebeliğinize odaklanın hala riskli dönemdesiniz ilk 12 hafta önemli ve her gebelik için riskli dönemdir. Bunları bir hemşire olarak yazıyorum. Özellikle sirke sizi en iyi koruycak şey şu anda. Kovit temastan 1 hafta sonra belirti verir. Bulaştıysa bile dünyanın sonu değil. Kendinize iyi bakın dediklerimi yapın. Stres yapmayın. Stres size yaramıyacak şu anda anne kv flan düşünmeyin bunları. Sizin elinizde değil hiç biri. Ne kv davranışları misafirleri. Ne de annenizin ağzından çıkan cümleler. Hiç biri size ait değil sizin elinizde değil. Bunun için gerilmeyin.

Anneniz sizin ve bebeğiniz için endişelenmiş, klasik anne işte. Hani çocuğu kaybolunca feryat figan arayıp buldunda da dövmekten geri kalmazlar ya o hesap olmuş :) Olan olmuş bulaşmıştır bulaşmamıştır bilemeyiz kime nasıl bulaştığı belli olmayan birşey bu .Kendi öğrencime aynı odayı paylaştığı ablasından geçmedi aylar sonra sınıftan bir öğrenciden maskeye rağmen bulaştı.Belirti hissetmeksizin test yaptırmayın çünkü 3 gun geçmeden yeni test yapmıyorlar.En ufak bir rahatsızlıkta (ki son duyduğunda kulak ağrısı bıle var) direk teste gidin.Uyku önemli güzel uyuyun dinlenin zaten vitamin alıyorsunuzdur.Beklemekten başka seçenek yok şu an.Sağlıklı günler dilerim

Back
X