Benim yuva kavramım mı anormal düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Ama adam birikim yapamıyormuş karısıyla. Karısının da istekleri var. Hayatını beraber geçirmek istediği insanın ailesiyle tüm gün ya da akşam oturmak istemiyor olabilir sürekli. Bunlara zorlanıyor. Sizinkiyle aynı olmadığı belli.
En başta maddi olarak beni eksik bırakmıyor maddiyat sorun değildi manevi olarak sorun yaşıyordum falan dedi, sonradan birikim yapamıyoruza, lüks hayata falan döndü. Bu tip konularda anlatılanın %50’sini doğru kabul ediyorum ben.

Ki en başta da söyledim adam kötü bir adammış, bitmesi iyi olmuş. Adamı savunuyorum gibi algılanıyor ama onu yapmıyorum aslında. Sadece bundan sonra karşısına çıkacak insanlar da ailesine düşkün olabilir, aileye düşkün her insan eski eşi gibi olacak inanışından sıyrılsın diyorum.

eski esi gorucu degilmis, onu severek almis ama. bazi insanlar ısrarla ayni insanlari çekiyorlar. benim arkadasim var. ilk sevgilisi bilgisayar oyunu bagimlisiydi, arkadaslariyla bulusur turnuvalar yapardi gecelerce, sonraki sevgilisi kiraathane bagimlisiydi beyaz yakaliydi ama is çıkışı arkadaşlarına kacar 101 oynardi gecelerce, bir ara görücü usulü biriyle tanisti. onun da futbol bagimliligi vardi , is cikisi arkadaslariyla gecelerce futbol oynardi. sonra netten yabanci bir cocuk buldu, uzak mesafe senede 3-4 görüşüyorlar. o da oyun bagimlisi - kavga edup duruyorlar cocuk aksamlari arkadaslariyla turnuva yaparken onla konuşmuyor- kamera acik uc bes saat oyun oynuyor diye.
yani bazen kisiler tamamen ayni insanlari ceker durur. bu arkadasimin babasini her gun bizim kiraathanede görüyorum bu arada:) hic sevmez babasinin arkadas düşkünü kiraathanede durmasini ama buldugu dogulu da, batili da, geleneksel de, yabanci da ayni.
Ben eski eşimle görücü usulü tanıştığım için böyle düşünüyor olabilirim, bu durumun çözümü ne peki ?

En başta maddi olarak beni eksik bırakmıyor maddiyat sorun değildi manevi olarak sorun yaşıyordum falan dedi, sonradan birikim yapamıyoruza, lüks hayata falan döndü. Bu tip konularda anlatılanın %50’sini doğru kabul ediyorum ben.

Ki en başta da söyledim adam kötü bir adammış, bitmesi iyi olmuş. Adamı savunuyorum gibi algılanıyor ama onu yapmıyorum aslında. Sadece bundan sonra karşısına çıkacak insanlar da ailesine düşkün olabilir, aileye düşkün her insan eski eşi gibi olacak inanışından sıyrılsın diyorum.
Hanımefendi tek siz de doğru olamazsınız yalan borcum neden olsun. Bana göre de sizin düşüncelerinizin yüzde 50sini doğru bulmuyorum.

Biz, kaç yaşına gelirlerse gelsinler salmıyoruz çocukları ki birey olsunlar. O yüzden ben de aileci, özellikle anneci adamların evlilikte kötü olacağını düşünüyorum.

Biz, kaç yaşına gelirlerse gelsinler salmıyoruz çocukları ki birey olsunlar. O yüzden ben de aileci, özellikle anneci adamların evlilikte kötü olacağını düşünüyorum.
Ben de tam tersine inanıyorum. Babam kök ailesine de bize de düşkün bir adamdı. Abim öyle, eşim öyle. Çevremde de çok örneği var.

Mesele aileye düşkün olmak, anneci olmak değil bence, dengeyi sağlayamıyor olmak. Dengeyi sağlayamayan adamla olmaz. Ama her aileye düşkün insan dengeyi sağlayamıyor değil. Dediğim gibi sadece kötüyü görmeye, konuşmaya odaklı olduğumuz için bu algı.

Anneye bağımlı erkek = narsist erkek = şiddete eğilimli erkek = aldatan erkek.. En azından benim hayat tecrübem böyle..

Ben de tam tersine inanıyorum. Babam kök ailesine de bize de düşkün bir adamdı. Abim öyle, eşim öyle. Çevremde de çok örneği var.

Mesele aileye düşkün olmak, anneci olmak değil bence, dengeyi sağlayamıyor olmak. Dengeyi sağlayamayan adamla olmaz. Ama her aileye düşkün insan dengeyi sağlayamıyor değil. Dediğim gibi sadece kötüyü görmeye, konuşmaya odaklı olduğumuz için bu algı.
Zorlandığım bir dönemdeyim. Katılamıyorum.

Anneye gösterilen ilgiyi kıskanmak başka şey, annenin her dediğini yapıp, eşi yok saymak çok başka bir şey. Burası “bir derdim var” bölümü, insanlar tabi ki anneye bağımlı erkekleri konuşacak. Benim abim hem kendi ailesiyle ilgilenir hem de anne babamla ilgilenir. Ama burada konuşulması gereken normal erkekler değil ki uzak durulması gereken erkekler. İnsanlar sorunlarını paylaşıyorlar mutluluklarını değil.

Benim yakınım mühendis olduğu için işyerinde falan birisiyle tanışamamıştı, o yüzden annesinden bulmasını istiyordu birilerini. Eğer görücü istiyorsanız bence örneğin öğretmenlerin dediğiniz gibi olma ihtimali yüksek. İşyerinde falan çok kadın olmayan meslek gruplarından birilerini kabul edin.

Anneye gösterilen ilgiyi kıskanmak başka şey, annenin her dediğini yapıp, eşi yok saymak çok başka bir şey. Burası “bir derdim var” bölümü, insanlar tabi ki anneye bağımlı erkekleri konuşacak. Benim abim hem kendi ailesiyle ilgilenir hem de anne babamla ilgilenir. Ama burada konuşulması gereken normal erkekler değil ki uzak durulması gereken erkekler. İnsanlar sorunlarını paylaşıyorlar mutluluklarını değil.
Buradan bahsetmedim ki ben. Hayatın her alanında kötüyü görür konuşuruz. Eğilimimiz bu yönde.

Ya her gun annesine giden, 5 yasinda cocukmus gibi yeme icme, giyme gibi seylerini dusunenler icin "iyi dusunelim" dengeyi buluyorlardir ama aksini yapanlar kotudur, hayirsizdir, kakadir. 😀
Ben kendi ailemde bu derece abartili anne baba dibinde durmak gormedim zaten cok mumkun de olmuyor ama kimse de anne babasini atmadi her gun gitmiyor diye. Hastalik, ameliyat ilgilenildi herkes herkese sahip cikti hep ama bunun icin her Allahin gunu gitmek ve 5 yasinda gibi ne yedigini giydigini dusunmek gerekmiyor eger anne baba yatalak degilse veya alzheimer degilse bunun gibi seyler kendini bilmeyecek duzeydeyse zaten özel bakim gerekir onun disinda gerisi yapmak isteyen yapar ha ben hayatima almam oyle birini cunku bi yerde hayatimiz ayri noktalara giderdi.
Yani size uymuyorsa dunya iyisi biri de mutsuz olursunuz.

Eşiniz anneci değil sanırım. Benim eski kv burası benim oğlumun evi deyip beni evden kovmaya kalkmıştı, bu yüzü de oğlundan alıyordu. Anneci erkekle ömür geçmez. Anne oğlunun eşi, eş de oğlunun annesi yerini alıyor çile çekmekten başka bir şey değil, konu sahibi haklı.
Bakın,anlamıyorsunuz sanırım ama ikisi farklı şeyler. Anneci olsa da olmasa da eşiniz,kvnizin veya eşinizin sizi evden kovmaya hakkı yok. Bu ayrımı fark etmeniz gerekir. Eşim annesini seviyor olsa beni evden mi atacak? Ya da ben anneme bağlı biriyim diye eşimi eve mi almayacağım? Bu ikisi birbirinin zıttı kavramlar mı size göre?

Bizim insanımız bunu anlamıyor işte.
İlişkilerdeki dengeyi sağlayamayan adam işyerinde de dengeyi sağlayamaz,arkadaşlıklarında da sağlayamaz,evinde de yapamaz. “Kocam beceriksiz ve malın teki “ deyip kabullenmek lazım böylelerini,ya da boşamak lazım.

Bakın,anlamıyorsunuz sanırım ama ikisi farklı şeyler. Anneci olsa da olmasa da eşiniz,kvnizin veya eşinizin sizi evden kovmaya hakkı yok. Bu ayrımı fark etmeniz gerekir. Eşim annesini seviyor olsa beni evden mi atacak? Ya da ben anneme bağlı biriyim diye eşimi eve mi almayacağım? Bu ikisi birbirinin zıttı kavramlar mı size göre?
Asıl sizin anlamadığınız şey şu, biz anneye bağımlı olma olayını uçlarda yaşadık, yaşadığımız şeyleri anlatıyoruz. Normal şartlar altında kim kimi niye kovsun zaten bir kere bunlar zaten hoş şeyler değil, benim anlatmak istediğim kv’nin kendisini evin sahibi görmesi ve kocanın da anneye hak vermesi, kv benimle yaşamak istiyordu ve her geldiğinde eşyalarımın yerini değiştiriyordu, beni sürekli eski eşime şikayet ediyordu sizce bunlar normal şeyler mi ? Esas siz normal aile ilişkisini ve bağımlı erkek-anne ilişkisini ayırt edemiyorsunuz bence.

Asıl sizin anlamadığınız şey şu, biz anneye bağımlı olma olayını uçlarda yaşadık, yaşadığımız şeyleri anlatıyoruz. Normal şartlar altında kim kimi niye kovsun zaten bir kere bunlar zaten hoş şeyler değil, benim anlatmak istediğim kv’nin kendisini evin sahibi görmesi ve kocanın da anneye hak vermesi, kv benimle yaşamak istiyordu ve her geldiğinde eşyalarımın yerini değiştiriyordu, beni sürekli eski eşime şikayet ediyordu sizce bunlar normal şeyler mi ? Esas siz normal aile ilişkisini ve bağımlı erkek-anne ilişkisini ayırt edemiyorsunuz bence.
Ama bu konu size ait değil ki?
Kendinizce kötü tecrübeler yaşadınız diye başkaları neden sizinle aynı fikirde olmak zorunda olsun?
Herkesin hikayesi farklı.

Konu sahibinin ilk mesajında sorduğu soru gayet açık aslında. Ben de o doğrultuda yorum yaptım. Yaptığım yorumlar sizin ailevi problemlerinizi kapsamaz.

Ama bu konu size ait değil ki?
Kendinizce kötü tecrübeler yaşadınız diye başkaları neden sizinle aynı fikirde olmak zorunda olsun?
Herkesin hikayesi farklı.

Konu sahibinin ilk mesajında sorduğu soru gayet açık aslında. Ben de o doğrultuda yorum yaptım. Yaptığım yorumlar sizin ailevi problemlerinizi kapsamaz.
Konu sahibi anneci erkekler hakkında yorum yaptı, ben de eski anneci eski eşimden kalan tecrübelerim doğrultusunda yorum yaptım esas siz konunun neresindesiniz ?

Bence yaralarımız bir değil burada eminim ki eşleri anneyi savunsa sürekli haksiz çıkarsa hanımefendileri sanmıyorum ki eş ailesine bu kadar fedakâr olsunlar.

Back
X