- 22 Ocak 2013
- 41.714
- 210.649
- 798
- Konu Sahibi duvarsaatii
-
Eşin ekranda toz mu gördü, bezi uzat. Yemeğe laf mı etti, mutfağın yerini göster. Anahtarı mı unuttun, sen niye almıyorsun bari bu işe yara de.
Bunun çözümü bu.
Adam kendini törpülemeyi tam da böyle öğrenecek.
Erkek hz lerine nasıl davranmalıymışız???
Eşiniz öküz o kadar.
selam kızlar.
şimdi hislerimi nasıl anlatıcam bilmiyorum.Hepsini anlatıp sizi sıkmak istemiyorum tabi ama dün ve bugünkünü bahsetsem temeldeki problemi anlarsınız bence.
eşimin bazı huyları beni fazlasıyla sinirlendiriyor. fazla mı titiz desem sert mizaç mı ya da kontrol manyağı mı çözemiyorum. normalde mesleğim var atanmayı bekliyorum 2 yıldır evdeyım çalışmıyorum şu an. neyse yani kısaca hep evdeyim.Bu yüzden yemektır temizliktir hepsi bende.
dün bütün gün yine temizlik yaptım ev filan. herşey gayet toplu akşam bu laptopu almış surat beş karış niye ekranı silmedin diyo. ama suratı bi görseniz sanki dünyanın suçunu işlemişim. kaba saba bakmalar. yemek yaparken kirletiyosun yok su sıçrıyor diye laf söylemeler. sanki çocuğum hesap soruyor.
bu sabah ta evlendiğimden beri ilk kez anahtarı yanıma almadan kapıyı çekip çıktım. sonra tühh dedim aklıma geldi. kapıda kaldık yani . bunu bi görseniz sanki dövücek ya . ben o bu tarz hata yaptığında ona kibar konuşurum daha fazla stres olmasın diye. kendisi bana bir bakışı var . nefret ettırdı yani kendinden. ki çok severek evlendik. bu asabi huyu dışında bir rahatsızlığım yok. temelde hep böyle şeyler . ama günde düşünsenize bi insanın size bunu birden fazla çeşitli konularda yaptğını. gerçekten yine neyi yanlış yapıcam üzüntüsü oldu bendesonrasında özür diliyor soğuk olma bana diyor. ama beni okadar üzdükten sonra ne değeri kalıyor ki özrün. acaba ben mi abartıyorum kızlar? hertürlü eleştiriye açığım.
he bu arada ben babasız büyüdüm. 2 yaşındayken vefat etti. annem tek başına büyüttü bizleri. evde erkek yoktu yani . arkadaşlarıma anlatırdım eskiden. sadece annenle büyüdüğün için bir erkeğe nasıl davranman gerektiğini bilmiyosun bence sorun o derlerdi . acaba gerçekten bilmiyor muyum bi alakası var mıdır ?
eşinizin bu tavrı çok yanlış. evet.
çözüm için öncelikle anlamaya çalışın.
kolay değil ama evet. önce sebeplerini anlamaya çalışın.
mesela ben böyle gördüm babamdan. en ufak sakarlikta hatada bağırır çağırır kızardı. O yüzden hep diken üstü yetiştim. kendim başkalarına yapmam diye düşündüm. ama evlendiğimde eşim sakarlık yapınca babamın aynı tepkisini kendim verirken gördüm. Bu çok acı bisi. maruz kalmak kadar kendin o öfkeyle dolmak da çok acı. eşinizin de böyle bi yetiştirilme tarzı etkili olabilir. bunu anlamaya çalışın. tespit edip iyice sebepleri anladıktan sonra degisim için onu yureklendirin. açıkçası hemencecik çözülmüyor ama kararlılıkla ve sizin kendisinin de çabası azmi ve ilişkinize dair isteklilik ile zamanla çözülür umarım.
Eşinde öfke kontrolü yok ve tahammülü yok. Benim eşim de böyle ve gün geçtikçe daha da artıyor bu halleri. Değişmez sadece sen zamanla alisip böyle huzursuz yasayacaksin(
ya bi de düşünüyorum kv çok temiizim çok temizim der ama temiz değildir. yani bunun bu takıntısı nasıl oldu bilmiyorum . dışardan gelen insanı elini yıkadı mı diye takip eder misin . eşim ediyor. hayır bi de
bunu yapmaya başlıcam. gerçekten tak etti çünkü.
vileda yapıyorum mesela. diyor ki öyle yapmıcaksın şöyle yapılır. yönlendiriyor akıl veriyor sürekli yok şurdan başlamak doğru. sanki hergün o siliyormuş gibi. ya da başka birşey herkese akılı o verecek o yönlendirecek . herşeyi bilen o .
gerçekten bu psikolojiyi anlayabilen var mı ? bi erkek niye böyle olur ?
Biraz benim eski sayılan eşime benziyor.
Allah yardımcın olsun.
Onlar mükemmel sen ise işe yaramazsın onların gözünde.
Ama hastalar gerçekten hasta ben bunu geç farkettim.
Eşiniz diğer her konuda haksız ama dışardan gelen insanın elini yıkamasına ben de aşırı takık bir insanım ya, hiç titiz düzenli biri değilim ama el yıkamak artı diş fırçalamak benim kutsallarım
Sizde hiçbir sorun yok, hatta anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla siz bir erkeğe nasıl davranılacağını biliyorsunuz, aynı hataları o yapsa stres olmasın diye kibar davranıyorsunuz. Eşiniz sizi çok mu cepte görüyor acaba, erkekler evlenince böyle oluyorlar bazen.selam kızlar.
şimdi hislerimi nasıl anlatıcam bilmiyorum.Hepsini anlatıp sizi sıkmak istemiyorum tabi ama dün ve bugünkünü bahsetsem temeldeki problemi anlarsınız bence.
eşimin bazı huyları beni fazlasıyla sinirlendiriyor. fazla mı titiz desem sert mizaç mı ya da kontrol manyağı mı çözemiyorum. normalde mesleğim var atanmayı bekliyorum 2 yıldır evdeyım çalışmıyorum şu an. neyse yani kısaca hep evdeyim.Bu yüzden yemektır temizliktir hepsi bende.
dün bütün gün yine temizlik yaptım ev filan. herşey gayet toplu akşam bu laptopu almış surat beş karış niye ekranı silmedin diyo. ama suratı bi görseniz sanki dünyanın suçunu işlemişim. kaba saba bakmalar. yemek yaparken kirletiyosun yok su sıçrıyor diye laf söylemeler. sanki çocuğum hesap soruyor.
bu sabah ta evlendiğimden beri ilk kez anahtarı yanıma almadan kapıyı çekip çıktım. sonra tühh dedim aklıma geldi. kapıda kaldık yani . bunu bi görseniz sanki dövücek ya . ben o bu tarz hata yaptığında ona kibar konuşurum daha fazla stres olmasın diye. kendisi bana bir bakışı var . nefret ettırdı yani kendinden. ki çok severek evlendik. bu asabi huyu dışında bir rahatsızlığım yok. temelde hep böyle şeyler . ama günde düşünsenize bi insanın size bunu birden fazla çeşitli konularda yaptğını. gerçekten yine neyi yanlış yapıcam üzüntüsü oldu bendesonrasında özür diliyor soğuk olma bana diyor. ama beni okadar üzdükten sonra ne değeri kalıyor ki özrün. acaba ben mi abartıyorum kızlar? hertürlü eleştiriye açığım.
he bu arada ben babasız büyüdüm. 2 yaşındayken vefat etti. annem tek başına büyüttü bizleri. evde erkek yoktu yani . arkadaşlarıma anlatırdım eskiden. sadece annenle büyüdüğün için bir erkeğe nasıl davranman gerektiğini bilmiyosun bence sorun o derlerdi . acaba gerçekten bilmiyor muyum bi alakası var mıdır ?
Benim konumu okuyabilirsin , özgüvenim zedelendi kendimi sürekli kötü ve işe yaramaz hissetmeme neden oluyordu.peki sen nasıl başa çıktın daha doğru başa çıkma şeklin ayrılık mı oldu
Ay yok sorması çok itici, bazı insanlarda bu temizlikten ziyade kontrol etme dürtüsüyle alakalı ve eşinizin sorunu bu bence. Kontrol etme bağımlılığı var gibi geldi bana ve destek almalı bunu çözmek içinya zaten yıkanması gerekiyor. ben de tabi ki hep yıkarım . ama yıkadığımı gördüğü anda sorması garip ve itici değil mi . ben niye ona sormuyorum da hep o bana . Dünyada tek kendisi sanki temiz. mesela yerler hep çorap dolu . hep ben alır atarım . titiz olan bunu yapar mı
Sizde hiçbir sorun yok, hatta anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla siz bir erkeğe nasıl davranılacağını biliyorsunuz, aynı hataları o yapsa stres olmasın diye kibar davranıyorsunuz. Eşiniz sizi çok mu cepte görüyor acaba, erkekler evlenince böyle oluyorlar bazen.
Bence eşiniz annesinin titiz olmadığının farkında o yüzden böyle takıntılı olmuş kirlilikten nefret etmiş demek ki temizlik takıntısı oluşmuşya bi de düşünüyorum kv çok temiizim çok temizim der ama temiz değildir. yani bunun bu takıntısı nasıl oldu bilmiyorum . dışardan gelen insanı elini yıkadı mı diye takip eder misin . eşim ediyor. hayır bi de
bunu yapmaya başlıcam. gerçekten tak etti çünkü.
Ay yok sorması çok itici, bazı insanlarda bu temizlikten ziyade kontrol etme dürtüsüyle alakalı ve eşinizin sorunu bu bence. Kontrol etme bağımlılığı var gibi geldi bana ve destek almalı bunu çözmek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?