benim yerimde olsanız siz de gıcık olur muydunuzz

duvarsaatii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2018
2.189
4.417
133
selam kızlar.

şimdi hislerimi nasıl anlatıcam bilmiyorum.Hepsini anlatıp sizi sıkmak istemiyorum tabi ama dün ve bugünkünü bahsetsem temeldeki problemi anlarsınız bence.
eşimin bazı huyları beni fazlasıyla sinirlendiriyor. fazla mı titiz desem sert mizaç mı ya da kontrol manyağı mı çözemiyorum. normalde mesleğim var atanmayı bekliyorum 2 yıldır evdeyım çalışmıyorum şu an. neyse yani kısaca hep evdeyim.Bu yüzden yemektır temizliktir hepsi bende.

dün bütün gün yine temizlik yaptım ev filan. herşey gayet toplu akşam bu laptopu almış surat beş karış niye ekranı silmedin diyo. ama suratı bi görseniz sanki dünyanın suçunu işlemişim. kaba saba bakmalar. yemek yaparken kirletiyosun yok su sıçrıyor diye laf söylemeler. sanki çocuğum hesap soruyor.

bu sabah ta evlendiğimden beri ilk kez anahtarı yanıma almadan kapıyı çekip çıktım. sonra tühh dedim aklıma geldi. kapıda kaldık yani . bunu bi görseniz sanki dövücek ya . ben o bu tarz hata yaptığında ona kibar konuşurum daha fazla stres olmasın diye. kendisi bana bir bakışı var . nefret ettırdı yani kendinden. ki çok severek evlendik. bu asabi huyu dışında bir rahatsızlığım yok. temelde hep böyle şeyler . ama günde düşünsenize bi insanın size bunu birden fazla çeşitli konularda yaptğını. gerçekten yine neyi yanlış yapıcam üzüntüsü oldu bende sonrasında özür diliyor soğuk olma bana diyor. ama beni okadar üzdükten sonra ne değeri kalıyor ki özrün. acaba ben mi abartıyorum kızlar? hertürlü eleştiriye açığım.

he bu arada ben babasız büyüdüm. 2 yaşındayken vefat etti. annem tek başına büyüttü bizleri. evde erkek yoktu yani . arkadaşlarıma anlatırdım eskiden. sadece annenle büyüdüğün için bir erkeğe nasıl davranman gerektiğini bilmiyosun bence sorun o derlerdi . acaba gerçekten bilmiyor muyum bi alakası var mıdır ?

Bence bu bir erkeğe nasıl davranacağını bilmemek değil eşiniz bir insana nasıl davranacağını bilmiyor. Beğenmiyorsa kendi yapabilir ekran silmeyi, yanında sürekli yedek anahtar taşımayı vs.

böyle düşünmenize çok sevindim.

Bir erkeğe nasıl davranılması gerekiyormuş? O heyheylendikçe, değmeyecek şeyler yüzünden öfke kustukça, "ay tamam, canım hayatım, haklısın, suç bende, bir daha dikkat ederim" diye alttan alıp, egosunu mu şişirmek gerekiyormuş? Sorun sizde değil, eşinizde. Evde de olsanız, on tane eliniz yok, her işi aynı anda halletmek zorunda değilsiniz. Eşinizde dışarıda çalışıyor diye evde hiçbir işe el atmayacak diye bir şey yok. Eşinizin öfke kontrolü problemi varsa, bunun için tedavi görsün. Çünkü bu yıllar içinde tırmanışa geçen bir durum olabilir.

artık öyle diyen arkadaşlarıma sorunlarımı anlatmıyorum işte oyüzden. Bu dediklerinizi söyledim kibarlıkla üzüldüğümü söylicekmişim. tatlı dille falan . bana diyor sen erkek gibi cevap veriyosun . ben de haksızlığa gelemem kusura bakma diyorum. hep bu şekilde bi kısırdöngü. ama o bana haksızlık yaparken ben nasıl güzellikle ifade ediceksem kendimi . saçmalık. he bi de kpss süreci yardım etmişti . diyor ki sen nankörsün ben gerektiğinde yardım ediyodum.

Yani eşiniz buradan bakıldığında fazla fevri ve nezaket mefhumu olmayan bir eş gibi görünüyor.Gıcık olmakta haklısınız.Ama bence açık açık konuşun onuna yetişkin bir birey olmanızın yanı sıra evin hanımı hayat arkadaşınız olduğunu bilerek konuşmasını isteyin.Ayrıca bi ekranı silsen ne olur silmesen ne olur ?Gündeme gelmesi bile gereksiz.Her özür dilediğinde de hemen af etmeyin. Barışın tabi ki ama incinip kırıldığınızı da his ettirin iyice.

valla 2.5 yıl anlattım . ilerleme kaydetti yalan yok . ama yine de devam ediyor işte. yok halıya bir şey düşmüş hiç mi rahatsız etmiyormuş . yani evde yürürken bile bi mana bulur . bilmiyorum ya anneme anlatıyorum diyo ki evine bağlı sadık ne iyi kocan var tek kötü huyu sinirli olması . onu da kabul et diyor. ama bende gerçekten değişik etkiler bırakıyor. şöyle ki bu ev benim değil de onunmuş ben çocuğuymuşum gibi .

oh valla içimin yağları eridi :) gerçekten artık ben mi abartıyorum ya falan demiştim çünkü.

Bir iş yaptığımda eşim ( ev işiyle ilgili ) bu şekilde yorum yapsa bir daha asla o işe dokunmam. Bildiği gibi yapsın.

Ne olursa olsun eşiniz yaptığınız işi elestiremez. Konuşana kadar, sizi bu şekilde kırana kadar kalkıp silsin.

ben de zaten cvp olarak bana diyene kadar kendin sil dedim . almış ıslak bezi surat bin karış siliyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…