- 4 Şubat 2016
- 2.915
- 3.045
- 133
- Konu Sahibi bayangezenti
-
nişanlıyken görümcenin cocugunun cinsiyeti belli olur olmaz evlerine kargoyla birsürü kıyafet alıp yollamışlığım vardır :) yani gayette ilgili biriyimdir, hediyeleşmeyi dahi cok severim.
siz bu dediklerinizi yaptığınızda, kv zaten burası dayısının evi tabikide rahat etcek dediğinde aynı dinginliği sağlayabilirmisiniz acaba ? bişey oldugunda, size hiçe sayan bi görümcenin cocugunu bu şekilde sahipleneceginizi düşnmüyorum..
tek bi örnek veriyorum, konuyu kapatıyorum. bizim eve gelindiğinde, görümcem beni değil eşimi arar size geliyoruz diye. yada bizi evine cagırdıgında yine eşimi arar bize gelin diye..
ve bize geldiginde, ben kendisine varsa evde sevdiği şeylerden paket yapıp yollarım. o da sonrasında eşimi arayıp teşekkür eder.
e bende insanım. benimde nefsim var. en azından bi teşekkür ilgi beklerim . aksi enayiliktir cünkü :)
kusura bakma ama balayını okuduktan sonra ben hiçte kocanın senın yanında oldugunu değil tam ortada durdugunu düşünüyorum
çünkü adam iplerini hala anasından babasından almamış ,
nedemek burası bizim evimiz , tövbe yarabbiii
Anlasamadigimiz nokta bu iste. Bunlar gorumcenizin cocugu yada dagittiklari ile ilgili degil ki. Gorumceniz sorunlu ve dogal olarak gorumcenize sempati duyamadiginizdan cocuklarinada duyamiuorsunuz demekki. Şimdi soyle dusunun eger ki gorumceniz ablaniz gibi olsa sizi sevse saysa uzerinize titrese oz ablani gibi cocuklarin yaptigi yaramazlik size batarmiydi :)
Bir daha böyle yaparsa de ki; benim verdiğimi sen verebilecen mi? İstersen çekilim ben siz evlenin!
Bak bir daha ağzını açabiliyor mu
Haftada bır bıle cok bence :) esın yanında olmasa anlardım ses cıkaramıyosun falan ama demek ıstedıgım oydu zaten arkanda bı esın var ogullarını kaybetmemek ıcın tabıkı sana yyduracaklar sesını cıkarmakla dusuncenı soylemekle edepsız de olmazsın bılakıs saygın artar :)Nişanlıyken aynı evde yaşaamdıgımız icinn burası bizim evimiz diyebilcegi bi ortam olmadı. Ama türlü istekleri oluyodu tabi. Her gün beni ara gibi.. Ama ben aramıyodum alışmasın diye. Haftada 1-2 arıyodum.bu kücük bi örnekti
Benim şuanda gördügüm şeyler aynı evde yaşandıgında ortaya cıkan şeyler. Onun şokunu yaşadım 7-8 ay kadar... Şimdi ister saygısız ister hazır cevap ister edepsiz desinler umrumda deil. Ben onlara uycagıma onlar bana uysun. Eşim zaten bana olumsuz bişey demiyo..
:) :)çocuk bizde de çocuktur.Kardeşlerimle bizde her yaştan 13çocuk var.Birbirimize gittiğimizde ev bayram yerine döner.Herkes çocuklar için bir faaliyet getirir.Büyükler bir köşede bayıldıkları teller ve makaslarla maket yapar.Diğer isteyenler bir odada suluboyalarla uğraşır.Büyümeye özenen kızlar giyinme yarışına girer.Yani bizimle oturup ana baba sohbeti yapmazlar.Ama ne yaparlarsa yapsınlar,bilirler nasıl davranmalarının gerektiğini.Mesela suluboyayı yere dökse annesi demez dök yavrum sefan olsun,teyzen bir şey diyemez diye.Alır,götürür,gel bakalım, böyle yaparsan dökülmez,dökmemeye çalış,ama dökülürse de üzülme,gel bana söyle der.Çocuklar elbet kırar döker,sözüm ona değil...Hay agzina saglik :)
DenizinYosunKokusu valla bizde cocuk cocuktur. Daha ne zaman gelecekleri bile belli degil ama esimin yegenleri icin simdide kum boyama seyleri aldim. Kinetik kum aldim. Slime aldim. Bir ton ivir zivir aldim. Evin agzina tukurulecek muhtemelen. Planim geldiklerinde evin agzina beraberce tukurmek. Deli gibi oyun oynayacagiz ikisiylede :). Hatta tchibo dan ev bovlingi aldim cocuk boyu kadar bovling lobitlari sisirmelik sekilde. Topuda deniz topu gibi. Oynamak icin sabirsizlaniyoruz esimle. Birkav defa sisirip kendimizin oynamisligi var. :)
O giderseniz beni,silersiniz lafını annem dese kabul etmem.Kaç yaşına gelmiş insanlar başkasına mı soracak gideceği yeri.her dakika yanlarında değiliz ama telefon diye de bişey var.. kendisi bize gidicegimiz yerlere dahi karşabiliyor.. şöyleki; yarın bi yerde mevlid var. eşimin akrabaları oldugu halde kv gitmiceksiniz dedi . ki evsahibi beni 2 kere aradı. kv gitmenizi istemiyorum giderseniz beni yok saymış olursunuz dedi..
siz heralde böyle bişey daha önce görmediginiz icin size abartı geliyodur. ben öyle havadan nem kapcak biri değilimdir. ben balayına gitmeyişimizi bile o zamanlar takmamış insanım. öyle insanlar, evlatlarını yanlarında istyolar diye safiyane düşünüyodum. ama işin rengi öyle değilmiş gördüm.
zaten gülerek cevaplar veriyorum ama gülerek cevap vermek yetmiyormuş. öyle ezik falan bi tip değilim :) 27 yasında üniversite mezunu gayette mevki olarak düzgün yerlerde bulunmuş insanım. yani kendimi ifade etmede sıkıntı yaşamıyorum. anladım ki, gülerek değil böylesi tiplere, direk yüzüne söylemek gerekiyo.
Haftada bır bıle cok bence :) esın yanında olmasa anlardım ses cıkaramıyosun falan ama demek ıstedıgım oydu zaten arkanda bı esın var ogullarını kaybetmemek ıcın tabıkı sana yyduracaklar sesını cıkarmakla dusuncenı soylemekle edepsız de olmazsın bılakıs saygın artar :)
O giderseniz beni,silersiniz lafını annem dese kabul etmem.Kaç yaşına gelmiş insanlar başkasına mı soracak gideceği yeri.
o kadar şey var ki, işte böyle şeyler üst üste gelince en ufak şey batıyo insana :/
Aslında hiçbiri ufak değil birikip kocaman olmuşlar.
Görümcem beni aramaz demişsin ya benimkide aramaz hatta telinde ben kayıtlı bile değilim o derece çekemiyo .
Kayınvaliden hergün ara demişya hah ben hergğn 1-2 kez arıyodum sen anneni kaç kere arıyosun dedi . Hakbuki ben hep iyiniyetimle yaklaştım oğlu evlendi kızı evlendi yalnızlık çekmesin diye aradım mecbur olduğum için .
Zorunlu durum olmadıkça aramıyorum artık aradığında da açmıyorum sonra arıyorum sende böyle yap.
4 yıl olucak evimde 1kez kalmış değiller kalamazlarda çünkü evlerine gittiğimde bana hoşgeldin demeyen eşim yoksa konuşmayan insanlar bunlar.
Dersenki kalmaları gerekmedi mi gerekti ama ben eşim çağırdığında yada onlar gelelim dediğinde ağzımı açmadım gelemediler
Hatta evlerini mütehate verip benim evşme yerleşmeyide düşündü kv banada söyledi yine tek kelime cevap vermedim bu demekki kesinlikle hayır
Çocuğum yok olduğunda o görümce telefonunda ismimin olmasına dayanamıyo ama beni aramadığı sürece gelip göremiycek keza kv de iyi olur aklını başına alırsa torunuyla vakit geçirir yoksa hergğn annemde olurum.
Eşine şikayet etme ama susmada susucağın yer senden talepleri olduğunda olsun
buradaki millet konunun içinde bir yerde bir virgül hatası olsun , eeee noktalama işaretleri yokkk, iiııhh anlayamıyoruzzz diyorlarnişanlıyken görümcenin cocugunun cinsiyeti belli olur olmaz evlerine kargoyla birsürü kıyafet alıp yollamışlığım vardır :) yani gayette ilgili biriyimdir, hediyeleşmeyi dahi cok severim.
siz bu dediklerinizi yaptığınızda, kv zaten burası dayısının evi tabikide rahat etcek dediğinde aynı dinginliği sağlayabilirmisiniz acaba ? bişey oldugunda, size hiçe sayan bi görümcenin cocugunu bu şekilde sahipleneceginizi düşnmüyorum..
tek bi örnek veriyorum, konuyu kapatıyorum. bizim eve gelindiğinde, görümcem beni değil eşimi arar size geliyoruz diye. yada bizi evine cagırdıgında yine eşimi arar bize gelin diye..
ve bize geldiginde, ben kendisine varsa evde sevdiği şeylerden paket yapıp yollarım. o da sonrasında eşimi arayıp teşekkür eder.
e bende insanım. benimde nefsim var. en azından bi teşekkür ilgi beklerim . aksi enayiliktir cünkü :)
cok dogru diyosun. bizimkiler yüzüme gülüyolar, ben senin annenim falan diyo. aramızda ayrı gayrı yok diyo. ama aynı şeyleri damadına da sylüyo ama adamın arkasından saydırıyo birsürü. gıcık oluyorum sevmiyom onu falan deyip duruyo. benim icinde aynı bence... samimi değilller inanıyorum..
dediklerini yazcam aklımın köşesine :)
buradaki millet konunun içinde bir yerde bir virgül hatası olsun , eeee noktalama işaretleri yokkk, iiııhh anlayamıyoruzzz diyorlar
ama konunun ana hattını anlamaktan acizler
şurda sadece bir tane çocukla ilgili örnek vermişsiniz o da hani '' çocuk geliyor evimi dağıtıyor '' falan yazsanız neyse
çocuğun yaptığına karşılık kaynananın verdiği cevaba vurgu var yani ana mesele bu
kaldı ki evet bir çocuk kendi evinde ne yapıyorsa yapsın da anası baksın ama başkasının evine gidince eşyalara zarar veremeyceğini bilmeli , bilemeyecek aklı ermeyecek yaşta ise anası misafirlikte çocuguna sahip çıkmalı
çocuk sevgisi diye iyi güzel sıçsın evin içine bari!
nasıl cımbızla çekip çocuk sevgisine getiriyorlar işi ben anlamıyorum
gayet uslubumda bir şey yok gayet açık lafı çocuga getirip çekenler ana konuyu anlamaktan acizler işteValla konuya cocuk uzerinden yazanlardan biri olarak cevaplayayim. En basta zaten cocuk haric her konuda haklisin demistim.ve kendi adima kendi durumumu orneklendirmistim.
Ayrica acizlik filan. Uslububuz cok yakisiksiz...
Konu sahibi mizac meselesi demis. Bende evet haklisin mizac meselesi dedim. Konuyu cimbizlamissin diyorsun. Ee hakli oldugu yerde haklisin dedim. Hakli gormedigim yerde fikrimi belirttim. Ne yapayim haklisin deyip zaten hakli oldugu bir konuda yazmaya devam mi edeyim. Vallahi benim evi afedersin bk goturse ben sesimi cikarmam. Gotursun yahu ne olacak. Bi temizlige bakar. Eve gelen yetiskin bile olsa ardindan bir supuruyorsun. Birek versen yere duser çekirdek citlesen kabuk duser va ne olacak yani.gayet uslubumda bir şey yok gayet açık lafı çocuga getirip çekenler ana konuyu anlamaktan acizler işte
evet o yazınızı gordum '' çocuk hariç'' falan diye belirtmeniz de zaten cımbızla cektıgınızı gosterıyor
burda cocuk konusu bile yok ortada !
böyle bir şey bile yok
konu sahibi de zaten yazacgını yazmıs bırı demıs ıste kendı ablan olsaydı o cocuk kendı kuzenın olsaydı falan dıye..
konu sahibi de agzına ederım demış , gayet yerınde , ister abla cocugu ıster gorumce cocugu bir cocuk bir eve gelip de esyaları gonlunce kırıp dokup dagıtıp oynayamaz yapmak istiyorsa kendı evınde yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?