Benimde Altınlarım gitti ...

lologuny

Başlangıç:81>güncel:79.7>Ö.hedef:75>S.hedef:70
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
3.188
8.842
158
31
Kızlar ben Almanyadayim 6 yıllık evliyim 2 tanede kızım var...Benim 355 gram altınım vardı bilerzik bunlar 280 gramı mehrim di diğerleri gelen takılar zaten düğünde takılan paralar borca gitti...

Almanyaya ben altınlarımı getiremedim kaynanama emanet bıraktım geldiğim zaman takarım getirme imkanı bulana kadar emanet ettim Hatta "Allahın emaneti dedim verdim" bizim gelinlerde anneme emanet etti benim ailem asla dokunmadı ölürsek almadan rızalarda yok nasıl öbur dünyada hesabini veririz diyorlar asla akıllarına bile gelmedi dar günlerinde...

Ama kaynanamgil benim Altınlarımı bekar kaynima vermişler o borsaya yatırıp daha çok kazanmak için benim altınlarım üzerinden faizcilik yapmış..Güya makul çok dindar aileler bir görseniz bana inanmazsınız bu kadar oruç tutan kuran okuyan namaz kılan insanlar mehrin çok büyük haram olduğunu faizin çok büyük haram olduğunu bilirler iftira atma dersiniz ama malesef yaptılar..

Kaynım borsaya kazanacak diye yatırmış aksine çok zarar etmiş...

Ben 2 sene önce gittim turkiyeye altınlarımı istedim bana kuyumcuda 35 gram yokmusta bilmem ne dediler inanmadim benim koluma çok farklı 8 tane taktilar aman dikkat et çizilmesin dediler benim altınlarım varken bir emanet taşıdım kolumda oda ayrı bi salaklığım...

Eve geldik eşime dedim koskoca kuyumcuda 35 gram 8 tane bilerzik nasıl olmaz dedim söyledi saçma şeyler hatırlamıyorum bile üstünde durmadım ses etmedim...

Bu kış ocak ayında eltim dediki "senin altınlar yok borsaya yatırıldı ve gitti senin altınlar ama odur alıyorlar kocamda yardım edicek alacaklar dedi üzüldüde biz niye alıyoruz diye kadın haklı ikimizde mağdurunuz.. "Ben şok oldum eşim biliyordu sakladi bnada eltim kimseye deme deyince sesde edemedim kadını yerler bunlar...

Bu yaz gidecektim almamış olsalardı babamin evine gidecektim...

Birden yargara koparmak istemiyorum gittiğimde almışlarsa allem edip beni haksız yaparlardı herkese karşı artık seneye kaldı..

Eşime söylemek istiyorum sitem ediyorum ama eltim söz konusu olunca içime atıyorum...

Çalan her kimse ve neyi calmıssa onemli degil, on katı kendinden cıksın.

Konudaki tek kötü insan kocan bu arada
Seni herkes kandırabilir ama kocan yapmamalıydı. Insallah sessiz kalmazsın.
Bu arada cocuk allahın emanetıdır ve kimseye verilmez dı mı, altınların allahın emanetıydı madem yanında goturecektın.
Kaynanama neden allahın emanetini emanet edeyim ki, benden daha mı duzgun ve ıyı bırı. Hatalısın sende kocan kadar.

Eşinize söyleyip ortalığı velveleye vereceksiniz. Kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok. Eşiniz sizden ayrı para vs de gönderiyor olabilir. Bu tür şeylerin hatırası da var. Eşinizin haberi yok muydu? Bşr de neden banka kasası kiralamıyorsunuz? Fazla bir meblağı yok, yıllık 400-500 lira bir şey. Kasanın anahtarı sizde oluyor.

Bir de sakın Türkiye’ye para gönderip bize şunu alın vs olayına girmeyin. Böyle zamanında kardeşlerinden para alıp üzerine yatan çok kişi duydum ve tanıdım. Aman diyeyim zaten hırsızlar. Para bile değil, altının üzerinden para kazanmaya çalışan tipler, dini yönüne girmiyorum, kolay yoldan para kazanma hırsları var. İşiniz zor.

Canim "Allahın emaneti "Diye dedimki olurda birşey yapacak olursa aklına bu sözüm gelsin diye Almanyaya ha deyince altin getirmek kolay değil ki

Canim "Allahın emaneti "Diye dedimki olurda birşey yapacak olursa aklına bu sözüm gelsin diye Almanyaya ha deyince altin getirmek kolay değil ki
Kendi annene bıraksaydın? Vicdan... Biz sanıyoruz kı herkes bizim gibi.
Ben yalan attıgı halde kurana el basan gordum.
Allah boyle insanlardan korusun

O söz sizin için geçerli. Siz bu insanları tanıyor musunuz? Aileden biri kötü olur da, diğerleri yanlış olduğunu bilir. Sizde altını kayınvalide söylemiş ve ailecek olaya girmişler.

Altınları geri alırsanız turkiyede bi bankada kasa kiralayın. Almanyaya sanirim çok fazla vergi vererek alıyorlarmış. Temelli almanyada yaşıyor ve dönmeyecekseniz aslında vergiyi ödeyip yanınıza da goturebilirsiniz

Ben asla birisine bişeyimi emanet etmem ne gerek var banka kasaları var biliyorsunuzdur sizde kasa koyup gitseydiniz keşke güvenli bir şekilde saklanırdı hata baştan sizde olmuş sonrada eşinizde hepbirlikte arkanızdan iş çevirmişler.

Alacaklarına adım gibi eminim ama benden izinsiz yapmaları ağrıma gitti ki vermezdim orasida öyle ama çok kötü oldum ben akrabayim zaten eltim alıyorlar ama annenden korktukları için dedi annem biraz sinirli bir kadındır bir yanlış gördü mü affetmez her yere bu hatalarını anlatır bunuda biliyorlar rezil olmamak için alıyorlar kara kasım kara gözüm için değil ilk evlendigimde çok sakindim ses etmezdim vur enseye al lokmayı tarzi biriydim şimdi onların tutumuna göre çok agresif biri oldum onlara karşı ve bu altınlar yüzünden yuvamin dagilacagini çok iyi biliyorlar bu konuda yuva bozan taraf olmamak icin alıyorlar yada almışlar eltimle henüz bu konuyu konuşmadım..

Alsınlarda sebebı onemlı degıl

Sizi azıcık düşünseler ne yaparlardı ne de şimdiye kadar kapatmadan dururlardı. Görüşmeyin, altınları alın, silin gitsin. Daha sonra yine benzer şeyler yaşarsınız. Almanya’da çalışıyor musunuz? Mutlaka dili vs halledin ve çalışın.

Canim getirecektik burda kasa tutacaktık ama seneye mutlaka getirecem almamislarsada kızlarımla boşanmış bir şekilde gelmiş olucam sabir Allah diyorum Yemin ederim eltimin söylediğini dersem kadını yerler yazık onada ve ona karşı mahçup da olmak istemiyorum bi sir verdi nasıl derim

Yok bu sene ehliyet ve dili halledecektim olmadi seneye bi yapayim bunları artık sabir etmem herşeye bazı düzenleri kurmam gerek ondan sonra Allah kerim

Ya sırrı mı kalmış? Boşanmanıza gerek yok ki? Almanya’da işe girin. Gerizekalı eşinize de bastırın. Benim altınlarım nerde? Kaç senedir lafı yok, bana açıklama yapmak zorundasınız dersiniz. Ağzından kaçırır ve açıklar zaten. Veya kayınvalideyi arar, ne yaptınız altınlarımı, neden bana geldiğimde vermediniz? Ben emanet verdim ses yok, seda yok, neden başka bilezikler taktım ben dersiniz. Yani elinizde çok neden var.

Bir de üzerinden iki sene geçmiş ve açıklama bile yapmamış, sormamışlar. Hala eşinizin haberi olup olmadığını yazmadınız.
Bence borsaya yatirdiklarinda haberi yoktu ama gittiğimizde mutlaka haberi olmuştur ki benide kandırmaya çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…