Benim soframa da bi yardım lütfen!!

papatyaperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
275
5
46
İstanbul
Merhaba canlar, biliyosunuz yeni evliyim, henüz öyle kalabalık bi misafirim gelmedi hiç, ama önümüzdeki salı misafirlerim var ve beni şimdiden stresi sardı ne yapsam nasıl yapsam diye. Şimdilik kafamda olan şeyleri söylüyorum:

-Mozaik Pasta(buzluğumda genelde olur zaten)
-Krem şantili etimek tatlısı
-Pastaneden alınıp evde içine ezilmiş peynir ve maydanoz konulan açma gibi şeylerden

bunlar kafamda hazır olanlar. Peki yanına nasıl bi salata,nasıl bi börek,nasıl bi açma yapiyim napiyim? Mercimek köftesi düşündüm onun da heryerde tarifi farklı cesaret edemiyorum :18: daha önceden hiç börekte yapmadım ilk defa yaptığımda tutucak bişey olması lazım.
Lütfen tavsiyelerinizi ve hatta tariflerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Kısır(tarıfı çok kolay ve tadını unutamayacakları bır tarıf verebılırım istersen),Mayalı poğoça (yarısını peynir yarısını zeytın ezmelı yaparsın 1 tarıften 2 farklı lezzet çıkar(onunda tarıfı mevcut) ve bence bırde elmalı kurabıye yap 2 tane soğuk tatlı yerıne bır sutlu bır hamurlu olmuş olur.

Acaba kısır mı daha kolaydır yoksa mercimek köftesi mi? bu ikisinden birini düşünüyorum.:31:

İkiside kolay aslında ama eğer ilk defa yapıcaksan kısır daha kolay tabiki de canım. Bi de önce kaseye doldurursun sonra tabağa koyup ters çevirirsin şekil verirsin. yanına da yaptıklarından eklersin çayla beraber gayet güzel olur diye düşünüyorum :44:

Son düzenleme:
Kısır(tarıfı çok kolay ve tadını unutamayacakları bır tarıf verebılırım istersen),Mayalı poğoça (yarısını peynir yarısını zeytın ezmelı yaparsın 1 tarıften 2 farklı lezzet çıkar(onunda tarıfı mevcut) ve bence bırde elmalı kurabıye yap 2 tane soğuk tatlı yerıne bır sutlu bır hamurlu olmuş olur.

Ah çok teşekkür ederim, sanırım börek-poğaça konusunda annemden yardım alabilirim ama kısır tarifini verirseniz çok memnun olurum.:16:

İnce kısırlık bulgurunuzu ağzı kapaklı bir saklama kabına koyun üzerine sadece 2 parmak gececek kadar kaynayan su boşaltıp agzını guzelce kapatın.Bulgur beklerken kıvırcık taze soğan ve dereotunuzu ınce ınce kıyın.(dereotunu sakın unutmayın vazgeçilmez lezzetı veren odur) ekşiliğine göre bırkaç lımonu sıkın sıkılan lımonun ıcıne sarımsak ezın(ben 1 lımon ıcın 2 dıs sarımsak kullanıyorum) oda beklesın (beklemesı lımonun sarımsak tadını cekmesı acısından önemlı (15dk yeterlı gelır).şişen bulgurunuzu elınızle guzelce karıştırın sonra ıcıne salça koyup guzelce yıne karıstırın aynı cıgköfte yapar gibi sonra yeşillikleri ekleyıp sıvı yag ve sarımsaklı lımonuda ekleyın.Afiyet olsun.
Kolaylık olması açısından yeşilliklerinizi akşamdan yıkayıp hazırlayın hatta lımonunuzuda sıkın sabah sadece sarımsak eklersınız.

İnce kısırlık bulgurunuzu ağzı kapaklı bir saklama kabına koyun üzerine sadece 2 parmak gececek kadar kaynayan su boşaltıp agzını guzelce kapatın.Bulgur beklerken kıvırcık taze soğan ve dereotunuzu ınce ınce kıyın.(dereotunu sakın unutmayın vazgeçilmez lezzetı veren odur) ekşiliğine göre bırkaç lımonu sıkın sıkılan lımonun ıcıne sarımsak ezın(ben 1 lımon ıcın 2 dıs sarımsak kullanıyorum) oda beklesın (beklemesı lımonun sarımsak tadını cekmesı acısından önemlı (15dk yeterlı gelır).şişen bulgurunuzu elınızle guzelce karıştırın sonra ıcıne salça koyup guzelce yıne karıstırın aynı cıgköfte yapar gibi sonra yeşillikleri ekleyıp sıvı yag ve sarımsaklı lımonuda ekleyın.Afiyet olsun.
Kolaylık olması açısından yeşilliklerinizi akşamdan yıkayıp hazırlayın hatta lımonunuzuda sıkın sabah sadece sarımsak eklersınız.

Çok teşekkür ederim, aynen bu tarifi yapıcam,ama bana bulgur ne kadar salça ne kadar ve sıvıyağ ne kadar konuluyo tahmini söyleyebilir misiniz?

4 su bardağı bulgur,7-8 yemek kaşığı salça 5 limon yağınıda fazla koy çünki bulgur yağı çeker hemen.8-9 yaprak kıvırcık,1 adet dereotu,10 dalda taze soğan bu tarif koskocaman bir kısır olacak :) oyuzden bulgurun şişince geniş bir mutfak kabın yada legenın varsa onda karıştır canım.Sakın tarifi fazlalaştırma burda herkesın 2 kase yıyebılecegı kadar kısır olacak.

4 su bardağı bulgur,7-8 yemek kaşığı salça 5 limon yağınıda fazla koy çünki bulgur yağı çeker hemen.8-9 yaprak kıvırcık,1 adet dereotu,10 dalda taze soğan bu tarif koskocaman bir kısır olacak :) oyuzden bulgurun şişince geniş bir mutfak kabın yada legenın varsa onda karıştır canım.Sakın tarifi fazlalaştırma burda herkesın 2 kase yıyebılecegı kadar kısır olacak.

Bu tarifi aynen uygulıycam,umarım becerebilirim,size çok çok teşekkür ediyorum :16:

Ben çikolatalı hindistan cevizli toplardan yapıp üzerine nazar boncuklu kürdanlardan da geçiriyorum.Sunum olarak çok tatlı oluyor.Tabi benimki bekar işi arkadaş ağırlama oluyor ama olsuun misafir misafirdir:1::1::1::1:

Becerirsin canım gözün korkmasın misafirlerininde çok begeneceğine eminim benim butun misafirlerim geleceği zaman benden özellikle kısır isterler göz kararı yapıyorum artık zaten artarsada ziyan olmuyor yiyip duruyoruz :))

Back
X