• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim yanlışım nerede, neden hassas düşündükçe üzülen ben oluyorum ?

rengarenkdunyam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
909
443
103
İzmir
Yaşıyoruz, iyisi ile kötüsü ile şu dünya da yaşamaya çalışıyoruz. İnsanız sonuçta hepimiz yaşadıkça duygularımız, hislerimiz değişiyor ve konuşma ve yazma isteği hissediyoruz. Bazı durumlarda yazmak yeterli oluyor ama bazı durumlarda karşımızdakiler de bizi dinlesin, takılıp kaldığını hissettiğin o tümsekte elimizi tutsun istiyoruz. Yani ben böyle hissediyorum, istiyorum açıkçası. Ama son zamanlarda durum böyle olmuyor.En yakın arkadaşımdan bahsediyorum, aslında kardeş gibiyiz. Son zamanlarda hayatında erkek arkadaşı var, bu durum için onun adına çok mutluyum çünkü güzel başlayan ve kendisi olursa güzel gidecek bir ilişkisi var, bana gelirsek son zamanlarda uğraştığım farklı birkaç sorunlarım var ve bu sorunlar hayatıma yön verecek sorunlar, hani kararım sonucunda taşınacağım, hayatımı tümden değiştireceğim sorunlar... Ve ben düşüncelerimi, kararlarımı bu kardeşim gibi gördüğüm kişi ilede paylaşmak istiyorum. Yani soruyor
- nasılsın, nerdesin, neler yaptın ?
Anlatacağım 2 cümle kuruyorum sonra
Hmmm, ben birşey olacağını sanmıyorum, ya ben sana ne dicektim Ali ile konuştuk........................
1, 2 , 3 dinledim cevap verdim en son dedim ki , canım bak ben bu ara kendimi hiç iyi hissetmiyorum, düşüncelerimin sağlıklı olduğunu zannetmiyorum, o yüzden ben yorum yapmayayım.
Şey ben sana anlatmak seninle paylaşmak istemiştim.
En son 2 gün önce eniştemi kaybettim ve işteyim, arkadaşta izinli Alisi ile bulışacak. Apar topar işten izin aldım eve gidiyorum yolda arkadaş aradı durumu anlattım.
Gerçekten mi ? Üzüldüm, ya benim sana Ali ile ilgili şeyrleri şu birgünde yaptıklarımızı anlatmam lazım, şimdi kardeşim erkek arkadaşıyla buluşçak onu dışarı çıkartıyorum hmmm biliyor musun Ali bana gül aldı diyip anlatıyordu.
Konuşmak istemiyorum dedim telefonu kapattım.
Düşünüyorum tamam arkadaşım dostum kankam tamam bu onun ilk ilişkisi, tamam birşeyleri benimle paylaşmak istiyor ama ben daha nasıl açık olabilirim ona, yok şu ara sağlıklı bir düşünce yok ve ölüm acısı yaşadım, başın sağolsun diceği yerine Ali dedi bana. Sonrada mesaj atmış, kusura bakma konuşmamam gerekirdi ama anlatmak istedim..
Benim yanlışım nerede, neden hassas düşündükçe üzülen ben oluyorum ?

Arkadaşınızın ilk ilişkisidir kesin dedim öyle çıktı zaten söyleyin ona çok büyütmesin Alisi bırakıp giderse daaan diye ortada kalır gene size sarar.

Böyle durumlarda yan yapın kaçın yani ayrılırsa bundan daha beteri karşınızda olacak sizi darlayacak ama yenisini bulunca da gene sizi unutacak filan :)

Çok haklısınız. Ayrılır ayrılmaz da size koşar bu tipler. Bir süre muhatap olmayın Alisi ile takılsın.
Birde sorun şu çocukla bir ortamda karşılaştım ayaküstü 3 dakikalık birşey bana yorum yap dedi, en sonunda düşünceerimi söyledim şimdide Alisi öyle biri değilmiş onu anlatmaya çalışıyor. İki lafından biri eee kuzum sanada ayarlayalım birini, yahu anlamıyorum yanımızda biri olsun diyemi hayatımıza birini alıyoruz, his olmalı ya ona dokunmak bile his vermeli insana

ya içindekileri anlatan uzun bi mesaj yaz ya da kademeli olarak kendini geri çek.
Galiba uzun bir mesaj yazacağım, benim ilk erkek arkadaşı olayımda dinlediği zamanlar beni çok olmuştu, hakkını yiyemem ama ben anlatmıştım ona sadece, çözüm yolumu kendim bulmuştum, sorumluluğu kendim almıştım, o benden onun adına karar vermemi istiyor, bu da bana yanlış 26 yaşında bir kızsa ve bu çocuğu seviyorum diyorsa ailesi ile konuşmayıda bilecek, sorumluluk almayı bilecek, hani ben ölüm var derken o Alim var diyorsa birşeyler çok yanlış ilerliyor

Bence kim olursa olsun mutluyken bir başkasının sıkıntısını dinlemeyi istemez.Yani önce kendi heyecanını yenmesi sıradanlaşması lazım mutlu olduğu şeyin.Sular durulana kadar empati yapabileceğini sanmıyorum.Bende alınır üzülür sinir olurdum böyle bir şey yaşasam ama zamanla unutulacak her şey eskisi gibi olacak.

Arkadaşınızın ilk ilişkisidir kesin dedim öyle çıktı zaten söyleyin ona çok büyütmesin Alisi bırakıp giderse daaan diye ortada kalır gene size sarar.

Böyle durumlarda yan yapın kaçın yani ayrılırsa bundan daha beteri karşınızda olacak sizi darlayacak ama yenisini bulunca da gene sizi unutacak filan :)
Normal zamanlarda kendine güveni olmayan bir arkadaşımdı ve ona derdim ki kendine güveni olsun, boyum uzun değil derdi, güvenin boy ile ilgisi olmadığını söylerdim, beni kimse beğenmez ben evlenmicem derdi, şimdi Alinin eli yüzü düzgün ve evi ile arabası varmış, Ali beyaz atlı prens oldu, bazen kafam almayınca diyorum acaba ben mi kızı dinlemiyorum diye ama sonra mesajlara bakıyorum dinlmişim fikrimi söylemişim

Sizinki hassas düşünmek değil, yanlış insanı en yakın arkadaş ilan etmek bence. Sürekli kendinden bahseden, sizin hayatınızda olup bitenleri yeterince önemsemeyen, bencil insandan dost most olmaz. Benzerinden bende de vardı bir tane, artık kafam kaldırmadığı için ciddi bir mesafe koydum. Hani zaten hiçbir zaman insanların beni dinlemesine, yardım etmesine büyük bir ihtiyaç duymadım da, böyle hisseden bir insan bile bazı günler sadece sizin için yanınızda olacak bir dost istiyor. Ama yok, bu tiplerin her zaman sizinkinden daha büyük, daha önemli bir sorunu ya da anlatması gereken çoook önemli bir şeyi vardır. Bunun adı bencillik. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor.

Bence kim olursa olsun mutluyken bir başkasının sıkıntısını dinlemeyi istemez.Yani önce kendi heyecanını yenmesi sıradanlaşması lazım mutlu olduğu şeyin.Sular durulana kadar empati yapabileceğini sanmıyorum.Bende alınır üzülür sinir olurdum böyle bir şey yaşasam ama zamanla unutulacak her şey eskisi gibi olacak.
İyide canım eniştem öldüğünde onu dedim yolda, kuzum siz şu an çok mutlusunuz benim keyfim yok biliyorsun uzun zamandır, o yüzden konuşmayalım sen mutluluğunu yaşa dedim...
Haaa ben salak ne yapardım işimi gücümü bırakır arkadaşımın yanına giderdim

Sizinki hassas düşünmek değil, yanlış insanı en yakın arkadaş ilan etmek bence. Sürekli kendinden bahseden, sizin hayatınızda olup bitenleri yeterince önemsemeyen, bencil insandan dost most olmaz. Benzerinden bende de vardı bir tane, artık kafam kaldırmadığı için ciddi bir mesafe koydum. Hani zaten hiçbir zaman insanların beni dinlemesine, yardım etmesine büyük bir ihtiyaç duymadım da, böyle hisseden bir insan bile bazı günler sadece sizin için yanınızda olacak bir dost istiyor. Ama yok, bu tiplerin her zaman sizinkinden daha büyük, daha önemli bir sorunu ya da anlatması gereken çoook önemli bir şeyi vardır. Bunun adı bencillik. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor.
Aynen, normal zamanlarda zaten kendi ayaklarım üstünde duran bir kızım ben, annem vefat etti benim babam ile beraber yaşıyorum, evimin işinide yapıyorum, okulumuda bitirmeye çalışıyorum, çeyrek part olarak da çalışıyorum. Babamlada konuşur paylaşırım, akrabalarımla görüşmüyorum, kardeşim diyorum işte ona, ailesi çok iyidir Haklarını yiyemem asla, ama onun böyle yapması işte üzdü baya

İyide canım eniştem öldüğünde onu dedim yolda, kuzum siz şu an çok mutlusunuz benim keyfim yok biliyorsun uzun zamandır, o yüzden konuşmayalım sen mutluluğunu yaşa dedim...
Haaa ben salak ne yapardım işimi gücümü bırakır arkadaşımın yanına giderdim
işte sen böyle düşünceli olduğun için ondanda onu bekliyorsun.ama herkes aynı bakış açısına sahip değil.belki oda kafan dağılsın konu değişip havan değişsin gibi düşünmüş olabilir mi.yani arkadaşlığınızı gözden geçir hatası tölere edilir birşey mi ya da ona hatasını kırıldığınız noktayı söyleyin dostsanız bunları yüz yüze halledebilirsiniz.

işte sen böyle düşünceli olduğun için ondanda onu bekliyorsun.ama herkes aynı bakış açısına sahip değil.belki oda kafan dağılsın konu değişip havan değişsin gibi düşünmüş olabilir mi.yani arkadaşlığınızı gözden geçir hatası tölere edilir birşey mi ya da ona hatasını kırıldığınız noktayı söyleyin dostsanız bunları yüz yüze halledebilirsiniz.
İyide kuzum kafamı dağılacağı konular var ki anlarım öyle niyeti olsa bu bariz birşeilde ben karar veremiyorum benim şu sorunumu hallet diyor

Değişik. Birbirinize uymuyorsunuz. Sevgilisinden önce böyle değilse zaman verin derim. Sizin de sıkıntılarınız varmış bu sürede onlarla ilgilenirsiniz. Uzun bir dostluksa biraz kendi haline bırakmanızı tavsiye ederim. Baktınız değişen birşey yok o zaman yolları ayırırsınız. Sizde sorunlarınız dinlensin istiyorsunuz haklısınızda ama şuan o bunlara kafa yormaz. Heyecanlı ve ilkmiş.
Benimde yakın bir dostum sürekli problem anlatırdı. Eşimle ilk tanıştığım günlerde çok sıkıntılıydı. İşiyle alakalı ve yalnızdı. Sürekli bunları anlatıyordu. Bende en heyecanlı günlerimde ağız tadıyla yaşayamıyordum üzülüyordum da onun için. Bunyüzden hiç kendimi ilişkimi anlatmadım. Onu dinleyip yorum yapıyordum. Bu seferde sen birşey paylaşmıyorsun diyip sildi beni :)

Değişik. Birbirinize uymuyorsunuz. Sevgilisinden önce böyle değilse zaman verin derim. Sizin de sıkıntılarınız varmış bu sürede onlarla ilgilenirsiniz. Uzun bir dostluksa biraz kendi haline bırakmanızı tavsiye ederim. Baktınız değişen birşey yok o zaman yolları ayırırsınız. Sizde sorunlarınız dinlensin istiyorsunuz haklısınızda ama şuan o bunlara kafa yormaz. Heyecanlı ve ilkmiş.
Benimde yakın bir dostum sürekli problem anlatırdı. Eşimle ilk tanıştığım günlerde çok sıkıntılıydı. İşiyle alakalı ve yalnızdı. Sürekli bunları anlatıyordu. Bende en heyecanlı günlerimde ağız tadıyla yaşayamıyordum üzülüyordum da onun için. Bunyüzden hiç kendimi ilişkimi anlatmadım. Onu dinleyip yorum yapıyordum. Bu seferde sen birşey paylaşmıyorsun diyip sildi beni :)
İlk cümlelerinzdeki gibi düşünüyorum, biraz zamana bırakmalıyız çünkü arkadaşımda bende iyice yanlış anlayacağız birbirimizi. Heyecanlı ve ilk olduğunun farkındayım ki bir ilişkisi olmasını herkesten çok ben istemiştim. Onada dedim zaten ölüm haberini aldığım zaman, kuzum ben şu an mutluluğunu paylaşamıyorum sana bir tepki veremiyorum sonra konuşalım diye ama sadece sıkıntılarını anlatıyor bana ve onun adına karar vermemi istiyor, hani şunu yap diyeyim yapsın, biraz sert konuştum ama bunuda söyledim. Sen bu hayatta yalnız yaşıyorsun ne kadar ailemle yaşıyorum desende akşam yatağa yatınca kendinle kalıyorsun o yüzden altından kalkabileceğin sorumlulukları al, benim üstesinden gelebilceğim şeyler farklı seninkiler farklı kendini ölç tart karar ver dedim.
Tamam kabul bende duygusal yaklaşıyorum düşünüyorum arkadaşımla aynı yaştayız onun eve girince yapmak zorunda olduğu sorumlulukları yok, yemeğine kadar hazır olur, bulaşığını bile annesi yıkar, çaylarını hazırlar, çamaşırını ütüsünü yapar, birde kendi sorumluluklarıma bakıyorum ..Üstüne birde son zamanlarda yaşadığım sıkıntılar eklenince endi kendime diyorum benim niye bu kadar basit sorunlarım yok, ben ne zaman bu aşamaya geleceğim diyorum...
Onun adına mutluyum, güzel başlayan ve güzel ilerleyen bir ilişkisi var, annesi sağlıklı yanında kardeşleri var ama hala şükürsüz hala olumsuzlukları görüyor bunu anlatamıyorum... Hee birşey olduğu zamanda misal kendimle ilgili bir karar veriyorum, eminmisin hadi ben olsam neysede benim evde işimi yapan bir annem var ama senin yok zor gelmesin sana onuda yapmak siyorum,...
Anlıyorumda benim dostluğumda takıldığım bu noktaları iyice düşünüp arkadaşımla paylaşmam lazım

anlattıklarınız doğrultusunda aranızda sizin aleyhinize dengesiz bir ilişki olduğunu düşünüyorum. arkadaşınızla kendinizi karşılaştırarak farklı durumlar için ben olsam şöyle yapardım böyle yapmazdım demişsiniz, beklenti içine girmek çok büyük yanılgı. bizler ancak sizin anlattıklarınız kadarıyla yorum yapabiliyoruz, tüm ilişkinizi gözden geçirerek kullanılıp kullanılmadığınızı çözmeniz gerekiyor. hayatınızda fazlaca sıkıntılar yaşamışsınız ve hala yaşıyorsunuz bazen birinin hiç birşey yapamasa da, elinden yardım edebilmek için birşey gelmese de sadece oturup sizi dinlemesi o kadar değerli ki ama arkadaşım dediğiniz kişi bunu yapabiliyor mu? onca sıkıntınızı içinde bir de sizden onu dinleyip akıl vermenizi bekliyor. kendi değerinizi ancak siz belirlersiniz, hak ettiğiniz bu mu?

İlk cümlelerinzdeki gibi düşünüyorum, biraz zamana bırakmalıyız çünkü arkadaşımda bende iyice yanlış anlayacağız birbirimizi. Heyecanlı ve ilk olduğunun farkındayım ki bir ilişkisi olmasını herkesten çok ben istemiştim. Onada dedim zaten ölüm haberini aldığım zaman, kuzum ben şu an mutluluğunu paylaşamıyorum sana bir tepki veremiyorum sonra konuşalım diye ama sadece sıkıntılarını anlatıyor bana ve onun adına karar vermemi istiyor, hani şunu yap diyeyim yapsın, biraz sert konuştum ama bunuda söyledim. Sen bu hayatta yalnız yaşıyorsun ne kadar ailemle yaşıyorum desende akşam yatağa yatınca kendinle kalıyorsun o yüzden altından kalkabileceğin sorumlulukları al, benim üstesinden gelebilceğim şeyler farklı seninkiler farklı kendini ölç tart karar ver dedim.
Tamam kabul bende duygusal yaklaşıyorum düşünüyorum arkadaşımla aynı yaştayız onun eve girince yapmak zorunda olduğu sorumlulukları yok, yemeğine kadar hazır olur, bulaşığını bile annesi yıkar, çaylarını hazırlar, çamaşırını ütüsünü yapar, birde kendi sorumluluklarıma bakıyorum ..Üstüne birde son zamanlarda yaşadığım sıkıntılar eklenince endi kendime diyorum benim niye bu kadar basit sorunlarım yok, ben ne zaman bu aşamaya geleceğim diyorum...
Onun adına mutluyum, güzel başlayan ve güzel ilerleyen bir ilişkisi var, annesi sağlıklı yanında kardeşleri var ama hala şükürsüz hala olumsuzlukları görüyor bunu anlatamıyorum... Hee birşey olduğu zamanda misal kendimle ilgili bir karar veriyorum, eminmisin hadi ben olsam neysede benim evde işimi yapan bir annem var ama senin yok zor gelmesin sana onuda yapmak siyorum,...
Anlıyorumda benim dostluğumda takıldığım bu noktaları iyice düşünüp arkadaşımla paylaşmam lazım
Bence şuan hiçbirşey düşünmeyin konu ne olursa olsun. Tamamen bir süre kendinize odaklanın. Arkadaşınız çocuk değil eğer gerçek bir dostluksa emin olun oda farkedip düşünüp gelir. Tüm çabayı siz vermeyin çünkü bu arkadaşlıkta denge bozulmuş zamana ihtiyacı var. Üstüne gitmeyin kalbini kırmayın. Demekki oda tecrübesiz size sığınmak istiyor e sizinde sorunlarınız var.

Back
X