• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim yaşamdan, yaşamaktan anladığım yanlışmı

Gezmek görmek çocuklarına bunu yaşatmak çok güzel de kenarda dokunmadiginiz bir para olmalı mutlaka. Ev almak herkesin harcı değil her çocuğunuza ev bırakın diyemem. Bu çok zor zaten. Ama çocukların büyüdüğünde onların kurs ekstra ders hobi gibi masrafları olabilir. Daha da büyüdüklerinde üniversite sizinle aynı şehirde okumazlarsa çok ciddi bir masraf kapısı o ayki maaşla olacak şey değil. Yeri gelir yurt dışına gitmek isteyebilirler eğitim için. Ayrıca bir de sağlık harcamaları olabilir Allah korusun. Devlet her şeyi her ilacı karsilamiyor. Bunları düşünerek mutlaka kenarda bir paranız olmalı. Siz yine gezin edin ama son kuruşuna kadar harcamak hayatın gerceklerine gözlerinizi kapamak gibi.

Sizin yaptgn da cok guzel. Ama yinede cocukalrin geleceginede ufaktan yatrm yapabilirsiniz.gezme isini hayatnzdan cikarmadan.sende 5 6 kere gidiyorsaniz 4 5 kere giderek kenara arabilirsnz.cocukalrnz kucuk.ama 7.8. Siniftan sorna ozel dersleri egitimi icin para akitmak zorunda kaliyorsunuz.2 kardesim var biri uni son sinif biri bu sene basladi.ailem toplamda 3000 ikisinin giderlerine butce ayiriyor.ekstra larda illaki cikiyor zaman zaman.ilerde bunlari da dusunerek herseyi kararinda yasamakta fayda var bence

ne kadar güzel yaptığınız tebrik ederim sizi. çocuklarla gezip onlarla anı biriktirmek, onlara ev bırakmaktan daha güzeldir bence. kaldı ki kimseden borç harç istediğiniz yok, kendinize göre yapmışsınız plan program bu milletin her şeye karışma eğilimini anlamış değilim.

çocuklarınız için ek birikim hesapları oluyor onlardan fln açtırıp bi taraftan birikim de yapılabilir ama

Her imkan saglanan cocuk it kopuk olmuyor sonucta. Neden bu hayatta illa zorluk yaşasın?
Teyzemin 3 evi var hemde istanbulda 3ude. Cocukta gayet guzel okudu. Mal mulk edinmek ayri cocugun okuyup kendi gelecegini kurmasi ayri. Cocuk calismayip omur boyu aileden yesin demiyoruz. Hayat bu, guvencesi olsun, evi olsun rahat etsin. Dogurdum ama sorumluluk alamam kendi dusunsun demek bana ters. Bu konu dogru veya yanlis olarak tartisilacak birsey degil aslinda.

her cocuk it kopuk olmuyor zaten ama anneden babadan medet uman evlatlarda yok degil..miras yuzunden kardes kardesi olduruyor ...cocuklari universiteyi bitirene kadar zaten sorumluluk sizde...ben maddi anlamda diyorun

İnsanı insan yapan duygulardan sonra anılarıdır Eşya mal mülk geçici bi bakarsın orda bi bakarsın yıkılmış gitmiş ki yapacağınızı yapmışsınız zaten yaşlanınca zaten gezemezsiniz gezin tozun hayatın tadını çıkarın ben bile yurtiçi tatil yapacağım fiyata yurtdışı turlara giderim

Bence hayatta herşeyin bir makulu olabilmeli.
Gezmek çok güzel, süper eğlenceli, çok huzurlu olabilir. Kim sevmez ki.
Ama olan tüm paranı gezilere harcamak bana biraz garip geliyor.
Anne - baba olarak çocukları iyi yetiştirmek-eğitimlerini sağlayabilmek ve sağlıklı günlerde olduğu gibi hastalıkta- işssiz zamanlarda da onları bunaltacak durumda olmamak gerekiyor.
Zamanımızda başımız dara düşse kapısını çalacak kimsemiz olmuyor. Kime gitsen anca kendini döndürüyor. Hal böyle olunca kesinlikle kıyıda köşede bir kaç aylık birikimin durması gerekir diye düşünüyorum.
Çocuklara ev bırakma kısmına karşıyım, şöyle ki sürekli kendi gençliğimden çalarak çocukların bilmem kaç yıl sonraki halleri için ev alamam. Çok param olursa belki ama ben iyi eğitimini sağladıktan sonra kendileri alsınlar.
Ben onlara yaşlılığımda yük olmayayım yeter...

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
Yanlış, çünkü artık ülke gezin, şehir gezmeyin. Canım evin araban birde sabit gelirin varsa, hiç biriktirme.

her cocuk it kopuk olmuyor zaten ama anneden babadan medet uman evlatlarda yok degil..miras yuzunden kardes kardesi olduruyor ...cocuklari universiteyi bitirene kadar zaten sorumluluk sizde...ben maddi anlamda diyorun

Mirasi olmeden pay edersen kimse kimseyi oldurmez :KK70: Bence bu kadar ucuk orneklere gerek yok. Cocuklara miras birakmiyorum boylece birbirlerini öldurmezler komik bir dusunce. Olumlu veya olumsuz ornek bulmak zor degil.
Universite okutmak atla deve degil. Ailesi aylik 300tl yollayanda cocuk okuttum diyor, özel okullara veya yurtdisina bol parayla yollayanda okuttum diyor. Okuyacak olan herturlu okuyor bir sekilde.
:))) Dedigim gibi okumak ayri, cocuga ilerisi icin guvence birakmak ayri.

Mirasi olmeden pay edersen kimse kimseyi oldurmez :KK70: Bence bu kadar ucuk orneklere gerek yok. Cocuklara miras birakmiyorum boylece birbirlerini öldurmezler komik bir dusunce. Olumlu veya olumsuz ornek bulmak zor degil.
Universite okutmak atla deve degil. Ailesi aylik 300tl yollayanda cocuk okuttum diyor, özel okullara, bol parayla yollayanda okuttum diyor. Okuyacak olan herturlu okuyor.
:))) Dedigim gibi okumak ayri, cocuga ilerisi icin guvence birakmak ayri.

uç örnekler vermemin sebebi bunlar da oluyor demek ... aman herkes nasil dogru biliyorsa onu yapsin :anne:

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.

Aynen devam..:rapci::KK55:
Etrafı boşverin.

En doğrusunu yapıyorsunuz. Siz çocuklarımıza bir vizyon kazandiriyorsunuz. Hayat bizim çevremizden ibaret değil. Ayrıca yarın onlara vereceğiniz ev vs şeyler hep kavga sebebi. Bakın herkes ona şunu verdi bana bu evi; onunki daha iyi yerde kirası çok vs. Mezara sadece anılarınız gelecek.

Eşinizle bu konuda zıtlaşıyorsunuz sandım. Ay kime ne ya mis gibi bildiğiniz doğruyu yaşayın. Hep birikim hep birikim nereye kadar zaten ev araba almışsınız. İlerde yine birikim olur 50’li yaşlarda.

Alt kat çokta iyi olmayan bir ev
Konaklamak için yetiyor demişsiniz
Ev bu otel değil ki yaşam alanınız orası sizin her gece uyuduğunuz dinlendiğiniz yemek yediğiniz yer
Gezip dolaşmak yeni yerler görmek çok güzel tabi ama en azından oturduğunuz yeri satıp daha iyi bir ev alabilirsiniz

Yo niye şaka olsun. Finans uzmanlari 3 yillik gelir diyor... ben yine bir yillik dedim:)
Ee işde, sorunda orda. Kira yok, yeme, içme, giyim, yakit filan 3000 anca tutar, ayda 2000 bin kenara atilip 1000 sadece tatil icin kullanilsa 30 ay, yani 2,5 sene icinde o para birikir.
Kadi ilk on sene ev kredisi ve araba kredisi ödediler desek en gec bu sene kenara atmaya başlamaları gerek.

Bence her yetişkin insan kendini, standartlarini düşürmeden, 1 sene su üstünde tutmasi lazım.

Haklısın da en büyük kalem eğitim

Onu da eklemek lazım konu sahibinin giderine

Özel okul denilince en kötüsü yıllık 20000 maaşlı çalışana kalmıyor ki geriye pek birşey

Haklısın da en büyük kalem eğitim

Onu da eklemek lazım konu sahibinin giderine

Özel okul denilince en kötüsü yıllık 20000 maaşlı çalışana kalmıyor ki geriye pek birşey

Ben cocuklarin özel okulda okuduğunu bilmiyordum. Ama helede cocuk konu icinde mevcutsa bence birikim dahada önemli. Yillik 20000 iki cocukda yapdi 40000... ee... uni? Dershane? Bunlar bedava olmayacak...
Bilmiyorum, kendim dünyanın yarisini gezdim, gelirim yarisini biriktiririm ve çocuğum olunca bu birikimler çocuğuma transfer olur.
Ben avrupadayim, özel okul ve uni derdim yok. Merkel hangi uniye gitdiyse benimkide gider eger kafasi basarsa... eğitim önemli ama çoğu adam olmuş kariyer sahibi insan özel okul mevzunu degil.

Alt kat çokta iyi olmayan bir ev
Konaklamak için yetiyor demişsiniz
Ev bu otel değil ki yaşam alanınız orası sizin her gece uyuduğunuz dinlendiğiniz yemek yediğiniz yer
Gezip dolaşmak yeni yerler görmek çok güzel tabi ama en azından oturduğunuz yeri satıp daha iyi bir ev alabilirsiniz
otuduğum evi en fazla 130000 e satabilirim güneş gören geniş iyi evler 250000 den aşağı değil burda üzerine 120000 tl borçlanmam gerekir.

merhaba arkadaşlar,
Belki doğru belki yanlış; doğruysa senin doğrun yanlışsa senin yanlışın kime ne ! ki benim için çok doğru yaptığınız şey.
Ben her gün 40 dakikalık iş yeri yolculuğumu kimi zaman kitap okuyarak, kimi zaman dışarıda ki her ayrıntıyı izleyerek geçiriyorum, en azından bu şekilde bi rşeyleri yakalayabilmek için.
Çünkü hayatı çok fazla kaçırıyorum.
9-6 yollarında ömrüm gidiyor.Dağlara bakıyorum, kırlara bakıyorum, ömrüm gibi içimde gidiyor. Mevsimleri sadece sabahları penceremden bakarak ve hafta sonları bir iki saatlik geziyle yaşıyorum. Ha geziyor muyum tabi ki. ilk yıllarımızda bizde en azından yakın şehirleri mutlaka ilk fırsatta veya tatillerde gezerdik, şimdi başka sebeplerden gidemiyoruz.
Bence o kadar güzel bir şey yapıyorsunuz ki. Emin olun çocuklarınıza verebileceğiniz en güzel şeyi veriyorsunuz.
Bir gün çocuğum olursa bende ona güzel bir kütüphane bırakıyorum.

Back
X