- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi duvarsaatii
-
valla 2.5 yıl anlattım . ilerleme kaydetti yalan yok . ama yine de devam ediyor işte. yok halıya bir şey düşmüş hiç mi rahatsız etmiyormuş . yani evde yürürken bile bi mana bulur . bilmiyorum ya anneme anlatıyorum diyo ki evine bağlı sadık ne iyi kocan var tek kötü huyu sinirli olması . onu da kabul et diyor. ama bende gerçekten değişik etkiler bırakıyor. şöyle ki bu ev benim değil de onunmuş ben çocuğuymuşum gibi .
selam kızlar.
şimdi hislerimi nasıl anlatıcam bilmiyorum.Hepsini anlatıp sizi sıkmak istemiyorum tabi ama dün ve bugünkünü bahsetsem temeldeki problemi anlarsınız bence.
eşimin bazı huyları beni fazlasıyla sinirlendiriyor. fazla mı titiz desem sert mizaç mı ya da kontrol manyağı mı çözemiyorum. normalde mesleğim var atanmayı bekliyorum 2 yıldır evdeyım çalışmıyorum şu an. neyse yani kısaca hep evdeyim.Bu yüzden yemektır temizliktir hepsi bende.
dün bütün gün yine temizlik yaptım ev filan. herşey gayet toplu akşam bu laptopu almış surat beş karış niye ekranı silmedin diyo. ama suratı bi görseniz sanki dünyanın suçunu işlemişim. kaba saba bakmalar. yemek yaparken kirletiyosun yok su sıçrıyor diye laf söylemeler. sanki çocuğum hesap soruyor.
bu sabah ta evlendiğimden beri ilk kez anahtarı yanıma almadan kapıyı çekip çıktım. sonra tühh dedim aklıma geldi. kapıda kaldık yani . bunu bi görseniz sanki dövücek ya . ben o bu tarz hata yaptığında ona kibar konuşurum daha fazla stres olmasın diye. kendisi bana bir bakışı var . nefret ettırdı yani kendinden. ki çok severek evlendik. bu asabi huyu dışında bir rahatsızlığım yok. temelde hep böyle şeyler . ama günde düşünsenize bi insanın size bunu birden fazla çeşitli konularda yaptğını. gerçekten yine neyi yanlış yapıcam üzüntüsü oldu bendesonrasında özür diliyor soğuk olma bana diyor. ama beni okadar üzdükten sonra ne değeri kalıyor ki özrün. acaba ben mi abartıyorum kızlar? hertürlü eleştiriye açığım.
he bu arada ben babasız büyüdüm. 2 yaşındayken vefat etti. annem tek başına büyüttü bizleri. evde erkek yoktu yani . arkadaşlarıma anlatırdım eskiden. sadece annenle büyüdüğün için bir erkeğe nasıl davranman gerektiğini bilmiyosun bence sorun o derlerdi . acaba gerçekten bilmiyor muyum bi alakası var mıdır ?
Ben sizi çok iyi anlıyorum,eşiniz gibi herşeye öfkelenen bi anneyle büyüdüm ciddi anlamda hayat çekilmez olmuyor,herşeye kızdığı ve sürekli psikolojik şiddet gördüğüm için aileme manevi anlamda çok uzağım.
Bunların aksine neredeyse hiçbir şeye öfkelenmeyen bi eşim var hayatım öylesine kolay ki,tabi ki çalışan bi kadınım,ilkokul bire giden bi kızım,bi de beş aylık hamileyim ama beni strese sokan bi eşim yok. Yani bu sorumluluklarıma göre huzurluyum demek istiyorum aslında.
Asabi olmak sanırım bi karakter meselesi değişeceğini çok düşünmüyorum bol bol geribildirim vererek belki biraz törpülemesini sağlayabilirsiniz inş.
OKB falan olabilir mi eşinizde? Takıntı hastalığı, aşırı titizlik?
valla öyle olsa kalkıp kendisi temizlemez mi ? çorapları yere atar ortada çöp bırakır mı . maksat bence bana karışmak olsun.
O bağırırsa sen de bağır alacağı tepkiyi bilerek davransın sen küsüp gidersen sinirini senden çıkarır. Mesela benim çevremde birisi bana bağıramaz çünkü ben onlardan daha cok bağırarak pişman ederim(eğer haklıysam) o yüzden tartışmamaya çalışırlar. Çekilmez biri değilim ama öyle davranırım ki bi dokunup bin işitceğini bilsin de o topa girmesin. Sen de o ne yapıyorsa onu yap.
Bir arkadaşımın eşi OKB, mesela kullandığı tuvalet kağıtlarını banyoda yere atarmış, ama yere değen su şişesini niye mutfak tezgahına koydun diye kızıyormuş.
valla ozaman çok benziyor olabilir yani ben bi araştırıyım tam onu. abimin eşi psikolog . bir kaç kere denedi ama asla konuşmaya gelemiyor kendisinde bir şey olduğunu düşünmüyor.
ben bağırınca diyo ki resmen 2 erkek kavga ediyoruz. üzgün dursam hemen hatasını anlarmış . bağırmak neymiş falan.
Pöf klasik erkek yalnız. Ben şimdi anladım arkadaşlarınızın demek istediğini. Eşinize kendinizi savunmak adına karşılık veriyorsunuz anladığım kadarıyla, ki bizim ailenin tüm kadınları böyle ve hepsi eşiyle sıkıntılı idi. Büyük teyzem ve yengem hariç. Onlara sorunca anladım, meğer sinin anında susup sonra sakinleşince hatasını anlatmak ya da sessiz kalarak onu pişman ettirmek gibi kadınsal taktikler verdiler :)
Ben de öyle yapıyorum artık, eskisinden çok daha iyiyiz.
Evet tam da bunu demek istediler işte.
ben bağırınca diyo ki resmen 2 erkek kavga ediyoruz. üzgün dursam hemen hatasını anlarmış . bağırmak neymiş falan.
Haksız değiller ki kuzum :) Sen benim ilk evlendiğimdeki versiyonsun. Bak sana Erkekler Marstan Kadınlar Venüsten kitabını önereyim.
Aynı ayıdan bende de var.
Doğal ortamına gitmesi için bırakıyorum ama gitmiyor, biliyor ne mal olduğunu başka enayi bulamayacağını.
Ama bizim evde karşısında ben gibi daha manyağı oldupu için arada pısıyor.
Sizde falan yok kusur, böyle kontrol manyağı ruh hastaları, karşısındakini de hasta ediyor.
Dikkat edin kendinize, psikolojinizi sağlam tutun.
Malum yerleri fazlaca kalkmış sanırım.Kendisini padişah falan mi sanıyor eşiniz?Siz tavrınızdan ödün verdikçe daha da abartir bu davranışlarını. Calismasaniz da kimse kimseye üstünlük taslayamaz.Ay sinirlendim.
Bu yorum o kadar hoşuma gittiki sanki konudaki erkege sinir oldunuz gibime geldi. Ay tamam canim hayatım haklisin a koptum özellikle. Gercekten cok sovulesi erkekler var da bende ban yememek icin dikkatli konusuyorum.Bir erkeğe nasıl davranılması gerekiyormuş? O heyheylendikçe, değmeyecek şeyler yüzünden öfke kustukça, "ay tamam, canım hayatım, haklısın, suç bende, bir daha dikkat ederim" diye alttan alıp, egosunu mu şişirmek gerekiyormuş? Sorun sizde değil, eşinizde. Evde de olsanız, on tane eliniz yok, her işi aynı anda halletmek zorunda değilsiniz. Eşinizde dışarıda çalışıyor diye evde hiçbir işe el atmayacak diye bir şey yok. Eşinizin öfke kontrolü problemi varsa, bunun için tedavi görsün. Çünkü bu yıllar içinde tırmanışa geçen bir durum olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?