Benim yuzumden mi verem oldu?

derya0346

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
27
37
3
36
Merhabalar,
Yine Sıkıntıdayım yine ben.ayni vardiya da çalıştığım eski erkek arkadaş dün bana 2 ay önce verem olduğunu şu anda ilaç tedavisi gördüğünü ve ilerlediğini söyledi.2 ay önceki süreç bizim ayrıldığımız döneme denk geliyor.Dunden beri inanılmaz vicdan azabı yaşıyorum.yalan söyleyeceğini beni tekrar kazanmak için böyle bir şey ortaya attığını düşünmüyorum.

hayır efendim, tüberküloz basili yüzünden verem olunur.

elinize basili alıp adamın akciğerlerine tıkmadınız ya.

öyle ayrılık acısından da immün sistem o kadar zayıflamaz.

eskilerin ince hastalığı durumu günümüzde pek geçerli değil yani.

boş yapmış biraz arkadaşınız, duygusallık katmak istemiş herhalde.

Verem olsa bile bunun sizinle ilgisi olduğunu zannetmiyorum ama hastalıkla mücadele ederken ayrılmak onu iyice zorlamıştır.

Tam o dönem ağzından kan gelmeye başladığını söyledi dünden beri ağlıyorum.bittim resmen

Tam o dönem ağzından kan gelmeye başladığını söyledi dünden beri ağlıyorum.bittim resmen
basili kaptıktan sonra en erken 1 ay içerisinde semptomlar gelişmeye başlar.

enfekte oldum hop hemen ertesi gün semptom oluşmaz,hele ki kan öksürecek kadar ileri dönem bulguları bu kadar erken oluşamaz...

bence içinizi rahat tutun,dediğim gibi biraz duygusallık katmak istemiş olabilir arkadaşınız.

Vicdan azabı yapmanıza gerek yok olucağı varmış beni 2 aylık evliyken eşim terk etti çok üzüldüm psikolojim bozuldu ama verem olmadım adam da zaten hiç vicdan azabı çekmedi, pişman olmadı olayı kadere bağladı.

İnanmayın şöyle vicdana oynayan yalancılara. İntihar edicem yalanı 1, senin yüzünden hasta oldum yalanı 2. Fazla Türk filmi izledi sanırım aşk acısından verem olmayı ordan öğrenmiş.

Bir kere verem mikrobunun 1-3 aylık uzun bir kuluçka dönemi var, ayrıldım ertesi gün yataklara düştüm kan kustum diye birşey yok. Bahsettiği zaman dilimine göre verem olduğu zaman aranız gayet iyiymiş.

Bir de herkes bu kadar maske takarken sosyal mesafeye dikkat ederken kimden kapmış? Verem Covide göre çok ama çok daha az bulaşıcıdır.

Hayır veremin üzüntüyle kendi kendine ortaya çıkmadığını biliyorsunuz değil mi? Başkasından almış olması gerekiyor.

Siz bence kahrolmadan önce sosyal medyada ne yapıyor bir bakın ve ortak tanıdığınız kişilere sorun.

1 senedir birlikteydik benim çok skintilarimla aglamalarimla uğraştı sonrasında başka bir sebepten olmayacağını anlayıp ayrıldık.2 ay oldu.tam da o dönem çıkmış.ben dün öğrendim.benimle yaşadığı skintilardan mi böyle oldu bilmiyorum

Baktı ki çok çektirdi bana şimdi ben de ona yapayım demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…