Benimde kv derdim oldu:(

Bir daha böyle yaparsa de ki; benim verdiğimi sen verebilecen mi? İstersen çekilim ben siz evlenin!

Bak bir daha ağzını açabiliyor mu

Anlasamadigimiz nokta bu iste. Bunlar gorumcenizin cocugu yada dagittiklari ile ilgili degil ki. Gorumceniz sorunlu ve dogal olarak gorumcenize sempati duyamadiginizdan cocuklarinada duyamiuorsunuz demekki. Şimdi soyle dusunun eger ki gorumceniz ablaniz gibi olsa sizi sevse saysa uzerinize titrese oz ablani gibi cocuklarin yaptigi yaramazlik size batarmiydi :)

gecmiş mesasjlarda yazdık. balayı işi tamamen ikimizin cahilliğinden böyle oldu. saygısızlık etmeyelim büyükler cocuklarını yanlarında istyolar diye düşünme gafletinde bulunduk.. ama baktık sonu yok. suistimal ediliyoruz.

şükür eşim, iplerini coktan benim elime verdi de işte benim arsızlıgımdan oluyodu hep..

bişey oldugunda eşim onları arayıp, ben de bayangezenti de rahatsız oluyoruz derdi., ben söyleme diyodum. hani güya kocasına, anasını kardeşini şikayet eden gelin olmiyim diye düşünüyodum. değmezmiş ama.

eşim hep der. agzına gelen bişey varsa söyle. kopuyosa da inceldiği yerden kopsun der.

ben de hic yanaşmıyodum güya cici gelin olcam ya.

af buyurun ablamın agzına ederdim. eger ki cocugu benim cekmecelerimi karıştırıp da ablam bişey demiyosa ve ben canım onları bırak dedigimde cocuk bırakmayıp bagırarak aglıyosa ve ablam sırf bunun yüüznden bana surat asıyosa istemem öyle ablayı da cocugu da. mizaç meselesi belkide...

yada bilmiyorum. abla başka görümce başka. el sonuçta herkese batar bu durum.

Bir daha böyle yaparsa de ki; benim verdiğimi sen verebilecen mi? İstersen çekilim ben siz evlenin!

Bak bir daha ağzını açabiliyor mu

ablasına bi kere öyle dedim gecenlerde bişeylerin mevzusu açıldı. o benim kardeşim bilirim dedi. bende kardeşlik ayrı kocalık ayrı dedim. kardeşnin bi yere kadar yanında olur bi yere kadar bişeylerini görürsün dedim. sonra ortalık sus pus

Haftada bır bıle cok bence :) esın yanında olmasa anlardım ses cıkaramıyosun falan ama demek ıstedıgım oydu zaten arkanda bı esın var ogullarını kaybetmemek ıcın tabıkı sana yyduracaklar sesını cıkarmakla dusuncenı soylemekle edepsız de olmazsın bılakıs saygın artar :)

:) :)çocuk bizde de çocuktur.Kardeşlerimle bizde her yaştan 13çocuk var.Birbirimize gittiğimizde ev bayram yerine döner.Herkes çocuklar için bir faaliyet getirir.Büyükler bir köşede bayıldıkları teller ve makaslarla maket yapar.Diğer isteyenler bir odada suluboyalarla uğraşır.Büyümeye özenen kızlar giyinme yarışına girer.Yani bizimle oturup ana baba sohbeti yapmazlar.Ama ne yaparlarsa yapsınlar,bilirler nasıl davranmalarının gerektiğini.Mesela suluboyayı yere dökse annesi demez dök yavrum sefan olsun,teyzen bir şey diyemez diye.Alır,götürür,gel bakalım, böyle yaparsan dökülmez,dökmemeye çalış,ama dökülürse de üzülme,gel bana söyle der.Çocuklar elbet kırar döker,sözüm ona değil...

O giderseniz beni,silersiniz lafını annem dese kabul etmem.Kaç yaşına gelmiş insanlar başkasına mı soracak gideceği yeri.

yok anacım. bunlar da gelin konuşmaz, susar... benden 5 yaş kücük kaynıma abi dememi istediler düşünebiliyomusun, bayramlarda falan el öpmemi isterler o cocugun ? ha demiyorum abi falan tabi de. geçiştiryorum hep.

bak kinlendim iyce

o kadar şey var ki, işte böyle şeyler üst üste gelince en ufak şey batıyo insana :/

Aslında hiçbiri ufak değil birikip kocaman olmuşlar.

Görümcem beni aramaz demişsin ya benimkide aramaz hatta telinde ben kayıtlı bile değilim o derece çekemiyo .

Kayınvaliden hergün ara demişya hah ben hergğn 1-2 kez arıyodum sen anneni kaç kere arıyosun dedi . Hakbuki ben hep iyiniyetimle yaklaştım oğlu evlendi kızı evlendi yalnızlık çekmesin diye aradım mecbur olduğum için .
Zorunlu durum olmadıkça aramıyorum artık aradığında da açmıyorum sonra arıyorum sende böyle yap.
4 yıl olucak evimde 1kez kalmış değiller kalamazlarda çünkü evlerine gittiğimde bana hoşgeldin demeyen eşim yoksa konuşmayan insanlar bunlar.

Dersenki kalmaları gerekmedi mi gerekti ama ben eşim çağırdığında yada onlar gelelim dediğinde ağzımı açmadım gelemediler

Hatta evlerini mütehate verip benim evşme yerleşmeyide düşündü kv banada söyledi yine tek kelime cevap vermedim bu demekki kesinlikle hayır

Çocuğum yok olduğunda o görümce telefonunda ismimin olmasına dayanamıyo ama beni aramadığı sürece gelip göremiycek keza kv de iyi olur aklını başına alırsa torunuyla vakit geçirir yoksa hergğn annemde olurum.

Eşine şikayet etme ama susmada susucağın yer senden talepleri olduğunda olsun

cok dogru diyosun. bizimkiler yüzüme gülüyolar, ben senin annenim falan diyo. aramızda ayrı gayrı yok diyo. ama aynı şeyleri damadına da sylüyo ama adamın arkasından saydırıyo birsürü. gıcık oluyorum sevmiyom onu falan deyip duruyo. benim icinde aynı bence... samimi değilller inanıyorum..

dediklerini yazcam aklımın köşesine :)

İşte mizac meselesi. Bende en basindan beri onu demeye calosiyorum :)Neyse konu sahibi zaten ipleri eline almaya karar vermis. Kendisine bol sana diliyorum :) iyi gunler herkese :)

buradaki millet konunun içinde bir yerde bir virgül hatası olsun , eeee noktalama işaretleri yokkk, iiııhh anlayamıyoruzzz diyorlar
ama konunun ana hattını anlamaktan acizler
şurda sadece bir tane çocukla ilgili örnek vermişsiniz o da hani '' çocuk geliyor evimi dağıtıyor '' falan yazsanız neyse
çocuğun yaptığına karşılık kaynananın verdiği cevaba vurgu var yani ana mesele bu
kaldı ki evet bir çocuk kendi evinde ne yapıyorsa yapsın da anası baksın ama başkasının evine gidince eşyalara zarar veremeyceğini bilmeli , bilemeyecek aklı ermeyecek yaşta ise anası misafirlikte çocuguna sahip çıkmalı
çocuk sevgisi diye iyi güzel sıçsın evin içine bari!
nasıl cımbızla çekip çocuk sevgisine getiriyorlar işi ben anlamıyorum

Son düzenleme:

Ama bunları banada diyolar hatta kv benim iyiki trişka gelinim iyiki başkası değil bi gelinim daha olsa trişka kıskanır diye onu sevmezdim de diyo .

Ama beni gram sevmiyo keşke sevse şöyle karşılıklı oturup kahvemizi içsek keyifle mağazaları talan etsek birlikte kuaföre gitsek keşke candan yanağıma bi öpücük kondursa .

Ama dil başka gönül başka sen dilsiz ol ama lal olma

Çok söylenilcek şey var da arkadaşlar gerekeni demiş.

Yalnız görümcene kıl oldum. Ne demek senle küsken gelirmiş sen odaya girermişsin o da kardeşiyle otururmuş.

Kocaman bi yuhhhhhhh ohaaaaa diyemedin mi? Benle küs olanın evimde ne işi var diyemedin mi?

Ayrıca bu ev tüm ailenin mi. Bu nasıl rahatlık!!!!!

Valla konuya cocuk uzerinden yazanlardan biri olarak cevaplayayim. En basta zaten cocuk haric her konuda haklisin demistim.ve kendi adima kendi durumumu orneklendirmistim.

Ayrica acizlik filan. Uslububuz cok yakisiksiz...

Valla konuya cocuk uzerinden yazanlardan biri olarak cevaplayayim. En basta zaten cocuk haric her konuda haklisin demistim.ve kendi adima kendi durumumu orneklendirmistim.

Ayrica acizlik filan. Uslububuz cok yakisiksiz...
gayet uslubumda bir şey yok gayet açık lafı çocuga getirip çekenler ana konuyu anlamaktan acizler işte
evet o yazınızı gordum '' çocuk hariç'' falan diye belirtmeniz de zaten cımbızla cektıgınızı gosterıyor
burda cocuk konusu bile yok ortada !
böyle bir şey bile yok

konu sahibi de zaten yazacgını yazmıs bırı demıs ıste kendı ablan olsaydı o cocuk kendı kuzenın olsaydı falan dıye..
konu sahibi de agzına ederım demış , gayet yerınde , ister abla cocugu ıster gorumce cocugu bir cocuk bir eve gelip de esyaları gonlunce kırıp dokup dagıtıp oynayamaz yapmak istiyorsa kendı evınde yapar

Konu sahibi mizac meselesi demis. Bende evet haklisin mizac meselesi dedim. Konuyu cimbizlamissin diyorsun. Ee hakli oldugu yerde haklisin dedim. Hakli gormedigim yerde fikrimi belirttim. Ne yapayim haklisin deyip zaten hakli oldugu bir konuda yazmaya devam mi edeyim. Vallahi benim evi afedersin bk goturse ben sesimi cikarmam. Gotursun yahu ne olacak. Bi temizlige bakar. Eve gelen yetiskin bile olsa ardindan bir supuruyorsun. Birek versen yere duser çekirdek citlesen kabuk duser va ne olacak yani.

Uslubun yakisiksiz evet. En basinda da yakisiksizdi hala yakisiksiz. O yuzden konuyu uzatma geregi duymuyorum. Size iyi gunler dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…