Benim Neyim Eksik :( :(

Bence sürekli ilgilenen seven merek eden bir 'sevgili' yok
Yine hayal kırlıklığına uğrama diye söylüyorum
Dert tasa çok bu işte canım
Daha yaşında çok genç kimler çıkar karşına doğru zamanı bekle derim
Seni sen olduğun için beğenip sevicek birileri vardır
Hatta etrafında senden hoşlananlar bile olabilir
Ama dikkat et kalbini kırmalarına izin verme tanımadan güvenme kimseye

bir şey değil bebişim.taktik falan da istersen biz hep burdayız.bu arada sosyalleşmekte çok önemli mesela geziler,piknikler olur onlara katıll.evde tv izleyeceğin zamanı kampüs kafelerinde geçir,yeni arkadaşlar edin,mevcut arkadaşlarının çevresine gir.piyasa olan yerlerde dolaş,millet oralarda tanışıyor yani napcan.böyle işte.bol aşklı günler diliyorum sana.

Dertlerin yanında mutlu olduğun unutamadığın anlar da olmuştur sonuçta cnm

Heheh Sağol canım tavsiyelerin için teşekkürler

canım kısmen katılıyor kısmen katılmıyorum .evet sevmek sevılmek herkesın hakkı .

kım ıstemez kı sevıp de sevılmeyı .ama o ılıskı bı'de cıddı boyuta bındıgınde de sevdıgıne bın pısman

olacak konuma gelıyorsun .hıc oyle anlattıgın gıbı de bır yerlere gıdıp bıcır bıcır degılız ,ekonomık sorunları

dusundukce gulmeye vaktımız yok .evlenecegız dıye nelerden kıstıgımıza hıc gırmıyorum bıle .ama soyle kısa bı ornek

vereyım ,yakasık 8 aydır sınemaya hıc gıtmedık bıle .kısısel ıhıtyaclardan da kesmek zorun da kalıyorsun tabı

dogru durust bulusamıyoruz aman paramızı bırıktırelım evlenecegız dıye .valla hıc oyle bıcır bıcır olamıyoruz

bıcır bıcır modunu ılk 1 yıl yasadım .sonrası hep bırıkım derdı sardı bızı .ılıskı cıddıye bınınce malesef herseyden kısar

oluyor ınsan ,bu sadece bıze ozel bır durum degıl .evlılık boyutun da herkes aynı durum da hemen hemen .

bence en guzel caglarını boyle cıddı sorumlukların altında gecırmek yerıne ,tek basına arkadaslarıyla gezsın tozsun hayatın

tadını cıkarsın .kafasını dınlesın .hatta herseyın tadına varsın .sonra cıddı bır ılıskısı olunca zaten bunların hıc bırını yapamıyor ınsan

zamanı varken tadını cıkarmak en dogrusu bence .

Son düzenleme:
kimsenin eksiği yoktur,aksine senin kocaman bir artın var OKUMAK..okulunun kıymetini bil üniversiteye koca sahibi olmaya değil,meslek sahibi olmaya gidilir diye bilirim ama neyse sakın üzülme,seen derslerine odaklan...unutma, seveceğin insan, belki meslek hayatına başladıktan sonra (çalışacağın yerde olabilir) karşına çıkacaktır..Allah bilir...

Bulunduğun konumda olmak isteyen birçok genç kızımız var bu ülkede.. O yüzden önce bi haline şükret.
Sonra derdine dönelim. Seni çok iyi anlıyorum. En güzel çağların.. Hormonların dürtüyor tabi
Haklısında.. Sana tavsiyem ilk senende girme bu işlere.. Derslerin, hayatın, kafan, herşeyin otursun bi yerine.. Sonra bu işlere "heveslenmiştim" gözüyle bakmazsın zaten.
En güzel şeyler hiç beklemediğin bi anda çıkarmış ya karşına..
Ciddi bişey sonuçta çıkacağın insanla evlilik yolunda yürüyebilirsin, o yüzden ilk senende otur bi bak etrafına sentezle kişiliklerini öğren.. Sonra hamleni yaparsın.
Rahatlık batmasın Gez, dolaş, eğlen, derslerine yoğunlaş, hem iç hem dış güzelliğine önem ver. Bak gör o zaman nasılda koşacaklar peşinden.

Senin bir eksiğin yok. Haklı olarak seni el üstünde tutacak birini ariyorsun. Ama hayat öyle değil. Sen de kendini düşünmek zorundasınız karsı taraf da. Şimdilik bence ümitsizliğe kapılma. Tüm mesele ego. Egolarınız kırılmaya başladıkca yani her iki taraf da fedakarlığı öğrendiğinde mutlu bir birliktelik kurabilirsin.

Üniversitede bir sevgilinin yokluğunu ciddi ciddi çekiyorsan yeterince boş vaktin var demektir. Eğer kitap okuyarak, çeşitli kulüplere, aktivitelere katılarak kendini geliştirip daha donanımlı biri olarak hayalindeki gibi biriyle olabilirsin ki bunlardan sonra hayallerin hala değişmezse.

18 yaşındayım.
Sevgilim yok.Olmadı.Mutluyum.
Zaten bir üniversiten var derslerine asıl canım.İlla sevgilim olsun diye isteme.Üzülen sen olursun.
Hiç düşünmezsin biri gelir hayatın olur.
Ne güzel demiş Mevlana.

"Âşık olmak için bir Yusuf arama. Sen aşkı ara; Allah sana Yusuf'u gönderir."

ben sana sevgilin olsa nasıl bir hayatın olucak anlatıyım:

öncelikle sürekli beraber mutlu mesut olacaksınız bu guzel
nereye gidersen onunla gideceksin dolayısıyla yeni insanlar tanıma fırsatını %70 oranında kaçıracaksın
bu sana en büyük kaybı yaşatacak, çünkü insanlar kişisel gelişimlerinin çoğunu arkadaşları ile geçirdikleri ortamlarda tamamlarlar.
kazık yerler iyi vakit geçirirler tartışırlar ve bir çok şeyi kendilerine katarlar.
ve çoğu kişi de bilirki universite arkadaşlıkları çok tatlı olur, belki de ömürlük olur..
ha bu arada unide sevgili olmaya başlayan çiftlerin pek çoğu evlense de pek çoğu evlenmeden verdiği emeklerle senelerle kalıyorlar..
ve neticede elinde hiçbirşey kalmayabilir.
kötü bir tablo mu çizdim?
sanmıyorum..
3. sınıfta iken sevgilim oldu, keşke olmasaydı da daha çok insanla tanışıp daha çok gezip tozsaydım.
babamdan başka hiçbir erkek hayatıma müdahele etmeseydi, hiçbir erkek tarafından sahiplenmeseydim de insanlar kadın/erkek ayrım yapmıyorum benimle samim kanka olmaya çekinmeselerdi.
keşke önceliklerim sevgilim olmasaydı arkadaşlarım dostlarım olsaydı..
aşk meşk belli bir yaşa gelene kadar hikaye, doğru insna ulaşman için önce kişisel evrimini tamamla derim..

Ben de 19 yaşındayım seni coook iyi anlıyorum. Benim de şimdi ikinci senem bitti. Ben sanıyordum ki üniversitede güzel ortamlar olur güzel arkadaşlıklar gruplar olur gezilir tozulur erkek arkadas da tabii ki olur hep duyuyoruz üniversitede tanısıp evlenenleri.
Ayrıca hiç sen derslerine yoğunlaş zamanı gelince olur demeyin! Söyledikleriniz cok komik. Kiz üniversiteye gelmis ne ÖSS ne bir sey var ne yapsın şimdi gezmesin sevgilisi olmasın da ne zaman olsun? Zaten ömrümüz boyunca üniversiteye gelmek icin çalışmadık mı?
Ben ilk sene arkadaşlık kurmakta zorlandım herkesle aram iyi oldu gezdik dolaştık ama hiçbiri benim icin gercek dost olamadı ve her kesimden insan oldugu icin sosyo ekonomik kültürel olarak da kendime yakın insanlar bulmakta maalesef zorlandım.
Bu sene cok iyi arkadaşlıklar kurdum gercekten dostum diyebileceğim ve ileride de görüşmek istediğim yakın bir iki arkadasım var şimdi.
Erkek arkadas mevzuuna gelirsek ben de hep üniversitede kendime uygun birilerinin karsima çıkacağını dusunmustum, ama yanılmışim bir kere bizim kampüs diğer kampüslere gore daha kucuk ve bölümler hep zor ve yuksek puanli olanlar. O yüzden herkes derslere cok konsantre (ben de dahil) bos zamanlarda genelde kutuphanedeyim. Ders çalışmaktan diğer kampüse gidip oradaki Kafe'de oturup etrafıma bakma fırsatım bile olmadı su iki senede. Millet diğer kampüsten sevgili buluyormuş hep :)
Yani ben öyle sacı sakalı birbirine karışmış anarsist klasik bir üniversite ogrencisi istemiyorum o yüzden de zorlanıyorum sanırım cunku okuldakiler hep öyle tipler. Birçoğu da kızları hemen yatağa atma meraklısı. Kalanlardan iyi düzgün biri varsa da ben rastlamadım :)
Ben de hep hayal kurardım üniversitede güzel arkadasliklarım olacak erkek arkadasım olur falan diye cunku herkes diyordu ki üniversiteye gelir hayatını yasarsin. Yalan o. Ben ÖSS'ye çalıştığımın on katı calisiyorum şimdi. Hayatımı yaşadığım falan da yok.
Koskoca iki sene bitti üniversitenin yarisi gelip gecti. Ben de hayal kırıklığına uğradım maalesef.

*Arkadaşlık bakımından söylüyorum, bu isin bize kattığı bilgiler beceriler hakkında kesinlikle beklediğimden iyi bir egitim aldım gercekten tatmin oldum. Arkadaşlık acısından (hem normal hem erkek) beklediğim gibi değilmiş.

Son düzenleme:
"Üniversiteye ne hayallerle gelmiştim ama malesef birçok hayalkırıklığı yaşadım.Sorunum şu şuana kadar hiç sevgilim olmadı."

ben anlamıyorum üniversiteye gitme amacınız gerçekten bu mu? okuyamayan kazanamayan bir sürü insan var, ne güzel okuyorsunuz işte değerini bilin, derslerinize çalışıp okulunuzu bitirin önce.

yazdıklarınızda doğruluk payı var ama bir kısmına ben katılmıyorum.bir ilişki evlilikle sonuçlanmazsa boşa verilen emek ve giden seneler mi oluyor.o insanla bir çok güzel anların anıların oluyor,ayrıca sen onun osenin çevrene giriyor,sadece edi büdü gibi takılmıyorsun ki farklı insanlar tanımaya yine devam ediyorsun.hiç bir erkek "ya şu kızla boşa çıktım evlenemedik de" demezken kızlar niye bu kadar evliliğe endeksli anlamıyorum.bence hayatı güzel yaşamaya,dolu yaşamaya endeksli olmak daha iyi.

üni de de sosyalleşemezse insan her açıdan bir daha böyle pek bir fırsatı olacağını da sanmıyorum.iş hayatı başlayınca hiç vakti kalmayacak.ayrıca eskisi kadar heyecanlı,başında kavakyelleri modunda da olmayacak.

universiteye gelip sevgili bulamadım diye üzülen insanların sevgili olduktan sonra evlenemedik diye ağlamalarını bekliyorum ben, o beklentiyle yorum yapıyorum
sevgili olunca edi büdü gibi takılmıyorsun diyorsunuz ama malesef ki edi büdü olayı ciddi anlamda vakit alan birşey, ki tercihleriniz zaten zamanla bu yönde oluyor ki.
elbette arkadaşlarla çokça vakit de geçirilir, ama çoğu vakit ediyle geçirilir.
ve kusura bakmayın ama sevgiliden eğer bir kazık yiyerek ayrılmışsanız güzel anılarınızdan çok kötü anılarınız taze kalıyor.
insan hayatına giren herkesten birşeyler öğrenir elbet, ama ben sevgililik olayının insanları universite ortamlarında kısıtladığını düşünüyorum.

Beni anlayan birilerinin olması gerçekten güzel :) Hayalkırıklığı yaşadım diyorum çoğu kişi ee üniversiteye koca bulmaya mı gittin,ders çalış diyor :) Zaten derslerime çalışıyorum çok şükür hiç dersim de kalmadı. Ama bence okumanın,başarılı olmanın,erkek arkadaşın... hepsinin yeri farklıdır.
Seninle aynı durumdayım.Birçok şeyi üniversiteyi kazanmak uğruna erteledim ve üniversiteye bıraktım.Zaman geçiyor ve ertelediğin şeyleri gerçekleştirmiyor olmak çok kötü. Zaten İstanbul'dan gittiğim küçücük şehire alışmak tam bir dertti kafana uygun birilerini bulmak zor ama buldum sandığında kazık yemek daha zor. :) Yani kısaca ortam,arkadaş,erkek arkadaş,... hepsi hayalkırıklığıydı. Yalnız yanıma kar kalan olaylardan çıkardığım derslerdi.

Tabiki bir eksikligin yoktur...bir üniversite kazandigina göre zekisinde ayrica.benimde üniversitede sevgilim olmadi.beni begenenler ben begenmedim,benim begendiklerimde beni begenmedi..bazisi daevgili üstüne sevgili degistirdi..ben sahsen artik böyle olduguna üzülmüyorum.ama haklisin o zamanlar üzülürdüm.bir yirmi sene sonra sen ne düsünürsün bilmiyorum.

Daha 19 yaşındasın , hiç takılma böyle şeylere!
herşey kısmet nasip daha kimler kimler çıkar karşınaa

Valla bazılarınız demiş arkadaşa acelen ne filan diye ama üniversitede buldu mu bulur yani insan öbür türlü çok zor.Ancak üniversitede bulup da aşk evliliği yapılabiliyor.Kazanmış da ne güzel.Aklına takcak ders yok okul yok ne diye yüklendiniz kıza bu kadar.Olabilir yani her insan ister hayatında kendisini heyecanlandırcak,elini tutacak,duygularını paylaşcak birilerini.
Bu arada konu sahibine tavsiyem sosyal ol,bakımlı ol,dikkat çek.Utangaç utangaç önüne baka baka gezme hiç bir erkek yanaşmak istemez sana.Kalabalık gruplar halinde dolaş.Mutlaka birileri seni gözüne kestirir.

aynen hep erteledim hep erteledim. şimdi de ertelemek zorunda kalıyorum. şu koskoca iki sene de üç kere sinemaya gittim, halbuki üniversiteye girince bol bol film izlerim diyordum. haftasonu gündüz yabancı liglerin maçını izlemeyi çok severdim lisede, şu koskoca iki senede bir kez bile izleyemedim. daha erteleyip erteleyip nereye. tam yaşındayız tam güzel zamanındayız hayatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…