aminn canim Allah bizede nasip eder insallah bekarken insan anlamiyorda evlenince bu annelik duygusu nasil isliyor icineBenimde eşimin sperm sayısı az ve morfoloji bozukluğu var
Sayısı bi
iki milyon oluyor
Bi 40 milyon oluyor
Değişiyor sürekli
6 senelik evliyiz
2 aşilamamamiz
1 tüp bebek denememiz var
Hiç hamile kalamadim
Ocak ayında ikinci
Tüp bebek tedavisine başlıcaz kısmetse
Allah kimsenin kucağıni boş bırakmasın
Istiyen herkeze nasip etsin inşallah
İse mi girsek ne yapsak bize de rahat batıyor herhalde oturduğumuz yerde kafa sürekli bu konu üstüne yoğunlaşıyor. En güzelini yapmışsınız. Allah analı babalı büyütsün siz mutlu sona ulaşmışsinizve biz ilk denemede aldık kucağımıza
ekim de sıfır sperm teşhisini aldık
ekim sonu gibi tedaviye başladık ağustos ta bebek kucakta idi
lakin hiç araştırmadım soruşturmadım kendimi bu işe odaklamadım
bir merkeze güvendim gittim geldim denileni yaptım
hatta iş olarak çok yoğun ve stresli idim
gecem gündüzüm birbirine girmişti kafam dağılmıştı böylelikle
bizim merkezde genelde hiç olmayıp microtese olanların fotosu vs vardı
doktorum kadın sağlıklı ise bir sperm bulsak yeter derdi ki öyle oldu
toplam 6-7 sperm ancak vardı
3 transfer yaptılar biri iyi kalite diğerleri ikinci sınıf vs vs
hiç ya tutmazsa diye de düşünmedim
yine yoğun çalışma vs vs
eşim daha fazla tedirgindi
sonuç olumlu oldu
evet canim doktorlar kesin konusucnca bizde zaman kaybetmeyelim diyoruz hele bir tane olsunda insallah mantığıyla cunku çocuksuz evlilik eksik benden sonra evlenen herkesin oldu cok ozeniyorum cok istiyorum
Sperm sayımız iyi ama hareketimiz az bizim demerhaba kizlar 3yillik evliyim esimin sperm sayisi 4-5milyon kadar normal yoldan gebelik olmuyor 2negatif 1kurtaj 1de kimyasal gebelikle sonlanan tup bebek denemelerim oldu maddi manevi cok yiprandik icimdeki yaranin tarifi imkansizevlat hasreti cok zormus hic basima geleceğini tahmin etmezdim ama hayatta hersey oluyor doktorlar %5 ihtimalle normal yoldan olmasi diyorlar yani imkansiza yakin diyorlar sizin basiniza yada cevrenizden birilerinin basina boyle bir mucize geldimi sperm sayisi bu kadar azken normal yoldan cocugu olan oldumu umut olun bana ve benim gibilere..
bazı zihniyet böyle malesefÇocuksuz evliliğin neresi eksik.
Mesela ben çocuk istemiyorum.
Eksik miyim?
o sizin dusunceniz siz cocuk istemiyorsaniz size eksik gelmez ben cokk istedigim icin bana gore eksik geliyor kendi adima konustum burdaÇocuksuz evliliğin neresi eksik.
Mesela ben çocuk istemiyorum.
Eksik miyim?
siz olsun istemezmiydiniz ayni seyi banada soyluyorlar yani farkli degiliz benim icimde cok buyuk evlat hasreti var oyuzden oyle dusunuyorum kendim icin yani insallah rabbim sizede nasip eder en kisa zamandabazı zihniyet böyle malesef
benim de cocugum yok
olmuyor
siz ne zaman aile olacaksınız diyen arkadaslarım var
bize aile cüzdanı vermediler sanki evlenirken
hareket icin havuc suyu icir canim insallah ise yarar 1ay hergun 1bardak icsinSperm sayımız iyi ama hareketimiz az bizim de
aynı 3 seneyı bıtırdık olmadı
hayırlııs olsun dıyorum ne dıyeyım
vardır Allah ın bir bildiği
Canim tedaviden kimseye bashsetme ben 3 tedavimdede kimseye söylemedim akraba komşu arkadaş larda dahilgercekten adiniza cok sevindim bende inaniyorum olacagina ama cevre faktoru beni cok sıkıyor piskolojimizi bozan milletin soruları oldu
aynen canim bu defa kimseye soylemicem insallah olur hayirlisyla hele biri vardiki aa tup bebekmi yaptiriyorsunuz ikiz olur tek seferde kurtulursun diyordu surekli sanki okadar kolaydi Allah nasip edeckte olacakCanim tedaviden kimseye bashsetme ben 3 tedavimdede kimseye söylemedim akraba komşu arkadaş larda dahil
hatta annem
Kayinvaldemler bile bilmiyordu
Sadece 1 ablam biliyordu
Okadar
Bu süreçte kimseyle bu konuları konuşmak istemedim
herkes kendini profosör sanıyor bilmedikleri konularda akıl vermeye kalıyorlar baş ağrısından başka bi işe yapmıyorlar
Hele bide bazı boş Boğazlar diyo ya
Aman üzülmeyin olur olur
Oluncada dersinki keşke biraz daha geç olsaydida rahatıma baksaydim
Böyle diyenlerelin ağzına kürekle vurasim geliyor
Canim tedaviden kimseye bashsetme ben 3 tedavimdede kimseye söylemedim akraba komşu arkadaş larda dahil
hatta annem
Kayinvaldemler bile bilmiyordu
Sadece 1 ablam biliyordu
Okadar
Bu süreçte kimseyle bu konuları konuşmak istemedim
herkes kendini profosör sanıyor bilmedikleri konularda akıl vermeye kalıyorlar baş ağrısından başka bi işe yapmıyorlar
Hele bide bazı boş Boğazlar diyo ya
Aman üzülmeyin olur olur
Oluncada dersinki keşke biraz daha geç olsaydida rahatıma baksaydim
Böyle diyenlerelin ağzına kürekle vurasim geliyor
çocuk istiyorumo sizin dusunceniz siz cocuk istemiyorsaniz size eksik gelmez ben cokk istedigim icin bana gore eksik geliyor kendi adima konustum burda
isterim tabikisiz olsun istemezmiydiniz ayni seyi banada soyluyorlar yani farkli degiliz benim icimde cok buyuk evlat hasreti var oyuzden oyle dusunuyorum kendim icin yani insallah rabbim sizede nasip eder en kisa zamanda
sperm sayiniz kac canimMalesef bende aynı durumdayım
Aşılama yapmadı doktor bu değerlerle imkansız diye yuzde 2ihtimal verdi.
Bizde yavaştan tüp bebek yolunu tutacağız
Yanlış hatırlamıyorsam 1.5milyon ve yüzde 20 canlı sperm var. Yüzde seksen immotil denen.sperm sayiniz kac canim
normal yoldanmi hamile kalmistin Allah yardimcin olsun canim pihtilasma degerlerine baktirYanlış hatırlamıyorsam 1.5milyon ve yüzde 20 canlı sperm var. Yüzde seksen immotil denen.
Ama ben 2defa hamile kaldım.
İlkini 14haftaya girmek üzereyken kalp atışı durmadı sonucu kaybettim . İkincisini de 8haftalikke
aminn canimm rabbim sanada nasip etsin en yakin zamanda insallah8 yil cekiyorum o ozlemi bende rabbim hayirli evlatlar versin isteyen herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?